![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Powiedz Tak
no wlasnie, mnie tez jeszcze sie to nie udalo, a niestety w Rossmanie na takie jeszcze nie trafiłam;/
![]() |
#62 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ktos tak mysli to ma problem ze soba .rownie dobrze mozna tak myslec o kims kto nie ma przyklejonego serduszka WOŚP a jednoczesnie nie wiedziec ze ta osoba bez serduszka przekazala polowe swojego konta aci z serduszkiem wrzucili 5 gr i dostali naklejke. poza tym jak widac aby zdobyc bransoletke trzeba sie nieżle nastarać wiec wierze ze jednak nie jest to tylko snobizm jak np. w przypadku gumowych bransoletek ktore wystarczylo ot kupic wszedzie i w roznych kolorach. Cytat:
widac w przypadku tej akcji swiadomosc mozliwosci wsparcia byla mala i stad proba promocji i zwrocenia uwagi na sam prblem oddawania narzadow,tkanek. Cytat:
bransoletka jest widoczna i ma sprowokowac do dyskusji ,zastanowienia sie co po smierci z mio cialem ? oswiadczenie woli nie jest dokumentem prawnym wiec i mocy prawnej nie posiada i rodzina moze nie uszanowac twojej woli i nie oddac ciala . Cytat:
mysle ,ze fundacje sa pod bardzo scisłą kontrola bo takie fundacje to swietny biznes ,ile oszutsow zakladalo konta dla chorych dzieci i klamalo i okradalo ?dlatego tak duze fundacje tym bardziej sa mocno przeswietlane i mysle ,ze gdybys napisala do fundacji z takim pytaniem dostalabys odpowiedż prosta i szczerą. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj kupiłam sobie bransoletkę na allegro.
siedziałam ponad 2h i co minutę klikałam czy nie ma już aukcji. ale rzeczywiście bardzo trudno je trafić, a potem jeszcze kupić, gdyż jak ktoś ma wolniejszy komputer to raczej nie da rady, bo jeszcze logować się trzeba, ale warto próbować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Normalnie tak się zdenerwować to dawno się nie zdenerwowałam!!!!
Skoro robią aukcje i mają one być wystawiane codziennie w godzinach 6-23 to mogliby je raz na godzinę wystawić!!!! Siedzę jak ta głupia od godziny 20 na necie i klikam w to cholerne odśwież i od godziny 20 do teraz wielkie NIC!!!!!!! <wścieka się> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
jestem na tak
![]() mieszkam w dużym mieście i w każdym Rossmanie bez problemu można kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Popieram akcje tego typu tzn. honorowi dawcy krwi bądź szpiku kostnego, pośmiertne oddanie swych organów itp. - sama wyraziłam zgodę na przeszczep mych organów po śmierci, bo krwi niestety oddawać nie mogę ze względów zdrowotnych... jednak akcja z bransoletką wydaje mi się zwykłym naciąganiem i tzw. "gadżeciarstwem".
W materiałach raklamowych zapewniają, że całość zostanie przekazana na zbożny cel, ale jakoś mam obiekcje... czy aby na pewno jest to dar bezinteresowny? Zwróćcie uwagę, że dzięki tej akcji Allegro, Rossman czy TVN ma olbrzymią reklamę... i gdyby tylko chodziło o pomoc, to czemu (w obliczu olbrzymiego zainteresowania nią) nie zamówić czy wyprodukować więcej bransoletek aby wszystkim chętnym i zainteresowanym wsparciem akcji starczyło??? Jak zwykle w biznesie liczy się tylko zysk i reklama, a pomoc jest niestety "przy okazji"... Cytat ze strony http://fundacjatvn.onet.pl/1555683,wiadomosci.html Szanowni Państwo, Bardzo nas cieszy, że tak wiele osób deklaruje swoje poparcie dla akcji "Powiedz Tak transplantologii". Docierają do nas informacje, że wiele osób nie może nabyć bransoletek i kart oświadczenia woli. Nasi partnerzy - Allegro i Rossmann zakupili pakiety w ilości 100 000 sztuk i taka ilość znalazła się w sprzedaży. Bardzo przepraszamy wszystkich, którym nie udało się zakupić pakietów, ale ich ilość jest limitowana.
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lekarze pytają rodzinę zmarłego o zgodę na ewentualny przeszczep tylko i wyłącznie z dobrej woli lub z niewiedzy, bowiem wcale nie mają takiego obowiązku. Jeśli ktoś zgadza się na oddanie organów po śmierci wcale nie musi wyrażać pisemnej zgody. Warto jedynie poinformować najbliższych o swojej decyzji w tej sprawie w razie ewentualnych wątpliwości. Jeśli natomiast nie zgadza się na to, ma obowiązek umieszczenie swojego sprzeciwu w Centralnym Rejestrze Sprzeciwów. Brak takiego sprzeciwu w rejestrze jest równoznaczne ze zgodą. Edytowane przez olusia... Czas edycji: 2009-05-23 o 13:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
a ja mówię NIE.
nie wyrażam żadnej zgody.
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Ja jestem jak najbardziej na tak,wraz z tż-tem idziemy kupić te branzoletki.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja jestem jak najbardziej ZA
![]() ale póki co to jestem wściekła :vmad: najeździłam się dzisiaj po Rossmanach i nigdzie nie ma, w jednym mi babka,że nawet nie powie mi kiedy przyślą, i mam dzwonić w czwartek i w sobotę, bo wtedy mają dostawy i a nóż widelec doślą im te bransloteki,a o allegro to brak mi słów... też już od wczoraj poluje i nic ![]() ale jeszcze nie tracę nadzei,może w końcu mi się uda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Dziś oglądałam fragment programu Zielone Drzwi, w którym uczestniczyła Bożena Walter, prezes fundacji "Nie jesteś sam", która jest całym prowodyrem akcji i również bransoletek.
Wspominała o tym, że bransoletek wyprodukowano 100tys i istotnie ludzie do nich dzwonią, piszą, przychodzą ze złościa i/lub rozczarowniem, że bransoletek nie udało się im nabyć. Jednocześnie, podkreśliła, że zaintereosowanie akcją przerosło ich/Rossmana i Allegro wszelkie oczekiwania, i chcieliby, żeby cała akcja nie przerodziła się tylko w modę bransoletkową, a również w zmianę świadomości ludzi. Ja niestety dalej jestem na NIE. Nie ufam lekarzom i koniec kropka. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
[/COLOR][1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;12183080]Nie zgadzam się. Nie ufam lekarzom.[/QUOTE]
Cytat:
czego sie boicie ?o swoje cialo czy bliskich ? w oddawaniu narzadow szczegolnie swoich nie chodzi o was tylko o osobe której mozna życie uratować. jakis logiczny argument ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
pierwsza i najważniejsza rzecz - brak zaufania do lekarzy.
nie mam pewności że jak będe leżała w śpiączce na moim życiu nie zaważy decyzja o oddaniu narządów.
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ew. moga pytac rodziny ,rodzina wyraza zgode i odłączają cie od aparatury ? w PL nie ma chyba prawa bytu taka sytuacja bo to podchodzi pod jakie zabojstwo ?kradziez narządów?eutanazja ? w akcji chyba bardziej chodzi o przypadek kiedy giniesz,ustaje praca serca i mózgu a jednoczesnie tak wczesnie docieraja ratowicy ,ze twoje tkanki,narządy sa jeszcze ukrwione i zdolne do podjęcia pracy. Ja przynajmniej tak o tym mysle ,moze sie myle ,moze warto byloby przy takich akcjach wyjaśniac sprawe pobierania organów bardziej szczegółowo. z drugiej strony ile dni/miesiecy/lat mozna lezec w śpiączce ? ja nie chcialbym byc warzywem i ciężarem dla bliskich.-kolejny temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
gdybym była sama, to niech mnie kroją nawet teraz .... [do 6 VI muszę podjąć ważną decyzję i nie wiem co robić ...] a tak, położą mnie na stole, podzielą i będzie jakiś pożytek z mojego bezsensownego życia ale ja mam dla kogo żyć mało wiem, mało umiem, dużo w życiu nie osiągnę a i tak ktoś mojego życia potrzebuje i tak łatwo się nie oddam moi bliscy ? nie uwierzę, że mają szansy na przeżycie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
ja sobie wydrukowałam karteczkę z oświadczeniem, ale gdy pojawiła się akcja to postanowiłam oddać te 5 zł na badania. bransoletkę zgubiłam po kilku dniach nawet nie wiem gdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
a można samemu napisac takie oświadczenie i do portfela włożyć ? czy to trzeba załatwić gdzies ..
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dla mnie "to" wyglądało o niebo porządniej i wiarygodniej niż wydrukowane, dlatego tak chciałam, pakiet. A Oświadczenie można zamówić,ale ja wysłałam na e-maila zamówienie i po dzień dzisiejszy ono nie przyszło ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.