|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!
Paula super wiadomosći
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() xandra proponuje na wizazu poszukac kiedy pisalas o zabku ![]() ja uczylam mala zasypiac glownie w dzien bo w nocy to by mnie sie nie chcialo ![]() ![]() a katakumba jak tam spanie bez smoka? dalo rade? asiek za duzo kg?? oj ja tez mam ten problem, a tyle smakolykow na tym swiecie ehh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!!
Dzięki Dziewuszki za rady o usypianiu
![]() Wczoraj nie było tak źle.Po akcji mega płaczu o 20.30(zasnęła o 20.00)w końcu zasnęła.Obudzila się koło północy,ale nie płakała, tylko delikatnie marudziła,więc nie zaczęłam odliczania tych 3 min,tylko czekałam,aż przejdzie w coś głośniejszego. Marudziła,aż sie obudziła,zaczęła sobie gadać i tak t5o trwało z 15 min,potem w końcu usnęła-szok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
nelijka oj za dużo i ta lodówka...jak człowiek sam z dzieckiem siedzi to co rusz się o nią obija... nakupiłam więc jabłek kiwi a do jogurtów sypię otręby i zarodki pszenne, żeby się troszeczkę zatkać. A najgorzej z sokami ja to litrami piłam jabłkowy - ale dość powiedziałam bo to już w nałóg przeszło. Dopóki gotowałam na parze warzywka i mięsko na początku jak się dzidzi urodziło to było ok - wskazówka szła na dół...a teraz? Dziecko żadnych alergii nie ma więc hulaj duszo piekła nie ma. Ale z jednego się ciesze od 7 m-cy chipsów nie jadłam i chyba tak zostanie
![]()
#64 | ||
Rozeznanie
|
dzięki za radę
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się dzisiaj wyspałam. W nocy wstawalam raptem ze trzy razy i to tak na pol spiaco tylko zeby smoka dac. Rano Wojtek spał do 6 i Mateusz do 7. O 9 usneli i do 11 spaliśmy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moj tz powiedzial ze w tej sprawie co scorpio pisala (o ciazy obumarlej) to lekarza by pozwal do sadu a spanie bez smoka absolutnie nie wychodzi, ale mloda ma teraz katar, zeby ida, dalam sobie na razie spokoj Cytat:
a z odstawianiem karmienia nocnego tez ci pomoge, bo jakis miesiac temu sama to przerabialam na razie jestem z ciebie dumna ze tak ladnie pierwszej nocy zachowalals sie z emilka. zobaczysz ze zda to egzamin, tylko musisz byc uparta. i nie pozwol nikomu innemu robic inaczej niz masz to ustalone Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Marudo lepiej mi powiedz jak najszybciej wleźć do klubu, bo ja wlaże na mój profil i stamtąd, można prościej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
no pewnie
zasubskrubuj sobie dyskusje w klubie (po prawej stronie jak masz otwarty watek "co i jak" masz opcje narzedzia klubu, czy jakos tak, kliknij w subskr, potem ze bez maila powiadomieniem.) a zawsze mozesz jeszcze w szybkim menu kliknac w kluby i pojawi ci sie ten w ktorym jestes |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
CZeść dziewczyny. Już druga część
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
LadyM, ja zawsze wchodzę w ustawienia i tam mam listę wątków,w których sie udzielach-pod spodem sa kluby-i już
![]() Katakumba, cudowna jesteś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
jedno sie u nas nie sparwdzilo - jak mala gada dluzej w lozeckzu niz 20-30 minut i nie chce spac, to nie zostawiam ja, ze moze usnie. bo nie usnie. wyjmuje ja i czekam na tarcie oczek
ale to w dzien. w nocy... no coz, sila spokoju dasz rade, wyrodna matka to jest taka co dynda nad i z dzieckiem, a pozniej maluch ma 3 lata i nie umie zasnac sam |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Popieram. Ja też jak widzę, że mała nie zaśnie, to ją biorę, bawię się, a potem jak jest już zmęczona, to kładę do łóżeczka.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
i to znowu ja, dzis mam jakis dzien luzu
![]() chcialam z dzieckiem na dwor isc bo padac przestalo, wszystko naszykowalam i jak mi pierdyklo za oknem i blysnelo to mi sie odechcialo ![]() ![]() no i polozylam ja spac do lozeczka ale kreci sie co rusz bo albo grzmi okropnie, albo deszcz tak wali w parapet ze pewnie ja budzi ![]() no i zgadzam sie ze jak mala dlugo nie zasypia to idziemy cos porobic i po jakims czasie znowu do lozeczka ![]() katakumba rybke robisz? ja wlasnie sie ostatnio zastanawialam od kiedy mozna, bo u nas wszystkie rybne sloiczki od 9 m-ca i nie wiem. za to moje dziecie dzis ma zupke szpinakowa wlasnie jej gotuje ![]() no a jesli chodzi o domowe obiadki to tez ostatnio sie smialam ze my na obiad mielismy mlode ziemniaczki z kalafiorem i jajem i malej zaserwowalam to samo tylko dostala marchewke gratis, no i jak robie na obiad ryz z jablkiem to tez jej serwuje to samo tylko bez cukru, mleka i cynamonu (choc ostatnio mnie kusilo zeby jej ciut cynamonu dac ![]() co zakupilyscie tatusiom od maluszkow?bo ja oczywiscie zaplon mam taki ze hej i dzis zamowilam koszulke ze zdjeciem malej i pewnie bedzie za tydzien ![]() ![]() molka z mala juz lepiej mam nadzieje, wyspijcie sie a potem napisz co sie stalo matko jak ciemno jak w nocy!!! Edytowane przez nelijka Czas edycji: 2009-06-23 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Rany!!!Dopiero teraz Emila usnęła!!To była próba charakterów-tylko nie wiem,kto wygrał
![]() ![]() ![]() Ja nie mam weny odnośnie Dnia Taty, chyba nawet mój TŻ nic nie wymyślił dla mnie od Emili, więc i ja nie muszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
xandra - nam o wiele lepiej szło zasypianie na noc. W ciągu dnia niezbyt chciała usypiać w łóżeczku, dopiero od niedawna. A na noc to tylko w łóżeczku. Jak była marudna i kładłam do łóżeczka to była szczęśliwa. Robisz to dla jej dobra! Ale nic od razu, więc się nie załamuj.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie,
Ja miałam podobną sytuację jak pisała scorpio. Jak tylko mi wyszedł teścik to poleciałam do lekarza sprawdzic co i jak. Dostałam taką diagnozę: ciaża pozamaciczna, albo martwa, albo nie rozwija się prawidłowo - tak czy siak wszystko ozanczało że to koniec. Miałam za 2 dni zgłosić się ponownie na betę. To były najgorsze dni , a potem dowiaduję się że wszystko ok i że koleś się dziwi,że ja taka zestresowana. Juz nigdy do niego nie poszłam. My dzisiaj byłyśmy u logopedy. no i nie wiadomo czy podcinać wędzidełko czy nie. Kobieta się wahała. Mamy poczekac 1,5 roku i zobaczymy. Powiedziała,ze gdyby miała pewność ze wędzidełko podetną dobrze to by kazałą pociać, ale że w 90% podcinają nieprawidłowo to lepiej się wstrzymać. No i jeszcze sie okazało że to dziedziczne (po tatusiu) wiec moze nie byc wogóle potzreby podcinania. juz sama nie wiem..... Rybka - jak byłam w ciąży to gdzieś czytałam,że według najnowszych zaleceń rybkę mozna podawać od 7 mca 2 razy w tyg. Ale nie pamietam z jakiego to było źródła. A teraz mam pytanie. Do tej pory dawałam małej banana ze słoiczka, a wczoraj dałam normalnego i dzisiaj były czarne niteczki w kupce. I czy to znaczy że nie mogę jej dawać bananów? Jak to było u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
xandra ja jak tak mala odkladam za kazdym razem jak sie uspokoila to mialam wrazenie ze ona uczy sie w druga strone, ze jak zaplacze to hop na lapki
![]() ![]() ![]() ![]() salomea z tym bananem to nie wiem, bo jak ja daje malej zwyklego to w kupce nic sie nie objawia no i z jedzeniem mi sie przypomnialo ze mam pytanie - dlaczego nie wolno gotowac na wywarze miesnym? wiem ze nie mozna ale dlaczego? Edytowane przez nelijka Czas edycji: 2009-06-23 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten lekarz to bez komentarza...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Salomea, normalnie szok ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Xandra a mi się wydaję, że nie powinno się brać dziecka na ręce jak płacze w metodzie 3 5 7. Ja też nie podchodziłam w chwilach największego krzyku, żeby dziecko nie kojarzyło, że jak się krzyczy, to mama przychodzi. Jak się uspokajała, to podchodziłam i mówiłam do niej, przytulałam, ale bez brania na ręce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
drama masz racje
salomea, ja tak na szybko bo dziecie sie domaga jedzenia banany i czarne nitki - mielismy takie na samym poczatku, w 4 miesiacu. teraz nie, bo sie przywyzczaila, to niestrawiona celuloza. mozesz dawac, spokojnie rybe ugotowalam na parze, zmieszalalm z marchewka i ziemniakiem, wlasnie chce dac. zdam relacje kupilismy singstara, bedziemy spiewac!! |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
ufff dzieci usneły... Pierwszy raz od dawna był z tym problem, widziałam, że Wojtuś jest strasznie zmęczony, oczka mu się zamykały, a nie mógł zasnąć, rzucał się kręcił główką, płakał... Ale w końcu się udało. Zjem kolacyjkę i poczytam, Salomea mnie prześcignęła, ja dopiero 3 tom czytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() powiem ci ze strasznie mi sie podoba ten twój avatarek (wiem powtarzam się) ale jakis taki delikatny a przykuwa uwagę ![]() co do usypiania to myślę jak drama ze nie trzeba brac na rece..ja schylam sie do niej przytule pogłaszcze i zazwyczaj to ja uspokaja ![]() salomea jak to ocenić czy te wędzidełko ok czy cos nie tak?? czy to widac sa jakies oznaki?? pytam bo u mojej pojawił się taki dołek prawie na końcu języka..i tak sobie myśle moze te wedzidełko to powoduje (no ze np za krótkie i ciagnie i stad ten dolek) ..obserwujemy dolek juz ze dwa miesiące..w jedzeniu i ssaniu nie przeszkadza ale skąd sie wziol?? ![]() u mnie tez lekarz podejrzewal c. pozamaciczną..ale mi o tym nie powiedzial.. mialam jakies obiawy (nie pamietam juz co) i usg od lekarki ktora zdiagnozowala ciąże pokazywalo wydłuzone jajeczko co podobno jest czestym obrazem pozamacicznej ![]() aha rybę (dorsza planuje jutro kupić i dać), z owoców jemy jabłka, banany i hit ostanio to brzoskwinie..mala oszalała na ich punkcie jak ja jem to mi zabiera i do buzi wpycha..a jak ja jej zabiore bo juz sama pestka to dostaje ataku histerii ![]() ![]() słoiczki po 7 miesiącu tez wcina ale one 220gr to jeszcze calego na raz nie udalo jej sie zjeśc.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-06-23 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
u nas hitem sa manadrynki, ale brzoskwinie tez sprobuje
ryba. no coz, ryba nie byla przyprawiona, wiec ryba byla be ale mama zmieszala rybke i ziemniaczki z marchewka ze sloiczkiem warzywnym. i torche zjadla ale bez szalu ide sie polozyc bo mnie dzisiejsze hustawki wykonczyly |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
juz sie motam co gdzie pisac mialam hehe
paula no swietna wiadomosc,no ucaluj w brzucholka kochaniutkiego,balonika malego,no pieknieslicznie i wogole optymistycznie sie dzieki tej wiadomosci czuje xandra ja nie stosowalam metosy 3 5 7 ,u nas n apoczatku mlody zasypial,w lozeczku sam bo wiedzial ze noc i tzrba,teraz troszke mus ie pomieszlalo po polsce ale juz widze swiatlo w lunelu,samiuska spalam,dopiero rano o 5 po karmioku go wzielam,chyba se przypomnial ze to jego legowisko scorpionec moj Gabrys tez lubi brzoskiwinki,pomijam juz stan bodziakow czy innych czesci garderoby po ataku na brzoskinke,swirusek lubi se pozwidzac chalupke z nia w reku a zabierz to normalnie mord w oczach ja mialam pytanie alem zapomniala,se moze przypomne ![]() ![]()
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj logopeda oglądała jezyczek czy właśnie nie ma na nim serduszka tzn takiego przecięcia na pół (pionowe cięcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
boze wlasnie wyjelam pranie i 3 bodziaki po mandarynkach sa starszne.
od dzis jedzenie manadrynek tylko w pieluszce ubrana polka, nic wiecej. dobrze ze cieplo sie zrobilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A my byłyśmy u lekarza. Martusia złapała lekki katarek kilka dni temu, więc udałam sie do dzieci zdrowych przy pokazać mocz, a przy okazji żeby ją osłuchać. No i wszystko jest ok, ładnie przybrała na wadze ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
my też mamy serduszko na końcu języka ale, że nie ma problemu ze ssaniem i że wytyka język prawie do brody hi hi to nic mamy z tym nie robić
![]() aha, powiem Wam, że dziś przyjeżdża mój mąż - nie widział małej 3 miesiące, ciekawe jak to będzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Cześć Babki, tak z rana mam pytanie odnośnie tego całego glutenu. Jak dam im juz cały słoiczek z ta kaszką to co dalej? Przerwę zrobić i poczekać na reakcję czy dalej podawać te obiadki z glutenem? I co potem zwiększać ilość glutenu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() a te serduszko na jezyku to na czubeczku czy jak?? poisone to twoj tz pracuje gdzies daleko tak?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.