Schudnac 20 kg!!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 20:48   #61
jearsay
Przyczajenie

Dot.: Schudnac 20 kg!!!!

heh tez tak mysle, ale chyba latwiej zaplanowac, trudniej zrobic.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

dziewczyny pomozcie, zjadlam jednego muffina ale strasznie mi sie chce slodkiego!!!:ee k:
Stary 2009-07-02, 21:26   #62
natalka193
Przyczajenie

I jak dzisiejszy dzień minął??
Ja na śniadanko zjadłam 1 kawałek chlebka z plasterkiem kiełabaski +ogórek i zielona herbatka,w południe było capucino na obiad spaghetti
i 3 szkl czerwonej herbaty może mało ale nie jestem głodna i trochę ćwiczyłam i był też obowiązkowy spacer z córeczką.
Zobaczymy od jutra dieta SB.
natalka193 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 05:53   #63
martynazagadka
Raczkowanie

Krąg podejrzanych się zawęża, bo wynik wyszedł negatywny. Teraz już muszę odwiedzić pana doktora, Żeby tylko nie było tak jak poprzednio, że będę siedzieć w poczekalni i dostane, a on mi powie ze mnie nie przyjmie i cały dzień zmarnowany:/
martynazagadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 07:52   #64
wstretnamalpa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maartusiaa162 Pokaż wiadomość
hej , jak Ty to zrobilas ze schudlas az tyle w tak krotkim czasie ? to byla jakas dieta ??

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------
Martusiaa to nie żadna dieta cud tylko po porodzie ze mnie trochę zeszło ale ja byłam strasznie opuchnięta, brzuch wielkości balona no i młoda wewnątrz to się uzbierało koło15 ale te pozostałe wcale nie chcą tak łatwo spadać
wstretnamalpa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 08:57   #65
maartusiaa162
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wstretnamalpa Pokaż wiadomość
Martusiaa to nie żadna dieta cud tylko po porodzie ze mnie trochę zeszło ale ja byłam strasznie opuchnięta, brzuch wielkości balona no i młoda wewnątrz to się uzbierało koło15 ale te pozostałe wcale nie chcą tak łatwo spadać
aha no to juz rozumiem tez sie dziwilam ze tyle schudlas w tak krotkim czasie
maartusiaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 16:54   #66
eMisss
Zadomowienie

dieta SB też jest dobra .. ale trochę trwa..
polecam wam dietkę odchudzanie na zawołanie (zwykłą wersja albo turbo)
dieta trwa 9-10 dni. Stosowałam ją 2 razy i 5kg zgubiłam. (nie przestrzegałam jej do końca tak jak powinnam)

tutaj możecie o niej poczytać :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331993
Stary 2009-07-03, 17:25   #67
Malinn
Zakorzenienie

Tylko i wylacznie dzieki takim dietom ludzie pustosza sobie organizm i maja jojo na SB w 1fazie jak bedziesz przestrzegac w 2 tyg tez zrzucisz 5 kg, jak zrezygnujesz w 100% z weglowodanow to tez zrzucisz 5kg w tyg bo na poczatku leci woda!!!!!!!!

Dziewczyny pomyslcie racjonalnie... czy nie lepiej przejsc na zdrowe odzywianie, chudnac zdrowo ale z glowa a nie meczyc sie na pseudo dietach, ktore nic wam nie dadza dobrego... tylko spowoduja jojo... jak przeczytacie wszystkie podwieszone watki na dietetyce to wam sie rozjasni w glowkach...
Stary 2009-07-03, 17:51   #68
martynazagadka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malinn Pokaż wiadomość
Tylko i wylacznie dzieki takim dietom ludzie pustosza sobie organizm i maja jojo na SB w 1fazie jak bedziesz przestrzegac w 2 tyg tez zrzucisz 5 kg, jak zrezygnujesz w 100% z weglowodanow to tez zrzucisz 5kg w tyg bo na poczatku leci woda!!!!!!!!

Dziewczyny pomyslcie racjonalnie... czy nie lepiej przejsc na zdrowe odzywianie, chudnac zdrowo ale z glowa a nie meczyc sie na pseudo dietach, ktore nic wam nie dadza dobrego... tylko spowoduja jojo... jak przeczytacie wszystkie podwieszone watki na dietetyce to wam sie rozjasni w glowkach...
W 100% się zgadzam! Ja po kopenhaskiej nie mam jojo bo zrezygnowałam z połowy węglowodanów, które jadłam, a skurcze w łydkach do tej pory mam. Najlepsze jest zdrowe odżywianie i jeśli jesteście osobą która gotuje obiadki dla całej rodziny to gotujcie wszystkim zdrowo, wtedy wam jest łatwiej zrzucić zbędny balast i u wszystkich domowników wyrabiacie zdrowe zasady odżywiania i nikt was niczym nie kusi
Stary 2009-07-03, 19:06   #69
fr3ak
Przyczajenie

Witam,
po przeczytaniu Twojego posta, odniosłam wrażenie, że czytam o sobie samej. Napisz jak chcesz walczyć ze swoimi kilogramami, jakie ćwiczenia i dieta?
Ja już próbowałam wielu sposobów i żaden się nie powiódł
fr3ak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 21:01   #70
martynazagadka
Raczkowanie

Dziś sobie pofolgowałam, boję się jutro wejśc na wagę. A wy dzisiaj co tacy milczący wszyscy??
Stary 2009-07-04, 07:41   #71
wstretnamalpa
Raczkowanie

Wczoraj mi bardzo dobrze szło.......do czasu wieczorem opróźnłam pół lodówki i teraz mam wyrzuty sumienia!!!!! Ogólnie źle się czuje a głowa tak mnie boli jakby kilofami ja traktowano! Mam zamiar zjeść porządne śniadanie(może mi się samopoczucie polepszy) i czeka mnie dzisiaj rodzinny obiad u babci, za to obiecuje ,że kolacji już nie tknę!!!!!!I żadnych przekąsek!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-04, 13:43   #72
jearsay
Przyczajenie

Nic mi nie mowcie ja mam sesje, a mam zwyczaj zajadac stres, poza tym jeszczce praca i zeby nie pasc musze jesc, trudno trzymac diete. az sie chce plakac
Stary 2009-07-04, 15:02   #73
Elliannia
Zakorzenienie

Witam was

Ja mam do zrzucenia 20-25kg, od wtorku jestem na diecie proteinowej i spadło 3,5 kg jak na razie Najbardziej brakuje chleba i słodyczy, ale za to przy tej diecie można pić cole zero albo cole light, wiec nie odczuwam braku słodyczy aż tak bardzo, Bogu dzięki Dodatkowo piję sobie 2torebki herbaty yerba mate ze sklepu ze zdrową żywnością, brałam 4 dni meridie ale dostałam wczoraj krwawienia w połowie cyklu, już sama nie wiem czy od meridii czy od antykoncepcji, więc odstawiłam oba i trudno, tż będzie musiał wytrzymać Tym razem się zawzięłam, za miesiąc wesele przyjaciółki więc chcę choć trochę szczuplej wyglądać, a w przyszłym roku prawdopodobnie moje - i moim celem jest wlasnie schudnięcie na tą okazję

Czy therm line II daje jakieś efekty jako wspomagacz?

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-04, 18:21   #74
martynazagadka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Tak jakby daje, pocisz się i podobno szybciej spalają się kalorie, mnie pierwsze opakowanie pomogło, niestety bez diety bardzo szybko kilogramy wróciły. A kolejne dwa jak cukierki, nic nie ruszyło.
Stary 2009-07-04, 18:24   #75
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynazagadka Pokaż wiadomość
Tak jakby daje, pocisz się i podobno szybciej spalają się kalorie, mnie pierwsze opakowanie pomogło, niestety bez diety bardzo szybko kilogramy wróciły. A kolejne dwa jak cukierki, nic nie ruszyło.
O to ze mnie będzie płynąć, bo i tak pocę się jak mysz ostatnio przez tę duchotę, mimo wentylatora w pokoju :/ Mnie trzymanie tej diety czeka jeszcze hohohohoho, nie chce przerywać, bo muszę sobie silną wolę w końcu wykształcić

Myślałam albo o tym, albo o alli - ale tu mam pewne obawy :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-04, 18:49   #76
martynazagadka
Raczkowanie

Dieta proteinowa nie zawiera chyba zbyt wiele tłuszczy, więc może alli było by lepsze, tylko jest cholernie drogie:/
Stary 2009-07-05, 12:17   #77
Betelgeuse
Przyczajenie

Cytat:
Wczoraj mi bardzo dobrze szło.......do czasu wieczorem opróźnłam pół lodówki i teraz mam wyrzuty sumienia!!!!! Ogólnie źle się czuje a głowa tak mnie boli jakby kilofami ja traktowano! Mam zamiar zjeść porządne śniadanie(może mi się samopoczucie polepszy) i czeka mnie dzisiaj rodzinny obiad u babci, za to obiecuje ,że kolacji już nie tknę!!!!!!I żadnych przekąsek!!!!!
kurczę, jakbym czytała o sobie... no wstaję rano, do jakiejś 15-18 jem zdrowo, niedużo i wartościowo, a potem wilczy głód i pożeram co popadnie z myślą "od jutra" i co tu robić?

J. R. R. Tolkien
Betelgeuse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-05, 22:20   #78
MALINUS
Przyczajenie

Bardzo podoba mi sie ten temat bo jakszukałam jakiegos forum i widziałam teksty chce schudnac 2 kg boże jaka ja jestem gruba tez tak kiedys miałam wayłam 64KG przy wzroscie 182 byłam bardzo chuda, ale wpadłam w depresje szkoła i wogle (nie bede wnikac) i w ciagu roku przytyłam do 98.5 przez 2 lata nie mogłam sie pozbiaraac az w końcu miesiac temu powiedziałam dosc( nie chce byc już tłusciutkim wiepszkiem bez urazy dla inych ale ja sie tak czuje) nie wiedziałam od czego zaczasc zaczełam prace w irlandi gdzie poznałam wilu ciekawych ludzi i jedna kobiete która bardzo mi pomogła po porodzie przytyła 30 kg jej synus ma poł roku a ona zrzuciła 25 kg wyglada rewelacujnie wiec sie pytam jak to zrobiłas i powiedział mi zebym na samym poczatku zeby skurczyc sobie żoładek stosowac diete kopehadzka powiem wam ze to totalnie bzdury ja sie czułam przez cała diete cudownie miałam siłe na basen tenisa i nawet w 2 tygodniu zaczełam biegac tu nie chodzi ile sie zje tu chodzi o motywacje dzieki tej decie zrzuciłam 10kg i nic nie doszło do mnie spowrotem wiadomo ze jak przejdziesz te 13 dni a potem bedziesz jadł co wlezie to jak ma nie byc efekt ojjojo to oczywiste przedewszystim trzeba zrezygnosc z zapychaczy cheleba ziemniaków makaronów to nic inrgo jak zapychacze lepiejj zjesc wiecej słatakek jakis któe tez CI napełnia żoładek ale przynajmniej szybko to strawisz ja naprawde z całego serca polceam wam to kopehadzka ale tylko wtedy jeżeli naprawde chcecie schudnac a nie tylko tak gadacie
MALINUS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 07:19   #79
wstretnamalpa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Betelgeuse Pokaż wiadomość
kurczę, jakbym czytała o sobie... no wstaję rano, do jakiejś 15-18 jem zdrowo, niedużo i wartościowo, a potem wilczy głód i pożeram co popadnie z myślą "od jutra" i co tu robić?
ja też tak własnie kombinuje co by tu poradzić staram się jak mogę a zawsze na wieczór nachodzą mnie grzeszne myśli o pizzy ,kanapeczce itp itd:m ad:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 08:35   #80
Malinn
Zakorzenienie

Cytat:
Witam was

Ja mam do zrzucenia 20-25kg, od wtorku jestem na diecie proteinowej i spadło 3,5 kg jak na razie Najbardziej brakuje chleba i słodyczy, ale za to przy tej diecie można pić cole zero albo cole light, wiec nie odczuwam braku słodyczy aż tak bardzo, Bogu dzięki Dodatkowo piję sobie 2torebki herbaty yerba mate ze sklepu ze zdrową żywnością, brałam 4 dni meridie ale dostałam wczoraj krwawienia w połowie cyklu, już sama nie wiem czy od meridii czy od antykoncepcji, więc odstawiłam oba i trudno, tż będzie musiał wytrzymać Tym razem się zawzięłam, za miesiąc wesele przyjaciółki więc chcę choć trochę szczuplej wyglądać, a w przyszłym roku prawdopodobnie moje - i moim celem jest wlasnie schudnięcie na tą okazję

Widze, ze to jedyne w miare rozsadne podejscie na tym watku Dieta proteinowa na prawde pomaga jak sie ja sumiennie przestrzega Zobaczysz, ze za 2-3 tyg nie bedziesz nawet patrzec na slodycze i chleb A z cola zero uwazaj, bo ma w sobie aspartam- ktory jest rakotworczy

Cytat:
Napisane przez Betelgeuse Pokaż wiadomość
Zacznij jesc 4-5 regularnych malych niskoweglowodanwych posilkow albo zamiast weglowodoanow prostych te zlozone... i zadnego wilczego glodu wieczorem nie bedzie... Wilczy glod bierze sie od wszystkich glodowek i ograniczania jedzenia do minimum, przez co zwalnia sie metabolizm. 5 posilkow dziennieto absolutna podstawa... i jak beda skomponowane z glowa to zaden wilczy glod wieczorem cie nie dopadnie
Stary 2009-07-06, 09:00   #81
iza251
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Schudnac 20 kg!!!!

Witam po weekendzie
U mnie humor bardzo kiepski,wczoraj popołeniłam "małe"przestpstwo i zjadłam jednego gofra z bita smietaną ale miałam oj miałam wyrzuty...
Wczoraj wieczorem załamał mnie mój mąż.Wieczorem oglądalismy zdjęcie naszych znajomych na NK i była tak nasza znajoma która urodziła również dziecko ale 2 miesiące po mnie.Zdjęcie w krótkich szortach,a mój na to,"...wszystkie moga schudnąc tylko ty nie..."Normalnie zabił mnie tym.Nie byłam w stanie nawet sie odezwać.Kurcze jestem dzis bardzo zdołowana i zmobilizowana równocześnie.Biore sie za siebie ale NA PEWNO NIE DLA NIEGO TO ZROBIĘ TYLKO DLA SIEBIE.Schudnę i udowodnię wszystkim,że sie DA.
Stary 2009-07-06, 09:19   #82
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinn Pokaż wiadomość
Widze, ze to jedyne w miare rozsadne podejscie na tym watku Dieta proteinowa na prawde pomaga jak sie ja sumiennie przestrzega Zobaczysz, ze za 2-3 tyg nie bedziesz nawet patrzec na slodycze i chleb A z cola zero uwazaj, bo ma w sobie aspartam- ktory jest rakotworczy
O kurcze, tego nie wiedziałam - a teraz wszędzie ta cola zero zamiast coli light jest, i ciężko w sklepie znaleźć light :/ Trudno, będę do marketów jeździć i kupować po kilka naraz. Przez to krwawienie, teraz już normalny okres, stanęło na chwilę, ale znowu zeszło 0,5 kg. Już przestaję namiętnie myśleć o czekoladkach itd, tż z Belgii przywiózł pudełko pomadek, ale leży nietknięte na szafce, jestem z siebie dumna Za to on biedny bo w lodówce same jogurty naturalne, serki białe light, jajka i mięso

Wiesz, ja przeszłam już prawie przez wszystkie diety, i po każdej efekt jojo - a do tego fatalne samopoczucie i osłabienie (przy kopenhaskiej i cambrige nie miałam siły wejść na 3cie piętro), przy kapuścianej ten okropny zapach kapusty, który do teraz za mną chodzi (brrr)), nawet chodziłam do centrum leczenia otyłości - i tutaj to już po 2 miesiącach miałam dość, jedzenie obrzydliwe, bez smaku, bez przypraw, i strasznie niesmaczne zioła do picia :/ A w proteinowej można się najeść naprawdę smacznymi produktami, zresztą książka z przepisami wywołała u mnie ślinotok

Iza - normalnie bym zamordowała, a na pewno poszłabym pobeczeć do łazienki :/ Takie coś kompletnie nie motywuje - a dobija jeszcze bardziej, bo przecież osoba z nadwagą DOSKONALE wie ile waży, jaką ma figurę - a tu jeszcze dobić leżącego :/ Ale damy radę

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2009-07-06 o 09:21
Stary 2009-07-06, 10:08   #83
Malinn
Zakorzenienie

Eliania W coli light tez jest to paskudztwo Nie wiem jak z pepsi max i light...ale pewnie tez... najlepiej sprawdzaj sklad.... Ostatnio sie przerazilam bo nawet w soku hortex light byl aspartam

Co do diet to ja tez juz przeszlam przez wiele z nich i najlepsze efekty daje mi niskoweglowodanowa
Stary 2009-07-06, 10:36   #84
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, tego nie wiedziałam - a teraz wszędzie ta cola zero zamiast coli light jest, i ciężko w sklepie znaleźć light :/ Trudno, będę do marketów jeździć i kupować po kilka naraz. Przez to krwawienie, teraz już normalny okres, stanęło na chwilę, ale znowu zeszło 0,5 kg. Już przestaję namiętnie myśleć o czekoladkach itd, tż z Belgii przywiózł pudełko pomadek, ale leży nietknięte na szafce, jestem z siebie dumna Za to on biedny bo w lodówce same jogurty naturalne, serki białe light, jajka i mięso

Wiesz, ja przeszłam już prawie przez wszystkie diety, i po każdej efekt jojo - a do tego fatalne samopoczucie i osłabienie (przy kopenhaskiej i cambrige nie miałam siły wejść na 3cie piętro), przy kapuścianej ten okropny zapach kapusty, który do teraz za mną chodzi (brrr)), nawet chodziłam do centrum leczenia otyłości - i tutaj to już po 2 miesiącach miałam dość, jedzenie obrzydliwe, bez smaku, bez przypraw, i strasznie niesmaczne zioła do picia :/ A w proteinowej można się najeść naprawdę smacznymi produktami, zresztą książka z przepisami wywołała u mnie ślinotok

Iza - normalnie bym zamordowała, a na pewno poszłabym pobeczeć do łazienki :/ Takie coś kompletnie nie motywuje - a dobija jeszcze bardziej, bo przecież osoba z nadwagą DOSKONALE wie ile waży, jaką ma figurę - a tu jeszcze dobić leżącego :/ Ale damy radę
Własnie nie wiem jak to jest...przeszkadza mi ta nadwaga to oczywiste,ale na + to,ze jestem wysoka i to mi sie gdzies rozkłada.Ponadto lubie o siebie zadbać,ładnie sie ubrac (czt.zatuszować)uczesać ,isc na solarium,i o dziwo jeszcze sie jakichs facet za mna obejrzy Od wczoraj nie odzywam się do mojego.Strasznie mnie to zabolało.Dam radę.Tym razem sie uda.MUSI.
Stary 2009-07-06, 11:26   #85
wstretnamalpa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
(.....)a mój na to,"...wszystkie moga schudnąc tylko ty nie..."Normalnie zabił mnie tym.Nie byłam w stanie nawet sie odezwać.Kurcze jestem dzis bardzo zdołowana i zmobilizowana równocześnie.Biore sie za siebie ale NA PEWNO NIE DLA NIEGO TO ZROBIĘ TYLKO DLA SIEBIE.Schudnę i udowodnię wszystkim,że sie DA.
Oooo rety Iza współczuje!!Facec i potrafią być tacy okrutni!! U mnie ostatnio było podobnie wyszliśmy ze znajomymi wieczorkiem i jak koło mnie stanęła dziewczyna kolegi to myslałam ,że się pod ziemie zapadnę piękna ,wysoka, zgrabna, nogi do nieba a ja przy niej jak mała świnia!!A jak wszyscy pożerali ją wzrokiem - bolało jak cholera!!
Stary 2009-07-06, 11:37   #86
iza251
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Schudnac 20 kg!!!!

Cytat:
Oooo rety Iza współczuje!!Facec i potrafią być tacy okrutni!! U mnie ostatnio było podobnie wyszliśmy ze znajomymi wieczorkiem i jak koło mnie stanęła dziewczyna kolegi to myslałam ,że się pod ziemie zapadnę piękna ,wysoka, zgrabna, nogi do nieba a ja przy niej jak mała świnia!!A jak wszyscy pożerali ją wzrokiem - bolało jak cholera!!
A wyobraz sobie,ze ja 24 wyjezdzam nad morze...
Stary 2009-07-06, 12:17   #87
Claire Deudone
Przyczajenie

W coli jest aspartam, ktory nie dosc , ze jest rakotworczy to podobno bardzo utrudnia odchudzanie bo obciaza watrobe i zatrzymuje wode gorzej niz sol. Moze lepiej zamiast codzinnie butelke light raz w tygodniu pozwolic sobie na cos słodkiego-prawdziwego, np mango, czy papaje albo ewentualnie najdrozsza na rynku czekolade- zjesc pasek i oddac np męzowi:P

Poza tym , dziewczyny długie uprawianie sportu sprawia , ze w mozgu zwieksza sie ilosc hormonow szczescia - tak samo jak po jedzeniu słodyczy. Ja ostatnio jezdze 2h na rowerku stacjonarnym i chociaz głodna jestem jak diabli to mdli mnie jak czuje zapach gofrow a dosłownie rzucam sie na chudy twarog
Stary 2009-07-06, 12:27   #88
iza251
Zakorzenienie

Question Dot.: Schudnac 20 kg!!!!

PROŚBA
czy mogłybyście wymienić mi najpowrzechniejsze produkty i te inne też w których jest najwięcej węglowodanów?
Stary 2009-07-06, 14:53   #89
SailorMoon
Zadomowienie

Witam serdecznie
Chcialabym sie do Was przylaczyc, poniewaz w zeszle wakacje udalo mi sie dzieki podobnemu watkowi schudnac ponad 10 kg. Niestety studia i nowy tryb zycia nie sprzyjaly mojej nowej wadze, tym bardziej, ze schudlam chyba zbyt szybko , a nigdy wczesniej nie bylam szczuplutka. W rezultacie dzisiaj mam do zrzucenia troszke wiecej niz w ubieglym roku, ale tym razem mam zamiar uzyskac efekty z glowa..

Cytat:
PROŚBA
czy mogłybyście wymienić mi najpowrzechniejsze produkty i te inne też w których jest najwięcej węglowodanów?
Co do pytania o weglodowodany. Dziela sie one na dwie grupy, przy kryterium, jakim jest ilosc atomow wegla w czasteczce na :
-cukry proste
-złożone
Przykladowo do cukrow prostych naleza wszystkie te produkty, ktore kojarza nam sie z cukrem ;P czyli sa slodkie, czesto krystaliczne, ale niekoniecznie. Zatem w tej grupie mozna wymienic słodycze, owoce, soki, miod..
Do sacharydow zlozonych naleza roznego rodzaju zboza , kasze, ziemniaki, warzywa straczkowe.
Moglabym wymienic o wiele wiecej, ale musialabym wiedziec pod jakim katem mam sie skoncentrowac, czyli w jakim celu potrzebne sa Ci te informacje )

Zycze Wam powodzenia w odchudzaniu w tak nieprzyjemny, duszny dzien
Stary 2009-07-06, 14:59   #90
wstretnamalpa
Raczkowanie

Cytat:
A wyobraz sobie,ze ja 24 wyjezdzam nad morze...
ja mieszkam nad morzem hmmmmm dlaczego mnie to nie cieszy????
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości