![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Piercing (kolczyk w pępku)
zgadzam sie z Tobą ktoskogonieznasz
![]()
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
byłam u kontroli i dalej mam przemywać wodą utlenioną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Ja już mam jakieś 6 lat, na początku były problemy z gojeniem, w aptece mi farmeceutka przepisała taka malutką masc do gojenia i w kilka dni miałam ładny pępuszek
![]()
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Hej ; - DD
znacie jakieś sprawdzone kosmetyczki albo studia w Legnicy abo Wrocławiu ( najlepiej w okolicach Bielanów ) ? Z góry dizęki ; - ** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
mam pytanie. moja koleżanka chce sobie zrobić kolczyka na początku sierpnia. Czy we wrześniu będzie mogła już pływać w basenie czy nie ? czy może coś zrobić i wtedy będzie mogła? plis o odp ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
nie.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
ja to wiem ;/ i ja już prawie 3 miesiące nie wchodziłam do basenu. ale moja koleżanka nie rozumie.. ale może jednak będzie dobrze z jej kolczykiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
po co przebijasz skoro chcesz wyciagac? ja nie wyciagam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Ja mam kolczyka juz prawie dwa miesiące... Bardzo szybko sie zagoil.. w sensie ze juz nie ma zaczerwien itp. A miesiac po przebiciu bylam w Grecji i wypadalo sie wykapac. Wszystko jest wporzadku i jestem zadowolona.. Tylko troche ropka leci jak przy gojeniu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ja już mam kolczyk od 4 lat i nie miałam problemów szczególnych z gojeniem. Może ciut na początku. Polecam maść detreomycyna. Ja wyciągałam kolczyk i nakładałam na tą końcówkę co jest bezpośrednio pod skórą i przynajmniej w środku ładnie przeczyściło i leczyło, bo to jest maść z antybiotykiem.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
ej a czy można smarować kolczyk " maścią nagietkową " ? ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
maśc nagietowa ze względu na swoją konsystencje odcina dopływ powietrza do swieżej rany -co powoduje długie gojenie-pozatym na masci zbieraja sie wszystkie zanieczyszczenia chocby z odzieży-wystarczy do przemywania w zupelności sól fizjologiczna i Octenispet spray
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
dzięki ;-) mam sól fizjologiczną , lecz octeniseptu brak . z tego co wiem on jest bardzo drogi . czy można stosować coś o jego działaniu, tylko że tańsze ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
nie octeniseptu nie da sie niczym zastąpić-inne środki sa zbyt ostre w swoim działaniu
pozatym te 50ml starcza na cały okres pielęgnacji czyli minimum7-8 tygodni a sól służy tylko do oczyszczenia
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
ten duży (250 ml) kosztuje ok . 35 zł
a czy nie orientuje się ktoś ile kosztuje właśnie te 50 ml ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
zjadło mi 2-pojemnośc 250ml
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Mi się goi 3 miesiące i końca nie widać ;D dlatego że na początku do przebicia te piercmenka dała mi za krótki kolczyk i przy górnej kulce zaczeło się babrać ale po 2 tygodniach kupiłam dłuższy i wymieniła(wszedł bez problemów) i jest lepiej ale teraz mam dookoła pręcika taką brzydką jakby blizne mam nadzieje że nie zostanie taka czerwonawa i wyblednie xdd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
mam coś podobnego z tą " blizną " właśnie jak Cebulaa . już prawię miesiąc od przebicia ( 25 września ) i (zdarzało się rzadko i w małych ilościach ) teraz zaczęła mi się " taka biała maź" wydzielać z " górnej dziurki" trochę spuchło . (używam Octeniseptu i soli fizjologicznej) . prosiłabym o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Mam to samo zoska9375. ja smaruje maścią tribiotic ale efektów nie ma;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
wiecie, z tego co czytałam wydałoby się to głupie ale zamiast soli używam od 3 dni spirytusu ( tylko nie salicylowego) i Octeniseptu standardowo
![]() i powiem wam że mi przeszło : opuchlizna zeszła , już mnie nie boli, zaczerwienienie też powoli , ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie czy można wokół kolczyka oczyszczać liściem z lili, robionym w domu??
![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Mi koleżanka przebijała raz pępek w szkolnej toalecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Wie ktoś może jak rozjaśnić bliznę po kolczyku?
Jestem blada i niestety mimo, że znowu mam kolczyk, to i tak spod dużej kulki widać ciemniejszą plamę ![]() Jakbym się lekko opaliła, to ta blizna będzie mniej widoczna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
hm, powiem wam, mam kolczyl od 13 sierpnia 2009. mialam dwa razy przebijane, bo za pierwszym razem kolezanka zrobila to krzywo, goilo sie miesiac? jakos tak. tez spuchlo strasznie, balam sie, ze jakas infekcja etc, rano patrze, juz mniejsza opuchlizna, a wieczorem nie bylo juz nic. smarowalam to woda utleniona i spirytusem salicynowym. po salicynowym jedynie zeszla mi skora troche ale bardzo ladnie sie wygoiło. teraz mam problem. we wtorek 17.11.2009 mam pływać na basenie. nie wiem czy wyjac kolczyk, czy co robic, pomozecie?;3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
po co wyciągać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
kilka dni temu przebilam sobie pepek. dokladnie to chyba we wtorek.
nie bolalo. przebijalam w zakladzie piercingu i tatuazu. na pozatku bylo ok w sumei nie bolalo mnie nic<chyba ze dotykalam i ruszalam ale to chyba normalne przy tak swiezej rance. zalecano przemywac mi Savlonem(mieszkam w uk nie w pl) jak przemywam, ruszam kolczykiem zeby zdezynfekowac w srodku chodz troche. a teraz sie martwie.dzis rano wstaje a tam slad krwi wogol gornej dziurki(ale malusienko oczywiscie),potem zrobil sie strupek, i przy wieczornym myciu kolczyk zaczal sie "Slimaczyc" tzn z gornej dziurki wydobywa sie tak jakby taki slimaczy sluz,koloru mlecznego<nie umiem tego opisac) zy to jest nitmalne czy dzieje sie cos zlego?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam się nad kolczykiem w pępku. Jeśli się zdecyduje, będzie to przekłucie przez moją koleżankę.
Mam zatem kilka pytań: Czy da się wysterylizować kolczyk jakimiś 'domowymi' sposobami ? Z czego najlepiej miałby być kolczyk? Nie mam pojęcia czy jestem na coś uczulona. xp I czy sam oconisept i sól fizjologiczna wystarczy? Liczę na szybką odpowiedź. ![]() Edytowane przez unusualyou Czas edycji: 2010-01-03 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
cześć.
wie ktoś może gdzie można kupić szczypce do piercingu? i czy wgl. można je zakupić. (nie wiem czy tak one się nazywają) liczę na szybka odpowiedź ![]() Edytowane przez martaxo Czas edycji: 2010-01-28 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
a po co ci one?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.