Która ma migreny takie, że rozważa urwanie sobie glowy? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-22, 12:55   #61
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Która ma migreny takie, że rozważa urwanie sobie glowy?

Cytat:
Napisane przez lovelaura1000 Pokaż wiadomość
znam to uczucie ręka jak by ją ktoś obciął mam tak za każdym razem a najgorsze jest wałśnie to jak język się plącze i zamiast słów wychodzi bełkot, a słyszałam ze jak migrena ma powiązanie z okresem jest mozliwość brania leków hormonalnych blokujących okres ja nigdy nie brałam ponieważ u mnie migrena ma niewyjaśnione przyczyny powstawania,
hmm powiem jej o tym.. moze to cos pomoze..?
Stary 2009-09-22, 19:38   #62
Lady1000
Rozeznanie

Ja odkryłam chyba przyczynę moich migren. Przez wakacje nie miałam ataku ani razu, a ostatni miał miejsce dwa tygodnie temu, w szkole - akurat wtedy, gdy zapomniałam zjeść śniadania. W wakacje miałam na to czas, a w roku szkolnym różnie bywa. W każdym razie - od tego ostatniego ataku pilnuję się, jem coś przed wyjściem z domu i dodatkowo w szkole - póki co jest OK. Gdzieś nawet czytałam, że brak posiłku może prowokować migrenę.

Jedna z wizażanek pisała coś o bagatelizowaniu problemu przez innych - tu się zgodzę. Moje bóle głowy nauczyciele traktują jako pretekst do zwolnienia się z lekcji.. Mama uważa, że naczytałam się bzdur i to poprostu zwykłe głowy.. Taaak.. światłowstręt, mroczki przed oczami, wymioty - z pewnością to nie migrena.... . Ostatnio mój brat powiedział mi nawet że te wymioty to nie migrena tylko bulimia . Nie skomentuję jego braku jakiejkolwiek wiedzy o tych dwóch chorobach..
Lady1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 14:40   #63
201605041146
Konto usunięte

dołączam do migrenowców
na migrenę cierpię od kilku dobrych lat. Odkąd biorę tabletki antykoncepcyjne atak mam tylko raz w miesiącu przed okresem. Niestety mam światłowstręt, wymiotuję a raczej prowokuję wymioty, bo wtedy mniej boli. Wszystkie zmysły są mega wyczulone Jestem niedowidzca mam wadę -4,25 i -3,75 ale co pół roku chodze do okulisty się badać. więc jasry chyba nie mam.

zamierzam wybrać się do neurologa bo nie wytrzymuję już tych ataków trwają pełne 3 dni zasypiam z okropnym bólem głowy, budzę się z jeszcze gorszym mam ochotę łeb sobie rozwalić, wszystko mnie drażni, nie mogę się skupić
czy wasze bóle też sa takie denerwujące? że macie wrażenie jakbyście były cały czas MEGA wnerwione?

a może macie jakieś domowe sposoby na walkę z migreną? nie wliczając zasłaniania okien, cisza itp. MI czasem łągodzi ból wypicie filiżanki melisy.
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 15:14   #64
masija
Zakorzenienie

Dołączam i ja.
Migreny mam odkąd pamiętam. A pamiętam niestety jak już w wieku 8 czy 10 lat zemdlałam z bólu..
Migreny mam po mamie. Mama ma częściej niż ja, niestety dla niej

Mam też normalne bóle głowy. Wtedy wystarcza 1 pyralgina.
Ale kiedy mam migrenę nie mogę wytrzymać. Jest mi niedobrze, ale co mnie dziwi to to, że strasznie chce mi się jeść..
oprócz tego światłowstręt, zawroty głowy, etc..
Dzień wyjęty z życia...

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 13:50   #65
Czcz
Przyczajenie

Słuchajcie, a czy któraś Was próbowała leczenia u fizjoterapeuty? ja ostatnio poszła, w zasadzie przy okazji, bo z dzieckiem chodzę i tak jakoś z rozmowy wyszło, że te migreny to od kręgosłupa mogą być. Chodzę od miesiąca i na razie migren brak. Ktoś próbował takiego leczenia? zastanawiam się ile takie leczenie trwa i czy faktycznie nie ma po tym migren.
Czcz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-03, 14:07   #66
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karwanka27 Pokaż wiadomość
Ja takie właśnie mam i niestety coś czuję, że zbliża się radośnie atak migreny. Grrrr... Jak ja nienawidze tego bólu! Nic nie moge zrobic, jak mnie dopada, muszę sie zwolnić z roboty, jechac taksówka kłaść sie na łózku z mokrym okładem na łepetynie, mam mroczki przed oczami... Albo wymiotuję. W zeszlym tygodniu udało mi sie to zrobić w pracy - dobiegłam do toalety, ale efekty dźwiekowe słyszeli wszyscy -_- Niech mi ktos obetnie glowę, nie będzie bolała! A Wy macie takie migreny?
Migreny nie.. ale za to bóle jajników. Wtedy tak mam, że myślę czy nie nabić je na widelec i wyrwać, aby skrócić sobie te męki.
Łączę się zatem w bólu.
catiedove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-04, 08:53   #67
Czcz
Przyczajenie

z tymi jajnikami to sprawdź czy czasem nie masz jakiś torbieli, najlepiej pójść na USG. Mi wyszło, że mam jakąś cystę, dostałam tabletki antykoncepcyjne i wszystko zeszło, a ból miął nie czekaj, szkoda życia!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 20:40   #68
201703061049
Konto usunięte

Nie życzę migren najgorszemu wrogowi... Już jeden atak jest wyczerpujący, a jak się je ma dwa, trzy, cztery dni z rzędu, potem ulga na tydzień czy coś i znowu, to jest męczarnia. Miałam ochotę wydłubać sobie oko, zdarzyło mi się walić głową w ścianę nawet, to może człowieka doprowadzić na skraj samobójstwa. Miała któraś z was migreny klasterowe również?
Próbowałam akupunktury, różnych leków, bez skutku. Pomogło mi przepisane tabletek antykoncepcyjnych (tych które bierze się bez siedmiodniowej przerwy), przestałam mieć okres na ok. rok I PRZESZŁO. Zdarza mi się mieć atak raz na ruski rok ale mogę normalnie funkcjonować i żyć jak człowiek i nie bać się zrobić cokolwiek żeby zaraz nie zaczęło boleć.
Żałuję tylko że się męczyłam tyle lat. Nie odpuszczajcie lekarzom, każcie szukać przyczyny, należy się wam normalne życie.
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-05, 09:48   #69
Czcz
Przyczajenie

o masakra, współczuję. Ja to miewam takie dwudniowe tak co dwa-trzy tygodnie. Najgorzej jest jesienią albo wiosną kiedy ciśnienie atmosferyczne spada. Na razie od miesiąca po tych zabiegach mam spokój. Mam nadzieję, że to nie jest cisza przed burzą;(
Stary 2015-11-05, 11:05   #70
chochliczka
Raczkowanie

Ja też często miewam migreny. Czytalam kiedys, że można atak migreny rozpoznac. U mnie niestety rzadko, najczęsciej wstaję z takim bólem głowy z prawej strony i oka jakby mnie ktoś pobił. Czuję jakby mi pulsowała jedna strona głowy i ktoś walił młotkiem. Wtedy leżę po ciemku i w ciszy, łykam ketonal i modafen - po paru h jest lepiej. Kiedyś w tv mówili, ze na migrenowców źle wpływa gdy np w weekend za długo się spi, bo nasz mózg przyzwyczaja się do okreslonej liczy godzin snu i każda zmiana moze spowodować atak migreny. Mówili też o tym, że gdy ktoś żyje w stresie i nagle bam ma wolne brak stresu- to też może wywowałać migrenę- i faktycznie u mnie to się sprawdza niestety.
chochliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-05, 11:05   #71
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czcz Pokaż wiadomość
Słuchajcie, a czy któraś Was próbowała leczenia u fizjoterapeuty? ja ostatnio poszła, w zasadzie przy okazji, bo z dzieckiem chodzę i tak jakoś z rozmowy wyszło, że te migreny to od kręgosłupa mogą być. Chodzę od miesiąca i na razie migren brak. Ktoś próbował takiego leczenia? zastanawiam się ile takie leczenie trwa i czy faktycznie nie ma po tym migren.
tak moze cie glowa bolec od kregoslupa. polecam badanie u dobrego fizjoterapeuty, ktory zna sie na terapii manualnej.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 21:30   #72
Kordii
Raczkowanie

Ja miałam wczoraj.. I obawiam się, że dzisiaj też będzie, po czuję już takie dziwne ciśnienie przy skroniach i między oczami. Najlepiej pójść spać zanim to się zacznie.. albo rzeczywiście urwać głowę, to będzie mniej bolesne.
U mnie problem bierze się od wady wzroku. Optyk kazał mi iść do neurologa, ale boję się, że się okaże, że to coś poważnego.. ;/ jestem największą lamą
Kordii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-06, 09:37   #73
Czcz
Przyczajenie

jej, współczuję;( idź koniecznie do tego lekarza, nie ma się do męczyć. Mi czasem pomaga taki lek Excedrin i on jest bez recepty, natomiast też nie zawsze. Jak za późno wezmę to się męczę dwa dni;( teraz mi ta rehabilitacja pomaga, i mam nadzieję, że tak już zostanie precz migrenom!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości