Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
CHANCE 10 24,39%
ALLURE 13 31,71%
MADEMOISELLE 18 43,90%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-01-16, 14:41   #61
FEMME*BANALE
Raczkowanie

Re: Poszukuje perfum - do znawczyn:)

<font color=green> SLICZNUCHNE sa zapachy z serii "Les Saisons" firmy "Van Cleef & Arpels" (znacie????)!
Szczegolnie przypadl mi ten o nazwie "Eté" - "LATO", pachnacy konwalia i jezynami z lasu... ...
Zalaczam fotki tych perfum - zapewniam, ze kazdy ma w sobie to "COS"...

Edytowane przez FEMME*BANALE
Czas edycji: 2006-06-13 o 17:18
FEMME*BANALE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-16, 16:46   #62
ropuszka
Zakorzenienie

Re: fotki Van Cleef & Arpels - Les Saisons

Wygladaja super Ale gdzie to mozna dostac? sephora? Douglas?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-16, 17:03   #63
FEMME*BANALE
Raczkowanie

<font color=green> [b] ropuszko, nie orientuje sie gdzie mozna w Polsce kupic te perfumy (o ile mozna?!?), gdyz teraz we Wloszech mieszkam i wiecej jestem tutaj niz w Polsce....
Tutaj je mozna kupic w wiekszosci perfumerii, miedzy innymi we wloskiej sieci "LIMONI".
A wiec spytamy wszystkie Wizazanki w Polsce mieszkajace: CZY JE GDZIES WIDZIALYSCIE??? CZY JE ZNACIE???
Tak a propos, to zapachy sa przepiekne...
ALE, ALE! Ah, przypomnialam sobie ze niedawno widzialam recenzje tych perfum w ktorejs z polskich gazet kolorowych, nie pamietam w ktorej (PANI, TWOJ STYL, ELLE?....), wiec: MUSZA BYC W POLSCE!
Poszukaj, popytaj...
Stary 2005-01-16, 20:25   #64
Baubo
Rozeznanie

Wydaje mi się ze takie perfumiki widziałam dzis w sephorze, ale nie wąchałam. No i były na baardzo niskiej półce, czyli pewnie coś nietuzinkowego

Oscar Wilde
Baubo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-17, 09:19   #65
FEMME*BANALE
Raczkowanie

J. DEL POZO "HALLOWEEN"

<font color=green> [b] Sliczny kwiatowy zapach maja takze perfumy HALLOWEEN Jesusa Del Pozo... Te na pewno znajdziesz w polskich perfumeriach!
Zalaczam fotke.

Edytowane przez FEMME*BANALE
Czas edycji: 2006-06-13 o 17:17
Stary 2005-01-17, 13:39   #66
ropuszka
Zakorzenienie

Re: J. DEL POZO "HALLOWEEN"

Bardzo dziekuje Halloween znam i jestem nim zaintrygowana od dluzszego juz czas, kraze wokol tych perufm, ale jendk zawsze kupuje cos inne Moze czas sie skusic? A co sadzicie o Dolce & Gabanna? Czytalam recenze i jestem zaintrersowana Czy to jets choc troche ciekawy zapaszek? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7193
Stary 2005-01-17, 16:16   #67
smerfeta01
Zakorzenienie

może coś z oferty Avonu ?
np. Celebre - wyjatkowo kwiatowy, kobiecy
Perceive- troszkę lodowy
Sheer Rose- pączek róży
Ja osobiście bardzo lubię te zapachy, może i Tobie się spodobają.
ładny jest również garry weber - nowość

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-01-17, 16:55   #68
ropuszka
Zakorzenienie

Dzieki Smerfeto Mialam keidys Celebre, a niedawno zakupilam Paczek Rozy. Ten ostatni troskz emnie neistety rozczarowal, a zapowiadal sie pieknie...
Stary 2005-01-21, 02:37   #69
bzyku
Rozeznanie

perfumy - jakie polecacie?

Mam prośbę . Wiem, że były tego typu pytania, ale proszę o replay .
Interesują mnie perfumy dla kobiet, ale wyłącznie "z wyższej półki". Avon, Oriflame, a także różnego rodzaju podróby nie wchodzą w grę . Napiszcie czego używacie, jaki zapach Was urzekł. Szukam czegoś subtelnego, niezbyt słodkiego i nie duszącego. Sama jak na razie jestem fanką Green tea Elizabeth Arden. Mam i inne (np. Miracle Lancome), ale nie używam, coś mi w nich nie pasuje...
bzyku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-21, 07:44   #70
koko
Zakorzenienie

GG do koko
Re: perfumy - jakie polecacie?

Jeśli już jesteśmy przy Elizabeth Arden to może spróbuj 5 Aleji? Delikatny, radosny, nieprzytłaczający klasyk. Nazywam go zapachem "pracowym", bo idealnie nadaje się właśnie do pracy przez to że nie jest inwazyjny i raczej wszystkim będzie się podobał.Co nie znaczy, że jest nudny i bez polotu-wręcz przeciwnie:jest kobiecy , wibrujący i fajny. Aha- i jest teraz bardzo tani, za 125 ml w Dionecie chcą jedynie 141 zł!
Na razie jedna propozycja, ale pomyślę jeszcze.
koko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-21, 08:02   #71
kaasia
Raczkowanie

Ja używam 212 Caroliny Herrery i Hugo Boss Woman, ale przyznaję, że nie wybierałam ich sama, to prezenty. Niemniej jednak podobają mi się, to takie przyjemne zapachy na co dzień.
kaasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-21, 08:51   #72
201607150859
Konto usunięte

Ja lubię za to słodkości i jeśli ktoś również preferuje upajające, wyraziste wonie to polecam: Glorię Cacharel - mój faworyt sezonu 200/04 i Lolitę Lempicką, L'or de Torrente. Z mniej słodkich, bardzo optymistycznych, wiosennych i wibrujących zapachów Miracle So Magic Lancome. Nie przepadam za klasyczną wersją (wręcz mi się nie podoba), ale ta jest cudna i wcale nie jest taka słodka.
Chociaż mamy zupelnie odmienny gust polecam Ci: Truth CK - zapach zielony, trawiasty, bardzo przyjemny, może L'eau par Kenzo, delikatną i pudrową Noa Cacharel (EDT) i Ninę Ricci Premier Jour (ale wersję EDP), która jest lekka, kobieca i delikatna - w sam raz na wiosnę
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-21, 15:59   #73
_Roxi
Zadomowienie

GG do _Roxi

ja uwielbiam wszelkie hugo bossy
obecnie fascynują mnie Boss Intense,Boss Deep Red
uwielbiam !!
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 [']
_Roxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-21, 16:15   #74
ropuszka
Zakorzenienie

Tez mialam ten problem pare dni temu i wiele wypowiedzi mi pomoglo. Oto co ja polecam: "O oui" Lancome (takie biale), "Halloween" Jesusa del Pozo (tez bardzo tanie w dionecie, za 30 ml tylko 101 zl!) i moze jeszcze Gucci Envy? PS: ja na te ostatnie mam alergie
Stary 2005-01-23, 17:39   #75
bzyku
Rozeznanie

Hej, dziewczyny!!! Dzięki za odpowiedzi .
Koko - 5th Ave posiadam, początkowo nawet bardzo mi się podobał, ale teraz coś mi w nim nie pasuje... Proszę o jeszcze .
Stary 2005-01-23, 18:18   #76
Pralinka
Rozeznanie

GG do Pralinka

Ja jestem fanka raczej slodkich woni, lecz ostatnio urzekly mnie perfumki dosc subtelne. Mianowicie, choruje na Kenzo "la mond est beau" - bardzo ładny zapach, ktory mozna okreslic jako "trawka + słonko". Moim najnowszym odkryciem jest natomiast zapach , ktory pachnie jak słońce, no IDENTYCZNIE. problem w tym, ze nie pamietam jak sie nazywa. wiem, ze nazwa perfum jest taka sama jak nazwa marki. I zaczyna sie na F, i nie jest to Fendi. Flakon- przeźroczysty, plaski, stylizowany na słońce ( kształt w przybliżeni okrągły, z takimi jakby promykami - nie sa one jednak wystajace, bardziej to przypomina platki kwiatu). Och, zamotalam. Niestey, nie wypatrzyłam go nigdzie on line. Same perfumy maja kolor żołty, o ile dobrze pamietam. Moze któras z Was wie, co to za cudo? Mozna znaleźc w Sephorze w Centrum, najdolniejsza półka, ukryte wśród perfum "popularnych" i "na topie". W innych sephorach nie widzialam.

Pozdrowienia!
Pralinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-23, 20:08   #77
JuLiTa1
Gość

ja uzywam na co dzien Cool Water DAVIDOFF'a, a do pracy Chance CHANEL. Bardzo podoba mi sie tez troszke tanszy, ale za to sliczny, swiezy i wesoly zapach C -THRU joy! (od razu poprawia mi humor) A inne... hm... ostatnio dostalam w prezencie PRET'A PORTER fashion avenue. Tez ciekawy, aczkolwiek nie przypadl mi do gustu tak, jak powyzsze. Pozdrawiam
Stary 2005-01-23, 20:59   #78
321981125346
Raczkowanie

Pralinko, te perfumy o których wspominasz nazywają się Feraud i pachną jak rozpromienione słońce

Pozdrawiam
Stary 2005-01-23, 21:01   #79
Pralinka
Rozeznanie

GG do Pralinka

o tak, tak Uszibo, to właśnie te... Cudne są! Mój najbliższy perfumowy zakup, to pewne! Dziekuje za informacje.
Pralinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-23, 21:09   #80
rzastin
Zakorzenienie

Usziba napisał(a):
> Pralinko, te perfumy o których wspominasz nazywają się Feraud i pachną jak rozpromienione słońce
>
Zgadzam sie, dostałam próbkę w Sephorze, popsikałam się w chłodny dzień i było mi tak... letnio i słonecznie

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-23, 21:31   #81
321981125346
Raczkowanie

bzyku napisał(a):
> Mam prośbę . Wiem, że były tego typu pytania, ale proszę o replay .
> Interesują mnie perfumy dla kobiet, ale wyłącznie "z wyższej półki". Avon, Oriflame, a także różnego rodzaju podróby nie wchodzą w grę . Napiszcie czego używacie, jaki zapach Was urzekł. Szukam czegoś subtelnego, niezbyt słodkiego i nie duszącego. Sama jak na razie jestem fanką Green tea Elizabeth Arden. Mam i inne (np. Miracle Lancome), ale nie używam, coś mi w nich nie pasuje...

Bzyku jesteś miłośniczką świeżych nut, zczystym sumieniem mog polecić Rochas Aquawomen, Trussardi Skin, Clinique Happy i może spróbuj jeszcze przetestowć Estee Lauder Beyond Paradise.
Stary 2005-01-23, 21:32   #82
321981125346
Raczkowanie

bzyku napisał(a):
> Mam prośbę . Wiem, że były tego typu pytania, ale proszę o replay .
> Interesują mnie perfumy dla kobiet, ale wyłącznie "z wyższej półki". Avon, Oriflame, a także różnego rodzaju podróby nie wchodzą w grę . Napiszcie czego używacie, jaki zapach Was urzekł. Szukam czegoś subtelnego, niezbyt słodkiego i nie duszącego. Sama jak na razie jestem fanką Green tea Elizabeth Arden. Mam i inne (np. Miracle Lancome), ale nie używam, coś mi w nich nie pasuje...

Bzyku jesteś miłośniczką świeżych nut, zczystym sumieniem mog polecić Rochas Aquawomen, Trussardi Skin, Clinique Happy i może spróbuj jeszcze przetestowć Estee Lauder Beyond Paradise.
Stary 2005-01-23, 21:57   #83
wersta
Zakorzenienie

Od lat używam white linen breeze Estee Lauder - to moje ulubione. Niedawno miałam próbkę Cinema YSL i nowy zapach MaxMara. Wszystkie wymienione są dosyć mocne (ale nie "zabójcze"). I moim zdaniem niezłe.
Kilka razy zdradziłam te od EL, ale zawsze do nich wracam
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-24, 08:30   #84
Wioletta
Rozeznanie

hmm kwestia gustu...ja ostatnio zachwycam sie bardzo Trussardi SKIN cudo jak dla mnie, a trwałośc rewelacyjna, chyba najbardziej trwaly zapach jaki kiedykolwiek miałam.

Za to nie cierpie Miracle lancoma i EA Geen Tea - dla mnie znowu ochydztwo :fee:
Wioletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-26, 21:17   #85
ropuszka
Zakorzenienie

Bzyku, prosze bardzo Bylam niedawno w perfumerii i oto co wachalam: Pure Jil Sander (bardzo ladne, kwiatowe, swieze), Bulgari takie granatowe (ciekawe, ale zbyt pudrowe), Trussardi Skin (mydlano-fiolkowe), Tresor Lancome (jestem na nie chora) oraz... nowosc Yohji Yamamoto Te ostatnie polecam i to bardzo - sa niesamowite.
Stary 2005-01-26, 22:41   #86
WioletaM
Zakorzenienie

Ja uwielbiam Naomi Cambell i Priscilla Presley Indian Summer oraz Moments.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-26, 22:59   #87
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Bvlgari o którym pisze Ropuszka (granatowe) to BLV. Moje pierwsze wymieniłam z Pralinką teraz mam wielką nową butlę i powiem tak: naprawdę są ciekawe, godne uwagi, ba! - u mnie mogą liczyć na uczucie, od drugiego wejrzenia, ale na dłuższy czas

Polecam choćby wypróbowanie Angel Thierry'ego Muglera - szaleć można od tych perfum w pozytywnym i negatywnym tego słowa znaczeniu (ja szaleję pozytywnie) albo lżejszej ich wersji Angel Innocent.
Są i słodkie, i duszące, czyli niby nie takie, jakich szukasz, ale ... sprawdź
Ain't so far down
sabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-01-27, 08:28   #88
321981125346
Raczkowanie

Bzyku tak sobie pomyślałam, że może Ci sie spodobać Esencia de Duende J. del Pozo, kwiatowo- wodny zapach (mimo swojej ulotności b. trwały), Trussardi Jeans- testuj koniecznie na nadgarstku(cudo) i Patou Enjoy.
Stary 2005-01-27, 17:08   #89
bzyku
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny Jak macie jeszcze jakieś sugestie to chętnie skorzystam
koko...obiecanki cacanki
Stary 2005-01-27, 17:21   #90
Hyang
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Hyang

Ciekawe ja by Tobie spodobały J.Lo Glow - to moje ostatnie odkrycie.
Jakbym okresliła ich zapach-tak jak głosi napis na pudełeczku: FRESH,SEXY,CLEAN

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości