|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje pierwsze spotkanie z quillingiem :)
Witam Was, dziewczyny
Dziś karteczka robiona na szybko wczoraj wieczorem ![]() Pierwszy raz próbowałam swoich sił z różyczkami. Serduszko oczywiście trochę krzywe, ale to u mnie norma Kiedyś będzie lepiej ![]() Na zdjęciu tego nie widać, ale serduszko jest na takim perłowym papierze, który w słońcu mieni się na srebrno i bardzo mi się podoba W środku kartki zrobiłam małą kopertę na bilecik z życzeniami/dedykacją i ewentualnie na zdjęcie ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]() M.
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() Ta najbardziej mi się podoba ![]() sama sie teraz męcze z rózyczkami hehe a twoje ładnie ci wyszły ![]() Masz wiele pomysłów widać i to sie ceni
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Super super
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
świetna ta karteczka, różyczki super wyszły, bardzo mis ię podobają...
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Chyba masz więcej materiałów ode mnie, przynajmniej jakiegoś punchera tam widzę
i drukarkę![]() Zielona karteczka, jest naprawdę bardzo ładna i nie wiem, czego od niej chcesz (tylko na dole trochę krzywo Ci się przykleiło). Ale jest bardzo ładna kompozycyjnie i pomysłowa Co do karteluszki z serduszkiem To też bardzo mi się podoba, tym bardziej, że różyczki jakoś nie bardzo mi wychodzą, chyba brak mi cierpliwości
Wiosennie i calineczkowo zapraszamy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501801&page=4 Papierki: http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280191 Decoupage: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261362 |
|
|
|
|
#66 |
|
Moderatozaur
|
Prześliczna! Nic dodać, nic ująć
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
88Ekaterina88
Dziękuję Z niecierpliwością czekam na Twoje różyczki !Joasiunia ![]() Dziękuję bardzo bardzo !EwcIaKIcIA Witam Cię serdecznie Dziękuję za miły komentarz i odwiedziny dajanka87 E tam, na pewno nie Mam tylko 2 punchery, 3 pary ozdobnych nożyczek i parę ładnych papierów I na tym moje materiały się kończą ![]() Zgadzam się, że jest trochę krzywo, ale niestety za późno zauważyłam i już nie chciałam tego ruszać, bo założę się, że wyszłoby gorzej niż jest Moje niedopatrzenie Ale to dobrze, bo teraz już bardziej uważam na takie rzeczy ![]() A różyczkami się nie zniechęcaj, mi na początku nie wychodziły w ogóle, ale potem jakoś poszło Dziękuję ![]() Just-in Ale się cieszę Szczególnie z tego komplementu na temat różyczek Dziękuję !
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Świetna karteczka
,różyczki rewelacyjne !!!
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
śliczne kartki, ale jak zrobić takie różyczki??
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
AlexandraCat
Witam Cię serdecznie Dziękuję za miłe słowa Tutaj masz linka do różyczek, są w drugiej połowie filmiku, zaraz po stokrotkach http://www.youtube.com/watch?v=frhlB9voucs
|
|
#72 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznie Ci wyszły różyczki Thea
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo się cieszę, że Ci się podobają, dziękuję
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
super prace!
fajnie, ze robisz proste karteczki bo mi takie własnie sie najbardziej podobaja bardzo ładny quilling, zwłaszcza ten przy aniołku, zielona karteczka z kwiatami jest rowniez urocza a walentynka z rozyczkami najlepsza! super wygladaja ulozone w serduch no i ta kopertka w srodku! taki mały sekrecik! ![]() a mozesz zdradzic jak robi sie te różyczki? to bibułka? podejrzewam ze recznie skrecane, a jak wygladaja one od dołu? łatwo sie je przykleja?
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-07-18 o 23:26 |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś i że podobają Ci się moje pierwsze prace Różyczek nauczyłam się robić z tego filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=frhlB9voucs (instrukcja jest mniej-więcej od drugiej połowy). Robię je ze zwykłego papieru, takiego z bloku kolorowego, ale podejrzewam, że z bibułki też się da Po prostu skręcam i co chwilkę zaginam pasek papieru do dołu Wszystko widać na filmiku Ja robię te różyczki z paska o mniejszej szerokości niż ta pani na filmie, ale to już zależy od tego, co kto woli ![]() Od dołu nie wyglądają zbyt atrakcyjnie (przynajmniej moje), bo zwężają się ku dołowi, ale to chyba kwestia wprawy, z czasem pewno będą coraz ładniejsze. A przykleja się raczej łatwo, tak jak zwykłe płatki quillingowe ![]() Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
#76 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, chciałabym pokazać Wam kolejną karteczkę. Skończyłam ją przed chwilą, jeszcze dobrze nie wyschła.
Podkładem jest tapeta (moim zdaniem śliczna ) z wytłaczanymi delikatnymi wzorkami (jakieś gałązki, kwiatuszki, drzewka itd. Na odwrocie widnieje drzewko i wysepka, ale na zdjęciu niestety nie byłoby tego widać). Kartka pięknie się błyszczy i mimo wzorzystej tapety jest naprawdę delikatna Ostatnie zdjęcie jest rozmazane, ale wstawiam je, ponieważ widać na nim rzeczywiste kolory ![]() Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
no no, szalejesz
![]() super cukiereczek
|
|
#78 |
|
Moderatozaur
|
Cudna! Nic dodać nic ująć
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
karteczki bardzo ładne, natomiast jeśli chodzi o różyczki można jeszcze pooglądać je tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=zJbEv0e4XkY
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
piękna jest, taka delikatna, pastelowa, ciekawe polaczenie kolorów, ktokolwiek ja dostanie na pewno bedzie zachywcony.
dziekuje za linka do rozyczek i znowu mam pytanie: te kwiatuszki ktore nakleiłas na kartce to z dziurkaczy sa? naklejone jeden w jeden?
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Super są te twoje karteczki.
Podoba mi się ostatnia.Próbowałam już swoich sił w różnych technikach, ale jakoś nie mam zacięcia żeby spróbować sił w quillingu. Czy trudno zwija się i formuje paseczki do odpowiedniego kształtu?Zapraszam w odwiedziny do siebie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=329467 pozdrawiam |
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Genialny quilling
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
88Ekaterina88
Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że Ci się podoba Dzięki ![]() Just-in Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa ![]() lexor Dziękuję Ten filmik jest chyba lepszy od tego, co podałam, wydaje mi się, że nawet lepiej na nim widać technikę robienia różyczek ![]() Titania Dziękuję Pytasz o te różowe stokrotki ? Nie są z dziurkaczy Na tym filmiku, do którego podałam Ci linka, możesz zobaczyć, jak je zrobić Robiłam je z dwóch paseczków, biały normalny, o szerokości 3-4 mm, a różowy szeroki na 1 cm, nacięty wzdłuż dość gęsto. Zwijałam normalnie- najpierw biały, a na niego różowy Z tym, że różowy podklejałam cały czas. Na końcu wystarczy rozchylić te igiełki ![]() pastek1 Witam Cię u siebie Bardzo prosto zwija się te paseczki, z formowaniem też nie ma problemu, trzeba tylko uważać, żeby ich nie pognieść (co mi się zbyt często zdarza )Spróbuj swoich sił w quillingu, może Ci się spodoba Dziękuję za zaproszenie, za chwilkę chętnie odwiedzę Twój wątek ![]() Joasiunia ![]() Mój quilling genialny ? Ależ mi miło, że tak sądzisz Dziękuję ![]() Dziewczynki, ale Wasze słowa zachęcają do dalszych prób !!
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2009-07-19 o 22:47 |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna karteczka
Świetny pomysł i wykonanie !!!!
|
|
|
#85 |
|
Rozeznanie
|
Różowo mi. Fajniusia kartusia!
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Piękne karteczki
Ja nie potrafię robić takich różyczek, wychodzi mi zawsze niewiadomo co, w ogóle te moje nie są podobne do żadnego kwiatka |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę tą technikę
..ale bardzo mi się podoba ;D nadaje sie chyba tylko na kartki, prawda? bo np w albumie kwiatki mogłyby się zgnieść ...
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
anka43
Dziękuję Ci bardzo !gwiazdeczka_211 Witam u siebie, cieszę się, że Ci się podoba ![]() Erhong Dziękuję Nie zrażaj się , robisz tak cudne rzeczy, że różyczki na pewno też w końcu wyjdą takie, jak chcesz Zresztą podejrzewam, że już są piękne, tylko jesteś w stosunku do nich zbyt krytyczna Nanusiaaa Witam Cię na moim wątku Myślę, że quilling nie sprawdzi się w albumie, chyba że na okładce Choć tak sobie pomyślałam, że stokrotki i różyczki nie są tak delikatne i trudniej je pognieść, więc można spróbować. Obawiam się tylko, że za bardzo będą odstawały i album nie będzie się domykał
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ cudna ta karteczka ....
Ja sie tam jeszcze nie odważyłam się quillingu, chociaz sie zamierzam..., ale twoj śliczny
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
ładny biedny kwiatek
ogromny zbiór wzorów https://www.facebook.com/pages/Hafty...41035822687218 Moja stronka https://www.facebook.com/CrossStitchMikiSnieg i tutaj http://zabamonika.gallery.ru/ http://www.suwaczek.pl/cache/f1c3bb073e.png |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

Kiedyś będzie lepiej 

,różyczki rewelacyjne !!!

karteczki bardzo ładne,
Czy trudno zwija się i formuje paseczki do odpowiedniego kształtu?