Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 15:29   #61
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!

Cytat:
Napisane przez Pinky Doll Pokaż wiadomość
ojjj cos pozno sie wzielysmy za to odchudzanie :P to nie takie hop-siup!
no ale na ten brzuch to ja polecam cwiczenia abs
wg mnie akrobatyczna 6 weidera jest za ciezka, jak ktos nie cwiczy regularnie i nie ma motywacji, to padnie.. no ja wytrzymalam chyba z 11 dni...
ale serio, polecam fitness - cwiczenia abs na brzuch, cwicza rozne partie miesni. chodzilam miesiac, kilka razy w tygodniu, i widze duze efekty! jestem troche zaskoczona, nie sadzilam ze zgubie faldke i ze umiesni mi sie brzuch, a jadlam normalnie. oprocz cukru. od pol roku nie slodze nic, ostatnio nawet kawy - z czego najbardziej ciezko bylo mi zrezygnowac. nie sole za bardzo, uzywam sosu sojowego. i generalnie zadnych produktow mlecznych, chce przejsc na weganizm (jestem wegetarianka). uzupelniam warzywami, ziarnami, suszonymi owocami! ostatnio przeczytalam ze sliwki suszone sprzyjaja chudnieciu tylko nie wolno jesc w przesadnych ilosciach!
no ja mam 155 - waga 47, i chce tak z 43 wazyc
pozdrawiam i 3mam za was kciuki i za siebie tez

no śliwki dobrze przeczyszczająąą:P
o no to Ty masz dobrze, nie musisz się ograniczać ze smażonym mięsem bo go nie jesz ;p dla mnie to ogromny problem bo kocham mięso... a teraz przyszło mi z niego zrezygnować.
Stary 2009-06-25, 15:35   #62
Pinky Doll
Raczkowanie

GG do Pinky Doll

odkad cwiczylam na fitnessie mialam wieksza swiadomosc tego co jem bo od razu wyobrazalam sobie jak to sie przemienia w tluszcz, wiec zero fast foodow i slodyczy.no jesli chodzi o przemiane materii to taaak ale spektakularnych efektow po herbach nie bylo ja tam pije zielona i ok 1.5l wody dziennie.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez roxxxxy Pokaż wiadomość
no śliwki dobrze przeczyszczająąą:P
o no to Ty masz dobrze, nie musisz się ograniczać ze smażonym mięsem bo go nie jesz ;p dla mnie to ogromny problem bo kocham mięso... a teraz przyszło mi z niego zrezygnować.
wiec grilluj albo na parze rob tylko chude, nie czerwone
Pinky Doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:36   #63
Honey822
Raczkowanie

[QUOTE=girlblond;12940362]
Cytat:
Napisane przez Honey822 Pokaż wiadomość
Ja mam po truskawkach zawsze duży brzuch a uwielbiam jee
A na obiad np. gotowany kalafior mniamnm
Na cellulit dobry jest peeling kawowy. Fusy z kawy + żel do mycia i masujesz nim nóżki. Kofeina przyspiesza spalanie. Najlepiej robić go codziennie. Nóżki są po tym takie gładziutkie

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Naprawde na cellulit fusy z kawy? Wiem ze kofeina przyspiesza spalanie ale nie pomyslalam zeby fusami z kawy sie smarowac Normalnie wmasowuje to a potem plucze? Ojj bo chcialabym miec idealnie gladkie nogi Tez mam maly problem z cellulitem.. Uzywam balsam z perfecty i mozliwe ze troszke pomoglo ale hym.. Nie tak jakbym chciala. Szczuple Gladkie nogi MArzEnie...

Dokładnie tak
masz tu link poczytaj sobie http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=20584 także o peelingu z soli ale ten z fusów bardziej polecam
Honey822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:38   #64
Pinky Doll
Raczkowanie

GG do Pinky Doll

dobra, 3majcie sie dziewczyny ! ja lece spalac kalorie !
Pinky Doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:38   #65
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Napisane przez migiii Pokaż wiadomość
dziewczyny!
zgrzeszyłam, szlam sobie z koleżanka i skusilam sie na loda wloskiego, teraz tego tak załuje jak tu czytam o waszych sniadaniach itp chyba sobie dzisiaj odmowie zjedzenia obiaduuu
Głupota, zjedz obiad tylko troszkę mniejszy z resztą lody się bardzo szybko spala prawie od razu przy jedzeniu z resztą nie jadłaś ich na noc więc nie ma co się załamywać i już lepiej zjeść loda niż czekoladę

a co do ćwiczeń a6w to tez je wykonywałam, ale one nie są dla mnie bo wyrabiają mięśnie a u mnie i tak by ich nie było widać bo mam warstwę tłuszczyku wiec stawem przede wszystkim na aeroby pływanie bieganie, skakanka może później wprowadzę jakieś dotyczące samego brzuszka

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 15:39   #66
Honey822
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
Głupota, zjedz obiad tylko troszkę mniejszy z resztą lody się bardzo szybko spala prawie od razu przy jedzeniu z resztą nie jadłaś ich na noc więc nie ma co się załamywać i już lepiej zjeść loda niż czekoladę

a co do ćwiczeń a6w to tez je wykonywałam, ale one nie są dla mnie bo wyrabiają mięśnie a u mnie i tak by ich nie było widać bo mam warstwę tłuszczyku wiec stawem przede wszystkim na aeroby pływanie bieganie, skakanka może później wprowadzę jakieś dotyczące samego brzuszka

To może hula hop na Twoj brzuszek?
Stary 2009-06-25, 15:45   #67
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
To może hula hop na Twoj brzuszek?
Dużo dziewczyn sobie chwali, też posiadam hh ale jakoś nie jestem do niego przekonana, ale to nic trzeba zacząć używać może jakbym stosowała je systematycznie to bym zauważyła jakieś efekty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 15:47   #68
Honey822
Raczkowanie

Cytat:
Dużo dziewczyn sobie chwali, też posiadam hh ale jakoś nie jestem do niego przekonana, ale to nic trzeba zacząć używać może jakbym stosowała je systematycznie to bym zauważyła jakieś efekty

Ja też posiadam hula hop i po minucie mi się już nudzi Musimy się razem zmotywować i zacząć kręcić i codziennie zwiększać sobie czas
Stary 2009-06-25, 15:52   #69
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Ja też posiadam hula hop i po minucie mi się już nudzi Musimy się razem zmotywować i zacząć kręcić i codziennie zwiększać sobie czas
To możemy razem działać czemu nie tylko powiedź mi jaki masz obwod w boczkach ? bo hh najbardziej słyszałam ze na boczki(87) i talie(74) i od ilu minut dziennie zaczynamy ?

Stary 2009-06-25, 15:58   #70
maartusiaa162
Raczkowanie

a o co chodzi w tej diecie: odchudzanie na zawołanie?? ma może ktoś ta diete ?
maartusiaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 16:46   #71
Oldziunia
Rozeznanie

Cytat:
To możemy razem działać czemu nie tylko powiedź mi jaki masz obwod w boczkach ? bo hh najbardziej słyszałam ze na boczki(87) i talie(74) i od ilu minut dziennie zaczynamy ?
ja tez chetnie przylacze sie do hulania z Wami
moje biodra ok.88, talia ok.76. ja zawsze krece jak jest jakis program w tv zeby 2 sprawy naraz robic, wiec czesto nawet godzinke dziennie hulam

a od jutra robie dietke owocowa, wiec teraz zabieram sie za zliczenie kalorii ile ich bedzie w tych owocach, ktore sobie dzisiaj kupilam

Edytowane przez Oldziunia
Czas edycji: 2009-06-25 o 16:51
Oldziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 17:12   #72
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

ja niestety nie posiadam hh. a też by mi sie przydało, więc hulam bez xD HAHA trzeba sobie jakoś radzić. Właśnie spałam i jestem głodna xD ale musze wam powiedzieć, że na tych owocach jest mi dobrze zjem teraz gruszkę i będzie ok
a ten piling z kawy... to niestety u mnie w domu mama pije tylko rozpuszczalną, także nie mam fusów xp
Stary 2009-06-25, 17:23   #73
Oldziunia
Rozeznanie

