![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Która ma migreny takie, że rozważa urwanie sobie glowy?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Ja odkryłam chyba przyczynę moich migren. Przez wakacje nie miałam ataku ani razu, a ostatni miał miejsce dwa tygodnie temu, w szkole - akurat wtedy, gdy zapomniałam zjeść śniadania. W wakacje miałam na to czas, a w roku szkolnym różnie bywa. W każdym razie - od tego ostatniego ataku pilnuję się, jem coś przed wyjściem z domu i dodatkowo w szkole - póki co jest OK. Gdzieś nawet czytałam, że brak posiłku może prowokować migrenę.
Jedna z wizażanek pisała coś o bagatelizowaniu problemu przez innych - tu się zgodzę. Moje bóle głowy nauczyciele traktują jako pretekst do zwolnienia się z lekcji.. Mama uważa, że naczytałam się bzdur i to poprostu zwykłe głowy.. Taaak.. światłowstręt, mroczki przed oczami, wymioty - z pewnością to nie migrena.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
dołączam do migrenowców
![]() na migrenę cierpię od kilku dobrych lat. Odkąd biorę tabletki antykoncepcyjne atak mam tylko raz w miesiącu przed okresem. Niestety mam światłowstręt, wymiotuję a raczej prowokuję wymioty, bo wtedy mniej boli. Wszystkie zmysły są mega wyczulone ![]() zamierzam wybrać się do neurologa bo nie wytrzymuję już tych ataków ![]() ![]() ![]() ![]() czy wasze bóle też sa takie denerwujące? że macie wrażenie jakbyście były cały czas MEGA wnerwione? a może macie jakieś domowe sposoby na walkę z migreną? nie wliczając zasłaniania okien, cisza itp. MI czasem łągodzi ból wypicie filiżanki melisy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dołączam i ja.
Migreny mam odkąd pamiętam. A pamiętam niestety jak już w wieku 8 czy 10 lat zemdlałam z bólu.. Migreny mam po mamie. Mama ma częściej niż ja, niestety dla niej ![]() Mam też normalne bóle głowy. Wtedy wystarcza 1 pyralgina. Ale kiedy mam migrenę nie mogę wytrzymać. Jest mi niedobrze, ale co mnie dziwi to to, że strasznie chce mi się jeść.. ![]() oprócz tego światłowstręt, zawroty głowy, etc.. Dzień wyjęty z życia... ![]()
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, a czy któraś Was próbowała leczenia u fizjoterapeuty? ja ostatnio poszła, w zasadzie przy okazji, bo z dzieckiem chodzę i tak jakoś z rozmowy wyszło, że te migreny to od kręgosłupa mogą być. Chodzę od miesiąca i na razie migren brak. Ktoś próbował takiego leczenia? zastanawiam się ile takie leczenie trwa i czy faktycznie nie ma po tym migren.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Łączę się zatem w bólu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
z tymi jajnikami to sprawdź czy czasem nie masz jakiś torbieli, najlepiej pójść na USG. Mi wyszło, że mam jakąś cystę, dostałam tabletki antykoncepcyjne i wszystko zeszło, a ból miął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Nie życzę migren najgorszemu wrogowi... Już jeden atak jest wyczerpujący, a jak się je ma dwa, trzy, cztery dni z rzędu, potem ulga na tydzień czy coś i znowu, to jest męczarnia. Miałam ochotę wydłubać sobie oko, zdarzyło mi się walić głową w ścianę nawet, to może człowieka doprowadzić na skraj samobójstwa. Miała któraś z was migreny klasterowe również?
Próbowałam akupunktury, różnych leków, bez skutku. Pomogło mi przepisane tabletek antykoncepcyjnych (tych które bierze się bez siedmiodniowej przerwy), przestałam mieć okres na ok. rok I PRZESZŁO. Zdarza mi się mieć atak raz na ruski rok ale mogę normalnie funkcjonować i żyć jak człowiek i nie bać się zrobić cokolwiek żeby zaraz nie zaczęło boleć. Żałuję tylko że się męczyłam tyle lat. Nie odpuszczajcie lekarzom, każcie szukać przyczyny, należy się wam normalne życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
o masakra, współczuję. Ja to miewam takie dwudniowe tak co dwa-trzy tygodnie. Najgorzej jest jesienią albo wiosną kiedy ciśnienie atmosferyczne spada. Na razie od miesiąca po tych zabiegach mam spokój. Mam nadzieję, że to nie jest cisza przed burzą;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja też często miewam migreny. Czytalam kiedys, że można atak migreny rozpoznac. U mnie niestety rzadko, najczęsciej wstaję z takim bólem głowy z prawej strony i oka jakby mnie ktoś pobił. Czuję jakby mi pulsowała jedna strona głowy i ktoś walił młotkiem. Wtedy leżę po ciemku i w ciszy, łykam ketonal i modafen - po paru h jest lepiej. Kiedyś w tv mówili, ze na migrenowców źle wpływa gdy np w weekend za długo się spi, bo nasz mózg przyzwyczaja się do okreslonej liczy godzin snu i każda zmiana moze spowodować atak migreny. Mówili też o tym, że gdy ktoś żyje w stresie i nagle bam ma wolne brak stresu- to też może wywowałać migrenę- i faktycznie u mnie to się sprawdza niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Ja miałam wczoraj.. I obawiam się, że dzisiaj też będzie, po czuję już takie dziwne ciśnienie przy skroniach i między oczami. Najlepiej pójść spać zanim to się zacznie..
![]() U mnie problem bierze się od wady wzroku. Optyk kazał mi iść do neurologa, ale boję się, że się okaże, że to coś poważnego.. ;/ jestem największą lamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
jej, współczuję;( idź koniecznie do tego lekarza, nie ma się do męczyć. Mi czasem pomaga taki lek Excedrin i on jest bez recepty, natomiast też nie zawsze. Jak za późno wezmę to się męczę dwa dni;( teraz mi ta rehabilitacja pomaga, i mam nadzieję, że tak już zostanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.