![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie pierwszy i nie ostatni raz- dziewczyny proszę, dajcie mi siłę do walki!
nie bój się... lepiej wiedzieć i widzieć jakieś efekty diety niż tak w ciemno
zjadłam dzisiaj: śniadanie : 2 jajka + grahamka z pomidorem II śniadanie grahamka z twarożkiem i pomidorem + kilka małych śliwek Obiad: 60g brązowego ryżu+ 3pieczone jabłka+ cynamon+ mały banan... wiem... poszalałam... i nawet tego calego nie zjadłam bo nie mogłam... i nie ma białka.. źle ![]() przed chwilą: brzoskwinia... tak jakoś a resztę zjem na 18stce... czas pokaże co to będzie... ja to się dopiero boje... nie chce się rzucić na jedzenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie pierwszy i nie ostatni raz- dziewczyny proszę, dajcie mi siłę do walki!
nie martw się, to co zjesz to pewnie wytańczysz (jeśli będzie taka możliwość) a jeśli nie, to trudno, spalisz kiedy indziej
![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- 1. 1) 2x ciemna bułka z żółtym serem, pomidorem, pół czerwonej papryki 2) 1 ziemniak, dużo fasolki szparagowej, kapusta 3) jabłko 4) kaszka , dżem morelowy 5) 1 ciemna bułka , pomidor, papryka 2x czerwona, 1x zielona herbata, 1l wody- przez te herbaty więcej płynów się we mnie nie mieści, chyba, że jeszcze poćwiczę 2. * 1000 na skakance * 30 min. ćwiczeń chyba dziś zrezygnuję z roweru, na razie idę sprzątać.
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
jednak byłam 35 min. na rowerze, już się zciemniało, ale dałam radę. A teraz najadłam się kisielu o.O
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Jeśli można tez chetnie do Was dołacze
![]() Musze miec jakąś motywacje i mam nadzieje, ze dietkując z kimś bedzie mi łatwiej. Obiecuje pisac codziennie ( w miare możliwości ) swoje jedzonko i ewentualne ćwiczenia ( chociaż z tym bedzie ciężko ![]() A tak troszeczkę o mnie Wiek : 19 lat Wzrost : 164 Waga : 58 kg ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Przy wzroście 164cm chcesz ważyć 48 kg?! Wybacz, ale dla mnie to już anoreksja. Uważam, że idealną wagą dla Twojego wzrostu jest 50-55kg, w tym przedziale, i na pewno nie mniej niż 50kg!
Kurczę, dziewczyny, odchudzajcie się zdrowo, i do wagi która nie sprawia, że wyglądamy jak szkielety, tylko jak zdrowe, zadbane i śliczne dziewczyny! Z ładnymi mięśniami a nie skórą obleczoną na kościach!
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
ale ja już kiedys wazyłam 50 kg przy takim wzroście i uwierz, że nie wyglądałam za chudo a nawet chudo, poprostu szczupło
![]() jednak nie byłam całkowicie zadowolona ze swojej figury dlatego mysle, że 2 kg mniej niz wtedy nie zrobia ze mnie szkieletora ![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
hmmm... no raczej się nie opanowałam
![]() zjedzone: winogrona miseczka lodów kawałek tortu ![]() trochę paluszków 2 hity delicja sałatka grecka sałatka gyros noga od kurczaka ![]() zwykła herbata bez cukru herbata miętowa... też bez cukru łyk szampana i wiecie co? nie przytyłam! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Przecież to nawet BMI jest za niskie :/
Mnie to przeraża jak ktoś powyżej 160cm chce ważyć mniej niż 50kg, może dlatego że zbyt wiele znajomych miałam, którzy doprowadzili się do anoreksji, bo stąd naprawdę niewielka droga. Poza tym dziewczyna nie ma być chuda, ma być szczupła! A trochę ciałka musi być, bo coś trzeba ujędrnić sobie. No ale każdy ma swój pogląd...
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
noo... trohę mało.. wydaje mi się że 50kg w zupełności wystarczy^^ i uwierz mi Kasiu, że nigdy nie będziemy w pełni zadowolone z naszego wyglądu. Te "chude" też mają do siebie jakieś "ale". Zawsze dopatrzymy się czegoś co jeszcze można by poprawić.. takie z nas perfekcjonistki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
w takim razie postawie teraz przede wszystkim na zgubienie ok. 5-6 kg a pozniej zobaczymy jak bede wygladać i sie czuć i zdecyduje co dalej
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
ja cię nie będę osądzać, bo to indywidualna sprawa, każdy wygląda inaczej, bo tłuszczyk może odkładać się na różnych partiach ciała. Jeśli chcę sobie was wyobrazić, to odejmuję od wzrostu 100, czyli dajmy na to mam 172 cm. wzrostu, 'idealna' waga dla mnie to 72, tylko, że to wcale nie wygląda estetycznie, dlatego wiem, że jest mnie trochę za dużo ... Wy i tak macie lepsza sytuację. A więc jest nas więcej? a co z takajedna20 ? nie odzywa się ...
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja myślę że możesz spokojnie się odchudzać do wagi np. 50-52 kg, i przy takiej pozostać, a reszta to ćwiczenia! Bo żeby dobrze wyglądać, trzeba trochę wytrenować ciałko, nie wystarczy pozbyć się tłuszczyku, trzeba mięśniami nadrabiać!
![]() Ja dzisiaj coś rybkowo, miałam inny zamiar ale tak wyszło: 1. rybka wędzona, papryka, trochę twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, zielona herbata 2. 2 jajka z majonezem, twaróg 3. ryba smażona, kalafior, ogórek kiszony 4. serek z dżemem, orzechami, słonecznik, kokos, kakao 5. sałatka, kakao na mleku
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Wziełam sobie wasze rady do serca i tym razem oprocz dietki faktycznie wprowadze ćwiczenia, masaże itp i byc może bede wyglądac lepiej niz ostatnio ważąc te 50 kg bo możliwe że to wtedy nie był tłuszcz tylko własnie obwisła nieujędrniona skóra
![]() także jeśli można to przyłaczam sie z postanowieniem diety 1200 - 1400 kcal ![]() Jak narazie zjadłam ![]() śniadanie : 2 parówki sojowe z kromka chlebka - ok 400 kcal II śniadanie : jogobella, kilka kostek gorzkiej czekolady ( nie moge odstawić całkiem słodyczy, nałóg ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
A może nie będziesz liczyć kalorii, tylko zwyczajnie postawisz na zdrowe produkty ?
![]() Moje osobiste doświadczenia z dietami typu ileś tam kalorii było to że ciągle chodziłam głodna, a potem efekt jojo... :/ Ale każdy ma inny organizm, w każdym bądź razie życzę powodzenia! ![]()
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
mi własnie łatwiej jest wytrwać i schudnąć jednak licząc te kalorie bo inaczej to sie zaczynam gubic troszeczkę
![]() musze jakoś wprowadzic do swojej diety wiecej białka zamiast wegli bo zauważyłam że wiekszość zjadanych przeze mnie produktów to weglowodany ![]() ale jeju ja bez wegli zyć nie moge : makarony ( pełnoziarniste ), pieczywo ( najlepiej orkiszowe takie bardzo ciemne z pełnymi ziarnami ), słodycze, owoce to moje ulubione rzeczy ale cóz trzeba sie zabrać za siebie ![]()
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Saming, u mnie tez jakoś dużo ryb dzisiaj będzie^^ jadłospis wkleję pod koniec dnia... nie chce zapeszać ![]() Nanusiaaa pomiary zrobione? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
dobra... wklejam jadłospis
sniadanie: dwa ajka + 2kromki chleba graham z pomidorem II sniadanie: 2 łyzki musli z serkiem homogenizowanym+ brzoskwinia Obiad: Mintaj smażony w wegecie + brązowy ryż+ brokuły Podwieczorek: serek homogenizowany cały (zawsze jadłam pół) z orzechami + brzoskwinia Kolacja: 90g makreli wędzonej +kiszone ogórki + pomidor ćwiczeń brak ![]() ![]() btw. Nanusiaaa zmienisz mi wage na 58? 57,6 to prawie 58 a chce widzieć jakieś efekty w poniedziałek xD Edytowane przez Katarzyna91 Czas edycji: 2009-07-31 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho? Wszyscy pewnie ćwiczą tylko ja przed kompem
![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj miałam zakręcony dzień, oprócz dwóch normalnych posiłków zjadłam loda (byłam z koleżanką) a potem spoooro słodkich płatków i mleka ;/ nie mogę ich kupować bo jestem w stanie zjeść cała paczkę naraz.. ćwiczeń nie było, tylko spacery. Nie mam dzis czasu, napisze wieczorem
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
u mnie też będzie ciezko z regularnym jedzeniem... o 12 ide na basen... i bede tam pewnie do 18
![]() ![]() jedyny plus jest taki że trochę się poruszam^^ w końcu ![]() a jutro.... to dopiero będzie tragedia... wstaję o 6 i przez cały dzień nie będzie mnie w domu... nie mam jeszcze zielonego pojęia jak to rozplanować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
co tu tak cicho?
wklejam swoj dzisiejszy jadłospis... dalam sobie trochę luzu dzisiaj ![]() śniadanie: 2kromeczki chleba graham z pomidorem+serek wiejski II śniadanie: 2łyżki musli+ serek homogenizowany+ brzoskwinia+ dwa takie serowe ciasteczka z ciasta francuskiego z dżemem Obiad: serek wiejski+ 3kromeczki chleba graham z masłem+ 3 kiszone ogorki podwieczorek: pół serka homo+ łyżka orzechów + następne dwa ciasteczka kolacja: dwa jajka na twardo + kiszone ogórki do tego jakieś 2 godziny cwiczeń różnego rodzaju (jazda na rowerze, pływanie, gra w siatkówke) + takie ... taplanie się w wodzie, no ale tego już nie liczę a jak tam Wasza dieta, dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
u mnie dziś wstyd pisać, upiekłam pyszny placek i grzech było nie spróbować, próbowałam wielokrotnie o.O przepraszam ... ale jutro już regulaminowo!
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
U mnie kiepsko dzisiaj, ale źle nie jest...
1. 2 parówki z indyka z łyżeczką musztardy, pomidor 2. zupa rosołowa z kalafiorem i szparagą 3. gałka lodów czekoladowych >.< 4. gulasz mięsny z papryką,pomidorem,cebulą i porem 5. jogurt z kakaem, słonecznikiem i troszkę dżemu porzeczkowego 6. 2 liście sałaty, 2 plastry wędliny, 4 łyżki twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką Jutro będzie kiepsko, bo na PEWNO będą lody, i jeszcze ciasto, bo jadę do cioci, i jak odmówię to mnie tam zjedzą >.< poćwiczę więcej, ale jaki sens ma wtedy dieta jak łamię zasady nooo dzisiaj porobiłam moje pomiary i są tak tragiczne że nawet ich tu nie będę wklejać. ważę się w poniedziałek, zobaczymy co będzie... do końca września dużo czasu, żebym chociaż 60kg miała wtedy...
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
no u mnie tez nie bedzie za ciekawie bo jakiś fast food wpadnie... prawdopodobnie tortilla
![]() ![]() jak narazie jeszcze się nie mierzyłam, zrobię to w poniedziałek... a właśnie... zjadłam kostke czekolady i dziewczyny! nie poddajemy się! trzeba zjeśc to trzeba! byłam na 18stce i też się najadłam... ale dręczyłam się... rano wstałam i kontynuowałam diete... i jest dobrze^^ więc Wy tez się nie zadręczajcie... było minęło i tyle... każdemu się zdarza^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja jak jestem w jakimś McD, KFC czy coś, to zawsze biorę jakaś sałatkę, chociażby najmniejszą i najtańszą i jakiegoś kurczaka - mcnuggets, albo w kfc nóżkę/pierś z kurczaka czy skrzydełka. zawsze to mięsko, a nie jakiś hamburgerski syf ;/
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
u mnie pewnie też bez lodów się dziś nie obędzie, ale jestem dumna bo od 7 dni nie jadłam czekolady, chipsów, ani innych świństw xD i tylko raz zjadłam białe pieczywo, wcześniej jadłam je codziennie . Miłej niedzieli, u mnie dziś strasznie słońce grzeje ^^
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
obyło się bez fast foodów... jedliśmy obiad^^ chińszczyzne, więc nienajgorzej... niestety zjadłam jeszcze kilka chipsów i trochę lodów... no i niestety odezwal się mój brzuch... kiedyś miałam zapalenie błony śluzowej żołądka i czasem brzuch mnie strasznie boli kiedy zjem cos niezdrowego... i do tego pilam jesczse gazowaną wode ktora powoduje wzdęcia... tak więc zamiast zjeśc białkową kolacje zjadlam kromke chleba + jogurt naturalny+ brzoskwinia.... a i tak nadal mnie boli tez brzuch... i czuję się przez to taaaaka ocięzała... mam nadzieje że nie odbije się to jutro na mojej wadze.. a teraz idę spac..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja jak jadłam 'ostatnią' pizzę, tak mnie potem bolał brzuch że myślałam, że umrę... to było straszne.
A dzisiaj grzesznie, jadłam lody i ciastka i tylko 2 normalne posiłki, na szczęście kolacja grzeczna, i ćwiczyłam więc myślę, że będzie ok.
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() waga: 55.8kg--> 1,8kg w dół ![]() ![]() wymiary: biust: 84cm talia: 63 cm --> 1cm mniej biodra: 93,5 cm--> 0,5 cm mniej udo: 47 cm łydka: 34cm--> 1cm mniej kolano: 36cm ramię: 26cm-->1cm mniej jestem taaaka zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
U mnie waga 1kg w dół
![]() Pozostałe wymiary podam za tydzień, o ile jakieś będą xD
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.