|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 1.06.09 - chcę być piękna w wakacje.. jeszcze nie jest za późno!
A ja ledwo tu do was dotarłam.. Mam straaaaszne zakwasy bo wczorajszych ćwiczeniach ;/ ale na zakwasy są najlepsze ćwiczenia podobno... ;/ Nie wiem jak to zrobię ale przejdę się na siłownie.. Może chociaż trochę się te mięśnie rozluźnią. Najwyżej będę musiała darować sobie Tamilee na pośladki :|
|
|
|
#62 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Wczoraj bardzo późno wróciłam do domu i nie miałam już siły pisać, dzisiaj wchodzę i ile nowych twarzy Cieszę się, że razem będziemy walczyć o swoją wymarzoną sylwetkę ![]() Cytat:
Kiedyś regularnie smarowałam się Eveline z efektem chłodzącym i w polączeniu z codziennymi masażami po 30 min dawało to całkiem dobre efekty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trochę już jestem na wizażu więc skondinąd można mnie skojarzyć Mam nadzieję, że dobrze Ci będzie z nami ![]() Cytat:
Jeśli chcecie, to możemy w pierwszym poście umieścić listę z naszymi imonami/nickami, wagę wyjściową, cel i co tydzień uaktualniać zgodnie z postępami ![]() Cytat:
![]() Jasne, że wybaczymy, byle nie za często ![]() Cytat:
więc wiem, o czym mówisz. Będę się tym bardziej pilnować, bo zawsze jak się dłużej uczę i siedzę w domu, to mam ochotę na jakieś niezdrowe przekąski ![]() Co do Twojego jaddłospisu, to również dodałabym więcej białka a ograniczyła węglowodany ![]() Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę miłego dnia!
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi danymi na pierwszym poście to niezła sprawa
ja się przyłączam.. ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- To ja teraz lecę zjeść smaczne śniadanko, wysmaruje ciało kremikem, posprzątam troszkę w domu i uciekam na siłownię zwalczać zakwasy ![]() Do później
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Tak, te dane na pierwszej stronie to świetny pomysł. Ale mamy podać wagę, czy wymiary?
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
na zakwasy najlepsze rozciąganie pooooooo treningu!
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Ja dziś pełna motywacji, zjadlam rano sytą owsiankę, a teraz popijam kawę zbożową na obiad będzie bigosik wegetariański, a wieczorem jakieś warzywka z serem.Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Co prawda już mam wakacje ale chętnie do was dołącze jak tylko sie zgodzicie
Jestem tegoroczna maturzystka :P źle sie czuje w swoim ciele przeszłam na diete ograniczającą kalorie. Oczywiście nic drastycznego. Najbardziej dobijają mnie boczki Teraz obmyślam plan na nowe ćwiczenia Na dodatek moja fryzjerka od tygodnia nie odbiera telefonu prawdopodobnie zamknała zakład ![]() ![]() .Mam nadzieje, że mogę do was dołączyć. Witam Was
blog kulinarny- zapraszam ![]() Koktajl awokado Zupa krem z dyni Kurczak curry z ananasem i kukurydzą Edytowane przez imy Czas edycji: 2009-06-02 o 14:31 |
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Uuu... jak nas dużo już
Witam nowe osoby ![]() Też mam problem z niejedzeniem po 19, już tak się do tego przyzwyczaiłam, ale czas na zmiany, więc się odzwyczaję ![]() A z tym pierwszym postem to również jestem ZA! Ale lepiej, gdy będzie waga ![]() imy to tak jak ja masz już wakacje, ale założyłam, że do mojego wyjazdu będę na diecie
dieta! 56...54...53...52...51...50 21.08.09 - zdane prawko. ![]() Edytowane przez deska123 Czas edycji: 2009-06-02 o 14:41 |
|
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki to ja także się przyłączę...
Mój cel jest niemal identyczny z celem autorki wątku, więc chyba nie potrzeba znowu pisać. Chcę się dobrze poczuć sama ze sobą i zmienić nawyki żywieniowe. Do zrzucenia mam ok 7kg. Moja waga obecna to 62kg. minimum, które za wszelką cenę muszę osiągnąć to 57kg, a jeśli dobrze pójdzie to uda mi się zdobyć upragnione 55 Trzymam za was kciuki !!
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Dołączę się, jeśli jeszcze mogę
Też zaczęłam od wczoraj.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
a ja własnie obiadek skonczyłam(ryż, tuńczyk i warzywka=pyyycha!) a teraz zabieram się do nauki bo niestety mam jej baardzo dużo
kurcze mam nadzieję, że wieczorkiem znajdę czas zeby poćwiczyc! dzien bez cwiczen dniem straconym ! zaraz pewnie kawka wpadnie i wieczorkiem na kolacje homo naturalny z warzywami lece![]()
|
|
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
heh, miałam dzisiaj na obiad zupę kapuścianą więc zjadłam aż 2 talerze
później 1dzień ćwiczeń 8mb. odmówiłam zjedzenia markizów i toffifee jestem z siebie dumna! ;] ale to dopiero 2 dzień bez słodyczy, więc nie powinnam się już tak z siebie cieszyć . no, ale pożyjemy zobaczymy ;D W sobotę się zważę i zobaczę czy nie ubyło mi przypadkiem chociaż 0,5kg...
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
mademoiselle jeanne dzięki za radę, generalnie słaba jestem z dietą bo nigdy nie musiałam się o to martwić. Zaczęło się jak zaczęłam sama mieszkać i sobie gotować :P
Zjadłam: - 2 tosty z margaryną,pasztetem i pomidorem - siemie lniane z płatkami owsianymi (zawsze rano to jem) - czarna herbata z cukrem, woda - dużo - pierś z kurczaka - jabłko, gruszka - pół ogórka, gotowane kabanosy, 2 tosty, ketchup - tost z margaryną i dżemem malinowym - 2 kostki czekolady, garść orzechów włoskich + kolacja - postaram się malutko, bo jak tak spiszę ile zjadłam to bardzo dużo się wydaje chyba od jutra postaram się ograniczyć ;] Dziś nie biegam, ale rower mi się zepsuł i wszędzie chodzę więc mam ruch. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny. Jak tam mija drugi dzień naszych postanowień?
Ja się jakoś trzymam, na razie bez grzeszków Ale myślę, że zrobię sobie taki jeden dzień, w którym na jakiś mały grzeszek sobie pozwolę, żeby ta dieta nie była straszną katorgą. Ale tylko na malutki, tak jak tu pisałyście, a nie, że cały dzień rzucimy się żeby nadrobić tydzień dietki, o NIE Oby ten cały miesiąc chociaż mi się udało wytrwać i schudnąć, zobaczymy.Aha, zapomniałam. Byłam wczoraj na tym aerobiku. I dziwiłam się, że mnie nic nie boli. A teraz wieczór się zbliża, i już powoli czuję zakwasy
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Drugi dzień mija dobrze. Bez problemu wygrałam z pokusą zjedzenia słodyczy (wczoraj ciasto, dzisiaj markizy i toffifee)
a dzisiaj zjadłam: śniadanie: jajecznica z 2 jajek, + kromka chleba z masłem II śniadanie: złożona kanapka z szynką i sałatą obiad: jabłko, zupa kapuściana kolacja: jogurt naturalny, zupa kapuściana Shellma, widzę że lubisz tosty
Edytowane przez midnight Czas edycji: 2009-06-02 o 18:10 |
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? Wydaje mi się, że sporo właśnie tego dnia... - w każdym razie zawsze jak byłam na diecie, jadłam DUŻO, DUŻO mniej, ale strasznie mi się rozregulowywała przemiana materii i nic dobrego z tego nie wynikało - miałam niedobór witamin i byłam osłabiona, więc od wczoraj to zmieniam ![]() I 4 łyżki do owsianki to max, zazwyczaj i tak robię z 3. Ile wychodzi..? Cóż... Ok, 1/3 miseczki przy trzech łyżkach, przy czterech trochę ponad. A dziś: ![]() 1. Niewielka bułka wieloziarnista z jajkiem i sałatką ziemniaczaną *2. Owsianka z 3 łyżek z małym bananem; jabłko 3. 2 ziemniaki, 4 kotleciki sojowe, kapusta kiszona (wszystko bez tłuszczu) 4. (za jakiś czas ) serek wiejski lekkiJutro jadę na kilka dni do Zakopanego i niestety nie będę mogła sobie robić posiłków. Pozostaje mi, więc tylko kontrola ILOŚCI ![]() Jak wrócę, to się pochwalę (oczywiście inna opcja nie wchodzi w grę )
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
jak jem płatki to zawsze wsypuje ich sobie ile wlezie dlatego przerzucam się na małe paczuszki fitelli
|
|
|
|
|
#78 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To ja sie przy Was obżeram w takim razie...
![]() Dzisiaj zaliczyłam pierwszy upadek silnej woli.Zjadłam 4 kanapki z nutella! i co z tego ze cwiczyłam na stepperze godzine? Może druga godzina steppera za kare?... W ogóle macie jakieś pomysły czym zastąpić pieczywo? Mam słabość do niego i jak widac powyżej chetnie sie nim objadam.
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
xCarmen to nie to, że się obżerasz. Każdy je inaczej, patrząc na siebie. Nie można przecież porównać między sobą tego co się jadło
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha, i pamiętaj, by jeść je raczej w pierwszej części dnia, niż w drugiej.
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2009-06-02 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Jasne
Tak samo jeśli chodzi o słodycze - raz na jakiś czas, warto ustalić sobie taki grzeszek - jest na co czekać i nie łamiesz się nagle i nie pochłaniasz niezliczonej ilości jedzenia |
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Elooo Wam Laski
Cały dzisiejszy dzien spędziłam poza domem i nie miałam jak zjeśc czegoś konkretnego dlatego zjadłam bardzo mało za mało Ale bez grzeszków co mnie cieszy Juz po kolacyjce >> tez skromnej i do rana Nic juz nie jem !!!Teraz mykam robic Ćwiszcenia >> skakanka i brzuszki Odziwo nie mam zakwasów co mnie bardzo cieszy a jednocześnie dziwi
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
A ja zostanę z grubym brzuchem już chyba do końca życia
dzisiaj NIC nie ćwiczyłam! Zjadłam -pączka (jak odmówić jak chłopak Ci specjalnie przywiózł?) -gryza batona -3 cienkie białe kiełbaski -kromka chleba z dżemem -2 kromki z masłem i ogórkiem małosolnym -kawa z mlekiem i cukrem -3 chochelki zupy szpinakowej -owsiankę malinową I do tego ZERO ruchu no ale nie mogę no nie mogę wstać i zacząć ćwiczyć! Wolę poczytać książkę, posiedzieć na kompie, iść na zakupy z koleżanką... mam 23 lata, gruby brzuch i już chyba tak zostanie
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jutro też jest dzień! zacznij od małych kroczków- przede wszystkim wiecej warzyw i np 30 brzuszkow dziennie. Jesli juz zjadlas paczka rano to nie szkodzi, zadbaj o to by pozostałe posiłki w ciągu dnia były odpowiednie. Zamiast kromki z dzemem a potem jeszcze 2 z masłem mogłas zjesc pełnowartosciowy obiad kurczak jakis + warzywa, bylabys bardziej najedzona i nie przytyjesz od tego. pamietaj o tym nastepnym razem. Tak samo zamiast jesc owsianke na noc moglas zjesc wiecej tej fajnej zupki. Jutro jest dzien, w ktorym mozesz zaczac wszystko od poczatku! Na pewno dasz rade! ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- u mnie dzisiaj tak: 2 plastry melona owsianka na mleku 05% z orzechami i rodzynkami bigos wegetarianski + kroma razowego z serkiem hohland fit plaster białego sera+ sałatka niby grecka ----trening---- lód zielona budka smietankowy w wafelku ![]() jutro sie poprawie nie bedzie zadnych lodow! |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
jak się mieszka samej to jak się coś kupi to przeważnie cały tydzień się je to samo :P Ale już mi się tosty skończyły więc jutro powinien się mój jadłospis poprawić. Tym bardziej że zjadłam sporo w nocy i niestety skusiłam się na pół paczki pringelsów ale jutro jest nowy dzień w którym mam szansę się poprawić.
Za 5h krótkie poranne bieganie. Idę spać żeby jutro nie straszyć wyglądem. DObranoc p.s. LoveCanada uważaj żeby nie przesadzić z unikaniem tłuszczu, bo białko nie wchłania się bez tłuszczu. Zamiast masełka, oliwa najlepiej z oliwek, ale jakiś tłuszczyk codziennie musi w jadłospisie się znaleźć. |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
ja już po śniadanku
Było jabłko i płatki a teraz popijam czerwoną herbatą.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Czy przyjmiecie jeszcze jedna okrągłą mordkę do swojego grona? ![]() Co prawda dziś już 3 czerwca, ale "dietuję się" właśnie od 1 czerwca, dlatego chciałabym do Was dołączyc, gdyż ten wątek najbardziej mi odpowiada ![]() Ja, w przeciwieństwie do Was mam sporą nadwagę graniczacą z otyłością, mam do zrzucenia ok. 20 kg. Nie wuglądam tragicznie tylko dlatego, że mam figurę klepsydry i jestem dość proporcjonalnie zbudowana. Moim największym problemem są uda i łydki, nie mam pojęcia jak wlczyc z tłuszczykiem na łydkach i jakimi ćwiczeniami wymodelowac je aby były smukłe. Ze względu na to, ze moja nadwaga jest duża, nie mogę pozwolić sobie na kazdy rodzaj cwiczeń i aktywności fizycznej, zeby nie obciążać stawów. Póki co codziennie intensywnie pedałuje po pół godziny na rowerku stacjonarnym, dużo spaceruję a od następnego tygodnia wybieram sie na aqua aerobik. Dołożę tez brzuszki. Jak schudnę kilka kilogramów i wcisne sie w jakiś gustowny dres, to zdecyduję sie na wieczorne półgodzinne bieganie ![]() Jeśli chodzi o dietę, to zaczęłam dosyć ostro, ale to tylko chwilowo, aby zrobić oczyszczenie organizmu i skurczyć żołądek. Pracuję w biurze więc pół dnia siedzę co na moja figurę dobrze nie wpływa. Do pracy zabieram ze sobą jakiś jogurt i jabłko lub banana. Do tego kawa z mlekiem bez cukru i zielona herbata. W domu jestem ok. 16 i wtedy zjadam obiado-kolację, w miarę normalną, pod warunkiem, ze nie jest to nic tłustego ani smażonego (ryz z warzywami, zupa, ziemniaki z surówką). Podobnie jak wiekszośc z Was mam przeogromną słabość do słodyczy i bardzo mi trudno z tym walczyć. Moją motywacją jest głównie wesele mojej przyjaciółki na koniec sierpnia i do tego czasu bardzo chciałabym zgubić 15 kg. Wiem ze to odważne załozenie, ale muszę dac radę. Poza tym marzy mi się piękny skórzany kombinezon na motocykl, a przy tej figurze jaką mam teraz nie zmieszczę sie w żaden Więc jak widać motywację mam dużą, a z Waszej strony potrzebuję wsparcia
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jejku, jaka ja jestem niewyspana.. główka mnie boli, a zaraz kąpiel i do biblioteki.. Do piątku muszę oddać pracę roczną a nie mam praktycznie nic więc trzymajcie kciuki, żebym jakoś to ogarnęła ![]() Wczoraj kupiła sobie Lineę zachęcona pozytywnymi opiniami i od dzisiaj będę łykać. Ciekawe, czy coś pomoże ![]() Co do tematu umieszczenia listy naszych nicków w pierwszym poście, to mam prośbę, do tych, które chcą, żeby wysłałby mi wiadomość na PW z informacją o aktualnej wadze i tej, jaką chcą osiągnąć Wtedy będę mogła zrobić listę i umieścić ją w pierwszym poście ![]() Miłego dnia wszystkim!
|
|
#89 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj!No pewnie że przyjmiemy ![]() Ja też mam wesele pod koniec sierpnia, wiec mamy taki sam cel.
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Ja pieczywo zastąpiłam wasą, waflai ryżowymi, i takimi chlebkami nie pamietam jak sie nazywają :P Zrobiłam to juz miesiąc temu chociaż na początku było mi ciężko gdy mama kupywała pachnący chrupiący chlebek
( ale dałam rade i już za chlebem nie tęsknie. Czasem zjem kromkę czarnego pieczywa :p ale to też nie często :PMyśle że tak samo moge przestac tęsknić za słodyczami, chipsami i fast fooodami :P oraz napojami słodzonymi :P Dziś jeszcze śniadanka nie zjadłam ;P bo nie chce mi się nic zrobic :P chyba zrobie sobie pomidora z cytrynką :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

ile nowych twarzy 

takie małe oszustwo własnego organizmu :
przeszłam na diete ograniczającą kalorie. Oczywiście nic drastycznego. Najbardziej dobijają mnie boczki 

? Wydaje mi się, że sporo właśnie tego dnia...

dzisiaj NIC nie ćwiczyłam! Zjadłam