Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-19, 21:09   #61
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX

[QUOTE=mzai25;13807280]
Cytat:
Napisane przez airwaves Pokaż wiadomość
doszły dwa kawałki domowej pizzy by tż i teraz kakao i sernik

noi cudnie bardzo dobry TŻ trzaby się z nim zaznajomić, i narobiłaś mi ochoty na kako, ale dzisiaj już wypiłam z litr mleka, starczy to moze cappucinko?:P ale sernik^^ niepogardziłabym
bardzo,bardzo dobry hiehie i sernik też upiekł kochany taki dobry z pianką
a teraz wciska mi jakies chipsy, bo sam gra z moim bratem w play station i jedza ( to nic,ze ma 24 lata ahaha) ;p ale nie dam sie złamac chipsy to zuooooo
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 21:10   #62
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Mamy chyba ten sam problem. Ja też ważę 55 a może nawet 53( wagi nie mam teraz ) i też mam brzuch. Ćwiczyć mi się nie chce..Codziennie robię 8 minABS i 8 min Buns..O bieganiu nie ma mowy, zadyszka,kolka i wysypka
Więc wmawiam sobie,że jak będzie dieta , to brzuchowi też się dostanie, a tu nic, tylko ręce craz chudsze :/ No i marzę o 50 kg. A mam 168 czyli podobnie.
marzy Ci się niedowaga?

żal...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 21:15   #63
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Mamy chyba ten sam problem. Ja też ważę 55 a może nawet 53( wagi nie mam teraz ) i też mam brzuch. Ćwiczyć mi się nie chce..Codziennie robię 8 minABS i 8 min Buns..O bieganiu nie ma mowy, zadyszka,kolka i wysypka
Więc wmawiam sobie,że jak będzie dieta , to brzuchowi też się dostanie, a tu nic, tylko ręce craz chudsze :/ No i marzę o 50 kg. A mam 168 czyli podobnie.

Mogę się dołączyć do tego marzenia Sytuacja identyczna, wagi też nie posiadam bo ostatnia sie zepsuła a i nie pałam chęcią zakupu nowej :P skocze do apteki, tam mają lekarską elektroniczną i sprawdze ile ważę, z miesiąc temu na łazienkowej TŻ było 58 wydaje mi sie ze to sporo- chociaż nie wiem dokladnie jaka byla moja wyjściowa, ale obstawiam ze ok 67. Inna sprawa, jestem dosyć solidnie zbudowana i mięsni tez troszeczke jest
upgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 21:18   #64
karton
Zakorzenienie

Dekas, mały offtop - zazdroszczę Coldplay! Byłam w Kolonii (mieszkam od 2 lat, do końca tego miesiąca włącznie w DE) w październiku
Tak fantastyczne przeżycie, że do dziś nie wierzę, że tam byłam. Jak w transie, aż szkoda bo to wszystko z perspektywy czasu wydaje się nierzeczywiste

Pobędę z Wami na tym wątku (jestem/byłam na SB), byłam na wakacjach na których odsyskałam centrymetry i troszkę zgubionej wagi, teraz nie mogę się pozbierać by wrócić pewnie i na długo na ściężkę South Beach. Aktualnie jestem po 2 dniowym obżarstwie. Postanowiłam do powrotu do PL (30.08) pobyć na redukcji. Może tak będzie mi tu chwilowo, łatwiej. Potem w Poznaniu basen, może aerobic, nordic walking. Zmiany. Emigracja tuczy, z TAKIEJ szczupłej zrobiłam się... szkoda słów...

Także cześć!
Stary 2009-08-19, 21:53   #65
upgirl
Zadomowienie

R na jutro :

S: 50 g owsianki, 50 activii, brzoskwinia duża ok 160 g i kawa z mlekiem (35 kcal)

II Ś: 100 g. wieśniaka z pomidorem

O: Limanda z wrzywami pieczone z łyżką oliwy

P: orzechów do 100 kcal

K: tuńczyk 100 g plus wieśniak 100g. papryka

daje radę ?
Stary 2009-08-19, 22:16   #66
TheGirlWhoWasDeath
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upgirl Pokaż wiadomość
R na jutro :

S: 50 g owsianki, 50 activii, brzoskwinia duża ok 160 g i kawa z mlekiem (35 kcal)

daje radę ?
jak dla mnie daje daje
TheGirlWhoWasDeath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-19, 22:27   #67
Narc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
marzy Ci się niedowaga?

żal...
Dekas.. Każdy wygląda inaczej, ma inne proporcje. Widziałam tu na wizażu zdjęcia dziewczym które ważą ponad 60 i wyglądają szczuplej ode mnie. BMI ,ok, ale każdy ma inną sylwetkę. Wiem gdzie są granice,i uwielbiam jeść więc nigdy nie będę ważyła mniej niż 50,to jest pewne
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-19, 23:14   #68
pyskatka89
Rozeznanie

kurcze, mój jadłospis znów był ominięty... nowy wątek już zasubskrybowałam
dzisiejsze U:

na czczo woda z cytryną, w ciągu dnia ponad 2l wody niegazowanej.
Śn: grahamka - pół z serkiem wiejskim i miodem, pół z sałatą, 2 plastrami szynki drobiowej, chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i szczypiorem; zielona herbata, ogórek gruntowy
później - duże jabłko
1,5h siłowni - 25 min bieżnia 10 km/h, 5 min bieżnia 5,5 km/h, 25 min orbitreka, ćwiczenia na zewnętrzne i wewnętrzne mięsnie ud , ogólnie spalonych ok 700 kcal.
II Śn: (jakąś godzine przed obiadem, a bezpośrednio po siłowni) - grahamka ze słonecznikiem z sojowym pasztatem koperkowym, ogórkiem gruntowym i rzodkiewką
Ob: mieszanka warzyw z ryżem na patelnie, smażonych na oliwie z oliwek (kukurydza, groszek, papryka, biały ryż - jakieś 200g) z cebulą, szczypiorkiem, połową puszki tuńczyka, polane sosem musztardowo-keczupowym, pasztecik z mięsem podkradziony rodzicom przy obiedzie; zielona herbata
Pod: średni kawałek tortu z kremem bananowym i mandarynką, 2 lampki szampana (urodziny teściowej ^^)
Kol: chwile po podwieczorku... micha sałatki warzywnej (ogórek, pomidor, kukurydza, groszek, czerwona fasola, ogórek kiszony, szczypior itp.) z tuńczykiem i majonezem, znów jakieś 3 lampki szampana (dalszy ciąg urodzin teściowej)

jestem najedzona i lekko pijana ^^ małe przerwy wyszły mi między posiłkami...
baaaardzo bym prosiła o ocenę...

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 00:12   #69
podziomka
Zadomowienie

GG do podziomka

Moje RRR

I owsianka z mlekiem 1,5 %,cynamon,imbir,pare rodzynek,siemię lniane niemielone lyzka
II filet z kurczaka podsmazony na lyzce oliwy,pol woreczka kaszy gryczanej,pol szklanki grochu zielonego + sos indyjski Balti (na bazie pomidorow,bez kremowki i masla on jest).
III 2 nekatrynki,male jablko,takie 2 krakersy melba
http://www.nutritiondata.com/facts/b...roducts/5161/2
IV wiesniak low fat,6 malych pomidorkow,kapusta kiszona miska spora

Edytowane przez podziomka
Czas edycji: 2009-08-20 o 01:54
podziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 04:35   #70
Fankaus5olga
Zadomowienie

Moje dzisiejsze, a w zasadzie wczorajsze P:

I Śn - Pszenny paluch, pół z nutellą, drugie pół z masłem i z serem żółtym wędzonym; szklanka soku pomarańczowego; banan; pasek czekolady

II Śn - Dużo czekoladowych ciasteczek w czekoladzie; 2 razy dwie złożone kromki chleba 3 ziarna, jedna z masłem, sałatą i salami, druga z masłem i żółtym wędzonym serem; jogurt 150 g

O - Wielki kotlet schabowy, pół talerza ziemniaków duszonych z masełkiem i śmietaną, tarte buraczki ( )

Lody figowe wyjadane z pudełka - dużo, pasek czeko

P - budyń śmietankowy ( caly na 0,5 l mleka), z wrzuconymi orzechami włoskimi i rodzynkami

K - Wielki paluch pszenny, pół z masełkiem i powidłami śliwkowymi , drugie pół z serkiem topionym i serem żółtym.

M.J & P.S forever in my heart
Fankaus5olga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 05:42   #71
Limonka1987
Zakorzenienie

Wczorajsza RRRR. Teoretycznie RRRR. A w zasadzie RRRR tylko do kolacji

Śniadanie: płatki jęczmienne (3 łyżki płatków jęczmiennych, serek homo naturalny, duża gruszka, łyżka suszonej żurawiny), kawa z mlekiem
II śniadanie:
2 kromki chleba orkiszowego- jedna z tuńczykiem wsw (ok. 2 czybate łyżki), pomidorem i natką pietruszki; druga z szynką drobiową (2 plasterki), sałatą i ogórkiem kiszonym

aerobick- 1 godzina

Obiad:
ryż z warzywami i jajkiem (30 g ryżu brązowego, jajko, fasolka szparagowa, cebula, czosnek, marchewka- wszystko podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek)
Podwieczorek: garść migdałów, kilka łyżeczek wieśniaczka
Kolacja: 2 piwa z sokiem

Poprawię się, przyrzekam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 07:01   #72
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
R na jutro :

daje radę ?
hmm...strasznie sztywno, activie daj cala czy tam chociaz 100ml] wiesniaka do 2 sn tez daj calego, fajnie do tego jeszcze pasuje bazylia albo pieprz ziolowy
No i w zasadzie nie wiem czemu planujesz dzien wczesniej? Juz wiesz,ze bedziesz miala na to ochote?:P

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
kurcze, mój jadłospis znów był ominięty... nowy wątek już zasubskrybowałam
dzisiejsze U:

na czczo woda z cytryną, w ciągu dnia ponad 2l wody niegazowanej. też tak robię
Śn: grahamka - pół z serkiem wiejskim i miodem, pół z sałatą, 2 plastrami szynki drobiowej, chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i szczypiorem; zielona herbata, ogórek gruntowy
później - duże jabłko wszyystko ladnie pieknie
1,5h siłowni - 25 min bieżnia 10 km/h, 5 min bieżnia 5,5 km/h, 25 min orbitreka, ćwiczenia na zewnętrzne i wewnętrzne mięsnie ud , ogólnie spalonych ok 700 kcal.
II Śn: (jakąś godzine przed obiadem, a bezpośrednio po siłowni) - grahamka ze słonecznikiem z sojowym pasztatem koperkowym, ogórkiem gruntowym i rzodkiewką fajjnie, zawsze jesz pieczywo na I i II śn, jesli tylko dzis to ok jesli zawsze to fajnie do jednego z posilkow wrzucic jakies platki np. owsiane
Ob: mieszanka warzyw z ryżem na patelnie, smażonych na oliwie z oliwek (kukurydza, groszek, papryka, biały ryż - jakieś 200g) z cebulą, szczypiorkiem, połową puszki tuńczyka, polane sosem musztardowo-keczupowym, pasztecik z mięsem podkradziony rodzicom przy obiedzie; zielona herbata bardzo fajny obiad lubie takie cos ala risotto z tunczykiem
Pod: średni kawałek tortu z kremem bananowym i mandarynką, 2 lampki szampana (urodziny teściowej ^^) ajjjj
Kol: chwile po podwieczorku... micha sałatki warzywnej (ogórek, pomidor, kukurydza, groszek, czerwona fasola, ogórek kiszony, szczypior itp.) z tuńczykiem i majonezem, znów jakieś 3 lampki szampana (dalszy ciąg urodzin teściowej)

jestem najedzona i lekko pijana ^^ małe przerwy wyszły mi między posiłkami...
baaaardzo bym prosiła o ocenę...
a tam, czasem sie zdarza;P a za zdrowie tesciowej trzeba pic- zeby byla mila hah;D
Ładnie

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze, a w zasadzie wczorajsze P:

I Śn - Pszenny paluch, pół z nutellą, drugie pół z masłem i z serem żółtym wędzonym; szklanka soku pomarańczowego; banan; pasek czekolady - dwa paski i bedzie wypasik;p

II Śn - Dużo czekoladowych ciasteczek w czekoladzie; 2 razy dwie złożone kromki chleba 3 ziarna, jedna z masłem, sałatą i salami, druga z masłem i żółtym wędzonym serem; jogurt 150 g oo tu mi sie podoba;D Pamietam,ze za czasow mojego BIG P tez jadlam wiecej na II śnzreszta zawsze ok 11-12 ciagnie mnie do lodowki;d

O - Wielki kotlet schabowy, pół talerza ziemniaków duszonych z masełkiem i śmietaną, tarte buraczki ( ) zuuupki brakuje buraczki z jakas oliwa? poza tym ok

Lody figowe wyjadane z pudełka - dużo, pasek czeko jak ja wyjadam z pudelka to efekcie pudelko jest...puste

P - budyń śmietankowy ( caly na 0,5 l mleka), z wrzuconymi orzechami włoskimi i rodzynkami sicznocha)

K - Wielki paluch pszenny, pół z masełkiem i powidłami śliwkowymi , drugie pół z serkiem topionym i serem żółtym.
brakuje mi czegos po kolacji...
j.w

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wczorajsza RRRR. Teoretycznie RRRR. A w zasadzie RRRR tylko do kolacji

Śniadanie: płatki jęczmienne (3 łyżki płatków jęczmiennych, serek homo naturalny, duża gruszka, łyżka suszonej żurawiny), kawa z mlekiem dobre te płatki, chcialam kiedys kupic i jeszce gryczane byly,ale sie bałam poza tym ladnie
II śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego- jedna z tuńczykiem wsw (ok. 2 czybate łyżki), pomidorem i natką pietruszki; druga z szynką drobiową (2 plasterki), sałatą i ogórkiem kiszonym
mm..oh i ahh
aerobick- 1 godzina

Obiad: ryż z warzywami i jajkiem (30 g ryżu brązowego, jajko, fasolka szparagowa, cebula, czosnek, marchewka- wszystko podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek) j.w
Podwieczorek: garść migdałów, kilka łyżeczek wieśniaczka trzeba bylo zjesc calego wiesniaczka) tymbardziej,ze kolacja raczej......yy niebiałkowa?
Kolacja: 2 piwa z sokiem jak to mowia raz to nie grzech na zdrowko

Poprawię się, przyrzekam!
Nie ma co sie poprawiac jesli na codzien nie pijesz piwka
Stary 2009-08-20, 07:11   #73
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
hmm...strasznie sztywno, activie daj cala czy tam chociaz 100ml] wiesniaka do 2 sn tez daj calego, fajnie do tego jeszcze pasuje bazylia albo pieprz ziolowy
No i w zasadzie nie wiem czemu planujesz dzien wczesniej? Juz wiesz,ze bedziesz miala na to ochote?:P
Chciałam sie upewnić ze idę w dobrym kierunku. Jadłam za mało białka. Cała activia i wieśniak nie wchodzi w gre, za duuuzooo... po przeliczeniu wychodzi ok 1200, zwiekszyłam o 100.

A planuje dzien wczesniej bo kocham owsianke i wieśniaka i nie wyobrazam sobie dnia bez tych dwóch produktów a dodatki są kwestią humoru każdego dnia ja do wiesniaka dodaje jeszcze czosnek bazylia obowiązkowo i biały pieprz równiez ale to wieczorem, w pracy nie chce nikogo truc
Stary 2009-08-20, 07:14   #74
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Chciałam sie upewnić ze idę w dobrym kierunku. Jadłam za mało białka. Cała activia i wieśniak nie wchodzi w gre, za duuuzooo... po przeliczeniu wychodzi ok 1200, zwiekszyłam o 100.

A planuje dzien wczesniej bo kocham owsianke i wieśniaka i nie wyobrazam sobie dnia bez tych dwóch produktów a dodatki są kwestią humoru każdego dnia ja do wiesniaka dodaje jeszcze czosnek bazylia obowiązkowo i biały pieprz równiez ale to wieczorem, w pracy nie chce nikogo truc
yy...za duzo? nie sadze tymbardziej,ze domyslam sie,ze nie lezysz caly dzien przed tv;] nie musisz sie bać dobrych kalorii-spokojnie
Stary 2009-08-20, 07:32   #75
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma co sie poprawiac jesli na codzien nie pijesz piwka
Niestety ostatnio częstotliwość wypadów na piwo/drinka niepokojąco się u mnie zwiększyła... Znajomi sabotują moją dietę
Płatki jęczmienne są nawet smaczne, ale zdecydowanie nic nie przebije owsianych
Dziękuję za ocenkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 07:53   #76
isabella3
Raczkowanie

yhym , no więc Uuu:

Śn: owsiana (5 łyżek, pół kubka mleka, 2 łyżeczki miodu, duże jabłko)
IIŚn: 50 gram chałwy
Ob: spaghetti (czytaj 100 gram makaronu pene, notabene pełne ziarno Lubelli-reklama , z sosem pomidorowym)
P: jogurt naturalny z...no właśnie z czym??
K: wieloziarnista buła, połowa z serem białym i dżemem poziomkowym <33 - uzależnienie, a drugie pół może z jajeczkiemi ketchupem + warzywa

soł?? co myślita?

Stephen King
isabella3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 08:22   #77
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez isabella3 Pokaż wiadomość
yhym , no więc Uuu:

Śn: owsiana (5 łyżek, pół kubka mleka, 2 łyżeczki miodu, duże jabłko) hmm..ujdzie
IIŚn: 50 gram chałwy tutaj jest brzydko, za mało, chałwa to przekąska brakuje konkretnego posiłku
Ob: spaghetti (czytaj 100 gram makaronu pene, notabene pełne ziarno Lubelli-reklama , z sosem pomidorowym) mięska brakuje;(
P: jogurt naturalny z...no właśnie z czym?? hm..z mueslii? z orzeszkami? z jakimis suszonymi/swiezymi owocami? tyko jablko widze
K: wieloziarnista buła, połowa z serem białym i dżemem poziomkowym <33 - uzależnienie, a drugie pół może z jajeczkiemi ketchupem + warzywa osttatni posilej najlepszy

soł?? co myślita?
j.w poza tym moim zdainem za malo na U
Stary 2009-08-20, 08:54   #78
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
a tam, czasem sie zdarza;P a za zdrowie tesciowej trzeba pic- zeby byla mila hah;D
Ładnie
baardzo dziękuję za zerknięcie
rzadko, nawet bardzo rzadko zdarza mi się zjeść pieczywo na I i na II śniadanie. Uwielbiam owsiankę, sałatki owocowe, jogurty z dodatkami... ale wczoraj akurat rano miałam ochotę na kanapkę, a po siłowni wiedziałam, ze nie będę miała możliwości zjeść nic pożywnego, bo jest ona daleko od domu, to zrobiłam sobie kanapkę do torby, co by nie faszerować się batonikiem czy drożdżówką A tort z kremem bananowym pychota Jeszcze raz dziękuję za ocenę.

ot tak.
Stary 2009-08-20, 09:05   #79
JellyJumper
Zadomowienie

moj pierwszy jadłospis tutaj R

śniadanie: musli z mlekiem 0,5 %
II śniadanie: j jugurty gratka z bułeczką białą niestety
Obiad: mama zrobiła gulasz więcm mi pozostalo zjesć 0,5 kg winogron
Kolacja: 3 kanapki z serem zółtym i pomidorem, miseczka musli

Waga:67kg--> 63 kg-->60
Udo: 55 cm-->52
Łydka: 34cm
Biodra: 96cm-->94
Talia: 68cm-->66

ZAPUSZCZAM WŁOSY

21.11 Jest: 33 cm

JellyJumper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-20, 09:11   #80
Liiibiia
Raczkowanie

Mój wczorajszy.. hmm miało być R

I.
Owsianka (5 łyżek płatków, małe jabłko, brzoskwinia, łyżka orzechów włoskich, kilka malutkich śliwek, 2 łyżki rodzynek, 100g wiejskiego) , kawa z mlekiem

22 min trening interwałowy na rowerku

II.
Ryż brązowy(60g suchego) z puszką tuńczyka wsw, jajkiem,papryką i pomidorem +przyprawy , malutkie jabłko

4 km szybkiego spaceru:

III.
(w trakcie drogi) duża grahamka skropiona oliwą z sałatą i szynką
nad jeziorem: jedna gałka loda w wafelku pistacjowa

IV. ok 30g słonecznika (na plaży-zapakowałam w pojemnik)

V. twarożek(ponad 100g sera półtłustego,jajko,pomidor y,sałata,przyprawy,niecał a łyżeczka oliwy,płaska łyżka płatków migdałowych), 2 marchewki

hmm i jak? Proszę o ocenę

Edytowane przez Liiibiia
Czas edycji: 2009-08-20 o 09:12
Liiibiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 09:46   #81
agus87
Zakorzenienie

RRRR

śniadanie: pol grahamki z serem ziltym, pomidorkiem, ogorkiem, 100 gram wiesniaka
II sniadanie: 5 malych sliwek, nektarynka
obiad: filet z kurczaka w ziolach z grilla ok 100 gram - moge do niego dodac serka plesniowego?, do tego 200 gram fasolki szparagowej bez bulki tartej, pomidor
podwieczorek - 100 gram wiesniaka, troche pomidora, ogorka, salata, kilka pestek dyni, kawa z mlekiem
kolacja: tunczyk w sobie wlasnym ok 100 gram, 2 kromki pieczywa zytniego wasa, ogorek, pomidor, rzodkiewka

prosze o ocenke
Stary 2009-08-20, 09:53   #82
Sherrie
Rozeznanie

P

kilka sliwek i woda z cytrna i miodem

sniadanie: fitellanka na mleku 1,5% (tylko takie bylo), z sokiem z malin, kaszka waniliowa, kakao, bakaliami, rodzynkami
kawa z mlekiem

2 sniadanie: rozek maxi pistacja-wanilia z polewa czekoladowa, kawa z mlekiem i sliwki oczywiscie

obiad: zupa malinowo-wisniowa z otrebami; ziemniaki puree, kotlet z piersi kurczaka w panierce smazony na oliwie z oliwek (deficyt w domu na podstawowe produkty haha), mizeria
d: grzesiek toffi

podwieczorek: activia naturalna z platkami, banan

kolacja: wiesniak, razowa kajzerka, pomidor, szynka, jablko

po: kefir naturalny

i jak??
zapewne marnie (jak zwykle... nie mam juz sily... blokada czy jaki czort )
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 10:00   #83
Anymouss
Przyczajenie

GG do Anymouss Send a message via Skype™ to Anymouss

I. winogrona

zabawa z hula-hop

II.
duży jogurt malinowy 0%

znowu hula-hop

III.
zupa jarzynowa

hula-hop

IV. sałatka z ogórka, papryki, pomidora, cebuli z sera feta

hula-hop
Stary 2009-08-20, 10:05   #84
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anymouss Pokaż wiadomość
I. winogrona

zabawa z hula-hop

II. duży jogurt malinowy 0%

znowu hula-hop

III. zupa jarzynowa

hula-hop

IV. sałatka z ogórka, papryki, pomidora, cebuli z sera feta

hula-hop

co to jest??? w sumie calosc nadaje sie na troche kiepskawy obiad, no ale jak to jest cokolwiek (r,u,p) to masakra
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 10:09   #85
Black Cat
BAN stały

U.

Śniadanie: owsianka
- 5łyż.stoł platków górksich tradycyjnych
- 1 łyż. stoł rodzynek niesiarkowanych
- 1,5 łyzeczki herbacinaej miodu bio
- jogurt naturalny Danone ok. 120gram.
+ kawa z mlekiem 2%
przegryzka: brzoskwinia
Obiad: makaron pene "pełne ziarno" Lubelli z warzywami < brokuły, marchew, kukurydza>, oliwkami polane jogurtem naturalnym
przegryzka: borówki
Kolacja: wiesniak z połową avokado.

ehh..

Edytowane przez Black Cat
Czas edycji: 2009-08-20 o 13:56
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 10:11   #86
Anymouss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
co to jest??? w sumie calosc nadaje sie na troche kiepskawy obiad, no ale jak to jest cokolwiek (r,u,p) to masakra
Więc co proponujesz dodać ? Liczę na jakieś propozycje, bo samej jakoś trudno mi ułożyć jadłospis, który pomoże mi się odchudzić..
Stary 2009-08-20, 10:21   #87
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anymouss Pokaż wiadomość
Więc co proponujesz dodać ? Liczę na jakieś propozycje, bo samej jakoś trudno mi ułożyć jadłospis, który pomoże mi się odchudzić..
Dodać to trzeba tu do każdego posiłku coś... Bo to co napisałaś, to jakaś głodówka straszna jest. Może i na tym schudniesz, ale bardzo niezdrowo, a to co zrzuciłaś przybędzie Ci z dodatkowymi kilogramami w postaci efektu jojo.
Poczytaj jadłospisy dziewczyn na R. Większość z nich jest prawidłowo ułożona i zbilansowana.
Jedz przede wszystkim najlepiej 5 posiłków dziennie, z czego 2-3 niech zawierają złożone węglowodany (pieczywo pełnoziarniste, razowe, graham, kasze, ryż brązowy, makaron razowy), do każdego posiłku dodawaj warzywa (lub owoce ale raczej tylko do południa) i białko w różnych postaciach - ryby przede wszystkim, chude mięso (kurczak, indyk, polędwica wieprzowa lub wołowa) no i nabiał - białe sery chude i półtłuste, serki wiejski lub homo naturalne. A wywal owocowe jogurty, nawet jeśli są odtłuszczone.
Przepraszam za OT, ale drażnią mnie takie jadłospisy i lubię podpowiedzieć

ot tak.
Stary 2009-08-20, 10:23   #88
Anymouss
Przyczajenie

pyskatka89

dziękuję bardzo za wskazówki
Stary 2009-08-20, 10:41   #89
GummyKammy
Zakorzenienie

Wczorajsze U(?).

Iśn; Bułka pszenna z masłem i dżemem truskawkowym, danio intenso z kawałkami czekolady.

IIśn; 2 gałki lodów (czekoladowych & pistacjowych) z sosem malinowym, w wafelku.

Ob; Mała miseczka zupy jarzynowej zabielanej, ziemniaki + skrzydełka w ciemnym sosie, surówka. 500ml coca coli classic.
D; Kawałek sernika z rosą, kieliszek szampana (urodziny)

P; Kotlet schabowy w ostrej panierce, trochę sałatki ryżowej, trochę sałatki śledziowej z majonezem duuużo soku winogronowego. (urodziny cd.)

K; 2 kromki pszennego chleba z masłem , polędwicą sopocką i trochę pomidorów z majonezem i cebulką.
GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 11:23   #90
Narc
Wtajemniczenie

R

1.owsianka- mleko 2 proc, 5 lyzek platkow, lyzka otrebow, banan, 2 suszone sliwki, garsc rodzynek
2. kanapka z zoltym serem
3. pol torebki kaszy jeczmiennej, żeberko upieczone, surowka pekinki,papryki,marchewki , jablka,kukurydzy( troche) kapeczka majonezu
4. garsc pestek slonecznika
8 min abs, 8 min buns
5. wiesniak, 2 duze marchewki.
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości