|
|
#61 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Polyvore, looklet i podobne w Szafie.
Kacyk nawet nie, bo ja ostatnio jestem wyjątkowo mało pijąca
Nie zdążę się upić, to i kaca nie zdążę się nabawić ![]() Do Szafy zaglądam zwykle raz dziennie, czasem raz na 2 dni, wychodząc z założenia, że wieszaki nie uciekną
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Chcialabym poruszyc pewna sprawe zwiazana z wieszakami typu: Polyvore , Looklet itp.Wczoraj otrzymalam Ostrzezenie od Administracji forum,gdyz pomylililam sie i dodalam taki wieszak w zla kategorie.Nie bylo to celowe i byl to 1 wieszak.W opisie wieszaka rowniez napisalam,te to pomylka.Juz od dluzszego czasu dodaje takie internetowe zestawy na Szafe i odkad powstala kategoria " Z Internetu" zawsze wrzucalam je tam.By nie zasmiecac innych kategori.
Jednak nie rozumiem dlaczego otrzymalam te ostrzezenie?!Nigdzie nie widnieje jakas informacja,ze za wrzucanie w zla kategorie ponosi sie jakies konsekwencje.I w moim przypadku to byl jeden,jedyny wieszak,ktory wpadl w zla kategorie,wiec dlaczego od razu ostrzezenie?Rozumiem gdybym dodala ich 4-6 albo wiecej.... Znalazlam ten watek i czytalam (bo moze ja slepa) czy zostal poruszany temat "kar" za zle kategorie,ale nic takiego nie znalazlam. Mysle,ze nie tylko ja dostalam takie ostrzezenie,ale moze przydalaby sie jakas informacja przy Dodawaniu nowego wieszaka?? Albo gdzie w takiej sprawie mozna zglosic ten "zly" wieszak?Bo przeciez kazdemu moze sie zdarzyc pomylka. Pozdrawiam.
Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-01-08 o 11:19 |
|
|
|
|
#64 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Zły wieszak należy zgłosić do mnie, najlepiej po prostu przyciskiem "zgłoś do moderatora" i poprosić o zmianę kategorii ![]() Już komuś pisałam, że fakt istnienia w Szafia kategorii wskazuje, że należy umieszczać wieszaki we właściwych, ponieważ inaczej zaczyna tam panować chaos. Kategorie się robią zaśmiecone i zaspamowane takimi wieszakami, a to łamie regulamin forum. Aczkolwiek zgadzam się, że powinniśmy dodać jeszcze jeden punkt w regulaminie Szafy odnośnie kategorii, bo chyba część osób w ogóle nie zwraca uwagi na ten podział i wrzuca wieszaki gdzie popadnie, a na moje przenoszenie się oburza i pisze mi, że przecież wieszak jest elegancki więc pasuje do Specjalnych okazji i mam się nie wtrącać w czyjąś ocenę stroju - nie biorąc pod uwagę, że jest internetowy
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Z ostrzeżeniami to bardzo dobry pomysł (bo bez przesady, ale jak ktoś robi zestaw internetowy to nie jest chyba wielką sztuką wrzucić go potem w odpowiedniej kategorii)
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieszak w zalozeniu mial byc chwaleniem sie tym, co mamy wyszlo jak wyszlo, ze wiele z nas szuka porad zanim cos kupi, cos na zasadzie kwc chwala za to ci lexie ze chce ci sie takowe wieszaki segregowac |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem dawac ostrzezenia w przypadku gdy ktos nachalnie wrzuca je w nie ta kategorie,ale jednorazowe pomylki tez sie zdarzaja.
Edytowane przez monika1001 Czas edycji: 2010-01-09 o 16:26 |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(poza tym, przecież Lexie napisała, że ostrzeżenie jest krótkoterminowe i jednopunktowe tylko, więc naprawdę nie ma o co kruszyć kopii)
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
co zrobić z nagminnymi zdjęciami z neta nie w tej kategorii?
Zło, Ago... Zgłaszam problem takiej masy (sama kiedyś się do niego przyczyniłam, ale wiem, że to był mój błąd
) Obecnie jest lekki chaos w szafie. Nie wiem, ale nowe userki nagminnie wstawiają wieszaki ze stron typu polyvore czy innych miejsc w sieci do kategorii innej niż tej odpowiedniej - "z internetu". Nie wiem, ale chyba jak się wstawia wieszak powinien być odnośnik do regulaminu szafy - przed wstawieniem wieszaka przeczytaj regulamin. Staram się pomagać lexie, ale jest to robota syzyfowa, bo często jak miejsce wieszaka to powstanie kolejny znowu nie na miejscu. Zło co robić, jak pomóc szafie by była ona uporządkowana?
|
|
|
|
|
#70 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: co zrobić z nagminnymi zdjęciami z neta nie w tej kategorii?
Musimy mieć więcej osób pomagających nam uporządkować Szafę... Po prostu
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cóż, z mojego doświadczenia wynika, że póki nie było punktów karnych - trwała samowolka, ale odkąd zaczęłam ich używać sytuacja się znacznie uspokoiła
Jak nie marchewką, to kijem ![]()
|
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Na niektórych niestety tylko kijki działają
|
|
|
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
zdjęcie w szafie - "składanka"
Nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie, ale je zadam... Jak robicie zdjęcia do Szafy takie na których jest wiele rzeczy np. wyszperanych w internecie? Jakoś już na Wizażu, w specjalnym programie, gdzieś w necie? Będę wdzięczna za wskazówkę....
![]() PS - aż mi głupio zadawać takie pytanie
|
|
|
|
|
#75 |
|
Administrator
|
np. kreator Polyvore
http://www.polyvore.com/cgi/app polaczylam watki. aniolek Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2010-11-22 o 22:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

Nie zdążę się upić, to i kaca nie zdążę się nabawić 

) Obecnie jest lekki chaos w szafie. Nie wiem, ale nowe userki nagminnie wstawiają wieszaki ze stron typu polyvore czy innych miejsc w sieci do kategorii innej niż tej odpowiedniej - "z internetu". Nie wiem, ale chyba jak się wstawia wieszak powinien być odnośnik do regulaminu szafy - przed wstawieniem wieszaka przeczytaj regulamin. Staram się pomagać lexie, ale jest to robota syzyfowa, bo często jak miejsce wieszaka to powstanie kolejny znowu nie na miejscu. Zło co robić, jak pomóc szafie by była ona uporządkowana?