Cytat:
ja niestety nie posiadam hh. a też by mi sie przydało, więc hulam bez xD HAHA trzeba sobie jakoś radzić. Właśnie spałam i jestem głodna xD ale musze wam powiedzieć, że na tych owocach jest mi dobrze zjem teraz gruszkę i będzie ok
a ten piling z kawy... to niestety u mnie w domu mama pije tylko rozpuszczalną, także nie mam fusów xp
to mnie pocieszylas, ze na owocach jest Ci dobrze, bo ja od jutra zaczynam zliczylam sobie mniej wiecej kalorie z tych owocow, ktore jutro planuje zjesc i dodalam do tego jeszcze jogurt naturalny i wyszlo: 745 kcal. a wiec powinnam cos schudnac jakbym wytrwala to chcialabym przez 5 dni taka diete zastosowac, potem tydzien przerwy i znow 5 dni
Pozdrawiam

Stary 2009-06-25, 17:27   #74
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

a 5 dni to nie za dużo ? Nie wymęczysz organizmu ? Ja chyba bym nie wytrzymałaaa. Niestety lubie jeść i to trudne dla mnie zmienić dietę, ale jestem zdeterminowana ;D
Stary 2009-06-25, 18:06   #75
honey31
Przyczajenie

ja nigdy nie stosowalam i chyba bezpieczniej bez zadnych dodatkow
honey31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 18:18   #76
milusia1991
Rozeznanie

[QUOTE=roxxxxy;12939857]kajzerki powinno zastępować się ciemnym pieczywem jest zdrowsze, a przede wszystkim tak nie tuczy ;D

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

grahamka chciałam napisac ;p taka bułeczka ciemna z ziarnami
Stary 2009-06-25, 19:05   #77
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

no dziewczyny ja już po ćwiczeniach teraz ide pod prysznic i kładę się wcześniej, bo coś głowa mnie boli. Tak więc dobranoc dziewczyny do jutra !
Stary 2009-06-25, 19:13   #78
eMka0025
Przyczajenie

Witam
Aktualnie ważę 58 kg przy wzroście 168 cm, a chciałabym zrzucić jeszcze z 4 kilo.
Gdy zaczęłam stosować dietę proteinową 13 dni temu ważyłam 61 kg, więc udało mi się na niej schudnąć w ciągu 10 dni 3 kg
Polecam tą dietę, może i jest dość rygorystyczna, ale człowiek wcale na niej głodny nie chodzi
eMka0025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 19:31   #79
calabria
Raczkowanie

witam dziewczynki

ja tez chce schudnąc okolo 5 kilo wiec sie przylączam

ja mam ok 166cm wzrostu i waze 62 kilo chcialabym schudnac do okolo 57 kg!!

i wiem ze sie uda!!

na poczatku tego roku rozpoczelam diete po raz pierwszy i nie

wierzylam, ze uda mi sie schudnąć bo jestem strasznie leniwa jesli

chodzi o ćwiczenia i uwielbiam jeść mm:P

ale w ciągu chyba 2 m-cy z wagi 66.5 udalo mi sie dojsc do 60!!bez efektu jojo!

i skoro mi sie udalo jakos wytrzymac to kazdej z was sie uda!

ale niestety znow zaczelam jesc "normalnie" i przytylo mi sie kolejne 2
kilo

ale jestem gotowa do drugiego podejscia!przy waszym wsparciu

pozdrawiam serdecznie

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

dodam jeszcze ze z wlasnego doswiadczenia wiem ze polowa sukcesu to nie jedzenie wieczorami i motywacja!dieta nie jest taka straszna jaka sie niektórym wydaje(np.mi sie wydawala:O) ja po prostu po jakims czasie sie przyzwyczailam i traktowalam ja jako zmiane stylu odzywiania!i nie głodowałam sie
calabria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 20:27   #80
girlblond
Raczkowanie

Dziewczyny ja tez mam hula hop Tylko jestem ciekawa czy to NAPRAWDE Dziala na brzuszek? Tez chcialabym zeby byl taki plaski.. a niestety zawsze jak sie najem LUB TYLKO NAPIJE robi sie taki.. okragly..

Dzisiaj jestem z siebie dumna Na sniadanie miseczka platkow z mlekiem na obiad Dwie miseczki zupy "prezydenckiej" (zobaczymy czy to dziala) a na kolacje salatka z warzyw i jogurtem naturalnym W miedzy czasie jak mnie naszedl glos to podgryzlam troche orzechow i suszonych bananow ^^ Mysle ze jak na pierwszy dzien to calkiem Ok?

No i jak z tym hh? :P
girlblond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 21:06   #81
Oldziunia
Rozeznanie

Cytat:
a 5 dni to nie za dużo ? Nie wymęczysz organizmu ? Ja chyba bym nie wytrzymałaaa. Niestety lubie jeść i to trudne dla mnie zmienić dietę, ale jestem zdeterminowana ;D
ja uwielbiam jeść, to moje najwieksze hoby ale juz w polowie lipca bede musiala ubrac bikini i co wtedy? przeciez w tych faldach na pewno nie moge pokazac sie na plazy w dwuczesciowym stroju dlatego musze miec ogromna silna wole, mnostwo determinacji i wiary, ze moge to zrobic i ze mi sie uda. i te 5 dni mam nadzieje, ze wytrzymam, ale boje sie, zeby potem nie wrocic do fast foodow, slodyczy i innych takich pysznosci.... ale gdybym schudla przez te 5 dni to bym sie zmobilizowala i wyeliminowala z codziennego jadlospisu te tzw. puste kalorie.

Cytat:
Napisane przez girlblond Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tez mam hula hop Tylko jestem ciekawa czy to NAPRAWDE Dziala na brzuszek? Tez chcialabym zeby byl taki plaski.. a niestety zawsze jak sie najem LUB TYLKO NAPIJE robi sie taki.. okragly..

Dzisiaj jestem z siebie dumna Na sniadanie miseczka platkow z mlekiem na obiad Dwie miseczki zupy "prezydenckiej" (zobaczymy czy to dziala) a na kolacje salatka z warzyw i jogurtem naturalnym W miedzy czasie jak mnie naszedl glos to podgryzlam troche orzechow i suszonych bananow ^^ Mysle ze jak na pierwszy dzien to calkiem Ok?

No i jak z tym hh? :P
Na pewno troszke dziala, bo jak uderza w brzuszek(szczegolnie jak wsypiesz do niego ryzu) to rozbija tkanke tluszczowa chyba...
nie martw sie, moj brzuch ogolnie jest okragly, a jak cos zjem lub sie napije to juz totalnie wielgaśny sie robi. na pewno nie nalezy jesc w takim wypadku rzeczy, ktore wydymaja(np. fasola, groch, kapusta) i pic gazowanych napoi. warto wspomoc sie wtedy Activią, bo po niej brzuszek robi się bardziej płaski, ja od kilku dni lykam Linee i tez wydaje mi sie, ze po niej brzuszek jest bardziej plaski.
i gratuluje Twojego dzisiejszego menu. naprawde super!! tylko pamietaj zeby nie przesadzac z orzechami bo maja bardzo duzo kalorii.

Pozdrawiam

Edytowane przez Oldziunia
Czas edycji: 2009-06-25 o 21:10
Stary 2009-06-25, 21:30   #82
girlblond
Raczkowanie

Dziewczyny jak myslicie kielbaski tzn parowki. od niech sie tyje? Przyznam sie ze casem lubie podjec taka parowke hah na surowo z ketchupem. Tyje sie od takiego czegos?
Stary 2009-06-25, 21:42   #83
calabria
Raczkowanie

wydaje mi sie że jak zjesz czasem taka parówke jak np.berlinki czy cielęce(ważne zeby nie była bardzo tłusta) raz na jakiś czas to na pewno ci nie zaszkodzi
Stary 2009-06-25, 22:05   #84
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Cytat:
Napisane przez girlblond Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myslicie kielbaski tzn parowki. od niech sie tyje? Przyznam sie ze casem lubie podjec taka parowke hah na surowo z ketchupem. Tyje sie od takiego czegos?
Jeśli jesz w rozsądnych ilościach to nie i tak jest z każdym jedzeniem
U mnie drobny grzeszek pół paczki średnich Lays kurczakowych ale pobiegałam dziś troszkę wiec czuje się rozgrzeszona

A co do orzechów to one są wskazane i mozna je jeść na prawdę dużymi porcjami nawet codziennie bo mają w sobie dobre tłuszcze

A mam propozycje dziewczyny zerknijcie w tabelkę w moim podpisie mogę zająć się taka samą dotyczącą tego wątku

Stary 2009-06-25, 22:26   #85
calabria
Raczkowanie

A mam propozycje dziewczyny zerknijcie w tabelkę w moim podpisie mogę zająć się taka samą dotyczącą tego wątku [/QUOTE]
co dokładnie masz na myśli?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
A mam propozycje dziewczyny zerknijcie w tabelkę w moim podpisie mogę zająć się taka samą dotyczącą tego wątku
co dokładnie masz na myśli?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

ah sorki dopiero ja zauważylam:P myśle że to dobry pomysł
jestem za!
Stary 2009-06-25, 22:29   #86
Mik4
Raczkowanie

GG do Mik4

hej dziewczyny
Chcę się do Was przyłączyć to może wzrośnie moja motywacja i w końcu coś schudnę :P Mam 18 lat, 170 cm i ważę 57/58kg :/ marze o 52... <marzyciel>
chcę zaczać dietę "odchudzanie na zawołanie" ale zastanawia mnie w niej jedno.. w jakich dawkach jeść te posiłki <myśli>? czy ktoś już ją próbował? z góry dzięki za odpowiedz Pozdrówka
Mik4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 22:46   #87
calabria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mik4 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
Chcę się do Was przyłączyć to może wzrośnie moja motywacja i w końcu coś schudnę :P Mam 18 lat, 170 cm i ważę 57/58kg :/ marze o 52... <marzyciel>
chcę zaczać dietę "odchudzanie na zawołanie" ale zastanawia mnie w niej jedno.. w jakich dawkach jeść te posiłki <myśli>? czy ktoś już ją próbował? z góry dzięki za odpowiedz Pozdrówka

myśle że nalezy ograniczyc wielkosc posilku do takiej, ktora pozwoli zabic uczucie głodu a nie objadać sie do sytanajlepiej spozywac posilki na małym tależu co da optyczne złudzenie ze jest wiecej tego jedzenia
Stary 2009-06-25, 23:11   #88
girlblond
Raczkowanie

Ehhh wszystko fajnie, mam hula hop ale co mi z tego jak nie umiem nim krecic! probowalam.. I NIC A co do mojego brzuszka to jestem zalamana. cokolwiek Bymz jadla czy bylby to jogurt nasturalny czy wypilabym szklane wody niegazowanej od razu go "wypycha" i robi sie taki okragly.. ale najlepsze jest to ze nie wyglada na gruby tylko taki wysadzony prawie jakbym miala brzuszek od ciazy! PAroDia... STrasznie mnie to denerwuje Rano jest jeszcze w miare okej a potem to juz kieeepsko... Znacie jakies Rady? Musze zaczac jesc activie ale nie wiem czy to pomoze....
Stary 2009-06-25, 23:29   #89
nelii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
myśle że nalezy ograniczyc wielkosc posilku do takiej, ktora pozwoli zabic uczucie głodu a nie objadać sie do sytanajlepiej spozywac posilki na małym tależu co da optyczne złudzenie ze jest wiecej tego jedzenia
racja
oprócz tego musisz dokładnie i powoli gryść pokarm dzięki czemu oszukasz głód

55-54-53-52-51-50-49-48
nelii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 09:41   #90
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

dzień dobry dziewczyny !
właśnie wstałam... o ja jestem totalnie zmęczona... nie wiem czemu, ale może to od spania xD no i oczywiście czuje głoooooda! także mykam do lodówki po owocki

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości