|
|
#61 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Udało mi się wykończyć szampon, resztka Yves Rocher Energie 3w1 zużyta
To dobrze, bo szampon miałam zdublowany ![]() A żel do twarzy nivea chyba pójdzie do śmieci... Chyba że wymyślę mu jakieś inne zastosowanie, może do pleców albo dekoltu bo lekko peelinguje... A mojej twarzy nie służy. A tusz do rzęs mi się skończył i tu z kolei mam paskudny brak, bo nie mam żadnych "nadprogramowych", pozbyłam się dawno temu. Nie licząc jakiegoś jednego, który dostałam jako gratis i który się do niczego poza wywaleniem nie nadaje bo nie widać go na rzęsach
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-08-19 o 13:00 |
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Tak trzymaj! Będziesz ładniejsza, będziesz mieć porządek w szafkach i w łazience i twoje finanse będą w lepszej kondycji. Ja stwierdziłam,że jednak jestem wzrokowcem i zrobiłam kolejne zdjęcia tego co mam w zapasach i czego oboje z TŻ aktualnie używamy (bo musimy to jakoś opanować, zauważyłam,ze przez mój bałagan TŻ utyka swoje kosmetyki po kątach i otwiera np.2 takie same dezodoranty na raz zamiast używać na raz jednego.)-żeby nie dublować zakupów.Np. ostatnio kupiłam płyn do prania bo byłam przekonana ,że już nie ma a w łazience w pudle z zapasami na szafie jest jeszcze jeden Zdjęłam to pudło na potrzebę zdjęć .Jest tak ciężkie,ze nie mogłam go całego odłożyć na miejsce. Mam kilogramy zapasów kosmetyków i chemii gospodarczej.Zrobiłam podsumowanie i jak narazie mam jeszcze do zużycia: 3 balsamy do ciała (1 brązujący) 2 spray do włosów (Radical i Liliputz) 4 drogeryjne odżywki do włosów (3 końcówki, 1 prawie pełna) 2 kremy do rąk (końcówki) 1 pianka do włosów 1 żel antycellulitowy 1 żel do kąpieli- bo już napoczęty po wyjeździe Nie mam już zapasu żel Ziaja Intima (narazie mam-cała butla) szamponu (obecnie mam H&S ) tonik do twarzy (obecnie brak i brak zapasu) ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
W końcu to baza myjąca a nogi czy podeszwy stóp są w miarę tolerancyjne jeśli chodzi o środki myjące. |
||
|
|
|
#63 | ||||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co ja mam biedna począć jak mam: dwa balsamy brązujące (jeden pełniutki, drugi zużyty w połowie) całe masło do ciała dwa opakowania smarowideł na cellulit (zostało więcej niż pół) małe opakowanie (75 ml) balsamu nawilżającego ...kiedy ja się nie znoszę smarować? ![]() Tymi brązującymi to bym się mogła smarować gdyby one tak nie śmierdziały, niestety nie mogę tego znieść zupełnie Mają urocze drobinki (ten pełny nawet kupiłam właśnie ze względu na drobinki, ale okazało się że jest z dodatkiem samoopalacza, więc przestałam używać Cytat:
![]() Przypomniałaś mi, że muszę zacząć zużywać mój tonik (jedyny, ale rzadko używany )Cytat:
Muszę poszukać jakiegoś grubiej mielonego, bo u mnie w domu się używa takiego drobniutkiego
|
||||
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wykanczam krem do rak wisniowy. Nie wiem po co go kupowalam bo ma zbyt intensywny zapach i go nie trawie. Ale jako balsam do nog jest swietny
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Peeling może być kawowy, cukrowy-cukier trzcinowy jest np. w dobrym rozmiarze do tego celu.Można też zrobić go z solą do kąpieli czy grubo lub drobnoziarnistą solą kuchenną. Przepisy na 2 domowe kosmetyki znajdziesz tu: http://www.we-dwoje.pl/peeling;kawow...kul,10501.html Balsamy też można tak zużyć lub komuś dać/wymienić/sprzedać skoro wiesz,że nie będziesz się nimi smarować bo nie lubisz albo do końca ci nie pasują. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- A tu inny pomysł na peeling cukrowy: http://uroda.onet.pl/1440560,2043,19...z_i_cialo.html ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Chyba zdjęcia wrzucę najwcześniej w niedzielę bo przejrzałam szuflady i wygląda na to,że czytnik zostawiliśmy u rodziców TŻ'ta.Jak TŻ wróci od rodziców do wrzucę aktualizację.Narazie zrobiłam i przejrzałam dokładnie na podglądzie fotki tego co mi jeszcze zalega.Na szczęście mam już za dużo tylko lakierów do paznokci i żeli do kąpieli.Muszę zredukować lakiery a o żele nie muszę się aż martwić- z pomocą TŻ'ta jakoś je wymydlimy.Tylko najpierw musimy naprawić prysznic bo się nam brodzik rozszczelnił i woda zamiast spływać wyłazi fugą między płytkami na podłodze. ![]() Żeby nie zalewać sąsiadów myję włosy w umywalce bo muszę je sporo spłukiwać. Dostałam dziś z Yves Rocher kolejną ofertę z gratisem i nie czuję przymusu skorzystania z niej |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Jazz masz łatwiej, ja nie mam TŻ'ta ktory by mi pomogl zuzyc cos albo przypilnował. Musze sie sama pilnowac no i na szczęście mam Was.
Mysle ze ten pomysl z odkladaniem kasy na kosmetyki to dobry pomysl. Mam teraz troche pilnych wydatkow z kolorowki to pewnie zadnych zbednych rzeczy nie kupie(nawet tanich:P) bo musze uzbierac na baze pod cienie, korektor pod oczy HR, tusz (pewnie MaxFactor). I zgadzam sie ze allegro wciaga. Ja kiedys kupilam blyszczyk clinique i cienie estee lauder i potem ciagle licytowalam... Ale nic juz nie kupilam bo jakos sie opamietywalam. Ciuchow na allegro nigdy nie upie i nie wiem jak mozna kupowac. Ja w sklepie czasami cos widze i wydaje sie dobre a jak przymierzam to okazuje sie ze zle lezy albo zwyczjanie przestaje mi sie pdobac. takze sadze ze to nie jest dobry pomysl.
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie końcówka balsamu do nóg i mgiełki Radical-doszłam do wniosku że więcej jej nie kupie bo ma alkohol,zrobię sobie własną -i moje włosy i portfel na tym skorzystają
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio uzywam do wlosow jedwabiu w plynie. Fajnie pachnie i wlosy naprawde staja sie miekkie
|
#69 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
przydałaby mi się nowa,bo jutro akurat będę w mieście i nie wiem czy mam się tam fatygować
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dlugie wlosy(brakuje mi jakies 9 cm zeby miec do pasa) i mi sie bardzo przetłuszczają tak ogólnie, a psikam jedwabiem tak od szyi w dol i mysle ze to w ogole nie ma wplywu na przetluszczanie.
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Jak to dobrze ze u mnie nie ma natury
|
#71 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oddawać nie bardzo mam komu, zresztą jak oddam to kupię zaraz nowe
Więc wolę zużyć. Szczególnie, że większość jest fajna, tylko ja nie umiem wyrobić tego nawyku smarowania się i po prostu wylatuje mi to z głowy błyskawicznie...Pokombinuję na co tę nivejkę zużyć ![]() A stare kremy do twarzy to chyba na dłonie i stopy wysmaruję, bo zapychają ![]() Jedwabiu też używam czasem jak się za dużo nałoży to przetłuszcza, dlatego trzeba bardzo małą ilość. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-08-19 o 14:15 |
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
No no... jest atrakcyjna gazetka od piatku w rossmannie. Na pewno kupie tusz MF bo jest tanszy 5zl i kredka do oczu w prezencie-a tus zjest mi potrzebny.
Kupie etz myslo blubel-jest tansze a mam teraz 2 zele pod rpsyznic w tym jeden sie konczy. Kusi mnie tez woda toaletowa Adidas zolta. Jest tansza 10 zl i jakies paletki w prezencie. Co to za paletki??? ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- lexie: ja wlasnie takiego w plynie jedwabiu nie lubie,a ten w sprayu jest o wiele bardziej funkcjonalny.
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
jedynie może peelingi Joanny,chociaż znudziły mi się już
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ja z zelami pod prysznic jakos nie mam problemu. Poza tym moja mama czesto mi podbiera wiec szybciej schodza. A to mydlo ziaji juz dawno planowalam kupic wiec jak jest tansze to skorzystam.
Ha i podpaski kupie bo sa w promocji:P
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam teraz żadnego
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też Blubel kusił żelami ale mam tyle żeli pod prysznic,że zakup kolejnego nie ma sensu.
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam z zakupów, kupiłam farbę do włosów (nie dopisuję, bo to jednorazowe
), balsam Perfecty ExtraSlim, no i skusiłam się na wodę termalną za 5zł - od dawna chciałam kupić, a kochany SP zrobił promocję, że przy zakupie powyżej 25zł (kupowałam jeszcze leki), wodę można kupić za 5zł zamiast 20zł chyba.
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomnialam dodac ze kupie jeszcze ze 3 maseczki moja glinkowe bo sa w promocji.
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Zdołowala mnie ta ulotka z natury. Tusz rimmela 16zl kiedy ja ostatnio kupilam za 23
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
zuzylam maseczke ktora dostalam w Douglasie.A ze byla w plastikowym okraglym pojemniczku,to go wymylam i przesypalam do niego cien do oczu,ktory mi spadl i sie caly rozdrobnil.
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2009-08-19 o 17:05 |
|
|
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Mam ją w mojej torebce na KWC-zaraz poszukam. Edycja- chodziło mi o tą: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...likatorem.html Powinna być do dostania na allegro może też w drogeriach internetowych. Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2009-08-19 o 18:36 |
||
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
W Naturze widziałam dziś boski odcień lakieru z Essence, kosztował niecałe 6zł, a takiego kolorku nie mam... Kusił strrrasznie, ale się jednak oparłam. Za dużo mam lakierów...
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;13803491]W Naturze widziałam dziś boski odcień lakieru z Essence, kosztował niecałe 6zł, a takiego kolorku nie mam... Kusił strrrasznie, ale się jednak oparłam. Za dużo mam lakierów...[/QUOTE] Znam to. Mnie ostatnio kusiły 3 piękne kolory w inglocie ale też oparłam się pokusie. |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w sumie nigdy lakierow nie kupowalam bo zawsze daje mi mama. A kolory podobaja nam sie podobne. Wiec przynajmniej lakiery mnie nie kusza.
polecam kredke czarna Deborah-bardzo fajna jest
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2009-08-19 o 19:06 |
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z 10 kredek Naomi, bo były w ofercie firmy. Fajne są. Każda w innym kolorze.
|
|
|
|
#89 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Reeeeeeeeeeeety, ależ naprodukowałyście
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkie małe i większe sukcesy prowadzą nas do zwycięstwa z nałogiem. Cytat:
. Ładnie pachnie, świetnie się pieni, a do szorowania to ja wolę scruby - przynajmniej czuję się porządnie wymasowana i oczyszczona.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;13803491]W Naturze widziałam dziś boski odcień lakieru z Essence, kosztował niecałe 6zł, a takiego kolorku nie mam... Kusił strrrasznie, ale się jednak oparłam. Za dużo mam lakierów...[/QUOTE] Cytat:
. Latem dopada mnie chęć kupowania lakierów, a te spryciule zawsze ulokują się gdzieś pod ręką, gdzie można je pomacać z kolejki i kuszą . Tym bardziej Wam gratuluję |
|||||||||
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie rewelacyjny. Mialam juz kilka z roznych serii, marek i ten jest najlepszy Ej ja chce ten błyszczyk z rosmana z promocji
Studentka ![]() Mój Kochany 10 luty 2010 rok "Bo mam Ciebie.." Edytowane przez Zuza229 Czas edycji: 2009-08-19 o 22:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

To dobrze, bo szampon miałam zdublowany 

klask i:
Mam kilogramy zapasów kosmetyków i chemii gospodarczej.
Mają urocze drobinki (ten pełny nawet kupiłam właśnie ze względu na drobinki, ale okazało się że jest z dodatkiem samoopalacza, więc przestałam używać 

. Latem dopada mnie chęć kupowania lakierów, a te spryciule zawsze ulokują się gdzieś pod ręką, gdzie można je pomacać z kolejki i kuszą
. Tym bardziej Wam gratuluję