![]() |
#61 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część IX
[QUOTE=mzai25;13807280]
Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz wciska mi jakies chipsy, bo sam gra z moim bratem w play station i jedza ( to nic,ze ma 24 lata ahaha) ;p ale nie dam sie złamac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żal...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę się dołączyć do tego marzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Dekas, mały offtop - zazdroszczę Coldplay! Byłam w Kolonii (mieszkam od 2 lat, do końca tego miesiąca włącznie w DE) w październiku
![]() Tak fantastyczne przeżycie, że do dziś nie wierzę, że tam byłam. Jak w transie, aż szkoda bo to wszystko z perspektywy czasu wydaje się nierzeczywiste ![]() Pobędę z Wami na tym wątku (jestem/byłam na SB), byłam na wakacjach na których odsyskałam centrymetry i troszkę zgubionej wagi, teraz nie mogę się pozbierać by wrócić pewnie i na długo na ściężkę South Beach. Aktualnie jestem po 2 dniowym obżarstwie. Postanowiłam do powrotu do PL (30.08) pobyć na redukcji. Może tak będzie mi tu chwilowo, łatwiej. Potem w Poznaniu basen, może aerobic, nordic walking. Zmiany. Emigracja tuczy, z TAKIEJ szczupłej zrobiłam się... szkoda słów... Także cześć!
#65 |
Zadomowienie
|
R na jutro :
S: 50 g owsianki, 50 activii, brzoskwinia duża ok 160 g i kawa z mlekiem (35 kcal) II Ś: 100 g. wieśniaka z pomidorem O: Limanda z wrzywami pieczone z łyżką oliwy P: orzechów do 100 kcal K: tuńczyk 100 g plus wieśniak 100g. papryka daje radę ? |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Dekas.. Każdy wygląda inaczej, ma inne proporcje. Widziałam tu na wizażu zdjęcia dziewczym które ważą ponad 60 i wyglądają szczuplej ode mnie. BMI ,ok, ale każdy ma inną sylwetkę. Wiem gdzie są granice,i uwielbiam jeść więc nigdy nie będę ważyła mniej niż 50,to jest pewne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
kurcze, mój jadłospis znów był ominięty... nowy wątek już zasubskrybowałam
![]() dzisiejsze U: na czczo woda z cytryną, w ciągu dnia ponad 2l wody niegazowanej. Śn: grahamka - pół z serkiem wiejskim i miodem, pół z sałatą, 2 plastrami szynki drobiowej, chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i szczypiorem; zielona herbata, ogórek gruntowy później - duże jabłko 1,5h siłowni - 25 min bieżnia 10 km/h, 5 min bieżnia 5,5 km/h, 25 min orbitreka, ćwiczenia na zewnętrzne i wewnętrzne mięsnie ud , ogólnie spalonych ok 700 kcal. II Śn: (jakąś godzine przed obiadem, a bezpośrednio po siłowni) - grahamka ze słonecznikiem z sojowym pasztatem koperkowym, ogórkiem gruntowym i rzodkiewką Ob: mieszanka warzyw z ryżem na patelnie, smażonych na oliwie z oliwek (kukurydza, groszek, papryka, biały ryż - jakieś 200g) z cebulą, szczypiorkiem, połową puszki tuńczyka, polane sosem musztardowo-keczupowym, pasztecik z mięsem podkradziony rodzicom przy obiedzie; zielona herbata Pod: średni kawałek tortu z kremem bananowym i mandarynką, 2 lampki szampana (urodziny teściowej ^^) Kol: chwile po podwieczorku... micha sałatki warzywnej (ogórek, pomidor, kukurydza, groszek, czerwona fasola, ogórek kiszony, szczypior itp.) z tuńczykiem i majonezem, znów jakieś 3 lampki szampana (dalszy ciąg urodzin teściowej) jestem najedzona i lekko pijana ^^ małe przerwy wyszły mi między posiłkami... baaaardzo bym prosiła o ocenę... ![]()
#69 |
Zadomowienie
|
Moje RRR
![]() I owsianka z mlekiem 1,5 %,cynamon,imbir,pare rodzynek,siemię lniane niemielone lyzka II filet z kurczaka podsmazony na lyzce oliwy,pol woreczka kaszy gryczanej,pol szklanki grochu zielonego + sos indyjski Balti ![]() III 2 nekatrynki,male jablko,takie 2 krakersy melba http://www.nutritiondata.com/facts/b...roducts/5161/2 IV wiesniak low fat,6 malych pomidorkow,kapusta kiszona miska spora Edytowane przez podziomka Czas edycji: 2009-08-20 o 01:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze, a w zasadzie wczorajsze
![]() I Śn - Pszenny paluch, pół z nutellą, drugie pół z masłem i z serem żółtym wędzonym; szklanka soku pomarańczowego; banan; pasek czekolady II Śn - Dużo czekoladowych ciasteczek w czekoladzie; 2 razy dwie złożone kromki chleba 3 ziarna, jedna z masłem, sałatą i salami, druga z masłem i żółtym wędzonym serem; jogurt 150 g O - Wielki kotlet schabowy, pół talerza ziemniaków duszonych z masełkiem i śmietaną, tarte buraczki ( ![]() Lody figowe wyjadane z pudełka - dużo, pasek czeko P - budyń śmietankowy ( caly na 0,5 l mleka), z wrzuconymi orzechami włoskimi i rodzynkami K - Wielki paluch pszenny, pół z masełkiem i powidłami śliwkowymi , drugie pół z serkiem topionym i serem żółtym.
#71 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza RRRR. Teoretycznie RRRR. A w zasadzie RRRR tylko do kolacji
![]() Śniadanie: płatki jęczmienne (3 łyżki płatków jęczmiennych, serek homo naturalny, duża gruszka, łyżka suszonej żurawiny), kawa z mlekiem II śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego- jedna z tuńczykiem wsw (ok. 2 czybate łyżki), pomidorem i natką pietruszki; druga z szynką drobiową (2 plasterki), sałatą i ogórkiem kiszonym aerobick- 1 godzina Obiad: ryż z warzywami i jajkiem (30 g ryżu brązowego, jajko, fasolka szparagowa, cebula, czosnek, marchewka- wszystko podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek) Podwieczorek: garść migdałów, kilka łyżeczek wieśniaczka Kolacja: 2 piwa z sokiem ![]() ![]() ![]() Poprawię się, przyrzekam!
#72 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i w zasadzie nie wiem czemu planujesz dzien wczesniej? Juz wiesz,ze bedziesz miala na to ochote?:P Cytat:
Ładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A planuje dzien wczesniej bo kocham owsianke i wieśniaka i nie wyobrazam sobie dnia bez tych dwóch produktów a dodatki są kwestią humoru każdego dnia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Niestety ostatnio częstotliwość wypadów na piwo/drinka niepokojąco się u mnie zwiększyła... Znajomi sabotują moją dietę
![]() Płatki jęczmienne są nawet smaczne, ale zdecydowanie nic nie przebije owsianych ![]() Dziękuję za ocenkę ![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
yhym , no więc
![]() Śn: owsiana (5 łyżek, pół kubka mleka, 2 łyżeczki miodu, duże jabłko) IIŚn: 50 gram chałwy Ob: spaghetti (czytaj 100 gram makaronu pene, notabene pełne ziarno Lubelli-reklama ![]() P: jogurt naturalny z...no właśnie z czym?? K: wieloziarnista buła, połowa z serem białym i dżemem poziomkowym <33 ![]() soł?? co myślita? ![]()
#77 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rzadko, nawet bardzo rzadko zdarza mi się zjeść pieczywo na I i na II śniadanie. Uwielbiam owsiankę, sałatki owocowe, jogurty z dodatkami... ale wczoraj akurat rano miałam ochotę na kanapkę, a po siłowni wiedziałam, ze nie będę miała możliwości zjeść nic pożywnego, bo jest ona daleko od domu, to zrobiłam sobie kanapkę do torby, co by nie faszerować się batonikiem czy drożdżówką ![]() ![]()
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
moj pierwszy jadłospis tutaj R
śniadanie: musli z mlekiem 0,5 % II śniadanie: j jugurty gratka z bułeczką białą niestety Obiad: mama zrobiła gulasz więcm mi pozostalo zjesć 0,5 kg winogron ![]() Kolacja: 3 kanapki z serem zółtym i pomidorem, miseczka musli
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Mój wczorajszy.. hmm miało być R
![]() I. Owsianka (5 łyżek płatków, małe jabłko, brzoskwinia, łyżka orzechów włoskich, kilka malutkich śliwek, 2 łyżki rodzynek, 100g wiejskiego) , kawa z mlekiem 22 min trening interwałowy na rowerku II. Ryż brązowy(60g suchego) z puszką tuńczyka wsw, jajkiem,papryką i pomidorem +przyprawy , malutkie jabłko 4 km szybkiego spaceru: III. (w trakcie drogi) duża grahamka skropiona oliwą z sałatą i szynką nad jeziorem: jedna gałka loda w wafelku pistacjowa ![]() IV. ok 30g słonecznika (na plaży-zapakowałam w pojemnik ![]() V. twarożek(ponad 100g sera półtłustego,jajko,pomidor y,sałata,przyprawy,niecał a łyżeczka oliwy,płaska łyżka płatków migdałowych), 2 marchewki hmm i jak? Proszę o ocenę ![]() Edytowane przez Liiibiia Czas edycji: 2009-08-20 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
RRRR
śniadanie: pol grahamki z serem ziltym, pomidorkiem, ogorkiem, 100 gram wiesniaka II sniadanie: 5 malych sliwek, nektarynka obiad: filet z kurczaka w ziolach z grilla ok 100 gram - moge do niego dodac serka plesniowego?, do tego 200 gram fasolki szparagowej bez bulki tartej, pomidor podwieczorek - 100 gram wiesniaka, troche pomidora, ogorka, salata, kilka pestek dyni, kawa z mlekiem kolacja: tunczyk w sobie wlasnym ok 100 gram, 2 kromki pieczywa zytniego wasa, ogorek, pomidor, rzodkiewka prosze o ocenke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
P
kilka sliwek i woda z cytrna i miodem sniadanie: fitellanka na mleku 1,5% (tylko takie bylo), z sokiem z malin, kaszka waniliowa, kakao, bakaliami, rodzynkami kawa z mlekiem 2 sniadanie: rozek maxi pistacja-wanilia z polewa czekoladowa, kawa z mlekiem i sliwki oczywiscie obiad: zupa malinowo-wisniowa z otrebami; ziemniaki puree, kotlet z piersi kurczaka w panierce smazony na oliwie z oliwek (deficyt w domu na podstawowe produkty haha), mizeria d: grzesiek toffi podwieczorek: activia naturalna z platkami, banan kolacja: wiesniak, razowa kajzerka, pomidor, szynka, jablko po: kefir naturalny i jak?? zapewne marnie (jak zwykle... nie mam juz sily... blokada czy jaki czort ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
I. winogrona
zabawa z hula-hop ![]() II. duży jogurt malinowy 0% znowu hula-hop III. zupa jarzynowa hula-hop IV. sałatka z ogórka, papryki, pomidora, cebuli z sera feta hula-hop
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co to jest??? w sumie calosc nadaje sie na troche kiepskawy obiad, no ale jak to jest cokolwiek (r,u,p) to masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
U.
Śniadanie: owsianka - 5łyż.stoł platków górksich tradycyjnych ![]() - 1 łyż. stoł rodzynek niesiarkowanych ![]() - 1,5 łyzeczki herbacinaej miodu bio - jogurt naturalny Danone ok. 120gram. + kawa z mlekiem 2% przegryzka: brzoskwinia Obiad: makaron pene "pełne ziarno" Lubelli z warzywami < brokuły, marchew, kukurydza>, oliwkami polane jogurtem naturalnym przegryzka: borówki Kolacja: wiesniak z połową avokado. ehh.. ![]() Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2009-08-20 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Więc co proponujesz dodać ? Liczę na jakieś propozycje, bo samej jakoś trudno mi ułożyć jadłospis, który pomoże mi się odchudzić..
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytaj jadłospisy dziewczyn na R. Większość z nich jest prawidłowo ułożona i zbilansowana. Jedz przede wszystkim najlepiej 5 posiłków dziennie, z czego 2-3 niech zawierają złożone węglowodany (pieczywo pełnoziarniste, razowe, graham, kasze, ryż brązowy, makaron razowy), do każdego posiłku dodawaj warzywa (lub owoce ale raczej tylko do południa) i białko w różnych postaciach - ryby przede wszystkim, chude mięso (kurczak, indyk, polędwica wieprzowa lub wołowa) no i nabiał - białe sery chude i półtłuste, serki wiejski lub homo naturalne. A wywal owocowe jogurty, nawet jeśli są odtłuszczone. ![]() Przepraszam za OT, ale drażnią mnie takie jadłospisy i lubię podpowiedzieć ![]()
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
pyskatka89
dziękuję bardzo za wskazówki ![]()
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U(?).
![]() Iśn; Bułka pszenna z masłem i dżemem truskawkowym, danio intenso z kawałkami czekolady. IIśn; 2 gałki lodów (czekoladowych & pistacjowych) z sosem malinowym, w wafelku. Ob; Mała miseczka zupy jarzynowej zabielanej, ziemniaki + skrzydełka w ciemnym sosie, surówka. 500ml coca coli classic. D; Kawałek sernika z rosą, kieliszek szampana (urodziny) P; Kotlet schabowy w ostrej panierce, trochę sałatki ryżowej, trochę sałatki śledziowej z majonezem ![]() ![]() K; 2 kromki pszennego chleba z masłem , polędwicą sopocką i trochę pomidorów z majonezem i cebulką. |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
R
1.owsianka- mleko 2 proc, 5 lyzek platkow, lyzka otrebow, banan, 2 suszone sliwki, garsc rodzynek 2. kanapka z zoltym serem ![]() 3. pol torebki kaszy jeczmiennej, żeberko upieczone, surowka pekinki,papryki,marchewki , jablka,kukurydzy( troche) kapeczka majonezu 4. garsc pestek slonecznika 8 min abs, 8 min buns 5. wiesniak, 2 duze marchewki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.