![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychologia czy pedagogika ?
Ja właśnie poszłam w tę stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
a ja wybrałam terapię z rehabilitacją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Obliczyłam sobie, że najtaniej wychodzi dzienny swps i co dzienne dojeżdżanie 750 zł +120 zł za bilety miesięczne = 870 zł miesięcznie. W dziennych bardzo dużo kasy idzie na mieszkanie, jedzenie,bilety,życie. 1500 zł? W wieczorowych czesne + mieszkanie... nawet nie chce mysleć ile to to wyjdzie. Moze po prostu brak mi odwagi, moze po prostu potrzebuje radykalnych kroków aby w swoim życiu coś zmienić, jednak próbuje przewidzieć wszystko i wybrać jak najdogodniejszą drogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Ja poszłam na pedagogikę specjalną i wcale nie żałuję, jestem bardzo zadowolona
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei kończę pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą. Teoretycznie jest wiele miejsc, w których można pracować po tym kierunku (np. świetlice socjoterapeutyczne i szkolne, domy dziecka, pogotowia opiekuńcze, ośrodki adopcyjno-opiekuńcze, ośrodki wychowawcze, internaty, szkoły, centra pomocy rodzinie, poradnie psychologiczno-pedagogiczne itp.), ale w praktyce faktycznie ciężko dopchać się na wymarzony stołek:/ Pamiętam jak dziś, na pierwszym roku, niemal każdy wykładowca powtarzał nam uparcie, że nasza przyszłość to sprzedawanie rzodkiewek i sałaty na straganach... bo o pracy w zawodzie możemy co najwyżej pomarzyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moim marzeniem była jednak zawsze psychologia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobnie miałam zresztą z psychologią - dla większości osób niestety psycholog to cały czas osoba, która pracuje z ludźmi psychicznie chorymi, alkoholikami itd. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
sądząc po avatarze, który jest chyba jakimś świadectwem samoidentyfikacji - pedagogika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja studiuję i to, i to, oba kierunki dziennie. I zdecydowanie polecam pedagogikę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was mogłaby mi przybliżyć to,co się dzieje na psychologii?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Są jakieś zajęcia bardziej praktyczne, ale bardzo mało ich jest, przynajmniej na UW. Poza tym plan studiów i opis tego, czego będziesz się uczyła, powinien być umieszczony na stronie internetowej uczelni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Chciałabym się zapytać jeszcze czy któraś z Was studiuje pedagogikę o specjalizacji (specjalności?) "Edukacja obronna i bezpieczeństwo publiczne" albo inaczej sformuowane: "prewencja patologii i zagrożeń społecznych"..? na stronach uczelni niby jest to wszystko opisane ale tak baaardzo ogólnikowo i sama dalej nie wiem czym się te specjalizacje zajmują,charakteryzują itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
W wyższej szkole informatycznej w Łodzi albo na AHE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Psychologia.. ohh.. od zawsze była moim wielkim marzeniem. Właściwie o psychologii nasłuchałam się 1000 rzeczy: że mąci w głowie i psychice, że trzeba mieć silną osobowość, że się nie nadaję na psychologa, że dużo chętnych. Wszystko razem wzięte sprawiło, że zwyczajnie stchórzyłam i nie poszłam na psych. Wybrałam pedagogikę ze względu na pokrewieństwo psych i ped i jestem bardzo zadowolona, uważam że się spełnię w tym kierunku. Dostałam się bez problemu na dzienne studia, zdawałam polski na rozszerzeniu, matmę, ang i biologie na podstawie. Gdzieś tam po główce wciąż chodzi mi psychologia, właściwie to z moimi studiami było spore zamieszanie, nie utworzyli kierunku w moim mieście z tąd pedagogika, ale teraz bardzo dziękuję Bogu za taki zbieg okoliczności. Chociaż... zawsze chciałam być panią psycholog. Ehhh.. Kurde powiedzcie mi że dobrze zrobiłam z ta ped. terapeutyczną, wiem, że to głupie, ale ciągle mam wrazenie że pedagog jest kimś gorszym i słabiej wykształconym niż psycholog i że właściwie psycholog może odwalić robote pedagoga a pedagog psychologa nie. :/
Mam swój świat i swoje uczucia. Edytowane przez violet_butterfly Czas edycji: 2010-09-18 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Autorce wątku podpowiem tylko w ten sposób: na pedagogice też jest sporo psychologii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Powiedziałabym, że jest to wręcz psychologia w praktyce.
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Trzeba próbować! Zawsze! W tym roku na psychologię na UWr było 33 kandydatów na miejsce, myślałam, że się nie dostanę, ale udało się
![]() Gorzej tylko z tym, co przeczytałam na temat przesiewu na pierwszym roku... Myślę jednak, że motywacja i samozaparcie powinny ułatwić sprawę ![]() A co do pracy? Jeśli tylko są chęci i osoba jest zdolna, to zatrudnienie znajdzie (a przynajmniej powinna). Powodzenia wszystkim starającym się ![]() P.S. Jeśli któraś z Was studiuje na UWr psychologię to napiszcie proszę, jak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
up!
Dziewczyny, co prawda już stary wątek ale.. przeczytałam wasze posty i wiem, że niektóre z was studiują jako drugi kierunek psychologie. Aktualnie jestem na pierwszym roku pedagogiki ale strasznie marze o 2 kierunku (psychologia). Powiedzcie mi, ciężko jest studiować te dwa kierunki w tym samym czasie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.