Polyvore, looklet i podobne w Szafie. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 11:28   #61
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Polyvore, looklet i podobne w Szafie.

Kacyk nawet nie, bo ja ostatnio jestem wyjątkowo mało pijąca Nie zdążę się upić, to i kaca nie zdążę się nabawić
Do Szafy zaglądam zwykle raz dziennie, czasem raz na 2 dni, wychodząc z założenia, że wieszaki nie uciekną
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 14:52   #62
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Kacyk nawet nie, bo ja ostatnio jestem wyjątkowo mało pijąca Nie zdążę się upić, to i kaca nie zdążę się nabawić
Do Szafy zaglądam zwykle raz dziennie, czasem raz na 2 dni, wychodząc z założenia, że wieszaki nie uciekną
boze, zupelnie jak moj balagan

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 11:18   #63
monika1001
Zadomowienie

GG do monika1001

Chcialabym poruszyc pewna sprawe zwiazana z wieszakami typu: Polyvore , Looklet itp.Wczoraj otrzymalam Ostrzezenie od Administracji forum,gdyz pomylililam sie i dodalam taki wieszak w zla kategorie.Nie bylo to celowe i byl to 1 wieszak.W opisie wieszaka rowniez napisalam,te to pomylka.Juz od dluzszego czasu dodaje takie internetowe zestawy na Szafe i odkad powstala kategoria " Z Internetu" zawsze wrzucalam je tam.By nie zasmiecac innych kategori.
Jednak nie rozumiem dlaczego otrzymalam te ostrzezenie?!Nigdzie nie widnieje jakas informacja,ze za wrzucanie w zla kategorie ponosi sie jakies konsekwencje.I w moim przypadku to byl jeden,jedyny wieszak,ktory wpadl w zla kategorie,wiec dlaczego od razu ostrzezenie?Rozumiem gdybym dodala ich 4-6 albo wiecej....
Znalazlam ten watek i czytalam (bo moze ja slepa) czy zostal poruszany temat "kar" za zle kategorie,ale nic takiego nie znalazlam.
Mysle,ze nie tylko ja dostalam takie ostrzezenie,ale moze przydalaby sie jakas informacja przy Dodawaniu nowego wieszaka?? Albo gdzie w takiej sprawie mozna zglosic ten "zly" wieszak?Bo przeciez kazdemu moze sie zdarzyc pomylka. Pozdrawiam.

Papierowo-zapraszam http://papierowyzakatek.blogspot.com/

Edytowane przez monika1001
Czas edycji: 2010-01-08 o 11:19
monika1001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 12:30   #64
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez monika1001 Pokaż wiadomość
Chcialabym poruszyc pewna sprawe zwiazana z wieszakami typu: Polyvore , Looklet itp.Wczoraj otrzymalam Ostrzezenie od Administracji forum,gdyz pomylililam sie i dodalam taki wieszak w zla kategorie.Nie bylo to celowe i byl to 1 wieszak.W opisie wieszaka rowniez napisalam,te to pomylka.Juz od dluzszego czasu dodaje takie internetowe zestawy na Szafe i odkad powstala kategoria " Z Internetu" zawsze wrzucalam je tam.By nie zasmiecac innych kategori.
Jednak nie rozumiem dlaczego otrzymalam te ostrzezenie?!Nigdzie nie widnieje jakas informacja,ze za wrzucanie w zla kategorie ponosi sie jakies konsekwencje.I w moim przypadku to byl jeden,jedyny wieszak,ktory wpadl w zla kategorie,wiec dlaczego od razu ostrzezenie?Rozumiem gdybym dodala ich 4-6 albo wiecej....
Znalazlam ten watek i czytalam (bo moze ja slepa) czy zostal poruszany temat "kar" za zle kategorie,ale nic takiego nie znalazlam.
Mysle,ze nie tylko ja dostalam takie ostrzezenie,ale moze przydalaby sie jakas informacja przy Dodawaniu nowego wieszaka?? Albo gdzie w takiej sprawie mozna zglosic ten "zly" wieszak?Bo przeciez kazdemu moze sie zdarzyc pomylka. Pozdrawiam.
Od jakiegoś czasu każda osoba (poza nowymi z pierwszym wieszakiem),która zaśmieca internetowymi wieszakami inne kategorie dostaje ostrzeżenia... Niestety, najpierw tylko informowałam, prosiłam, podawałam informacje, przesuwałam wieszaki, ale niestety - to nie daje żadnego skutku. Stąd ostrzeżenia,zresztą dość "skromne", jednopunktowe i tylko na tydzień.

Zły wieszak należy zgłosić do mnie, najlepiej po prostu przyciskiem "zgłoś do moderatora" i poprosić o zmianę kategorii

Już komuś pisałam, że fakt istnienia w Szafia kategorii wskazuje, że należy umieszczać wieszaki we właściwych, ponieważ inaczej zaczyna tam panować chaos. Kategorie się robią zaśmiecone i zaspamowane takimi wieszakami, a to łamie regulamin forum.

