![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dzis jadlas MAMUSIU?
Cytat:
mmm boisz sie truskawek??? a czekolade z orzechami wcinasz:d a idz ty :P narobilas mi ochote na cos dloekiego
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Ja z mojego 6 m-cznego doświadczenia powiem jedno. Jadłam wszystko od samego początku. Małej nic nie było. A jak jej krostki wyskoczyły to wtedy wykluczałam jakis pokarm. Raz był to dżem truskawkowy ( w 3 tyg) i mandarynki(4 tydz). Czekoladę jadłam jeszcze w szpitalu, o miodzie nie wiedziałam,że to alergen. Na początku nie jadłam tylko potraw wzdymających. Po powrocie ze szpitala pierwszym posiłkiem był schabowy
![]() Mamusie nie warto się głodzić. jeśli dziecko nie jest alergikiem to jedzcie wszystko. potem będzie wam łatwiej wprowadzać nowe pokarmy do diety (chodzi mi o przechodzenie na pokarm stały). Same też nie nabawicie sie anemii czy innych paskudnych chorób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
dzis
2 bułki z almette smietanowym 1 bułka z szynką ciastka krakuski danio bananowe z nestle fitness i otrebami pszennymi bawarka anatol z mlekiem i cukrem rumianek na obiad chyba kopytka boszenka-robisz smaka ![]() Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-06-04 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
a ja musze sie pochwalic ze wcinam moje ulubione krowki i malemu nic nie jest
![]() ![]()
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Aguska Ty znowu z tymi krowkami
![]() ostatnio mama przyniosla krowki i od razu pomyslalam o Tobie ![]() jadlam ostatnio podsmazone ziemniaki i chałwe Małemu nic nie było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
potwierdzam - wcinałam ostatnio chałwę waniliową i Ignaś nie narzekał
![]() Za to wczoraj skusiłam się na kinderka i potem w nocy męczyliśmy się z kupką i gazikami. Śniadanie: bułeczka z dżemem morelowym + szklanka mleka Drugie śniadanie: biszkopty + rumianek Obiad: rosół z lanymi kluseczkami + pokrojona, ugotowana pierś z kurczaka Podwieczorek: biszkopty + sok jabłkowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
sniadanie
bułka z polędwica z indyka 2 sniadanie kruche ciasteczka i kawa naturalna słaba z mlekiem ![]() obiad rosół z lanymi kluskami kolacja ??? wczoraj zjadłam placuszka a raczej racucha drożdzowego polanego jagodami i dobrze ze jednego bo malego wieczorem i przez pół nocy kręciło w brzuszku płakał troszke ![]() ![]() czekolade podjadam czasem a co juz w ciazy przez cukrzyce nie mogła ale małemu nic nie jest wiec ok ciekawe jak podziała dzisiejsza kawa ![]() ![]() a mamuśki czemu pjiecie ten rumianek lubicie czy to czemus służy ???
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Jeśli piłaś kawę w ciąży to teraz też moż,esz. Oczywiście mówię o słabej kawce.
A co do placka to bardziej mi się wydaje, że jagody mogły zaszkodzić. rumianek - teoretycznie ma działać na bóle brzuszka. Tylko,że trzeba go pić litrami,żeby przedostał się do mleka matki w ilościach leczniczych. Lepiej już podać dziecku rumianek lub koperek. U nas koperek działał przez jakiś czas, potem to on zaczął powodować wzdęcia. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2009-06-05 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Ja rumianek piję, bo jestem miłośniczka wszelkich ziół. Z ukochanej mięty musiałam zrezygnować, bo podobno obniża laktację - wolę więc nie ryzykować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
ja staram się pić 2 rumianki dziennie,ponoc na brzuch dobrze robi.
A co do mięty to pijam jak mnie wzdęcie męczy, nie słyszałam o tym, że obniża laktacje i nie wyczułam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczorajsze menu: śniadanie: kanapki z pasztecikiem z pieczarkami i pomidorem II śniadanie: danio brzoskwiniowy, grahamka obiad: młode ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, jajko sadzone, sałata ze śmietaną, sok jabłkowy kolacja: kanapki z sałatą, pomidorem, ogorkiem i majonezem i kotletem schabowym Jem już prawie wszystko i małej nic nie jest ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
dzis
sniadanie: bulka z rama klrem bonżur ogórkowym oraz szynką anatol z mlekiem i cukrem paczka petitkow (chyba nie powinnam??) + bawarka na obiad: makaron z jabłkiem zupa ziemniaczana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Jako , że karmię mojego synka juz prawie 5 miesięcy , a waga stoi w miejscu , jadłospis mam trochę " odchudzony"
Sniadanko - płatki owsiane , żurawina suszona , siemię lniane i zarodki pszenne na wodzie , na to starte jabłko z cynamonem - mniam! Obiadek - sałata, pomidor , ogórek,pokrojona gotowana pierś z kurczaka Kolacja - pół kostki twarogu z jogurtem naturalnym W miedzyczasie , jako przegryzki banan albo jabłko.
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Duuzoooo....Ważne , ze mleka w cyckach pod dostatkiem
![]()
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Hej co jest mamuśki forum podupadło całkowicie
![]() czyżbyście nic nie jadły ![]() no a moze juz nie trzymacie dietki ![]() ja z nowych rzeczy jadłam czereśnie ![]() zupe pomidorowa ,pomidory i sałate do drugiego dania dzisiejsze menu: śniadanie bułka z wędzonym schabem 2 sniadanie bułeczka słodka z serem +rozpuszczalna kawa zbożowa z mlekiem obiad krupnik ![]()
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
3 kromki z pasztetem pomidorowym
rumianek jogurt bananowy FruVita z korn flejks z dodatkiem suszonego jabłka(biedronkowe) i otrębami pszennymi na obiad chyba potrawka z indyka z kaszą jaglaną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Natan zle reaowal jak zjadlam pomidora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
kanapki z pasztetem koperkowym i słaba herbatka
na obiad kotlety jajeczno-koperkowe, ziemniaki i kefir a na kolację pomysłów brak ![]() Mój synek też źle reaguje na pomidory. Za to 2 dni temu zgrzeszyłam z mężem i zamówiliśmy pizze - małemu nic nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze sprobowac ![]() za to podjadam czasem slodycze i malemu nic nie jest hihi dzis kupilam sobie karpatke i bede robila ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
co tu tak cicho??
moja tez zle reaguje na pomidory moze dlatego,ze one teraz sa spryskiwane i w ogole ja dzisiaj: bulka z pasztetem drobiowym rumianek bulka z dzemem brzoskwiniowym siemie lniane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
ja juz jem prawie wszystko..
![]() nawet frytki z macdonalda hehe nie jem tylko cytrusow,wisni,czeresni truskawek i tym poodbnych ![]() jem sobie smazone ![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprócz cytrusów, truskawek i teraz też pomidorów - po tym Nisia miała wysypki... Bez smażonego wytrzymałam może ze 2 tygodnie, taka ze mnie wyrodna matka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nic nie mów o czekoladzie, zjadłoby się oj zjadło... Gdzieś przeczytałam, że jak sie bardzo chce to lepiej się skusić na białą i jak nic nie będzie się działo to wtedy można spróbować normalną, ale ja jeszcze nie eksperymentowałam...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
ja białą uwielbiam-a białą można?
![]() no właśnie z tym samym mamy problem z tego co widzę,nawet nie kolki tylko stękanie i prężenie, ale gazy też przy tym są więc całość nazywam kolką ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TU PODAJĘ LINK DO TEJ INFORMACJI O BIAŁEJ CZEKOLADZIE: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3866635.html
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-07-12 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.