![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: 'Świńska grypa' - historia lubi się powtarzać?
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
http://nasza-klasa.pl/profile/15272812
ehhh... ludizom to się nudzi chyba.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...4&source=embed
Nas grypa ominie (oby, przecież nie możemy pomrzeć, musimy najpierw obejrzeć jak wygrywamy mecze euro2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam terapię: łyżeczkę miodu i sok z ćwiartki cytryny rozpuścić w połowie szklanki letniej wody, taką miksturę pije się codziennie wieczorem, najpóźniej po pół roku przynosi efekty. Co do grypy to widzę że panika tradycyjnie coraz szersze kręgi zatacza, a tak naprawdę to nie ma się co bać, te przypadki śmiertelne to byli ludzie z obrzeży 20 mln miasta w meksyku, czyli ze slamsów, u których wystąpiło powikłanie w postaci zapalenia płuc. Przypadki choroby wykryte w Stanach nie zakończyły się ani razu śmiercią i mimo dużej liczby kontaktów z innymi ludźmi nie wystąpiły zarażenia.
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
trza zacząć pić maślankę i jeść kiszoną kapustę. I czosnek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
http://www.sfora.pl/Jestesmy-juz-o-k...pandemii-a5916
co sądzicie? nie wiem czy ten serwis jest wiarygodny..
![]() |
#69 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem jak wy, ale ja idę po receptę na Tamiflu albo Relenzę. Wczoraj jednak się zaszczepiłam na "zwykłą" grypę za poradą lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Zawsze mnie zastanawia w takich przypadkach skąd czerpią informacje nasze marne dziennikarzyny?
Skąd te dzisiątki martwych? Rozmnożyli im się? Dla zainteresowanych raport WHO: http://www.who.int/csr/don/2009_04_29/en/index.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Masakra co robia media :-/
jak zwykle zarobia firmy farmaceutyczne. co wymyśla za rok ?marchewkową grypa ? ;-) sine. jestem zdziwona twoja paniką ?? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-04-30 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
ćwir ćwir
|
Co oznacza 6 stopień? Wiem, że wtedy już nie jest to zagrożenie, już jest wtedy ogłoszenie pandemii, ale czy coś z tym się wiąże? W sensie czy są jakieś konsekwencje tego, odgórne wytyczne- zamykamy szkoły/urzędy/granice/wszyscy siedzą w domach?
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Hehe
![]() ![]() ![]() Oj wiem, że panikuję. Jestem aktualnie obiektem żartów znajomych, którym zdarza się zadzwonić z rana (jak przed chwilą) po to tylko, żeby mi kwiknąć albo "chrumnąć" do słuchawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A może ja choruję już 4 rok na to i nikt nie wiedział?? ![]() Czyli może jednak mam szansę ![]() Cytat:
![]() Żarty żartami, ale ja nie panikuję. Serio, tyle już było takich zastraszeń w ostatnim czasie, że nie robi to już na mnie wrażenia. Poza tym, co mam zrobić? Nie jestem w stanie zamknąć się w sterylnej izolatce, żeby przeczekać czas, potrzebuję normalnie żyć. Jedyne co, mogę, to bardziej obserwować siebie, znajomych i rodzinę i faktycznie, lecieć do lekarza, jak mi się coś nie spodoba (a lekarkę mam super akurat, sporo już razem przeszłyśmy ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
kazdy ma jakiegos bzika ;-) kwik ,kwik ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
słyszałyście o 2 przypadkach podejrzeń w Polsce? Na moje oko podejrzenia się sprawdzą, bo obie osoby nie dawno wróciły za granicy
![]() |
#78 |
BAN stały
|
No i dla mnie to jest kpina jakaś.
![]() Jak tak, to wielce alarmy, ochy, achy, a dziś w teleekspresie słyszalam o tych podejrzeniach 2 przypadków, z czego jeden to kilkulatka, która była chyba 10 dni temu w Meksyku, potem zresztą zaliczyła zieloną szkołę, ale w końcu mniejsza, i z objawami grypy trafiła do lekarza, próbki poszły do badań, czekają na wyniki, czy to świńska grypa, czy zwykła, a dziecko wrócilo do domu. Chwilę potem mowią mi, że jakas placówka gdzieś tam kupiła sobie komorę, izolacyjny balonik, bo świńska grypa. ![]() ![]() Nie mówiąc o tym, że kompletnie nie kumam, jak można trąbić o zagrożeniu epidemią, teges śmeges, a samego tylko Meksyku nie odizolowano, tylko normalnie realizowane byly ;-) połączenia, żart. Jak słowo daję. No albo boją się wszyscy zdziesiątkowania ludzkości, albo może nie ma co zawracać ludziom dup, prawda. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2009-05-01 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
no wlasnie tez tak uwazam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Tja. Zrobili w końcu badania i okazało się, że ze 120 ofiar zrobiło się 10 [!] [tak podają na tvn24.pl]. Z kilku tysięcy zarażonych, teraz 331.
Cuda nie widy... ![]() EDIT: Poza tym, im więcej zarażonych, tym lepiej. CZemu? Ano ![]() Ta jest dość łagodna jak na razie - dlatego więcej osób choruje. Ot, taki psikus.
gdybyś była trochę większa upiekłbym Cię w słodkim cieście Moja wymiana - Parfumerie Generale, L'Artisan, ETRO i inne! ![]() Edytowane przez Cathas Czas edycji: 2009-05-01 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I miejmy nadzieję że ta świńsko-medialna grypa nie jest taka straszna jak ją malują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do tych dwóch przypadkach w Polsce, potwierdzone to jest? Nie olgądam telexpresu ani wiadomości za bardzo, więc się nie orientuję ![]() I też jestem ciekawa , co oznacza 6 stopień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
podaje, iż co roku na grypę choruje na świecie do 100 mln osób, a od około 500 tys. do 1 mln z nich umiera i nikt nie robi afery
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Jak cos nowego, to widac, ze ludzie wariuja. Teraz beda apteki sprzedawac leki, po podpisaniu umow z zakladami je produkujacymi itd. Jednym slowem - bedzie zamieszanie, panika.
Wg mnie powinni odciac granice z Meksykiem, az nie przebadaja tam, powiedzialabym nawet, wszystkich osob. Lepiej zapobiegac niz leczyc. Z tego co rozumiem, wirus przechodzi z czlowieka na czlowieka, tak? Czyli przez ocean nie powinien? ![]() Wogole zastanawia mnie skad on sie wcial. Musze poszukac chyba ![]()
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2009-05-02 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Podano bilans ofiar na 443 osoby zarażone 16 zmarło Ale epidemia.
http://wiadomosci.onet.pl/1963413,12,item.html
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Bardziej jestem skłonna uwierzyć w spiskową teorię dziejów niż tą pandemię grypy, no sorrry.
Od kilku dni ciągle słyszę o nowych przypadkach w PL. Ciągle chodzi o NOWE osoby. O tych, którzy jednak okazali się 'niezarażeni' się nie informuje. Gazety nakręcają wszystkich, wymuszają od władz i lekarzy określone zachowania. Jak lekarz mówi w TV, że jest przygotowany to zaraz riposta, że prowokacja dziennikarska wykazała, że jednak nie są. Jak min. zdrowia setny raz zapewnia, że wszystkie służby są w stanie gotowości to nikt jej nie wierzy, a jak jakiś pan Józio się źle poczuje to on jest wiarygodną ofiarą epidemii, przynajmniej na 5 min. No i mój hit - przyjezdni turyści z Meksyku, którzy niby błagali o przebadanie. Dziś czytałam wywiady z tymi ludźmi, którzy nie mogli się wyrwać z lotniska i mówili, ze jedyne co im dolega to zdenerwowanie i niewypoczęcie po długiej podróży. No i grypa okazałą się baaardzo na rękę dla: - dziennikarzy, którzy nie mogą już pisać o kryzysie bo czytelników to nudzi - firm farmaceutycznych - rządów, przede wszystkim USA, bo nikt im już nie suszy głowy za spowodowanie załamania finansowo / gospodarczego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Perfumoholik z wyboru
|
A ja jestem taki chipohondryk, ze szkoda slow, obecnie mam cala rodzine chora na jakies grypsko (ja sie juz nachorowalam kilka miesiecy temu wiec mnie nic nie łapie) i chodze jak pokrecona troche z obawy
![]() Wybaczcie za offtopa ![]() martini. wiem co czujesz apropo tej bakterii, sama miałam bakterie przez 2 lata, jechalam non top na antybiotykach bo moja lekarka myslala, ze ciagle mam zapalenie krtani, gardla i wszystkiego co mozliwe, robilam testy alergiczne, spirometrie, w koncu okazalo sie, ze mam bakterie w gardle (zrobili mi wymaz) i pozbylam sie jej konskimi dawkami biseptolu. Jak na 6 letnie dziecko 3 tabletki biseptolu dziennie to dramat.
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole nie byloby calego zamieszania, gdyby zamkneli granice z Meksykiem. Przebadaliby tam wszystkich, jak najsprawniej i nie sieli paniki na wszystkich mieszkancach na swiecie.
Edytowane przez olasia99 Czas edycji: 2009-05-03 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.