|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybiera się ktoś na AGH - Kraków?
Cytat:
tzn. 2 lata temu, na AGH można było chyba na 3 kiedunki złożyć i raz się płaciło, a na PK też jakoś na 3 kierunki tylko, że za każdy osobno się płaciło. hehe ale mi się udało tak, że zarejestrowałam się na AGH i na PK, za AGH zapłaciłam, a na PK musiałam zapłacić najpóźniej w dniu kiedy miałam wyniki na AGH i w rezultacie zapłaciłam tylko na AGH, bo się dostałam od razu
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
po prostu Em :)
|
Wow, to dużo się zmieniło jeśli chodzi o rekrutację od zeszłego roku. Wcześniej można było chyba w ogóle składać tylko na kierunki z jednego wydziału.
|
|
|
#63 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dla mnei to dorbze bo i tak wybieram matematykę. A t juz jeden wydzial. Na ktorym jest tylko jeden kierunek... Więc mogę bez kolejnej oplaty wziąć coś jeszcze i byc moze się wyrobię w kasie w miarę, bo w tym roku polibuda ma wyniki rekrutavji 10tego, a na agh do 10tego trwa ta rekrutacja ;]
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
a czy ktoras z was ma zamiar zamieszkac w DS Babilon lub Kapitol? ;>
|
|
#65 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
i dostałam się na AGH i nie zapłaciłam na PK
|
||
|
|
|
|
#66 |
|
Copyraptor
|
To ja się wpitolę bezczelnie, bo słyszałam, że może któraś z was będzie mieszkania szukać
ja i mój mężczyzna będziemy szukali współlokatora do mieszkania od sierpnia, z tym że od razu mówię - kogoś z zasobniejszym portfelem. Bo chcemy sobie luksusowo mieszkać, w nowym, trzypokojowym mieszkaniu, każde w swoim więc koszt będzie jakieś 800zł/mies. Może 700, jak z właścicielem utargujemy stówkę. Na ul. Felińskiego (dość daleko od centrum).W każdym razie - trzymam potężnie kciuki za wymarzone kierunki, babeczki |
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez cashmere20 Czas edycji: 2009-06-19 o 10:20 |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieciekawa okolica i bardzo drogie mieszkanie jak na Prądnik Biały. i dojazd do centrum żaden właściwie.
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
moze tylko mieszkanie luksusowe
![]() ogolnie okolica al. 29 Listopada w rejonach Górki Narodowej to juz praktycznie nie miasto, ani widokow ladnych ani atrakcji, sklepow tez nie ma ![]() w tej cenie albo niższej można wynajac luksusowe mieszkanie na Ruczaju w nowym budownictwie, a Ruczaj - wiadomo - bezpieczna okolica, ładna, dobre połączenie z miastem, Tesco, Kaufland i wszystko czego dusza zapragnie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osobiście uważam, że lepiej mieszkać po połnocnej stronie Wisły. Ja mieszkam praktycznie na al. 29 Listopada ( na przeciwko Cmentarza Rakowickiego) i na piechotkę max. 15 minut do GK i wszedzie blisko Teraz trzeba się liczyć z tym, ze Kraków sie rozrasta i nowe, piękne budynki stawiane sa na obrzezach miasta. Jedyne, co pozostaje, to czekac na rozbudowe komunikacji miejskiej
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Copyraptor
|
U nas to wygląda tak - albo zostajemy tutaj, albo się przenosimy bliżej, ale już sami - do mieszkania dwupokojowego
Więc będziemy mieli fundusz 1800. Jasne, że można znaleźć coś taniej, ale naprawdę kochamy to mieszkanie - wolelibyśmy znaleźć kogoś tu.Ale rozważamy opcję szukania mieszkania bliżej centrum - szukamy jakiejś fajnej oferty Ruczaj wcale nie ma takiego dobrego połączenia z centrum, plus czasem człowiek jest szczęśliwy, jak mu się uda wepchnąć na szprotkę do drugiego autobusu który przyjedzie. Kampus robi swoje. I problemów ze sklepami i wszelkimi innymi tego typu bajerami problemów nie ma przedmieścia nie są tak straszne jak mówią. Zresztą - przecież nikogo nie zmuszam, wrzucam tylko ogłoszenie, bo może komuś będzie pasować. Zdaję sobie sprawę, że można znaleźć coś tańszego w mieszkaniu z większą ilością osób. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Copyraptor
|
W sumie, na tej części "bliżej centrum" mi nie bardzo zależy - wolę mieszkać w nowym budownictwie a dalej, oboje jesteśmy zmotoryzowani..ale będziemy szukać
|
|
|
|
|
#76 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dajcie mi spokoj... mieszkam w Nowej Hucie i to na kompletnym jej krancu, w zwiazku z czym mam trzy autobusy - jeden kursuje tlyko do serca Huty, drugi przez Hutę, a trzeci do centrum Krakowa w odstepach 20 min w godzinach szczytu jest do skrajnej sytuacji gdy w sobotę ost jest o 16coś, a nastepny o 18coś
![]() Dlatego dla mnie nie istnieje możliwość jazdy bez przesiadki albo latania przez dwa osiedla do tramwaju, a dojazd na agh bez wiekszych korkow to ok.godziny Ale do LO tez dojeżdżałam do centrum, więc jestem przyzwyczajona do wstawania grubo przed szóstą rano, wiec szoku nie przezyję ![]() Aaach, gdybym miala mozliwosc przeprowadzki gdzies blizej centrum to z powodów komunikacyjnych chętnie bym przystała. "Zadupie" ma tylko ten plus, że jest tu dość spokojnie, wlasciwie dwie ulice dalej sa juz jakies pola
|
|
#77 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a kto wraca w nocy na nogach z centrum? chyba sa autobusy nocne (na ruczaj 2) a poza tym 114 nie jest jedynym autobusem ktory jezdzi na Ruczaj... wiem bo tam mieszkalam, (jezdza jeszcze na G.Roweckiego: 104, 106, 116, 124, 128, 166, 178, 194, 206, 213, 223, 262, 424, 608, 609 - wiec padnij) a Ty chyba tam nie bylas skoro takie bzdury piszesz ;] poza tym pisalam to odnosnie okolic Górki Narodowej gdzie ma mieszkac jedna z dzieczyn, tam jedzie chyba tylko jeden autobus na Kuźnice Kołłątajowska a reszte to same "dwiesciecoś" z N.Kleparza. Ty mieszkasz w dobrym komunikacyjnie miejscu - to fakt, sama tez mieszkamw tych okolicach, ale my mowimy o terenach i mieszkaniach położonych w wiekszej odległosci od centrum ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
jak to kto... imprezowi studenci
![]() jakbyś kiedyś wracala tak to byś zobaczyła jakie tłumy chodzą na piechotę
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#80 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bilet na nocny tylko 1,25zl !! nie wyobrazam sobie drogi na Ruczaj, jeszcze po imprezie. na trzezwo to moglby byc rekreacyjny spacer ale jak sie jest zawianym to nawet na dwa dziewiec nie chce sie na nogach isc a to tylko max 25 piechota....
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio, w środę, wracało na nogach dużo osób więc samotnie się nie czułam
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() coś sie zmieniło? a ktorędy wracasz? koło polibudy, schodami do góry na aleje i prosto? czy jest jeszcze jakas krótsza droga? ja czasami ide z N.Kleparza przez dworzec towarowy i dalej ul. Kamienną i wychodze koło Bliskiej.
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówiłam bardziej o tygodniu ![]() Tak, wracam schodkami i wychodze na wiadukt i dalej prosto, koło Bliskiej skrecam w lewo i już jestem O tej drugiej drodze co mowisz nie slyszalam, pewnie i tak bym sie zgubiła ( jeszcze po imprezie to prawie pewne )
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
ja z kolei zawsze na imprezie ze znajomymi zostaję właściwie do rana, tak więc spokojnie łapię się już na kursy 'dzienne'
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja też się wybieram na Agh.Myślę nad inżynierią środowiska i ochroną środowiska ale przeraża mnie matma. Czy poziom matematyki sie bardzo rozni od tego w LO.? Są inne rzeczy, czy przerabia się znowu to samo tylko więcej? I mam pytanie odnośnie akademików. Na prawdę jest takie szalenstwo w miasteczku studenckim AGH, bo sie az boje ze np. bede sie chciala pouczyc i nie bede w stanie bo wszedzie muza, impreza itd. Kradną w akademikach? Nie wiem czy jest sens brania np. laptopa, zreszta tam sa chyba komputery? Ilu osobowe są pokoje? Dzieki za info, ja jestem zielona jezeli chodzi o takie tematy ![]() Zostało pare dni do rejestracji, boje się!!! |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam na matmie w tym roku miedzy innymi: macierze, pochodne, całki, granice MS to jak dla mnie jedna wielka impreza nie słyszałam o kradzierzach pokoje 2 i 3 osobowe ale 2 dostaje tylko 4 i 5 rok
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#88 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() podobno maja wyremontowac jakies akademiki tak, ze bedą tylko same dwójki i łazienka na 2 pokoje czy jakos tak. bo zazwyczaj łazienka przypada na 4 pokoje czyli 10 osob (niestety), ale nie jest to regułą
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedyna wada będzie taka, że ich już nei będą sprzątać tylko studenci sami będą sobie łązienki sprzątać ![]() przenoszą tam geodezję z Babilonu
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrze, Babilon sie zwolni :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

Chodzi mi o to, ze nie chce mis ie wierzyc ze AGH to jedna oplata ;] Za czasów mojego brata bylo chyba od wydziału.
tzn. 2 lata temu, na AGH można było chyba na 3 kiedunki złożyć i raz się płaciło, a na PK też jakoś na 3 kierunki tylko, że za każdy osobno się płaciło. hehe ale mi się udało tak, że zarejestrowałam się na AGH i na PK, za AGH zapłaciłam, a na PK musiałam zapłacić najpóźniej w dniu kiedy miałam wyniki na AGH

więc koszt będzie jakieś 800zł/mies. Może 700, jak z właścicielem utargujemy stówkę. Na ul. Felińskiego (dość daleko od centrum).