|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta 500-700kcal kto się przyłączy?
chudnie się szybko a kilogramy wracają jeszcze szybciej. Oprócz kilogramów traci się też włosy, ładne paznokcie, ładny wygląd cery, często okres, radość życia... Tyle, że na ich powrót trzeba czekać już trochę dłużej.
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli nie warta, lepiej chudnać w racjonalny sposób :P Pozdrawaim i dziękuję za szybką odpowiedź.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
A potem autorki takich wątków jak również zagorzałe entuzjastki 10-dniowych głodówek będą pisały "POMOCY" w wątkach o kompulsywnym jedzeniu...ehhh...brak elementarnej wiedzy o podstawach funkcjonowania człowieka i prawidłowego żywienia...udaj się jedna z drugą do dietetyka (takiego z krwi i kości, a nie na stronie internetowej o głodówce), a potem daj namiar jeśli znajdziesz takiego, który powie, że Twój styl żywienia jest super...
A już najbardziej rozbroił mnie tekst o efekcie jo-jo: że kilka razy już któraś miała, ale zawsze może się przecież zacząć odchudzać od początku, albo że za każdym razem w końcu udawało się znów schudnąć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Nie ****a
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Nie uważasz, że lepiej by było jeść 1200kcal i więcej ćwiczeń? Jak tak chcesz szybko schudnąć to polecam ten sposób. Więcej się pomęczysz na siłowni, ale przynajmniej będziesz miała siły żeby chodzić, ćwiczyć a także mówić..
Zastanów się nad tym..
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() dzisiaj zjadłam kromke chleba żytniego z kiełkami i 1/2 pomidora oraz jakieś dziwne herbatki na przemiane materii....mam nadzieje że sie uda...;]
start -> 82 kg (2.05.09r) ![]() cel I -> 80 kg (9.05.09r) ![]() cel II -> 77 kg cel III -> 74 kg cel IV -> 70 kg cel V -> 67 kg cel VI -> 63 kg cel VII -> 60 kg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Nie ważne ile razy upadasz. Ważne, że się podnosisz." Byle do przodu.! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Nie uda się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czemu takich ludzi sie od razu nie banuje.. I tak nie przemowi sie im do rozsądku, a jeszcze broń boże pociągną za sobą inne dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Zdajesz sobie sprawę z tego, że to co robisz jest GŁUPOTĄ?
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-06-09 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
sluchajcie dziewczyny jakis czs temu milam rowiez podobny ,,genialny'' pomysl aby stosowac te wszystkie drakonskie diety typu 500, 600 , 700 kcal ..... uwierzcie mi ze nie warto ! zniszczycie swoje zdrowie fizyczny oraz psychiczne .... nie katujcie sie tylko poprostu wyeliminujcie gazowane napoje slodycze i wprowadzcie do swojego codziennego ycia sport . to klucz do pieknej sylwetki ... uwierzcie mi ze nie warto tak wyniszczas swoj organizm.... fakt schudlam , jednak obecnie moje zycie nie jest normalne ... moja psychika jest niezadowalajacym stanie i nie potrafie jesc jak przedtem czyli normalnie .... adze wam dobrze zstanowic sie nad swoim zachowaniem bo ,,diety'' 500-700 kcal to popostu slepa pulapka...
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Mogłybyście odpuścić sobie w końcu to ironizowanie i podkreślanie za każdym razem, jaka to jest głupota. Sądzę, że osoba, zaczynająca taką dietę już to wie, ewentualnie, jeśli nie wiedziała, dowiedziała się po pierwszych 10ciu postach.
Poza tym skąd wiecie, w jakiej sytuacji znajduje się jednostka? Przytoczę tu swój przypadek. Od roku przygotowuję się do egzaminów na studia, opanowałam już zakres teoretyczny, przygotowałam teksty na egzamin aktorski, przygotowałam piosenki musicalowe, układ taneczny. Ostatnio (końcówka maja) dane mi było poznać osobę uczęszczającą do tej szkoły. Bez ogródek powiedziała mi - nie przyjmą Cię. Jesteś sporo za duża (wagowo), dyrektor bardzo zwraca na to uwagę, nawet obecnemu pierwszemu rokowi kazał "zrzucić parę kilo". Postawcie się teraz w mojej sytuacji. Rok naprawde sumiennie pracowałam na spełnienie swoich marzeń, wiem, że mając 50osób na miejsce, wynajdą mnóstwo ładniejszych/szczuplejszych/może bardziej utalentowanych? W tym momencie stawiam wszystko na jedną kartę i "katuję się drakońską dietą". Myślicie pewnie - głupia, nie w tym roku, to dostanie się za rok, zdąży spokojnie schudnąć, wszystko miło, gdyby nie fakt ograniczenia wiekowego - 21 lat, które w tym roku osiągnęłam. dieta szkodliwa dla zdrowia. Schudłam 10kg. Zostały mi trzy tygodnie, mam nadzieję, że chociaż 5 się jeszcze pozbędę. Dalej będę miała nadwagę (zaczynałam od 25kg za dużo), ale wolę, żeby nie przyjeli mnie, jeśli już muszą, bo za słabo zagrałam kaczkę, niż bo mam kilogram w biodrach więcej. edit: Chciałam jeszcze dodać - nie jestem z siebie dumna. Gdyby nie fakt, że naprawde sytuacja mnie zmusza, nie przeszłabym w życiu na takową dietę i mam zamiar ją zakończyć z dniem ogłoszeina wyników. Ale nigdy przed, za bardzo mi zależy. Przykre, ale poświęcę się nawet kosztem zdrowia.
![]() Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-06-10 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym to nazwała determinacją w dążeniu do celu.
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
też bym to tak nazwała
![]() tylko w dążenia do 'celu' jakiego.. ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Do spełnienia "wymogów rekrutacyjnych".
Mniejsza o mnie, chodzi mi bardziej o fakt, że pisanie po dwieście razy "jesteś głupia, przytyjesz" raczej mija się z celem, skoro same forum zwie się krzywym zwierciadłem odchudzania.
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nazywa sie tak, co nie znaczy ze wszystko tu wolno.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Ironie też się przewijaly w topicu. Poza tym jeśli już chcecie naprawde pomoc, poradziłybyście dziewczynie - potencjalnej kandydatce do glodowki inna diete, gdzie schudnie skuteczniej, ale tez względnie szybko, zamiast tylko narzekac, ze glupia.
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
zaproszenia do lektury watkow podwieszonych pojawialy sie wielokrotnie. Linki chyba też. Bardzo czesto nawracamy na zdrowe diety.
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
mówcie sobie co chcecie, ale od 4 lat jestem na dietach ustalanych indywidualnie.(ok.1000-1500kcal) i lącznie z aktywnością ruchową i ograniczeniem wszelkich słodyczy, węglowodanów i napojów słodkich(choruje na cukrzyce) nie moge schudnąć. Mając 16 lat nie chce za jakiś czas wyglądać jak hipopotam;P
od ok 3 tygodni jestem na rygorystycznej diecie, nie wiem ile ma kalorii, ale opiera sie na warzywach, wiec pewnie nie dużo. Rezultaty widac od razu. Dzisiaj waga z 82 spadła do 77,7 kg. jestem szczęśliwa ![]()
start -> 82 kg (2.05.09r) ![]() cel I -> 80 kg (9.05.09r) ![]() cel II -> 77 kg cel III -> 74 kg cel IV -> 70 kg cel V -> 67 kg cel VI -> 63 kg cel VII -> 60 kg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "Nie ważne ile razy upadasz. Ważne, że się podnosisz." Byle do przodu.! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.