|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Girls pomóżcie! Natręt do mnie dzwoni i wysyła smsy!
zaczyna mnie bawić ta nagonka
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
swoją drogą, jednak niektórym życzę takiego natręta
![]() ... człowiek uczy się na błędach - może wtedy by dotarło
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
pisalyscie że autorka niedojrzale się zachowuje, więc bądzcie konsekwentne w swoich słowach wy zachowujcie się dojrzale, dajcie dobry przykład i skończcie te nagonki , może i to wszystko ściema, może podała ten nr żeby zemscić się na koleżance , albo się nudzi..
co was to obchodzi, pisze że sprawa zamknięta to zamknięta
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
żenujący wątek.. serio dzieciom się nudzi na wakacjach.. wnioskuje ,że dzieciom po tym co przeczytałam oczywiście..
jeszcze te podziękowania.. swoja drogą też miałam nie raz do czynienia z "nękaniem" telefonicznym jak i na gadu gadu.. W obu przypadkach zmieniałam numer,jakoś problemu nie było.. No ale jak ktoś chce mieć problem to go ma,proste. Nie sądzę,że komuś poważnemu chciałoby się bawić w tego typu akcje.. Marna prowokacja..
Edytowane przez Lena_20 Czas edycji: 2009-08-06 o 21:04 |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Cała ta historia wydaje się jakaś grubymi nicmi szyta..
Cieszę się, ze dziewczyny z wizażu nie zaczęły masowo wydzwaniać na ten podany numer a ktoś go w końcu sprawdził w google, bo nigdy nie wiadomo, z jakich powodów ktoś prosi o tego typu interwencję i lepiej sie nie mieszać nie znając sprawy i nie mogąć zweryfikować, czy aby napewno interweniujemy w słusznej sprawie, być może autorka postu posłużyła się tym forum, żeby zrobić komuś dowcip albo odegrać się na kimś, nie wiadomo. W kazdym razie wątpię w tą historię z natrętem, tego typu psychole raczej nie zrażają się drobną niedogodnością typu miliony telefonów od obcych ludzi, zresztą nawet jak ktoś się gdzieś ogłasza, to przecież ludzie nie wydzwaniają do niego 24 godziny na dobę, chyba, ze w ogloszeniu pisze, ze jest dyspozycyjny o kazdej porze dnia i nocy ![]() |
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
No tak, najlepszy sposób na natręta - odwdzięczyć mu się tym samym
![]() Nie lepiej go ignorować? Ewentualnie, gdyby po dłuższym czasie to nic nie dało, ponownie powiadomić policję? Może by go chociaż postraszyli? Jeśli ta cała historia jest w ogóle prawdziwa...
|
|
#71 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zadzwoń od razu do GROMu. żenuje mnie ta historyjka Edytowane przez My life be like Czas edycji: 2009-08-07 o 13:04 |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam pewnego adoratora tylko nie dostaje od niego sprośnych sms'ów a takie ;
' co porabiasz odp chcesz fotke odp chcesz ten nr odp chei co tam odp podasz mui nr odp ale jesteś odp to podasz nr odp mam twui nr wakasowac odp zalui ze nie pszyszłaś odp nie hcesz sie poznac to nie twoia strata odp dla czego nie odp bardzo fajny nr odp jak sobie chcesz nie bedziesz miala takie okazji odp nie chcesz poznac fajnego hlopaka to zaui odp ' pisownia autentyczna dostaje setki takich sms'ów
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
hehe ja to bym się śmiała z takich smsów
ile razy dziennie je dostajesz??
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
a mnie żenują twoje wypowiedzi
Zakochana w Słońcu - policję powiadomiłam w 1szej kolejności. najpierw zadzwoniłam na policję (no bo najpierw człowiek się wścieka na swoją bezradność - dzwoniąc do dupka i słysząc że on olewa co mówię, a potem szuka pomocy w szeroko rozumianej policji). Policja mi wyjaśniła, że mogę to zgłosić dzielnicowemu - pokazać smsy, a jeżeli są w nich groźby (a były po tym, jak ludzie zaczęli do niego wydzwaniać), to policja rozpocznie jakieś dochodzenie, w rezultacie którego MOŻE za parę miesięcy wystąpi do operatora (w tym wypadku Orange) o zablokowanie tego numeru. Następnie zadzwoniłam do własnego operatora (Era) i wypytłam co mam w tej sytuacji zrobić i czy się nie da zablokować połączeń przychodzących i smsów od tego numeru - facet sprawdził - nie da się, bo mój telefon nie umożliwia mi ściągnięcia tzw black list - na której można zablokowac dowolny numer. Otrzymałam on Pana kilka propozycji, wszystkie opierały się na zablokowaniu MOJEGO numeru na jakiś czas, zmianie numeru itp. Nie widzę powodu dla którego ja mam przeorganizowywać swoje życie zmieniając numer który mam już ponad 10 lat, który ma pełno ludzi, so których nawet nie mam jak zadzwonić i ich poinformowac o zmianie, który jest wszędzie dostępny. - i to tylko przed jakiegoś chamskiego dupka. Więc załatwiłam do w inny sposób. Jak widać (już 2gi dzień ) zadziałało ![]() I wisi mi to jak białoruska flaga na maszcie, co "porządne" obywatelki o tym myślą - grunt, że poskutkowało, ja mam swój numer i święty spokój. A do tych, którym tak bardzo żal jest tego dupka - nic nie stoi na przeszkodzie, żebyście się z nim umówiły - w końcu macie jego numer - miałabym garancję, że zajmie się czym innym na dłużej
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie zastanawia, jak to trudno uwierzyć w to, że naprawdę nie można zmienić numeru telefonu, jeśli pojawia się w np. CV, ogłoszeniach o sprzedaży samochodu, etc.?
I jak trudno w to uwierzyć, że czasami może nie być pieniędzy na kupno nowego telefonu, jeśli niedawno się kupiło inny? |
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli masz problem i nie rozwiązałaś go jeszce to czekam. EDIT-osobiście miałam takiego idiotę,ktory przysyłał mi setki smsm-ów łącznie ze zdjęciem genitaliow. wierzę,że taki problem mógł być na 100%. zmienić numer? jesli się prowadzi interes to nie takie proste. sieć?nie pomoże bez nakazu policji policja?jesli nie ma wyzisk,czy smsmów z groźbami-nie bawią się w takie rzeczy.trzeba samemu iść do sądu z powództwa cywilnego. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-08-11 o 13:39 |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Policja może się zająć czymś takim, nawet jeśli nie ma gróźb, ponieważ jest to nękanie. A nękanie jest karalne.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mimo kart pre-paid, które nie były rejestrowane przez niego - został namierzonyi zatrzymany w areszcie. Pytanie: czy faktycznie kogoś to tak irytuje, żeby chciał się za to zabrać. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zglaszalam zlosliwe niepokojenie juz dwukrotnie i nie bylo zadnego problemu
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
mam ten sam problem, a gość na początku tematu ma rację.
Jak ma telefon w promocji, to nie przeniesie numeru, boby musiał zapłacić za komórkę. ja mam w uk kogoś, kto wysyła mi smsy w nocy, nie ma nadawcy, więc nie można tego zablokować a wychodzi, że można tylko zainstalowac. Ktoś znalazł jakaś aplikację i robi takie jaja. Może ktoś zna takie strony, to zrobię podobnie w ramach odwetu. |
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
hym pomijajac cala absurdalnosci historii i rozwiazania...
to ciekawi mnie komu rzeczywiscie sie moglo dostac w takiej sytuacji.. bo koles z telefeon na karte by sie nie przejal tym "rozwiazanie" kompletnie, starter 5 zł kosztuje, nie sztuka skoczyć do sklkepu i wymienić.... a jeszcze: niektórzy NAPRAWDE nie mogą zmienić numeru - ja bym nie mogła np. zbyt wiele osób ten numer ma właśnie np. w kwestii pracy itp spraw... poza tym taka zabawa by mnie kosztowała zerwanie umowy i szczerze nie rozumiem czemu to osoba atakowana ma sie uginac i ponosic kolejne koszty bo zreszta jak taki nękacz ma ten numer to i kolejny zdobędzie...
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na chwilę obecną - z doświadczenia - napiszę tyle: nie odpisywać, zgłaszać sprawę na Policję. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

o tym nie pomyślałam

Cieszę się, ze dziewczyny z wizażu nie zaczęły masowo wydzwaniać na ten podany numer a ktoś go w końcu sprawdził w google, bo nigdy nie wiadomo, z jakich powodów ktoś prosi o tego typu interwencję i lepiej sie nie mieszać nie znając sprawy i nie mogąć zweryfikować, czy aby napewno interweniujemy w słusznej sprawie, być może autorka postu posłużyła się tym forum, żeby zrobić komuś dowcip albo odegrać się na kimś, nie wiadomo. W kazdym razie wątpię w tą historię z natrętem, tego typu psychole raczej nie zrażają się drobną niedogodnością typu miliony telefonów od obcych ludzi, zresztą nawet jak ktoś się gdzieś ogłasza, to przecież ludzie nie wydzwaniają do niego 24 godziny na dobę, chyba, ze w ogloszeniu pisze, ze jest dyspozycyjny o kazdej porze dnia i nocy 

dostaje setki takich sms'ów