Aczkolwiek zgadzam się, że powinniśmy dodać jeszcze jeden punkt w regulaminie Szafy odnośnie kategorii, bo chyba część osób w ogóle nie zwraca uwagi na ten podział i wrzuca wieszaki gdzie popadnie, a na moje przenoszenie się oburza i pisze mi, że przecież wieszak jest elegancki więc pasuje do Specjalnych okazji i mam się nie wtrącać w czyjąś ocenę stroju - nie biorąc pod uwagę, że jest internetowy
Stary 2010-01-08, 21:05   #65
Fresa
Zakorzenienie

Z ostrzeżeniami to bardzo dobry pomysł (bo bez przesady, ale jak ktoś robi zestaw internetowy to nie jest chyba wielką sztuką wrzucić go potem w odpowiedniej kategorii)

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 02:25   #66
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
na moje przenoszenie się oburza i pisze mi, że przecież wieszak jest elegancki więc pasuje do Specjalnych okazji i mam się nie wtrącać w czyjąś ocenę stroju - nie biorąc pod uwagę, że jest internetowy
czasem tez jest tak ze dziewczyna sie pyta czy torebka podoba sie ludowi, a zdjecie ma z netu. i wtedy tez jest klopot

wieszak w zalozeniu mial byc chwaleniem sie tym, co mamy
wyszlo jak wyszlo, ze wiele z nas szuka porad zanim cos kupi, cos na zasadzie kwc
chwala za to ci lexie ze chce ci sie takowe wieszaki segregowac

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 16:21   #67
monika1001
Zadomowienie

GG do monika1001

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Z ostrzeżeniami to bardzo dobry pomysł (bo bez przesady, ale jak ktoś robi zestaw internetowy to nie jest chyba wielką sztuką wrzucić go potem w odpowiedniej kategorii)
Nie wierze,ze nigdy w zyciu nie pomylilas sie w niczym. Rozumiem dawac ostrzezenia w przypadku gdy ktos nachalnie wrzuca je w nie ta kategorie,ale jednorazowe pomylki tez sie zdarzaja.

Papierowo-zapraszam http://papierowyzakatek.blogspot.com/

Edytowane przez monika1001
Czas edycji: 2010-01-09 o 16:26
monika1001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-10, 12:11   #68
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika1001 Pokaż wiadomość
Nie wierze,ze nigdy w zyciu nie pomylilas sie w niczym. Rozumiem dawac ostrzezenia w przypadku gdy ktos nachalnie wrzuca je w nie ta kategorie,ale jednorazowe pomylki tez sie zdarzaja.
A w jaki sposób odróżnić, że to jest rzeczywiście jednorazowa pomyłka?
(poza tym, przecież Lexie napisała, że ostrzeżenie jest krótkoterminowe i jednopunktowe tylko, więc naprawdę nie ma o co kruszyć kopii)

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 21:20   #69
201604211128
Konto usunięte

co zrobić z nagminnymi zdjęciami z neta nie w tej kategorii?

Zło, Ago... Zgłaszam problem takiej masy (sama kiedyś się do niego przyczyniłam, ale wiem, że to był mój błąd ) Obecnie jest lekki chaos w szafie. Nie wiem, ale nowe userki nagminnie wstawiają wieszaki ze stron typu polyvore czy innych miejsc w sieci do kategorii innej niż tej odpowiedniej - "z internetu". Nie wiem, ale chyba jak się wstawia wieszak powinien być odnośnik do regulaminu szafy - przed wstawieniem wieszaka przeczytaj regulamin. Staram się pomagać lexie, ale jest to robota syzyfowa, bo często jak miejsce wieszaka to powstanie kolejny znowu nie na miejscu. Zło co robić, jak pomóc szafie by była ona uporządkowana?
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 21:34   #70
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: co zrobić z nagminnymi zdjęciami z neta nie w tej kategorii?

Musimy mieć więcej osób pomagających nam uporządkować Szafę... Po prostu
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 21:44   #71
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Musimy mieć więcej osób pomagających nam uporządkować Szafę... Po prostu
dobrze zło... jak się będę starać jak mogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 00:40   #72
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cóż, z mojego doświadczenia wynika, że póki nie było punktów karnych - trwała samowolka, ale odkąd zaczęłam ich używać sytuacja się znacznie uspokoiła Jak nie marchewką, to kijem
Stary 2010-02-15, 04:49   #73
201604211128
Konto usunięte

Na niektórych niestety tylko kijki działają
Stary 2010-11-22, 22:47   #74
201604301943
Konto usunięte

zdjęcie w szafie - "składanka"

Nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie, ale je zadam... Jak robicie zdjęcia do Szafy takie na których jest wiele rzeczy np. wyszperanych w internecie? Jakoś już na Wizażu, w specjalnym programie, gdzieś w necie? Będę wdzięczna za wskazówkę....
PS - aż mi głupio zadawać takie pytanie
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 22:53   #75
aniolek-tasmanski
Administrator

np. kreator Polyvore
http://www.polyvore.com/cgi/app

polaczylam watki.

aniolek

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2010-11-22 o 22:56
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości