Wybiera się ktoś na AGH - Kraków? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-17, 23:49   #61
cashmere20
Wtajemniczenie

Dot.: Wybiera się ktoś na AGH - Kraków?

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Oj nie na PK maksymalnie 4 z tego co wyczytalam Chodzi mi o to, ze nie chce mis ie wierzyc ze AGH to jedna oplata ;] Za czasów mojego brata bylo chyba od wydziału.
za moich czasów tzn. 2 lata temu, na AGH można było chyba na 3 kiedunki złożyć i raz się płaciło, a na PK też jakoś na 3 kierunki tylko, że za każdy osobno się płaciło. hehe ale mi się udało tak, że zarejestrowałam się na AGH i na PK, za AGH zapłaciłam, a na PK musiałam zapłacić najpóźniej w dniu kiedy miałam wyniki na AGH i w rezultacie zapłaciłam tylko na AGH, bo się dostałam od razu
cashmere20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 11:44   #62
emememsik
po prostu Em :)

Wow, to dużo się zmieniło jeśli chodzi o rekrutację od zeszłego roku. Wcześniej można było chyba w ogóle składać tylko na kierunki z jednego wydziału.
Stary 2009-06-18, 11:58   #63
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dla mnei to dorbze bo i tak wybieram matematykę. A t juz jeden wydzial. Na ktorym jest tylko jeden kierunek... Więc mogę bez kolejnej oplaty wziąć coś jeszcze i byc moze się wyrobię w kasie w miarę, bo w tym roku polibuda ma wyniki rekrutavji 10tego, a na agh do 10tego trwa ta rekrutacja ;]
Stary 2009-06-18, 20:25   #64
Hazel Eyes
Rozeznanie

a czy ktoras z was ma zamiar zamieszkac w DS Babilon lub Kapitol? ;>
Stary 2009-06-18, 21:52   #65
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Wow, to dużo się zmieniło jeśli chodzi o rekrutację od zeszłego roku. Wcześniej można było chyba w ogóle składać tylko na kierunki z jednego wydziału.
oooo no właśnie można było wybrać 3 kierunki, ale z jednego wydziału i wtedy się raz płaciło

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Dla mnei to dorbze bo i tak wybieram matematykę. A t juz jeden wydzial. Na ktorym jest tylko jeden kierunek... Więc mogę bez kolejnej oplaty wziąć coś jeszcze i byc moze się wyrobię w kasie w miarę, bo w tym roku polibuda ma wyniki rekrutavji 10tego, a na agh do 10tego trwa ta rekrutacja ;]
to ja tak samo miałam i dostałam się na AGH i nie zapłaciłam na PK
Stary 2009-06-19, 01:39   #66
cholernarejestracja
Copyraptor

To ja się wpitolę bezczelnie, bo słyszałam, że może któraś z was będzie mieszkania szukać ja i mój mężczyzna będziemy szukali współlokatora do mieszkania od sierpnia, z tym że od razu mówię - kogoś z zasobniejszym portfelem. Bo chcemy sobie luksusowo mieszkać, w nowym, trzypokojowym mieszkaniu, każde w swoim więc koszt będzie jakieś 800zł/mies. Może 700, jak z właścicielem utargujemy stówkę. Na ul. Felińskiego (dość daleko od centrum).

W każdym razie - trzymam potężnie kciuki za wymarzone kierunki, babeczki
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 10:18   #67
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
To ja się wpitolę bezczelnie, bo słyszałam, że może któraś z was będzie mieszkania szukać ja i mój mężczyzna będziemy szukali współlokatora do mieszkania od sierpnia, z tym że od razu mówię - kogoś z zasobniejszym portfelem. Bo chcemy sobie luksusowo mieszkać, w nowym, trzypokojowym mieszkaniu, każde w swoim więc koszt będzie jakieś 800zł/mies. Może 700, jak z właścicielem utargujemy stówkę. Na ul. Felińskiego (dość daleko od centrum).

za tą cenę (2400zł) a nawet za mniej, spokojnie wynajęlibyście ładne mieszkanie i to praktycznie w samym centrum Krakowa. przykładowo mój kolega wynajmuje ze znajomymi za 1800zł 2-poziomowe mieszkanie, świeżo po remoncie, wanna z jacuzzi i inne bajery i to w centrum. tylko trzeba dobrze szukać i trafić na okazję

Edytowane przez cashmere20
Czas edycji: 2009-06-19 o 10:20
Stary 2009-06-19, 10:53   #68
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere20 Pokaż wiadomość
za tą cenę (2400zł) a nawet za mniej, spokojnie wynajęlibyście ładne mieszkanie i to praktycznie w samym centrum Krakowa. przykładowo mój kolega wynajmuje ze znajomymi za 1800zł 2-poziomowe mieszkanie, świeżo po remoncie, wanna z jacuzzi i inne bajery i to w centrum. tylko trzeba dobrze szukać i trafić na okazję
dokładnie. gdyby to jeszcze było ścisłe centrum, to mogłabym zrozumieć cenę (chociaż mój kumpel podobnie - mieszkanko prawie że przy samym Rynku, nowe, a płaci nawet nie wiem czy 500zł - oczywiście wynajmowane w kilka osób).
Stary 2009-06-19, 11:52   #69
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:

nieciekawa okolica i bardzo drogie mieszkanie jak na Prądnik Biały.
i dojazd do centrum żaden właściwie.
Stary 2009-06-19, 13:15   #70
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hazel Eyes Pokaż wiadomość
nieciekawa okolica i bardzo drogie mieszkanie jak na Prądnik Biały.
i dojazd do centrum żaden właściwie.
czyli generalnie żaden luksus według mnie
Stary 2009-06-19, 14:07   #71
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere20 Pokaż wiadomość
czyli generalnie żaden luksus według mnie
moze tylko mieszkanie luksusowe
ogolnie okolica al. 29 Listopada w rejonach Górki Narodowej to juz praktycznie nie miasto, ani widokow ladnych ani atrakcji, sklepow tez nie ma
w tej cenie albo niższej można wynajac luksusowe mieszkanie na Ruczaju w nowym budownictwie, a Ruczaj - wiadomo - bezpieczna okolica, ładna, dobre połączenie z miastem, Tesco, Kaufland i wszystko czego dusza zapragnie
Stary 2009-06-19, 14:45   #72
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
moze tylko mieszkanie luksusowe
ogolnie okolica al. 29 Listopada w rejonach Górki Narodowej to juz praktycznie nie miasto, ani widokow ladnych ani atrakcji, sklepow tez nie ma
w tej cenie albo niższej można wynajac luksusowe mieszkanie na Ruczaju w nowym budownictwie, a Ruczaj - wiadomo - bezpieczna okolica, ładna, dobre połączenie z miastem, Tesco, Kaufland i wszystko czego dusza zapragnie
Jeśli ktoś mi powie, ze Ruczaj ma dobre połączenie z miastem to padnę :P W nocy na nogach z Rynku(1,5h) , a w niedziele jedna 114 na godzinę:P
Osobiście uważam, że lepiej mieszkać po połnocnej stronie Wisły. Ja mieszkam praktycznie na al. 29 Listopada ( na przeciwko Cmentarza Rakowickiego) i na piechotkę max. 15 minut do GK i wszedzie blisko

Teraz trzeba się liczyć z tym, ze Kraków sie rozrasta i nowe, piękne budynki stawiane sa na obrzezach miasta. Jedyne, co pozostaje, to czekac na rozbudowe komunikacji miejskiej
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 15:15   #73
cholernarejestracja
Copyraptor

U nas to wygląda tak - albo zostajemy tutaj, albo się przenosimy bliżej, ale już sami - do mieszkania dwupokojowego Więc będziemy mieli fundusz 1800. Jasne, że można znaleźć coś taniej, ale naprawdę kochamy to mieszkanie - wolelibyśmy znaleźć kogoś tu.

Ale rozważamy opcję szukania mieszkania bliżej centrum - szukamy jakiejś fajnej oferty

Ruczaj wcale nie ma takiego dobrego połączenia z centrum, plus czasem człowiek jest szczęśliwy, jak mu się uda wepchnąć na szprotkę do drugiego autobusu który przyjedzie. Kampus robi swoje.

I problemów ze sklepami i wszelkimi innymi tego typu bajerami problemów nie ma przedmieścia nie są tak straszne jak mówią.

Zresztą - przecież nikogo nie zmuszam, wrzucam tylko ogłoszenie, bo może komuś będzie pasować. Zdaję sobie sprawę, że można znaleźć coś tańszego w mieszkaniu z większą ilością osób.
Stary 2009-06-19, 15:26   #74
cashmere20
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas to wygląda tak - albo zostajemy tutaj, albo się przenosimy bliżej, ale już sami - do mieszkania dwupokojowego Więc będziemy mieli fundusz 1800. Jasne, że można znaleźć coś taniej, ale naprawdę kochamy to mieszkanie - wolelibyśmy znaleźć kogoś tu.

Ale rozważamy opcję szukania mieszkania bliżej centrum - szukamy jakiejś fajnej oferty

Ruczaj wcale nie ma takiego dobrego połączenia z centrum, plus czasem człowiek jest szczęśliwy, jak mu się uda wepchnąć na szprotkę do drugiego autobusu który przyjedzie. Kampus robi swoje.

I problemów ze sklepami i wszelkimi innymi tego typu bajerami problemów nie ma przedmieścia nie są tak straszne jak mówią.

Zresztą - przecież nikogo nie zmuszam, wrzucam tylko ogłoszenie, bo może komuś będzie pasować. Zdaję sobie sprawę, że można znaleźć coś tańszego w mieszkaniu z większą ilością osób.
myślę, że mając taki fundusz, spokojnie zajdziecie coś ładnego we dwójkę i bliżej centrum
Stary 2009-06-19, 17:00   #75
cholernarejestracja
Copyraptor

W sumie, na tej części "bliżej centrum" mi nie bardzo zależy - wolę mieszkać w nowym budownictwie a dalej, oboje jesteśmy zmotoryzowani..ale będziemy szukać
Stary 2009-06-19, 19:55   #76
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dajcie mi spokoj... mieszkam w Nowej Hucie i to na kompletnym jej krancu, w zwiazku z czym mam trzy autobusy - jeden kursuje tlyko do serca Huty, drugi przez Hutę, a trzeci do centrum Krakowa w odstepach 20 min w godzinach szczytu jest do skrajnej sytuacji gdy w sobotę ost jest o 16coś, a nastepny o 18coś
Dlatego dla mnie nie istnieje możliwość jazdy bez przesiadki albo latania przez dwa osiedla do tramwaju, a dojazd na agh bez wiekszych korkow to ok.godziny
Ale do LO tez dojeżdżałam do centrum, więc jestem przyzwyczajona do wstawania grubo przed szóstą rano, wiec szoku nie przezyję
Aaach, gdybym miala mozliwosc przeprowadzki gdzies blizej centrum to z powodów komunikacyjnych chętnie bym przystała. "Zadupie" ma tylko ten plus, że jest tu dość spokojnie, wlasciwie dwie ulice dalej sa juz jakies pola
Stary 2009-06-19, 20:15   #77
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś mi powie, ze Ruczaj ma dobre połączenie z miastem to padnę :P W nocy na nogach z Rynku(1,5h) , a w niedziele jedna 114 na godzinę:P
Osobiście uważam, że lepiej mieszkać po połnocnej stronie Wisły. Ja mieszkam praktycznie na al. 29 Listopada ( na przeciwko Cmentarza Rakowickiego) i na piechotkę max. 15 minut do GK i wszedzie blisko

Teraz trzeba się liczyć z tym, ze Kraków sie rozrasta i nowe, piękne budynki stawiane sa na obrzezach miasta. Jedyne, co pozostaje, to czekac na rozbudowe komunikacji miejskiej

a kto wraca w nocy na nogach z centrum? chyba sa autobusy nocne (na ruczaj 2) a poza tym 114 nie jest jedynym autobusem ktory jezdzi na Ruczaj... wiem bo tam mieszkalam, (jezdza jeszcze na G.Roweckiego: 104, 106, 116, 124, 128, 166, 178, 194, 206, 213, 223, 262, 424, 608, 609 - wiec padnij) a Ty chyba tam nie bylas skoro takie bzdury piszesz ;] poza tym pisalam to odnosnie okolic Górki Narodowej gdzie ma mieszkac jedna z dzieczyn, tam jedzie chyba tylko jeden autobus na Kuźnice Kołłątajowska a reszte to same "dwiesciecoś" z N.Kleparza.
Ty mieszkasz w dobrym komunikacyjnie miejscu - to fakt, sama tez mieszkamw tych okolicach, ale my mowimy o terenach i mieszkaniach położonych w wiekszej odległosci od centrum

