|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomiędzy synem, zabawą i spacerem ...
Pierścień jest niesamowity, wisior również.
Powodzenia w realizacji marzeń .
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
śliczny wisior, podziwiam precyzję i samozaparcie, bo wiem jak ciężko tworzyć z maleństwem w pobliżu
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Wisior bardzo fajny, ale ja bym go poddała lekkiej oksydzie, pierścień również. Obie prace bardzo estetyczne i ciekawe.
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
dostałam paczuszkę z SN i od Dobrego Anioła z minerałami ![]() już miałam wielki plan co zrobię i jak a tu zonk okazało się, że aby zrobic te ozdobne kuleczki na końcach drutów potrzeba palnika bo inaczej srebro się nie stopi i stanęłam w miejscu z pracą. nie mam palinka a jedynie lutownicę, którą moge od razu za okno wyrzucić ![]() na palnik czasu już nie mam. tu (u mnie) nigdzie nie kupię a chciałam zrobić przyjaciółce wisior na 24go och co ja biedna teraz zrobię? bez tych kulek to tak nijak ...
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
oj nie jest tak źle
na kuchence gazowej też się da przy odrobinie wprawy
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Na prawdę???!!!
Jejku to ja pędzę i lecę i będę tam tkwić przy palniku aż mnie trafi ... i kuleczka się zrobi!Trzymajcie kciuki dziewczyny
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
i dooopa
coś mi to nie idzie drut się rozżarzył na maksa do czerwoności i już się prawie topił, nie wspomnę, że ciut nie w tym miejscu co trzeba i ostatecznie się nie stopił.trzymałam w tym najwyższym punkcie płomienia gdzie jest najwyższa temp jutro znowu spróbuję bo dzisiaj mnie szlag trafi
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, w wątku dla zielonych (chyba) było jak dokładnie takie kuleczki robić. Trening czyni mistrza
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
rusa1ka dzięki Ci dobra kobieto
odnalazłam te informacje i zrobiłam tak jak dziewczyny i wyszły kuleczki jedynie drut sczerniał ale jutro potraktuję go kąpielą w kwasku cytr i wybielę a potem do dzieła ![]() dobranoc moje Panie
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Jestem pełna podziwu dla ludzi parających się wire wrappingiem
Świetne prace, szczególnie pierścionki! (normalnie ich nie noszę, ale taki pierścień to bym chciała )
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo cieszę się, że w końcu Ci się udało (tyle pasji i determinacji jest w Twoich wypowiedziach, że kibicuję wszelkim Twoim poczynaniom
) I z niecierpliwością czekam na zdjęcie
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
wisiorek jest cudny
![]() milo mi to slyszec, ostatnio jednak jakos nie mam cieprliwosci do szydelka no i niestety jakos ciezko schodza...
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
witaj
korali drewnianych szukam przeroznych, nic konkretnego, biore co mi przypadkie do gustu podrzucilabys fotki?
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziękuję za wszystkie komentarze
w weekend zrobiłam dwa wisiory: 1. dla mojej koleżanki cioci (70 lat) agat botswana nie wiercony w kształcie fali czy coś kłopotu miałam z nim co nie miara! no bo nie wiercony jest w posrebrzanym drucie gdyż koszt miał być niewielki. 2. dla mojej przyjaciółki prezent cyrkonia w kolorze granatu, mały granat i chyba kwarc różowy.srebro jest oksydowane tym razem. tutaj było 100 pomysłów na minutę i chyba widać pewne niezdecydowanie ![]() ![]() bądźcie łaskawe moje kochane bo się bardzo starałam ![]() ps. kofienko rzucę Ci foteczki.
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy wisior cudny! Aż żal, że musiałaś go robić z posrebrzanego drutu
![]() Wisior dla przyjaciółki prześliczny, choć faktycznie ta góra trochę "niezdecydowana" ![]() Z niecierpliwością czekam na Twoje następne prace
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładnie poradziłaś sobie z tym pierwszym
W drugim trochę taki bałaganik się zrobił na górze ale też jest urokliwy.
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Oba wisiory super
.Agat super,ale ten wisior z cyrkonią bardziej mi się podoba .Super wygląda to liściopodobne owinięcie wokół cyrkonii
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
piękne wisiory, oba. Ale bardziej z cyrkonią tylko wywaliłabym te kamyczki na górze i bałagan by znikł
Ale i tak jest śliczny Czekam na więcej
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy śliczny
Drugi dla mnie jeszcze lepszy i wcale mi nie przeszkadza ten "bałagan". Właśnie fajny taki, nieoczywisty. Trochę przypomina prace Alabamy z Trendy, ale uważam, że to akurat wielki komplement .
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki thank You
![]() ![]() kulkam mnie też było szkoda, że z posrebrzanego. ale nim został tak oprawiony to tyle drutu natraciłam, że szok jakby to był srebrny to bym sobie w łeb strzeliła ![]() heurek bardzo się bałaganik tam zrobił ale jakoś uparłam się na dodatkowe kamyki i tak mnie poniosło troszkę ![]() ayumi88 to właśnie liść miał być i mam nadzieję, że go przypomina ![]() cayen1 nie mam już tegoż wisiorka bo wysłałam a tak to bym się tego pozbyła ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- smoczku bo ja właśnie oszalałam na punkcie stylu Alabamy tak mi się te Jej liście spodobały, że stwierdziłam, iż muszę coś takiego zrobić dziękuję Ci
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Wisiory cudowne, nie wiem który bym wybrała. Obydwa zachwycają!
|
|
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
piękne
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
KASSIU - tak sobie czytam Twoje slowa i troche jakby to o mnie bylo
...w sensie sytuacji....Ja tez robie kiedy moge - bo lubie, bo musze sie wyzyc artystycznie....i zeby nie zdziczec bo mam dwojke malych szkrabow z ktorymi siedze w domu...Tak wiec doskonale Cie rozumiem Bardzo podobaja mi sie Twoje prace, sa bardzo staranne...Pierscienie rzucily mnie na kolana Echhhh i ja tez kocham te liscie
Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-06-24 o 12:19 |
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
LadyArgerich, pacynko
![]() poppppy ciężko jest być z dziećmi w domu. czasem miewałam wrażenie, że coś mi odebrano mimo, że przecież dostałam po milionkroć więcej - syna. ale jestem ambitną osobą, dużo pracowałam, miałam odpowiedzialne stanowisko ... teraz zmieniam pieluszki, biegam od pokoju do pokoju, noszę, tulę i karmię ... jest cudnie ... ale czegoś mi brakowało. spełniania się takiego wewnętrznego. czułam się zduszona. myślę, że wiele mam to przeżywa, zwłaszcza tych, które wcześniej pracowały. dlatego ważne jest byśmy miały coś swojego, takiego osobistego. dobrze, że znalazłyśmy coś takiego ![]()
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Tak KASIU - dokladnie......ja tez pracowalam, na odpowiedzialnym kierowniczym stanowisku - i z wlasnego wyboru trafilam do pieluch.....
A ja musze sie czyms zajmowac bo inaczej bym zeswirowala.....na szczescie mam wiele zainteresowan artystycznych-manualnych Ale przyznam szczerze, ze teraz po 2,5 roku siedzenia z dziecmi coraz czesciej mysle o pracy....chce sie przekwalifikowac i zaczac dzialac.... Chetnie bym gdzies wyszla, oderwala sie.....bo musze przyznac, ze z teraz widze ze z jednym dzieckiem to byl luksus ![]() To tak troche nie na temat..... Czekam na inne Twoje prace KASSIA |
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
popppy ale gdzież tam nie na temat! u mnie możesz pisać o czym chcesz
![]() ja również byłam na kierowniczym stanowisku i tak jak Ty z własnej woli zostałam mamą. staraliśmy się dwa razy ... i jestem wdzięczna Bogu za tego mojego szkraba ale już za długo w domu siedzę (również ponad 2 lata) i też bym chciała iść do pracy. jednak kiedy pomyślę, że w tym zapyziałym małym miasteczku musiałabym brać co dają to mi się odechciewa bo nie chcę się w pracy męczyć.no zobaczymy jak to będzie dalej,,, a wyplotłam dzisiaj śliczniusie kolczyki ze srebra i sobie jednego spierniczyłam niechcący i już jest po kolczykach och się wnerwiłam zamówiłam w Kadoro druty bo mi się bazowy prawie skończył to może jeszcze coś uratuję
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
sliczne te Twoje wisiory
podziwiam, ze znajdujesz jeszcze czas na taka pasje ale ten pierwszy tez jest urokliwy : tylko ze zdecydowanie dla troche bardziej dojrzalych kobiet ja to nigdy nie wiem co sensownego na wisior wymyslec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

.

okazało się, że aby zrobic te ozdobne kuleczki na końcach drutów potrzeba palnika bo inaczej srebro się nie stopi 

, w wątku dla zielonych (chyba) było jak dokładnie takie kuleczki robić. Trening czyni mistrza

Świetne prace, szczególnie pierścionki! (normalnie ich nie noszę, ale taki pierścień to bym chciała
.Super wygląda to liściopodobne owinięcie wokół cyrkonii
jakby to był srebrny to bym sobie w łeb strzeliła