![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Laktatory
Ja mam ręczny Avent. Przydał się. Do doraźnego ściągania pokarmu jak najbardziej polecam. Ale przyszedł czas, że mała się zbuntowała i nie chciała cycka- odciągałam regularnie pokarm ale było ciężko. W takim wypadku chyba jednak elektryczny byłby lepszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
polecam ręczny Avent Isis, ja akurat dostałam w spadku (Bogu dzięki, bo w ciąży nawet nie pomyślałam, że takie cuś może się w ogóle przydać) i tenże sprzęt uratował moje piersi przy nawale w szpitalu.
teraz używam jak chcę wyjść z domu, czy jak młode obrazi się na lewą pierś (strasznie z niej tryska) i kilka razy pod rząd je z prawej, a lewa jest bliska eksplodowania. dokupiłam sobie na allegro za grosze pojemniki Via (też aventowe) z taką nakładką na pojemnik i dzięki temu odciągam bezpośrednio do butelki, albo do pojemniczka i zamrażam w tym pojemniczku, albo dzięki tej nakładce zakładam smoka i od razu karmię z pojemniczka. odciąganie w moim przypadku jest akurat dość sprawne i szybkie, choć do kilku rzeczy bym się przyczepiła, ale akurat nie mam czasu napisac więcej. ogólnie jeszcze raz polecam, bo z aventa da się sklecić fajne zestawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
szeryfcio
|
Do doraźnego ściągania ręczny jest ok., ale jak trzeba z jakichś powodów codziennie i kilka razy dziennie to ręczny odpada. Ja miałam Avent Isis ręczny... laktator sam w sobie ok., ale ja musiałam kilka razy dziennie go obsługiwać... myślałam, ze ręce mi odpadną
![]() Jednak teraz jakbym kupowała laktator w ciemno to zdecydowałabym się na elektryczny (potem się sprzeda) albo kupiłabym po porodzie, wiedząc jak sytuacja wygląda i co mi bardziej podpasuje - i to jest lepsza opcja.
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Być może zależy to od techniki ściągania, albo ilości mleka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie, dobra podpowiedź dla dziewczyn ręcznie ściągających ![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodam , że nie miałam dużo pokarmu, wręcz przeciwnie- ściągałam po karmieniu, żeby się doprodukowało i walczyłam o każdą kropelkę. Warto sprawdzić, czy tak leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Do wszystkich doświadczonych mamuś-laktator ręczny czy elektryczny??
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Witam mamuśki. Mam pytanie. Czym różni się zwykły Philips Avent od tego ISIS ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was używa/używała laktatora ręcznego Avent Natural? Mam zamiar go kupić. Tylko zastanawia mnie jedna sprawa, nie ma tam regulacji ssania jak przy ręcznym Lovi Protect, który też mi chodzi po głowie. Który lepiej wybrać? ta regulacja ssania jest aż tak istotna?
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
czy ten laktator poradzi sobie z wąskimi kanalikami mlecznymi? Mam piersi na których medela mini poległa. Rade daje tylko rewelacyjny medela symphony, ale go wypożyczam i wychodzi piekielnie drogo. Chcę kupić swinga ale boje się, że nie podoła moim wymaganiom.
Edytowane przez mamasierpniowa Czas edycji: 2013-08-01 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam laktator http://www.ceneo.pl/2699839 i był to bardzo dobry zakup, mogłam odciągać pokarm w każdym momencie i nie było to trudne, nic się nie zacinało nie zapychało dla mnie to dobre urządzenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dziewwczyny, a czy któraś z Was miała okazję przetestować już laktator LOVI? Ten nowy, elektryczny pro-coś tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Koleżanka kupiła niedawno i ma mieszane uczucia. Podobno jest łatwy w użyciu i ma fajną nasadkę, ale jest głośny i ma krótki kabelek, no i cena nie niska. Musisz poszukać jeszcze, ja zdecydowanie stawiam na ręczne laktatory bo w każdej chwili wszędzie możesz odciągnąć pokarm i się nie zepsuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie słyszałam, że nie jest głośniejszy od innych, a cenowo - jest tańszy od medeli. Z tego, co wiem, ten lovi można zawsze przełożyć i zmienić w ręczny. Czy któraś z Was ma jeszcze jakieś opinie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Zakupiłam ręczny Avent Natural jestem z niego zadowolona w 98%. Mam wrażenie, że niekiedy skrzypi i ściągnięte mleko zbiera się (krople) na nakładce masującej.
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-09-17 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Avent Natural też mi skrzypiał i mleko się zbierało na nakładce masującej i kapało z niej czasami. Używałam go 2 tygodnie i doszłam do wniosku, że muszę mieć elektryczny i kupiłam Lansinoh. Nasadka na dwie piersi, mleko ściągnięte w góra 10 minut, można dostosować moc jak i szybkość ssania. Jestem bardzo zadowolona. Niestety nie mogę do żadnego innego elektrycznego porównać bo miałam do czynienia tylko z tym jednym. Ogólnie produkty lansinoh bardzo sobie cenię. Miałam też maść na sutki, bardzo pomagała i wkładki laktacyjne, inne podrażniały mi piersi (miałam wrażenie że drapią mnie w sutki i chodziłam z pieluchą tetrową na piersiach zamiast nakładek) a te z kolei są bardzo komfortowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
ostatnio gdzieś rzucił mi się w oczy Chicco Laktator elektryczny podróżny, opinie czytałam to nawet ma dobre, jest delikatny to chyba ważne dla naszych delikatnych piersi, zainteresowane muszą już same poczytać więcej na ten temat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pokarm odciąga bardzo szybko i efektywnie (porównywałam z innymi), jest delikatny, łatwo się go czyści. Można przemontować go na ręczny, który tez jest bardzo fajny - często zabieram go ze sobą jak wychodzę bez dziecka. Natomist w domu tylko elektroniczny, bo szybciej działa ![]() Krótki kabelek? Dla mnie nie problem, nawet nie zauważyłam ![]() Ja polecam ![]() Edytowane przez aleksandrazet Czas edycji: 2013-12-02 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Ja również nie mam problemu z kabelkiem w LOVI Prolactis
![]() Fakt cena troszkę wysoka ale warto. Dostajesz laktator 2w1 czyli elektryczny plus ręczny. Do tego mnóstwo części zamiennych. Nakładka masująca jest gładka i nic się na niej nie zbiera. Ma fajny wyświetlacz który zapisuje ile trwa karmienie. Są dwie fazy ssania.. Pierwsza działa jak masaż a druga to już efektywne odciąganie. Lovi jest szybki i bezbolesny dzięki regulacji siły ssania. Super spakowany w elegancki kuferek gdzie wszystko ma swoje miejsce. Butelka wymiata bo nie matowieje i wciąż wygląda jak nowa. Jedynie smoczka do niej brak :/ Głośny nie jest bardzo a jak komuś przeszkadza hałas np bobasowi to można ręcznym jechać. W podróży też się sprawdzi bo może być zasilany na baterie.
![]() |
#84 |
BAN stały
|
Czy laktator musi być taki drogi? Nie ma czegoś tańszego a równie dobrego/skutecznego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pożyczyłam od koleżanki, która już go nie używała. Dokupiłam tylko membranki i tę przyssawkę do piersi. Może w komisach z rzeczami dziecięcymi znalazłabyś jakiś używany. Słyszałam o sposobie odciągania obciętą strzykawką, ale to raczej tylko dla noworodków, przy małej ilości pokarmu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
ja tez uzywam lovi prolactis juz 3 miesiace i bardzo sobie chwale. odciaganie bie boli, kabelek wcale nie jest za krotki wedlug mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
A wiec ja dostalam laktator od firmy lovi do przetestowania. Ucieszylam sie przeogromnie, poniewaz po wyjsciu ze szpitala rozdzilono mnie z synkiem, poniewaz trafilam do szpitala na oddzial urologii. 3 tygodnie odciagalam pokarm w dzien i w nocy by utrzymac laktacje. Oczywoscie najpierw mial byc tydzien, potem jeszcze kilka dni no i wyszlo prawie miesiac. Jestem ogromnie wdzieczna za taki prezent dlatego, ze:
-laktator utrzymal mi laktacje (teraz juz w domu karmie synka piersia) - odciaganie pokarmu bylo szybkie, efektywne, bezbolesne - kolezanki z sali mowily, ze jest dosc cichy (jakie uciazliwe musialo byc sluchanie w srodku nocy laktatora?) - w nocy i w dzien duzy wyswietlacz idealnie poazywal ile czasu odciagam i z jaka sila Uzywalam jeszcze jednego laktatora innej firmy (szpitalny) ale tylko dwa razy, dopoki maz nie przywiozl mi mojego. Tamten w porownaniu z lovi prolactis wypadl blado. Warczal i albo sciagal pokarm wolno albo bolalo. Polecam prolactis mamom, poniewaz chyba malo kto "musial" sie tak zaprzyjaznic z laktatorem jak ja i ta przyjazn wyszla nam na dobre. Teraz sciagam pokarm tylko wtedy gdy musze wyjsc z domu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
BAN stały
|
No to ja również musiałam się zaprzyjaźnić z laktatorem bardzo bo po porodzie mi się sutki schowały i córka nie była w stanie ssać, może jeszcze gdybym miała małe piersi, ale przy moim rozmiarze nie było szans, położne w szpitalu ciągnęły za sutki, wyciągały odwróconą strzykawką, ale poza strasznym bólem żadnego efektu. Wtedy jeszcze nie miałam laktatora, mój mąż poszedł do apteki i kupił pierwszy z brzegu, akurat trafił na Canpol, ale muszę przyznać, że sie sprawdził. Po jakimś czasie sutki doprowadził do normy i karmiłam piersią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Ja od 7 tygodni odciągam pokarm laktatorem Medeli Mini Electric, ale jakoś mniej odciąga niż ten szpitalny Medeli. Poza tym, że jest dość głośny, to nie mam zastrzeżeń. Przy tak częstym odciąganiu nie wyobrażam sobie ręcznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.