![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Re: suchy "placek" - pomocy!
Taki sam placek zrobił mi się ostatnio na szyi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Mi to też wygląda na liszaj..moja córka ma tendencje..ja mam dla niej maść od lekarza na receptę..popytaj w aptece może pani mgr.coś poradzi jak nie poproś swojego lekarza o jakąś receptę (ja nie byłam z córką u dermatologa tylko u pediatry!)..Wydaj mi się że samo nie zabardzo zejdzie..Może linomagiem, może alantan plus..ale chyba lepiej poprosić o radę lekarza czy w aptece! Bo szkoda buzi!!
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
moja córeczka tez takie coś miała, ael smaruje jej to lipobazą i cutibazą i jej przeszło. mi nie przechodzi. ale mnie nastraszyłyscie tymi chorobami - jak mi do świat nie zginie to ide do dermatologa. tylko, ze z dermatologami tro jest tak że każdy mówi coś innego i trzeba pielgrzymować od jednego do drugiego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Kilka dobrych lat temu miewałam takie plamy (różowo-malinowe, swędzące, łuszczące się) na szyji oraz na brodzie. Chodziłam regularnie do dermatologa, który jednak nie zdiagnozował tego jako liszaju czy łuszczycy.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
czesc
mam ten sam problem (ponoc to to taki urok skory ) Gdy bylam dzieckiem moja mama smarowala mi te miejsca zwyklym octem spirytusowym i poznij po wyschnięciu krem jaki tam akurat masz pod reką. Po 2-3 dniach plamka byla juz balda a po kilku dniach nie bylo nawet śladu. Do dzis to jak dla mnie najskuteczniejsza metoda. mozesz sprobowac napewo nie zaszkodzi tylko delikatnie piecze przy smarowaniu. Pozdrawiam Daria |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
jaki krem do suchej skóry??
czesc
![]() mam 15 latek (pewnie wiekszosc o tym wie ![]() ![]() ![]() ![]() liczę na wasza pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Re: jaki kremik do suchej skory??
Polecam ci Miraculum Young nawilżająco odżywczy,nie zatyka porów ślicznie pachnie i dobrze nawilża.Cera jest po nim swietlista i ładna
![]()
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Re: jaki kremik do suchej skory??
Jeśli chcesz poratować wysuszoną skórę, to nie wiem czy krem matujący ci pomoże. Sięgnij raczej po jakiś delikatny specyfik do suchej cery niezatykający porów i niezatłusty, żeby się nie świecić ponad miarę. Ja ostatnio uzależniłam się od kremu na dzień z serii biomin ziaji. Nie zauważyłam, żeby zatykał pory, a rano nakładam go odrobinę na twarz i nie powoduje to lustrzanego efektu (ale o macie nie ma mowy). Jak mam ochotę porządnie doładować cerę, to nakładam grubszą warstwę. Krem super nawilża i jest leciutki, cena śmieszna. Ma jedną wadę - jest w słoiku.
pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Trądzik i sucha cera-czy to możliwe??
Niewiem w jaki sposób to się dzieje ale mam suchą cerę ,a zarazem w niektórych jej miejscach pojawia się trądzik? Używając głęboko oczyszczających kremów i żeli przeciw trądzikowi do twarzy moja skóra staje się bardzo ściągnięta i w miejscach bardzo wrażliwych t.j. okolice oczu lub ust zaczyna mi się łuszczyć skóra! Natomiast rano w okolicach nosa pojawia się tłuszcz... obecnie używam kremu głęboko oczyszczającego i do tego zaczęłam używać kremu nawilżającego SebaMed ,ale boję się ,że jest on zbyt ciężki i tłusty i spowoduje pojawienie się większej ilości trądziku! Poradźcie mi czego używać ,aby usunąć trądzik a nie wysuszać reszty skóry!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Re: Trądzik i sucha cera-czy to możliwe??
Witam
Również mam suchą cerę i wielki problem z trądzikiem. Ostatnio wypróbowałam tonic Neutrogena ,,deep clean,, który spisuje się nienajgorzej. Krem, który używam to Dermedic Acne ExpertC (krem do skóry trądzikowej) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Re: Trądzik i sucha cera-czy to możliwe??
Nie jestem ekspertem w tych sprawach, ale z tego co mi wiadomo, często osoby z trądzikiem - tocząc z nim zacietą walke - doprowadzaja do przesuszenia skóry, czego efektem jest łuszczenie, uczucie sciagnięcia a w rezultacie - w wyniku reakcji obronnych skóry - do jeszcze większego wydzielania łoju i wzmozonego przetłuszczania się. Nie można do tego dopuścić! Najlepiej stosowac kremy nawilżające, albo specjalne preparaty p/trądzikowe, które jednoczesnie silnie nawilzają i natłuszczają skóre np. ten
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3207 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
rozszerzone pory przy cerze nietlustej ...
przekopuje to co mi wyplula wyszukiwarka i poza jednym wyjatkiem wszystkie watki o rozszerzonych porach dotycza skory mieszanej badz tlustej.
Hm. Ja mam szerokie pory od kiedy pomne, to znaczy od 18 roku zycia mniej wiecej, przedtem malo mnie obchodzilo jak wygladam ![]() Teraz nie mam cery tlustej, smiem twierdzic ze jest normalna z tendencja do przesuszania. Od kiedy stosuje BHA nie mam tez problemow z zaskornikami i wypryskami, ktore mnie kiedys z rzadka nekaly. Ale mimo stosowania kwasow i preparatow nawilzajacych tudziez poltlustych (bo musze, moja skora sie tego domaga), pory jak byly pootwierane tak sa. Jakis pomysl? Bede wdzieczna za kazda rade. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Re: rozszerzone pory przy cerze nietlustej ...
No przychodzi mi na myśl tylko jedna rzecz jeszcze - retinol
![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
masz na mysli retinol w kremie z retinolem czy raczej specjalistyczne masci typu Differin etc?
a glinka owszem daje efekty, ale zwezenie porow jest bardzo krotkotrwale a wysuszenie raczej wrecz przeciwnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Nie no coś Ty, maści typu Differin wykluczone, może i ściągną pory ale jakim kosztem... odnawiają, ale i wysuszają okropnie. Może by spróbować jakiegoś dobrego kremu z retinolem? Ja używałam St Yves, super był, ale już wycofany, za jakiś czas planuję kurację Reti C Vichy (ponoć niezły).
Jedynym lekiem z wit A dozwolonym to zdaje się Renova ![]() cmokasy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
ufff, bo juz sie przestraszylam!
![]() ok, zapamietam sobie i poszukam czegus, kremy YR z retinolem sa na pewno za slabe dla mojej cery ... i to dzialanie retinolu takie srednie i nie nawilzaja/natluszczaja wystarczajaco... dobra byla tylko kuracja na noc, ta "podwojna" ale po jednym sezonie zostala wycofana ![]() dzieki za wskazowke! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
domowe sposoby nawilżenia suchej twarzy.znacie jakieś ????????????
mam suchą skóre.jakie znacie domowe sposoby nawilżania twarzy ? jakieś maseczki lub coś innego.proszę napiszcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Re: domowe sposoby nawilżenia suchej twarzy.znacie jakieś ????????????
Mi służy "maseczka" z jak najtłustszej śmietany. Posmaruj twarz grubą warstwą i potzrymaj 15 minut. po zmyciu tonik nawilżający i krem.
Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Skóra sucha i zmarszczki
Mam suchą skórę na twarzy niemiłosiernie, znika na niej każda ilość kremu, a pod oczami pojawiły mi się zmarszczki -chyba od tej suchości również. Na regularne zabiegi u kosmetyczki mnie nie stać nestety, ale mogę sobie pozwolić na jakiś dobry krem, tylko jaki? I tu mam pytanie, czy ewentualnie jednorazowy zabieg u kosmetyczki coś pomoże? Jesli tak to jaki, czy moze ona sama coś poleci? I jaki krem? Wiem że jest pełno rezenzji tutaj, ale jakos nic nie wyszukałam dla siebie, chciałabym coś i na suchą skórę i na te zmarszcki.Będę wdzięczna za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Re: poradźcie co ja mam zrobić?
Przypuszczam, że te zmarszczki to pewnie pod oczkami. Osobiście poleciłabym Ci jakiś krem nie uzależniający skóry, przeciwzmarszckowy po oczy, a na buźkę nawilżające i pewnie troche natłuszczające (idzie zima - będzie jeszcze gożej). Ale coś więcej o cerze i może przedziale wiekowym, a przynajmniej czy jesteś przed 25.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
używam fajnego kremu, który jest niedrogi i dobry: Garnier, zapobiegający wysuszaniu skóry. 100 ml kosztuje koło 12 zł, więc cena jest niewygorowana a efekty ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Mam 29 lat, więc chyba powinnam używać już kosmetyków po 30, przynajmniej jak patrzę na siebie to do takiego dochodzę wniosku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Hej ja co prawda mam mniej latek ale tylko 2 tzn.mam 27 i borykam się także już ze zmarszczkami pewnie to przez słońce no i dziedziczne ale polecam Jabus'he wiem że nie jest tani bo 15 ml kosztuje 85 zł ale u mnie sprawił coś niewiarygodnego czego żaden inny
![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
U mnie, przy suchej skórze, właściwie się nie sprawdził, tzn. nie dał żadnego efektu, juz lepszy był Vichy Reti C, Ale maseczka AA Oceanica przeciwzmarszczkowa - to jest prawdziwa perełka. Dzis kupię jeszcze krem. Recenzje są na KW.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
krem do bardzo suchej cery?prosze o pomoc
no właśnie kochane wizazanki jaki krem do bardzo suchej cery?? od dwóch miesięcy na noc używam nanobase, i musze przyznać ze przez pierwszy tydzień buźka była śliczna! radził sobie doskonale, niestety do czasu
![]() jeśli i wy macie takie problemy, proszę napiszcie jak sobie radzicie proszę o jakakolwiek wskazówkę od was |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Re: krem do bardzo suchej cery?prosze o pomoc
Alcia, ja miałam też b.b suchą skórę.. ale to już przeszłość w moim wypadku. W skrócie: byłam u dermatologów, przepisywali mi pół apteki do wykupienia, a w końcu pomogł mi krem Avene 'Creme pour peaux intolerantes'. Stosowałam go ok 3 mieś. na dzień i na noc, i po tym czasie skóra stała się skórą normalną! Nie wierzę z takie cuda, ale to po prostu ten krem+woda termalna La Roche Posay i dziś już nie mam z buzią żadnych problemów. Wcześniej używałam też kremów z emolientami CERALAN (do skóry atopowej) ale nie pomogł mi tak jak Avene. Serdecznie polecam Ci ten krem, u mnie zdziałał cuda
![]() Aha, nie zaszkodzi Ci też łykanie wit. A+E forte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
jejku aż ciężko uwierzyć w takie cuda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Witam, ja równiez mam problem z sucha cera i dla mnie lekarstwem na to jest krem Vichy Nutrilogie 2. Naprawde jest rewelacyjny daje mi konfort na calutenki dzien! Polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
bardzo dziekuje Izuśko za odpowiedz
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
bardzo dziekuje Izuśko za odpowiedz
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.