|
|
#61 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() co do ogarnięcia listy to ja i Ekatarinkabędziemy próbować, ciebie również mamy zamiar wpisać nie uciekniesz nam tak łatwo.
|
||
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
elinka20 dziękuję
hm.. czyli w moim przypadku to będzie wyglądało tak: Morfina-> Początek 12.07.2009r->hyrax 18.08.2009r.->góra w planach (grudzień)-> dół w planach (grudzień)->nadal trwa (czas nieokreślony jeszcze)-> aparat metalowy-> Mielec
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
|
|
|
|
#63 |
|
Przyczajenie
|
melduje się!
ja też nie pamietam dokładnie kiedy miałam zakładany aparat ^^ więc będzie ciężko. a ja mam szpary, choć zębów wyrywanych nie miałam, więc jest kolorowo ![]() ortodontka powiedziała mi przed wakacjami, ze bedę musiała nosić jeszcze rok... więc będzie to około 2 lata i 9 miesięcy. a wady dużej nie miałam, te zęby mi się teraz rozeszły... no, ale skoro piszecie, zeby od razu pytac, to ja przy następnej wizycie obowiazkowo zadam nurtujace mnie pytanie |
|
|
|
#64 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież nie nosisz aparatu za karę, tylko po to żeby mieć piękny uśmiech. Cytat:
![]() a ból przejdzie... ale to marne pocieszenie ![]() aha i tak apropos - to ja skończyłam logistykę |
||
|
|
|
#65 | ||
|
Przyczajenie
|
Dobry pomysł
.Papryka, a długo nosiłaś aparat? Cytat:
. Ale te szpary miałaś już przed zakładaniem aparatu czy w trakcie noszenia Ci się porobiły? Między którymi masz szpary? Masz jakieś zdjęcia? ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oto i one 1. wiadomo przed założeniem 2-3-4 foteczki z dnia dzisiejszego czyli (prawie 4m-ce góra i 2m-ce dół) |
|
|
|
|
#67 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
przed zakładaniem miałam tylko między jedynkami na górze, bo miałam skrzywionego zęba. potem mi się zrobiły między dolną 2 a 3 i 3 a 4 ![]() taka jestem dziwaczna :P |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady, jest Was tu tyle, że nigdy nie jest tu pusto
![]() Ale dziękuję Cytat:
![]() Zaraz napiszę o sobie ![]() 2 lata
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
elinka - no coraz lepiej wyglądają Twoje ząbki! i masz taki ładny szeroki łuk, widać to zwłaszcza na 3 fotce. za jakiś czas upomnę się znowu o jakąś fotkę
|
|
|
|
#71 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwsze miejsce czeka na liście ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
sama jestem pozytywnie zaskoczona, chociaż z dołem wciąż czekam na jakiekolwiek efekty
Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-08-23 o 16:36 |
||
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i dwa ząbki usunięte, ale dół to narazie mi w ogóle nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
papryka85
-góra od 4.10.2006 do 9.12.2008 (obecnie-retainer ruchomy) -dół od 3.o1.2007 do 30.09.2008 (obecnie-retainer stały) miejsce leczenia Kraków rodzaj aparatu zwykły szpetny metalowy druciak ![]() obecnie- proste zęby, prawidłowy zgryz BEZCENNE ![]() Proszę o wpisanie ![]()
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-08-23 o 16:36 |
|
|
|
#75 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. I teraz mam na górze między od lewej do prawej ogromniaste przerwy .Zazdroszczę, że już po wszystkim .Cytat:
.
|
||
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Zleciało, nawet nie wiem kiedy. Za miesiąc będzie już rok od zdjęcia dołu
|
|
#77 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zęby nie bolą jakoś masakrycznie, przynajmniej jak ich nie dotykam. Zna ktoś jakąś niekontaktową metodę mycia zębów Cytat:
|
||
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wielkie dzięki dziewczyny papryka85 melduje że wpisu dokonano Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-08-23 o 16:51 |
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Śmiechotka-> P(początek) -> góra 30 października 2008r. -> dół 19 marca 2009r. -> nadal trwa (nie pytałam o termin ściagania, by nie psuć sobie nerwów, ale leczenie góry jest już ukończone - etap stabilizacji)-> rodzaj aparatu: metal z mini zamkami-> miejscowość leczenia: Białystok
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie mów nigdy
![]() Dzięki za wpis w blogu, bo mniemam, że jak podpisane guga004, to Ty byłaś ![]() Dzięki ![]() Cytat:
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co, ale podpisałam się tak jak zawsze, czyli guga003. Sprawdziłam, bo już myślałam, że pisałam po ciemku i coś spaprałam
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Haha nie zaglądałam tu dwa dni już nowy wątek :d a ten temat przypomniał mi że jutro wizyta u ortodonty
i znów tydzień będą zęby boleć ;{
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem wkuuuurzona bardzo bardzo. Mam ochote zadzwonic do mojego orto, bo miedzy 1nkami a 2kami porobily mi sie szpary - rozlaza mi sie zeby!
a nie powinny wogole! w czwartek mam wizytę kolejną.Kolejny powód do wkurzenia to to, że nie widzę poprawy zgryzu po operacji na którą wydałam kupę kasy! Może mi się wydaję ale ![]() guga003, to Ty chyba młoda jesteś skoro masz twinblocka Ja to dziadostwo wyrzuciłam po roku noszenia Cóż - nastoletni bunt
|
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Powinny..........
|
#85 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fibbi ->P(początek) -> góra i dół 21.08.2009 -> nadal trwa (przewidziany okres leczenia 1,5-2 lata) -> metal -> Szczecin
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo były proste w łuku. A teraz odsuwaja sie od jedynek i zabierają miejsce piątkom gdzie powinno się miejsce robić a nie robi.
No chyba że najpierw trzeba pokrzywić i rozłazić proste zęby i dlatego te szpary. Śmiechotko, dlaczego powinny? W każdym przypadku? Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2009-08-23 o 18:13 |
|
|
|
#88 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Cytat:
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój orto będzie miał z Tobą ciężko. Niezły masz charakterek i bardzo jesteś niecierpliwa. Ile czasu nosisz aparat? Chyba jeszcze nawet nie 2 miechy, a już byś chciała żeby wszystko było idealnie? |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wcześniej miałaś niezły meksyk, a teraz Ci się już jako tako układają do łuku No a góra to wiadomo - też coraz lepiej Widzę, że od tego prostowania zrobiła Ci się szparka między jedynkami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

Ja to tylko tak orientacyjnie, nie był to w końcu dzień, który będę świętować :-P.
przecież nie nosisz aparatu za karę, tylko po to żeby mieć piękny uśmiech.
I już mi wylazł drut z zamka na dwójce, ale jakoś go włożyłam i zatrzasnęłam zamek, bo mam aparat bezligaturowy. Mam nadzieję, że nic nie popsułam i że już mi nie będzie wychodził. Nie wiem jak to się stało, czy zamek sam się rozpiął, czy mój orto go nie zamknął. Tak może być jak się jednocześnie zakłada aparat pacjentce i ogląda Magazyn Ligi Mistrzów 

sama jestem pozytywnie zaskoczona, chociaż z dołem wciąż czekam na jakiekolwiek efekty

może po prostu wystarczy prosta regułka: