|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: miniGaleria "u malelki" zaprasza
Ależ piękne te warzywka
I ślicznie się prezentują na ścianie
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie prace są prześliczne
Zazdroszczę Ci troszku Sama nie mam czasu, a tak bardzo mi tego brakuje Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Po sporej przerwie - kartka zrobiona na wymianę organizowaną na innym forum.
Teraz gdy dotarła mogę pokazać publicznie. Ciekawe czy ktoś rozpozna jakiego wzoru jest to fragment
Edytowane przez malelka Czas edycji: 2009-11-17 o 22:41 |
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj skończyłam hafcik zrobiony ot tak dla przyjemności
![]() Jest to obrazek z 3 kolorów muliny i koralików. Jeszcze nie wiem co z nim zrobię, ale i tak sprawił mi mnóstwo satysfakcji. Małgosia jest nim zachwycona, ciągle maca rączkami i mówi że to jej skarb ![]() Chyba muszę częściej haftować z koralikami PS. Mam nadzieję że ktoś tu w końcu zaglądnie
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Karteczkę już chwaliłam i zdania nie zmieniam, jest śliczna
![]() A obrazek z koralikami po prostu REWELACJA!!! Poproszę o wzór. Ustawię go na pierwszym miejscu listy rzeczy do wyszycia... Córci się nie dziwię, też bym takiego obrazka nie oddała
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Integra
Wzorek już do Ciebie poleciał Gosia zabrała obrazek i schowała do swojego pudełka ze skarbami Nie mam na razie serca jej go odbierać, bo biedactwo znowu jest chore. Od początku września tylko 3 tygodnie była zdrowa - dosłownie można się załamać. Jak hafcik jej się znudzi to cichaczem go podprowadzę i wypiorę. Mam nadzieje że będzie sie jeszcze nadawał do użytku
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o koraliki to oczywiście nie użyłam Mill Hill. Sprawdziłam jaki to kolor i w pasmanterii kupiłam cały słoiczek żółtych koralików za 2 zł - jak widać wystarczy jeszcze na wiele haftów
|
|
|
|
|
#68 |
|
Moderatozaur
|
Świetna karteczka! A hafcik nie mógł lepiej trafić niż do pudełeczka ze skarbami
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Just-in
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Magdus jakie sliczności
Karteczka wprost .................... obrazeczek to samo . Pieknosci. ![]() Żałuje że ja taka leniwa na hafty A;e za to wziełam sie ostro za remont domu, wiec jak kiedys wkoncu beda plany kuchni to cie bede molestowac :jezyk: hihihi
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, a koraliki były już w tym słoiczku? Jest fantastyczny i to wszystko za 2 zł? Czemu u nas nie ma takich pasmanterii......
|
|
|
|
|
#72 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może do haftu nie miałaś natchnienia, ale za to tworzysz wiele innych pięknych rzeczy A pomocą chętne służę Cytat:
Mam jeszcze różowe (najczęściej wykorzystuję je do tuszowania zaszytych dziurek i plamek na ubrankach Gosi), ogromną ilość grafitowych (kupiłam za grosze paskudną bluzkę w lumpeksie - koraliki i cekiny odprułam a resztę wyrzuciłam), białe (ze starych korali teściowej) i jeszcze wiele innych w małej ilości. W ogóle zbieram wszelkie błyskotki i fajne guziki bo przy mojej Malej Księżniczce niemal wszystko się przydaje, np.:1- różdżka wróżki ze starego guzika 2- bukiet ze wstążki, guzików i drutu na ulubionej kredce 3- korona księżniczki ze wstążki i błyskotek 4- spódniczka baletnicy zrobiona wczoraj (choremu dziecku się nie odmawia )
Edytowane przez malelka Czas edycji: 2009-11-22 o 17:18 |
||
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
![]() kartka i obrazek z koralikami śliczne, a wszystkie skarby zrobione dla córki proste, piękne i pomysłowe
|
|
#74 |
|
Moderatozaur
|
No taka mama to skarb
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
W tym dzisiejszym dniu radości, życzę 100 lat pomyślności. Niech Ci życie w szczęściu płynie, niech Cię radość nie ominie! Dziś chcę złożyć Ci życzenia, szczęścia, zdrowia, powodzenia. Niech Ci słońce jasno świeci, i w radości dzień przeleci. Niech odejdą smutki, troski, by nastąpił dzień radości. Te życzenia i choć skromnie ułożone, są dla Ciebie przeznaczone..
__________$$$$$$_$$` ___$$__$$$$$$$$__$$$$$$ ___$$$$__$$$$__$$$$____$$ ___$$$$$$$$__$$$$$$_____$ $ ____$$$$$$__$$$$$$$$$___$ $ __$$$$$$$$$__$$$$$$$$$$$$ __$$$$$$__$$__$$$$$$$$_$$ ____$$$$$__$$__$$$$$$_$$$ $ ____$$$$$$$$$$$_____$$$$$ _____$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $ ____`$_$$$$$$$$__$$$$$$$$ $$ ____$$$`__$$$$$__$$$$$$$$ $ ____$$$$`_________$$$$$$ ______$$ _______`$$ _________$$` __________`$$` ____________$$' _____$$$$$$$$$$ ___$$$$$$$$$$_$$ _$$$$____$$___$$` $$$$$__$$_____$$__$$$$ $$$$$$$______`$$_$$$$$$ $$$$__________$$$_____$ $$___________` $$____$$ _____$$$_____$$`___$$$$ ___$$$$$$___$$__$$$$$$ __$$$$$$$$_$$_$$___$$$ _$$$____$$$$_$$__$$$$ __$$_____$$_$$$$$$$ ___$______`$$ ___________$$ ____________$$` ___________`$$ __________$$ _________$$ WSZYSTKIEGO NAJ!!! ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- A Gosienka ......................... .... no prosze prosze co za pannica no nie poznaję, oj mamusia jak ty jej wymyślasz........... szok ja poleciałam tylko w blok rysunkowy i farby plakatowe i ciesze sie ze grypa juz mineła godziny i minuty odliczam już do środy kiedy młode znowu pójdą do przedszkola a ja bede mogła choć jedne okno wkońcu umyć
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Serdecznie dziękuję za życzenia
Niestety mogę poczęstować Cię tylko takim tortem ![]() Załącznik 2674419 O przedszkolu na razie mogę sobie pomarzyć, więc staram się umilać Gosi siedzenie w domu tylko ze mną jak tylko mogę
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze raz... STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM...
a torcik mniam, mniam.... ![]() Pomysłowe rzeczy robisz dla swojej córci, uważaj jak podrośnie, to sama zacznie podbierać Ci przydasie...
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Integra - raz jeszcze dziękuję
Z wielką przyjemnością nauczę Gosie wszystkiego co potrafię Już teraz pcha się do haftowania, bierze igłę i wbija gdzie popadnie, wyciąga z drugiej strony i znowu wbija... i tak aż jej nitki zabraknie Radochę ma przy tym wielką Na szczęście igła do haftu nie jest ostraJust-in lexor Gosia ma się coraz lepiej, ale strasznie tęskni za kuzynem, który mieszka tuż za ścianą, a z którym codziennie się bawiła. Michałek czeka na drobny zabieg chirurgiczny więc uważamy by go nie zarazić, ale dzieciaki strasznie przeżywają rozłąkę
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Skoro zaczął się adwent to ja też powoli będę przygotowywać się do Świat
Dziś z Gosią zaczęłyśmy robić serduszka - ozdoby na choinkę. W sumie serduszka to motyw mało świąteczny, ale ja mam dwie lewe ręce do szydełkowania i frywolitek więc koronkowych gwiazdek, aniołków i dzwonków niestety nie stworzę Gosia oczywiście jest zachwycona, tylko nie może zrozumieć dlaczego nie chcę dzisiaj przynieść choinki do domu
|
|
|
|
|
#80 |
|
Moderatozaur
|
Śliczne! Na choince będą się prezentować równie pięknie jak szydełkowe ozdoby
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
No mama nie bądź taka
daj żesz dziecku juz choinke ubrac , może do swiat jesszcze ze dwa razy sie uwiniecie z ubieraniem na nowo ![]() A serduszka bardzo pomysłowe . Bardzo mi sie podobają
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
Just-in
Myszka_80 Na razie powstało tylko 5 serduszek, ale może zrobię teraz gwiazdki ![]() Dziś pokazuję bieżniki, które mają już prawie 20 lat. Wygrzebałam je na strychu u moich rodziców. Pierwszy uszyła moja mama, zaś drugi i trzeci haftowałam razem z nią Na stół się już nie nadają, ale pooglądać można...
|
|
|
|
|
#83 |
|
Moderatozaur
|
Śliczne! Haft Richelieu zawsze bardzo mi się podobał. Nawet ostatnio zaczęłam się go uczyć
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne serduszka, bardzo lubię takie ozdoby. Serduszka doskonale nadają się na choinkę. U mnie, ze względu na bardzo ciekawskiego kota, na choince nie ma ani jednej szklanej ozdoby. Dzięki tamu wszystkie przeżyły
![]() A na strychu, to pewnie jeszcze wiele skarbów znajdziesz... |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudne biezniki
uwielbiam takie wysokiej daty ![]() Niesamowita praca zostala w nie włożona. i jak tosie nie nadają?? Jasne ze tak ![]() Dziewczyno ja teraz jak robiłam porzadki w szafie babci to mam nawet 40 letnie beizniki w uzytku . Do Vanisha je dałam coby odświeżyc i git kolorek jest. ( w sensie bardziej biały niz zółty) A na swieta to znalazłam taki nowy ale starej daty . Nie babci praca, tylko fabryczna. Ale len ( niestety naturalny - ciekawe jak to wyprasuje). Fajniutki czerwony i krasnale na nim , okragły. No malina Rok produkcji odczytałam jakos '48 ![]() Hehe zabytek mam
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Wspaniałe serduszka
/oj haftowało się kiedyś/A pytanie proste - dlaczego nie nadają się na stół ?
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

I ślicznie się prezentują na ścianie

obrazeczek to samo 

godziny i minuty odliczam już do środy kiedy młode znowu pójdą do przedszkola a ja bede mogła choć jedne okno wkońcu umyć