Dieta 500-700kcal kto się przyłączy? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-16, 19:12   #61
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Dieta 500-700kcal kto się przyłączy?

Cytat:
Napisane przez Cekiny Pokaż wiadomość
Skuteczna ta dieta? szybko się chudnie?
chudnie się szybko a kilogramy wracają jeszcze szybciej. Oprócz kilogramów traci się też włosy, ładne paznokcie, ładny wygląd cery, często okres, radość życia... Tyle, że na ich powrót trzeba czekać już trochę dłużej.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 19:14   #62
Cekiny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
chudnie się szybko a kilogramy wracają jeszcze szybciej. Oprócz kilogramów traci się też włosy, ładne paznokcie, ładny wygląd cery, często okres, radość życia... Tyle, że na ich powrót trzeba czekać już trochę dłużej.

Czyli nie warta, lepiej chudnać w racjonalny sposób :P Pozdrawaim i dziękuję za szybką odpowiedź.

Cel... ??

W moim portfeliku widnieje od dziś prawo jazdy.

Kocham
Cekiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 19:16   #63
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Cekiny Pokaż wiadomość
Czyli nie warta, lepiej chudnać w racjonalny sposób :P Pozdrawaim i dziękuję za szybką odpowiedź.
dużo, dużo lepiej i trwale przede wszystkim.

Stary 2009-05-22, 13:40   #64
Origa
Rozeznanie

A potem autorki takich wątków jak również zagorzałe entuzjastki 10-dniowych głodówek będą pisały "POMOCY" w wątkach o kompulsywnym jedzeniu...ehhh...brak elementarnej wiedzy o podstawach funkcjonowania człowieka i prawidłowego żywienia...udaj się jedna z drugą do dietetyka (takiego z krwi i kości, a nie na stronie internetowej o głodówce), a potem daj namiar jeśli znajdziesz takiego, który powie, że Twój styl żywienia jest super...
A już najbardziej rozbroił mnie tekst o efekcie jo-jo: że kilka razy już któraś miała, ale zawsze może się przecież zacząć odchudzać od początku, albo że za każdym razem w końcu udawało się znów schudnąćTo po co wy się odchudzacie Taki styl życia, hobby czy co Odpowiedź jest niestety bardzo prosta: początke choroby-anoreksji, bulimii, kompulsów itd. Gdzie bliskie Wam osoby, które z boku przyglądają się co ze sobą robicie Czy też Wam wstyd a piszecie o tym tylko anonimowo w internecie Ile z Was powiedziało swoim bliskim: wiesz, robię 10-dniową głodówkę, bo to zdrowo, albo: wiesz, jem 500kcal bo schudnę, ale wiem, że będzie jo-jo więc się potem znów odchudzę. No ile z Was coś takiego wygłosiłoby na głos w towarzystwie zdrowych psychicznie ludzi
Origa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 17:46   #65
esti88
Przyczajenie

Nie ****a
esti88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-23, 20:07   #66
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez esti88 Pokaż wiadomość
Nie ****a
słucham?

Stary 2009-06-01, 19:33   #67
miodzia
Raczkowanie

Nie uważasz, że lepiej by było jeść 1200kcal i więcej ćwiczeń? Jak tak chcesz szybko schudnąć to polecam ten sposób. Więcej się pomęczysz na siłowni, ale przynajmniej będziesz miała siły żeby chodzić, ćwiczyć a także mówić..

Zastanów się nad tym..

5 dzień bez słodyczy/ od 1.06
miodzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 19:46   #68
mg78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
A potem autorki takich wątków jak również zagorzałe entuzjastki 10-dniowych głodówek będą pisały "POMOCY" w wątkach o kompulsywnym jedzeniu...ehhh...brak elementarnej wiedzy o podstawach funkcjonowania człowieka i prawidłowego żywienia...udaj się jedna z drugą do dietetyka (takiego z krwi i kości, a nie na stronie internetowej o głodówce), a potem daj namiar jeśli znajdziesz takiego, który powie, że Twój styl żywienia jest super...
A już najbardziej rozbroił mnie tekst o efekcie jo-jo: że kilka razy już któraś miała, ale zawsze może się przecież zacząć odchudzać od początku, albo że za każdym razem w końcu udawało się znów schudnąćTo po co wy się odchudzacie Taki styl życia, hobby czy co Odpowiedź jest niestety bardzo prosta: początke choroby-anoreksji, bulimii, kompulsów itd. Gdzie bliskie Wam osoby, które z boku przyglądają się co ze sobą robicie Czy też Wam wstyd a piszecie o tym tylko anonimowo w internecie Ile z Was powiedziało swoim bliskim: wiesz, robię 10-dniową głodówkę, bo to zdrowo, albo: wiesz, jem 500kcal bo schudnę, ale wiem, że będzie jo-jo więc się potem znów odchudzę. No ile z Was coś takiego wygłosiłoby na głos w towarzystwie zdrowych psychicznie ludzi

nic dodać nic ująć ....popieram

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 16:37   #69
oooOMoNiCzKaOoo
Przyczajenie

czesc dziewczyny od dzisiaj sie porządnie biore za siebie...mam 3 dni żeby mi troche brzuch spadł;p
dzisiaj zjadłam kromke chleba żytniego z kiełkami i 1/2 pomidora oraz jakieś dziwne herbatki na przemiane materii....mam nadzieje że sie uda...;]
cel III -> 74 kg
cel IV -> 70 kg
cel V -> 67 kg
cel VI -> 63 kg
cel VII -> 60 kg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ważne ile razy upadasz. Ważne, że się podnosisz."

Byle do przodu.!
oooOMoNiCzKaOoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 08:14   #70
missprincess
Przyczajenie

GG do missprincess

Nie uda się brzuch może Ci spadnie, ale urośnie ze zdwojoną siłą powodzenia
missprincess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 18:21   #71
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

ja nie wiem czemu takich ludzi sie od razu nie banuje.. I tak nie przemowi sie im do rozsądku, a jeszcze broń boże pociągną za sobą inne dziewczyny
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-09, 19:23   #72
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez oooOMoNiCzKaOoo Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny od dzisiaj sie porządnie biore za siebie...mam 3 dni żeby mi troche brzuch spadł;p
dzisiaj zjadłam kromke chleba żytniego z kiełkami i 1/2 pomidora oraz jakieś dziwne herbatki na przemiane materii....mam nadzieje że sie uda...;]
Zdajesz sobie sprawę z tego, że to co robisz jest GŁUPOTĄ?

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2009-06-09 o 19:25
Stary 2009-06-10, 07:40   #73
Majeczka993xy
Rozeznanie

sluchajcie dziewczyny jakis czs temu milam rowiez podobny ,,genialny'' pomysl aby stosowac te wszystkie drakonskie diety typu 500, 600 , 700 kcal ..... uwierzcie mi ze nie warto ! zniszczycie swoje zdrowie fizyczny oraz psychiczne .... nie katujcie sie tylko poprostu wyeliminujcie gazowane napoje slodycze i wprowadzcie do swojego codziennego ycia sport . to klucz do pieknej sylwetki ... uwierzcie mi ze nie warto tak wyniszczas swoj organizm.... fakt schudlam , jednak obecnie moje zycie nie jest normalne ... moja psychika jest niezadowalajacym stanie i nie potrafie jesc jak przedtem czyli normalnie .... adze wam dobrze zstanowic sie nad swoim zachowaniem bo ,,diety'' 500-700 kcal to popostu slepa pulapka...
lecz umarli nie wracaja....
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 18:49   #74
broadwaydream
Wtajemniczenie

Mogłybyście odpuścić sobie w końcu to ironizowanie i podkreślanie za każdym razem, jaka to jest głupota. Sądzę, że osoba, zaczynająca taką dietę już to wie, ewentualnie, jeśli nie wiedziała, dowiedziała się po pierwszych 10ciu postach.

Poza tym skąd wiecie, w jakiej sytuacji znajduje się jednostka? Przytoczę tu swój przypadek. Od roku przygotowuję się do egzaminów na studia, opanowałam już zakres teoretyczny, przygotowałam teksty na egzamin aktorski, przygotowałam piosenki musicalowe, układ taneczny. Ostatnio (końcówka maja) dane mi było poznać osobę uczęszczającą do tej szkoły. Bez ogródek powiedziała mi - nie przyjmą Cię. Jesteś sporo za duża (wagowo), dyrektor bardzo zwraca na to uwagę, nawet obecnemu pierwszemu rokowi kazał "zrzucić parę kilo". Postawcie się teraz w mojej sytuacji. Rok naprawde sumiennie pracowałam na spełnienie swoich marzeń, wiem, że mając 50osób na miejsce, wynajdą mnóstwo ładniejszych/szczuplejszych/może bardziej utalentowanych? W tym momencie stawiam wszystko na jedną kartę i "katuję się drakońską dietą". Myślicie pewnie - głupia, nie w tym roku, to dostanie się za rok, zdąży spokojnie schudnąć, wszystko miło, gdyby nie fakt ograniczenia wiekowego - 21 lat, które w tym roku osiągnęłam.
dieta szkodliwa dla zdrowia.
Schudłam 10kg. Zostały mi trzy tygodnie, mam nadzieję, że chociaż 5 się jeszcze pozbędę. Dalej będę miała nadwagę (zaczynałam od 25kg za dużo), ale wolę, żeby nie przyjeli mnie, jeśli już muszą, bo za słabo zagrałam kaczkę, niż bo mam kilogram w biodrach więcej.

edit: Chciałam jeszcze dodać - nie jestem z siebie dumna. Gdyby nie fakt, że naprawde sytuacja mnie zmusza, nie przeszłabym w życiu na takową dietę i mam zamiar ją zakończyć z dniem ogłoszeina wyników. Ale nigdy przed, za bardzo mi zależy. Przykre, ale poświęcę się nawet kosztem zdrowia.

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2009-06-10 o 19:27
broadwaydream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:07   #75
Dessylyn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Mogłybyście odpuścić sobie w końcu to ironizowanie i podkreślanie za każdym razem, jaka to jest głupota... Przykre, ale poświęcę się nawet kosztem zdrowia.
Przykre ale to tylko głupota i nic więcej.
Dessylyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:53   #76
broadwaydream
Wtajemniczenie

Ja bym to nazwała determinacją w dążeniu do celu.
Stary 2009-06-10, 20:35   #77
123dzemdzemona22
Zadomowienie

GG do 123dzemdzemona22

Cytat:
Ja bym to nazwała determinacją w dążeniu do celu.
też bym to tak nazwała
tylko w dążenia do 'celu' jakiego.. tak szczerze mówiąc?!
Stary 2009-06-10, 20:49   #78
broadwaydream
Wtajemniczenie

Do spełnienia "wymogów rekrutacyjnych".

Mniejsza o mnie, chodzi mi bardziej o fakt, że pisanie po dwieście razy "jesteś głupia, przytyjesz" raczej mija się z celem, skoro same forum zwie się krzywym zwierciadłem odchudzania.
Stary 2009-06-10, 21:05   #79
xAyame
Raczkowanie

Cytat:
Mniejsza o mnie, chodzi mi bardziej o fakt, że pisanie po dwieście razy "jesteś głupia, przytyjesz" raczej mija się z celem, skoro same forum zwie się krzywym zwierciadłem odchudzania.
Ale nawet na krzywym zwierciadle trzeba ludzi 'nawracać'. Może powtórzone 200 razy w końcu coś da

I adooooree your eyes!

Yeah, I loved you when I left you...

xAyame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 21:05   #80
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Do spełnienia "wymogów rekrutacyjnych".

mowienie ze to glupota nie jest ironizowaniem. ironizowaniem by bylo jakbysmy pisały "mądre to bardzo"

nazywa sie tak, co nie znaczy ze wszystko tu wolno.

Stary 2009-06-10, 21:19   #81
broadwaydream
Wtajemniczenie

Ironie też się przewijaly w topicu. Poza tym jeśli już chcecie naprawde pomoc, poradziłybyście dziewczynie - potencjalnej kandydatce do glodowki inna diete, gdzie schudnie skuteczniej, ale tez względnie szybko, zamiast tylko narzekac, ze glupia.
Stary 2009-06-10, 21:33   #82
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

zaproszenia do lektury watkow podwieszonych pojawialy sie wielokrotnie. Linki chyba też. Bardzo czesto nawracamy na zdrowe diety.

Stary 2009-06-13, 13:58   #83
oooOMoNiCzKaOoo
Przyczajenie

mówcie sobie co chcecie, ale od 4 lat jestem na dietach ustalanych indywidualnie.(ok.1000-1500kcal) i lącznie z aktywnością ruchową i ograniczeniem wszelkich słodyczy, węglowodanów i napojów słodkich(choruje na cukrzyce) nie moge schudnąć. Mając 16 lat nie chce za jakiś czas wyglądać jak hipopotam;P
od ok 3 tygodni jestem na rygorystycznej diecie, nie wiem ile ma kalorii, ale opiera sie na warzywach, wiec pewnie nie dużo. Rezultaty widac od razu. Dzisiaj waga z 82 spadła do 77,7 kg. jestem szczęśliwa
cel III -> 74 kg
cel IV -> 70 kg
cel V -> 67 kg
cel VI -> 63 kg
cel VII -> 60 kg
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Nie ważne ile razy upadasz. Ważne, że się podnosisz."

Byle do przodu.!
oooOMoNiCzKaOoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 09:51   #84
mg78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oooOMoNiCzKaOoo Pokaż wiadomość
mówcie sobie co chcecie, ale od 4 lat jestem na dietach ustalanych indywidualnie.(ok.1000-1500kcal) i lącznie z aktywnością ruchową i ograniczeniem wszelkich słodyczy, węglowodanów i napojów słodkich(choruje na cukrzyce) nie moge schudnąć. Mając 16 lat nie chce za jakiś czas wyglądać jak hipopotam;P
od ok 3 tygodni jestem na rygorystycznej diecie, nie wiem ile ma kalorii, ale opiera sie na warzywach, wiec pewnie nie dużo. Rezultaty widac od razu. Dzisiaj waga z 82 spadła do 77,7 kg. jestem szczęśliwa
i tak całe życie na warzywach???Ta rygorystyczna dieta to wymyślona przez Ciebie czy zalecenie lekarza ???

mg78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości