![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem
Po chemioterapi z tego co wiem można miec dzieci, ale trzeba troche odczekac. Mojej przyjaciolce lekarze kazali poczekaj jakies 3-4 lata.
Madziu zycze ci duzo sił, bo wiem ze tego bedziesz potrzebowała. Zycze ci tez zebys wokol siebie miała ludzi którzy beda cie wspierac bo na przykładzie mojej przyjaciółki wiem jak wazne to jest. I pamietaj, ze nie zawsze bedzie dobrze,bo bedziesz miała zle dni i bedziesz miała dosc, ale musisz wierzyc ze wszystko bedzie dobrze! Ja wierze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Gdybyś miała ochotę zabierz do szpitala całą swoją pościel, nie tylko jasiek.
Dzięki temu pozbędziesz się troszkę "szpitalnego zapachu". Ja tak robiłam. Miałam 4 ciężkie operacje stawu biodrowego, co skutkowało unieruchomieniem mnie od żeber w dól, więc usiąść też nie mogłam. W zasadzie jedynie mogłam p kubek z szafki sięgnąć. Gips taki miałam 6 tygodni więc okres tez mnie nie mijał, używałam tamponów wtedy, jakoś dało radę. Brałam ze sobą też czajnik elektryczny, żeby móc sobie zrobić swoją kawę/herbatę, zamiast szpitalnych sików. generalnie to był czas kiedy rozpieszczałam samą siebie na różne sposoby, żeby łatwiej było wszystko znieść. życzę ci dużo siły i zdrowia przede wszystkim. Będę zaglądać.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
dziewczyny, doradzcie mi pilnie jakieś dobre chusteczki do demakijażu twarzy, do cery suchej i wrażliwej bo mąż zaraz idzie do sklepu pokupować mi rzeczy do szpitala.
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-05-23 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Nivea ma całkiem dobre chusteczki. Są właśnie też do cery suchej i wrażliwej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
|
dzięki!
Chusteczki do higieny intymnej poprosiłam z firmy Lactacyd. Boje się, ze organizm się osłabi i będą mnie dodatkowo męczyły infekcje. Co myślicie o takim kubku? Po biopsji, jak i po operacji nie będe mogła podnosić głowy, a więc potrzebuje taki kubek, w którym woda nie wyleje się po przechyleniu go. http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p12509-Kube...ebieski_200_ml Przed wczoraj byłam u chirurga-ortopedy. Stwierdził, że guz w tym miejscu występuje bardzo rzadko i moje objawy na 99,9% świadczyły o dyskopatii i żaden lekarz nie wpadłby na to, że może być to guz. Prawodpodobieństwo wystąpienie takiego guza to 1 do 1000 000. Dlatego też lekarze będe się przed operacją konsultować, ponieważ żaden z nich nigdy nie miał takiego przypadku. Operacja bedzie bardzo ciężka i skomplikowana. We wtorek kłade się do szpitala na biopsje. Miałam wczoraj robione usg jamy brzusznej i rtg płuc, na szczęscie nie znaleziono przeżutów. Ca 125 ma nieznacznie przekroczone, ob w normnie i bardzo wysoki poziom żelaza. Mam również guz na jajniku, ginekolodzy twierdzą, ze to torbiel, chirurg ma wątpliwości, mówi również o biopsji tego guza. Mówicie dziewczyny, że można używać tamponów podczas okresu? Boje się, ze będe unieruchomiona, nie będe mogła nic wokół siebie zrobić i będe czuła się bardzo niekomfortowo. Martwi mnie to, ze mamy wanne w łazience a wiem, ze jak wróce po operacji będe bardzo słabo chodzić i nie dam rady wejść do wanny. Myślimy z mężem o zrobieniu demolki w łazience i zrobić taką prowizorke- kupić jakiś tani brodzik, zasłone prysznicową, a ściany pomalować farbą olejną bo narazie mamy tapety. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-08-07 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#67 |
Podróżniczka
|
Madziu, od kiedy pierwszy raz przeczytałam Twojego posta to bardzo czesto o Tobie mysle. Ten temat jest mi bliski , bo bardzo duza czesc mojej rodziny walczy z nowotworami :-/
Super, ze sie dzielnie trzymasz! Pozytywne jest to, ze nie ma przerzutów. Biopsje guza na jajniku tez powinnas zrobić... nie wierz ginekologom tak do konca. Na oko nikt nie jest w stanie tego stwierdzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Jesteś naprawdę wspaniałą kobietą. Prawdziwy wzór do naśladowania. Widać te pokłady energii i woli walki
![]() ![]() Pamiętaj, musisz wierzyć w siebie! |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Kochana dopiero teraz przeczytalam watek, bardzo bardzo Ci wspolczuje
![]() ![]() ![]() ![]() powodzenia
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki i zawsze miej duzo wiary w siebie!!!! : )
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O laptopie może pomyślimy jak wróce z operacji i będe uziemiona w łózku. To jest dobry pomysł, bo ja jestem uzależniona od internetu. Nie wiem, czy można powiedzieć, ze jestem silna. Chyba nie. Teraz wiem, ze musze walczyć, ale czy dam rade...? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Madzia, nie zapomnij o szczoteczce i paście do zębów, płynie do płukania jamy ustnej, mydle w płynie, kremie do rąk, chusteczkach nawilżanych.
#74 |
|
"Prosiłem Cię Panie o siłę, abym mógł osiągnąć sukces
Uczyniłeś mnie słabym, abym Cie potrzebował! Prosiłem Cię o bogactwo, abym mógł być szczęśliwy Otrzymałem ubóstwo,aby być mądrym. Prosiłem Cię o władzę, aby uzyskać poszanowanie wśród ludzi Otrzymałem niemoc, abym był ci posłuszny. Prosiłem Cie o zdrowie, żebym mógł dokonac wielkich rzeczy Uczyniłeś mnie kalekim, abym mógł czynić rzeczy lepsze Prosiłem o wszystko,bym mógł cieszyć się życiem, Otrzymałem życie,bym mógł cieszyć się wszystkim. NIE OTRZYMAŁEM NIC O CO PROSIŁEM... ALE OTRZYMAŁEM WSZYSTKO TO CZEGO OCZEKIWAŁEM DZIĘKI CI PANIE." Nie sądzicie, że jest to piękne? Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-05-23 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moher to siła.Moher to władza. Moherowych kapeluszy.Nigdy się nie zdradza. Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr Moherowy beret opanuje świat. "Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek." ~Kłamczucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Kochana a ja Ci mówię, że wzorem właśnie jesteś! Ja (i zapewne cały szereg innych osób) nie byłoby w stanie racjonalnie myśleć, co będzie przydatne w szpitalu a Ty wszystkiemu zapobiegasz, planujesz co i jak. A strach? Przecież to normalne, LUDZKIE uczucie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
|
Cytat:
Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-05-24 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
ada bardzo mi przykro ,ze cie to spotkalo ,podziwiam cie ogormnie za twoja odwage sile ktora masz w glebi siebie.
Nie wiem co napisac bo mnie tym zszkowalas ,znamy sie nie od dzis ale ok ok 4 lat , mam nadzieje ze wyzdrowiejesz bez zadnych pwoazniejszych komplikacji ,wierze w to i w ciebie przedewszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
|
Nie umiem napatrzeć się dzisiaj na drzewa, wyglądają tak pięknie...
Dziwne, ale nigdy nie zwracałam na nie uwagi, moze boje się, ze za rok ich już nie zobacze? Aż mnie w sercu ściska! Wyniki biopsji będą dopiero za miesiąc. Ciężko mi będzie czekać... Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-05-24 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Czekanie jest w tym wszytskim najgorsze...
Trzymaj się!
#81 |
Rozeznanie
|
Jak sama napisałas jestes młoda wiec napewno dasz sobie rade!! Masz zapewne cudownego męża który bedzie Cie wspieral i ja tez trzymam za Ciebie kciuki
![]()
#82 |
Raczkowanie
|
Nie martw się Kochanie, jesteśmy z Tobą wszystkie, myślimy o Tobie, nie ma opcji żebyś nie wyszła z choroby, za dużo dobrej energii Cię otacza, za dużo masz siły i chęci do życia
![]()
#83 |
|
Dziwne, ale czuje się spokojna. Chociaż mam chwile załamania, zwłaszcza jak mysle, co bedzie za rok...
Kurcze, od rana bolą mnie mięśnie, mam nadzieje, ze w szpitalu coś na nie dostane, bo nie uleże w łózku. |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Jestem z Tobą całym sercem....mnie też życie nie oszczędza wiem co czujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Na pewno dasz radę.
Będzie ciężko, ale masz dla kogo walczyć. A dzieci też można mieć po chemii. Nie daj się chorobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#87 |
|
Dziękuje dziewczyny.
Dzisiaj jestem na przeciwbólowych, bo ledwo wytrzymuje, ciekawe ile wytrzyma mój żołądek... ? |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do żóładka, moze jakieś leki osłonowe by się przydały?
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Madziu, żołądek żołądkiem, gorzej z wątrobą. Jeśli bierzesz dużo tabletek, to polecam ochronnie na wątrobę kupić essentiale forte, albo liv52 i zażywać. Oczywiście skonsultuj to z lekarzem, ale myślę, że dobrze by było wątróbkę chronić przed działaniem ubocznym tabletek, zwłaszcza przeciwbólowych.
A jakieś wyniki już masz? Czy wstępna diagnoza raka została potwierdzona, czy nadal jeszcze nie wiesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
|
tak, na żołądek dostałam tabletki na recepte. Jeśli chodzi o wątrobe, to zapytam, nie wiedziałam że jest coś takiego. Narazie staram się jeść jak najmniej przeciwbólowych, ale czasami po prostu nie daje rade. Głównie staram się jeść leki do rozpuszczania w wodzie, wiem, ze one nie niszczą tak żołądka.
Ponieważ nie mam jeszcze diagnozy, czy myślicie, ze mogłabym wykupić jakies ubezpieczenie na życie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.