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
my to rozumiemy, ale radzimy znalezc cos innego jesli mozesz sobie pozwolic na mieszkanie za taka kase, bo sa lepsze i tansze miescówki
Stary 2009-06-19, 20:20   #78
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

a kto wraca w nocy na nogach z centrum?
jak to kto... imprezowi studenci
jakbyś kiedyś wracala tak to byś zobaczyła jakie tłumy chodzą na piechotę
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 20:30   #79
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:

a kto wraca w nocy na nogach z centrum? chyba sa autobusy nocne (na ruczaj 2) a poza tym 114 nie jest jedynym autobusem ktory jezdzi na Ruczaj... wiem bo tam mieszkalam, (jezdza jeszcze na G.Roweckiego: 104, 106, 116, 124, 128, 166, 178, 194, 206, 213, 223, 262, 424, 608, 609 - wiec padnij) a Ty chyba tam nie bylas skoro takie bzdury piszesz ;] poza tym pisalam to odnosnie okolic Górki Narodowej gdzie ma mieszkac jedna z dzieczyn, tam jedzie chyba tylko jeden autobus na Kuźnice Kołłątajowska a reszte to same "dwiesciecoś" z N.Kleparza.
Oj wracają wracają i to na Ruczaj też;-) Byłam na Ruczaju trzy razy, w****u drogi (14 przystanków chyba:P) więc jak mnie ktoś tam zaprasza to stanowczo odmawiam No teraz, w wakacje jak będę przyjeżdzać, to będę tam nocować moooooże
Stary 2009-06-19, 20:45   #80
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:
Oj wracają wracają i to na Ruczaj też;-) Byłam na Ruczaju trzy razy, w****u drogi (14 przystanków chyba:P) więc jak mnie ktoś tam zaprasza to stanowczo odmawiam No teraz, w wakacje jak będę przyjeżdzać, to będę tam nocować moooooże
no w***j, w***j, ale zawsze na obrzeża miasta jedzie sie pół dnia :P

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
jak to kto... imprezowi studenci
jakbyś kiedyś wracala tak to byś zobaczyła jakie tłumy chodzą na piechotę
jezus maria!!! bilet na nocny tylko 1,25zl !! nie wyobrazam sobie drogi na Ruczaj, jeszcze po imprezie. na trzezwo to moglby byc rekreacyjny spacer ale jak sie jest zawianym to nawet na dwa dziewiec nie chce sie na nogach isc a to tylko max 25 piechota....
Stary 2009-06-19, 20:50   #81
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:

jezus maria!!! bilet na nocny tylko 1,25zl !! nie wyobrazam sobie drogi na Ruczaj, jeszcze po imprezie. na trzezwo to moglby byc rekreacyjny spacer ale jak sie jest zawianym to nawet na dwa dziewiec nie chce sie na nogach isc a to tylko max 25 piechota....
Heheheh, musisz zauważyć, że nasz nocny JEDYNY jeździ co dwie godziny... Ja zawsze opuszczam imprezę tak, ze albo sie spozniam albo mam 40 minut do autobusu, więc zamiast czekać z podejrzanymi żulikami na przystanku wole sobie przejść kilometr, akurat to wywietrzeje alkohol i dobrze spać się będzie
Ostatnio, w środę, wracało na nogach dużo osób więc samotnie się nie czułam
Stary 2009-06-19, 20:59   #82
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:
Heheheh, musisz zauważyć, że nasz nocny JEDYNY jeździ co dwie godziny... Ja zawsze opuszczam imprezę tak, ze albo sie spozniam albo mam 40 minut do autobusu, więc zamiast czekać z podejrzanymi żulikami na przystanku wole sobie przejść kilometr, akurat to wywietrzeje alkohol i dobrze spać się będzie
Ostatnio, w środę, wracało na nogach dużo osób więc samotnie się nie czułam
ejj przeciez w weekend chyba 605 co godzine jedzie
coś sie zmieniło?

a ktorędy wracasz? koło polibudy, schodami do góry na aleje i prosto? czy jest jeszcze jakas krótsza droga? ja czasami ide z N.Kleparza przez dworzec towarowy i dalej ul. Kamienną i wychodze koło Bliskiej.
Stary 2009-06-19, 21:04   #83
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
ejj przeciez w weekend chyba 605 co godzine jedzie
coś sie zmieniło?

a ktorędy wracasz? koło polibudy, schodami do góry na aleje i prosto? czy jest jeszcze jakas krótsza droga? ja czasami ide z N.Kleparza przez dworzec towarowy i dalej ul. Kamienną i wychodze koło Bliskiej.
Nie wiem jak jest w weekendy, bo na każdy wracam do domu Mówiłam bardziej o tygodniu

Tak, wracam schodkami i wychodze na wiadukt i dalej prosto, koło Bliskiej skrecam w lewo i już jestem O tej drugiej drodze co mowisz nie slyszalam, pewnie i tak bym sie zgubiła ( jeszcze po imprezie to prawie pewne )
Stary 2009-06-19, 21:43   #84
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja z kolei zawsze na imprezie ze znajomymi zostaję właściwie do rana, tak więc spokojnie łapię się już na kursy 'dzienne'
Stary 2009-06-20, 00:11   #85
narcissisme
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Ja też się wybieram na Agh.
Myślę nad inżynierią środowiska i ochroną środowiska ale przeraża mnie matma. Czy poziom matematyki sie bardzo rozni od tego w LO.? Są inne rzeczy, czy przerabia się znowu to samo tylko więcej?

I mam pytanie odnośnie akademików. Na prawdę jest takie szalenstwo w miasteczku studenckim AGH, bo sie az boje ze np. bede sie chciala pouczyc i nie bede w stanie bo wszedzie muza, impreza itd.

Kradną w akademikach? Nie wiem czy jest sens brania np. laptopa, zreszta tam sa chyba komputery?

Ilu osobowe są pokoje?

Dzieki za info, ja jestem zielona jezeli chodzi o takie tematy

Zostało pare dni do rejestracji, boje się!!!
narcissisme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 00:33   #86
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez narcissisme Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja też się wybieram na Agh.
Myślę nad inżynierią środowiska i ochroną środowiska ale przeraża mnie matma. Czy poziom matematyki sie bardzo rozni od tego w LO.? Są inne rzeczy, czy przerabia się znowu to samo tylko więcej?

I mam pytanie odnośnie akademików. Na prawdę jest takie szalenstwo w miasteczku studenckim AGH, bo sie az boje ze np. bede sie chciala pouczyc i nie bede w stanie bo wszedzie muza, impreza itd.

Kradną w akademikach? Nie wiem czy jest sens brania np. laptopa, zreszta tam sa chyba komputery?

Ilu osobowe są pokoje?

Dzieki za info, ja jestem zielona jezeli chodzi o takie tematy

Zostało pare dni do rejestracji, boje się!!!

ja miałam na matmie w tym roku miedzy innymi: macierze, pochodne, całki, granice
MS to jak dla mnie jedna wielka impreza
nie słyszałam o kradzierzach
pokoje 2 i 3 osobowe ale 2 dostaje tylko 4 i 5 rok

Stary 2009-06-20, 00:57   #87
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
zreszta tam sa chyba komputery?

Na akademikach jest bardzo fajnie, zwlaszcza tych odremontowanych, ale jeszcze nie az tak luksusowo, żeby każdemu komputer dawali

Spokojnie można laptopa brać
Stary 2009-06-20, 06:01   #88
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem jak jest w weekendy, bo na każdy wracam do domu Mówiłam bardziej o tygodniu

Tak, wracam schodkami i wychodze na wiadukt i dalej prosto, koło Bliskiej skrecam w lewo i już jestem O tej drugiej drodze co mowisz nie slyszalam, pewnie i tak bym sie zgubiła ( jeszcze po imprezie to prawie pewne )
no o na Kamienną wychodzisz chyba, nie?

Cytat:
jest szalenstwo, nie da sie ukryc. ae w kazdym akademiku jest pokoj cichej nauki czyli tzw "kujnia"

Cytat:
pokoje i składy są zamykane wiec jesli sie pozamykasz to nie ukradną

Cytat:
Ilu osobowe są pokoje?
podobno maja wyremontowac jakies akademiki tak, ze bedą tylko same dwójki i łazienka na 2 pokoje czy jakos tak. bo zazwyczaj łazienka przypada na 4 pokoje czyli 10 osob (niestety), ale nie jest to regułą
Stary 2009-06-20, 10:08   #89
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:

podobno maja wyremontowac jakies akademiki tak, ze bedą tylko same dwójki i łazienka na 2 pokoje czy jakos tak. bo zazwyczaj łazienka przypada na 4 pokoje czyli 10 osob (niestety), ale nie jest to regułą
nie na 2 pokoje tylko na pokój czyli na 2 osoby
jedyna wada będzie taka, że ich już nei będą sprzątać tylko studenci sami będą sobie łązienki sprzątać
przenoszą tam geodezję z Babilonu
Stary 2009-06-20, 12:29   #90
Hazel Eyes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
nie na 2 pokoje tylko na pokój czyli na 2 osoby
jedyna wada będzie taka, że ich już nei będą sprzątać tylko studenci sami będą sobie łązienki sprzątać
przenoszą tam geodezję z Babilonu
łoo jakie luksusy. ja jednak wole stare 10 osobowe skłądy i klimat kolonii
dobrze, Babilon sie zwolni :P

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości