![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Damsko-Męska Przyjaźń ?
a wg mnie istnieje
![]() sama jestem tego dobrym przykładem bo mam przyjaciela od 6 lat i traktujemy siebie jak brat/siostra .... doradzamy i wspieramy siebie w naszym problemach damsko męskich ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie tak.
Wszystko zależy od intencji. Od charakterów. Od wrażliwości. Z Bartkiem przyjaźnie się od hmm.. 7 lat i uwazam ze to najwspanialsza psiapsiółka jaką mam ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Ja nie wierzę w takie rzeczy ja przyjaźń między facetem i kobietą....bo mam odmienne doświadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie ma takiej przyjaźni wierzyłam że mi się przydarzyła ale niestety - rozczarowanie mocno zabolało, bardzo mocno, chyba jedna z moich największych życiowych porażek... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Przeczytalam tylko pierwszy post. Z premedytacja, zeby sie nie wdawac w dyskusje. Takie tam swoje "trzy grosze" w oderwaniu dorzuce.
Temat rzeka, ma pewnie nie mniej zwolennikow niz przeciwnikow. Tak mi sie wydaje, ze wiekszosc sie wypowiada na podstawie wlasnych, doswiedczen. Historii o tym jak taki uklad nie wypalil i o tym, jak sie przyjaciele dobrze maja jest cala masa. W przyjazni podstawa jest szczerosc, wiec wydaje mi sie, ze w razie mocniejszych uderzen serca, przyjaciel powienien o tym wiedziec. Przynajmniej w momencie kiedy juz mamy pewnosc. Ale to moje prywatne zdanie i sposob postrzegania zwiazkow miedzyludzkich. Sama mam swietnego przyjaciela, ktorego znam juz prawie 10 lat i zawsze byl to "tylko" kolega, pozniej przyjaciel. Moze o czyms nie wiem, nie zarzekam sie. Ale nic mnie nigdy nie sprowokowalo to jakichkolwiek podejrzen. Wspolnie przechodzilismy "rozne etapy roznych rozwojow", aktualnie oboje szczesliwie zakochani. Jest jeszcze jedna kwestia. Kiedys uslyszalam - "Jezeli facet nie jest wart mojej przyjazni, nie moze byc warty mojej milosci". W pewnym sensie sie z tym stwierdzeniem zgadzam, jednak nie podpisalabym sie pod nim. Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2009-10-14 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
BAN stały
|
Jest możliwa, ale często jednej stronie zaczyna zależeć na czymś więcej. Sama się kiedyś zakochałam w przyjacielu. Potem gdy odkochałam, on chciał być ze mną. Mam też drugiego przyjaciela, który ostatnio zachowuje się tak, jakby się we mnie zakochał. Mam też przyjaciela, który jest facetem mojej przyjaciółki i akurat on jest przetestowany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja uwazam, ze predzej czy pozniej pojawia sie uczucie z ktorej strony. Przynajmniej tak bylo w moim przypadku.
-Gdzie są ludzie? - zaczął znowu Mały Książę. - Czuję się trochę osamotniony w pustyni ... -Wśród ludzi jest się także samotnym - rzekła żmija. Antoine de Saint-Exupery "Mały Książę" Najpiękniejszych chwil w zyciu nie zaplanujesz. One przyjdą same. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Oczywiście,że jest możliwa.Ale jak ktoś kiedyś powiedział, potrzebna jest w niej pewna doza fizycznej niechęci.
Jestem tego dobrym przykładem.Mam kumpla,któremu doradzam w wielu sprawach,również damsko-męskich, on mnie również pomaga, dużo ze sobą rozmawiamy i wspieramy się.ale nigdyjedno drugiego nie pociąga. Nie jestem w jego typie i odwrotnie. Nigdy nie umówiłabym się z nim na randkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Jeżeli są dla siebie aseksualni ,to uważam,że jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście uważam że taka przyjaźń istnieje.Na początku nie można sie od razu przekonywać że się kogoś kocha
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że jest.
Pierwszy mój przyjaciel to mój były z którym wiele przeszłam, a przyjaźnimy się od 8 lat, nie czujemy już nic do siebie, mamy własne życia. Drugi jest w moim wieku, przyjaźnimy się stosunkowo krótko bo 1,5 roku. I w każdym z tych dwóch przypadków jest to tylko przyjaźń i nic więcej. No i facet przyjaciel to nieoceniony skarb ![]()
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że jest możliwa. Jestem w szczęśliwym związku, i mam jednego przyjaciela (samiec). Nikt nigdy nikogo nie podrywał, znamy się od lat, sądzę, że już tak zostanie :- )
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Absolutnie się zgadzam ![]() Facet - przyjaciel , nie odbije Ci chłopaka na przykład ![]() Ja w starym roku straciłam na raz trzy "przyjaciółki". Chyba wolę facetów - przyjaciół.
![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z tym artykułem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Z tą aseksualnością fakt coś jest. Na pewno łatwiej się przyjaźnić z osobą, która Ci się nie podoba. No a całkiem inną grupę facetów z którymi przyjaźń jest świetna stanowią geje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Nie jest możliwa- wiem z własnego doświadczenia ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
hmm. ja mam przyjaciela znamy się od przedszkola albo jeszcze wcześniej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Czy istnieje taka przyjaźń... TAK!! pewnie jestem jedną z wielu, która posiada przyjaciela - wspaniałego
![]() Pielęgnuj Waszą przyjaźń,a jeżeli poczujecie do siebie coś więcej, to nie uciekaj przed tym! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
A ja mam dylemat. Mój TŻ przyjaźni się z pewną dziewczyną, to jest moja koleżanka, lubię ją, ale mam dość czasami. Mój TŻ mi mówi jaka to ona jest ładna, jak ją pociąga, jak się ubierze wyzywająco to zaraz jakieś wsss, uhhh albo nie wiadomo co robi ;/
On mówi, że to tylko przyjaźń, ale z każdym ich wyjściem beze mnie zaczyna mi to coraz bardziej śmierdzieć... Na dodatek wiem, że jeśli postawiłabym mu ultimatum, to wybrałby ją... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Zawsze chciałam na przekór sobie i wszystkim innym udowodnić, że jest możliwa.!
![]() ![]() ![]() ![]() Dlatego dzisiaj już jestem pewna - nie istnieje. Zawsze któraś z osób wcześniej, czy później się wyłamie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
[1=26e36cd43f9cac15ad5746d 34296336ad12aa2b1_614faa1 8a26c7;16205162]A ja mam dylemat. Mój TŻ przyjaźni się z pewną dziewczyną, to jest moja koleżanka, lubię ją, ale mam dość czasami. Mój TŻ mi mówi jaka to ona jest ładna, jak ją pociąga, jak się ubierze wyzywająco to zaraz jakieś wsss, uhhh albo nie wiadomo co robi ;/
On mówi, że to tylko przyjaźń, ale z każdym ich wyjściem beze mnie zaczyna mi to coraz bardziej śmierdzieć... Na dodatek wiem, że jeśli postawiłabym mu ultimatum, to wybrałby ją...[/QUOTE] to trwaj sobie w takim trójkącie dalej. Twój TŻ jawnie leci na przyjaciółkę, a ty się zastanawiasz... wóz albo przewóz ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
mOIM ZDANIEM NIE JEST. zAWSZE, KTÓRAŚ ZE STRON PO JAKIMŚ CZASIE BĘDZIE OCZEKIWAŁA WIĘCEJ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ja jestem przykładem na to, że taki układ długo nie pociągnie. Mam przyjaciela, który po ok roku naszej znajomości oznajmił mi, że się zakochał. Wtedy już byłam z moim TŻ i nic do niego nie czułam, więc odpowiedź mogła być tylko jedna. Jednak muszę stwierdzić, że na początku naszej znajomości ja chyba również coś czułam, co samoistnie się wypaliło. Więc nasza przyjaźń przechodziła różne perypetie. Teraz, kiedy już wszystko sobie wytłumaczyliśmy, wróciliśmy do starego układu. Nawet uważam, że nasza przyjaźń jest mocniejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Konto usunięte
|
Dla mnie istnieje przyjaźń damsko-męska. Od wielu lat mam już wspaniałego przyjaciela. Jest dla mnie jak brat, a nie wyobrażam sobie "kręcić" z własnym bratem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie i prosze was o pomoc
a wiec tak poznałem dziewczyne nic do niej nie czułem ona mówiła że jestem dla nie przyjacielem i tak dalej i tak dalej.No ale jak to bywa ja coś poczułem ale nigdy jej o tym w oczy nie powiedziałem.jak sie spotykaliśmy ona powtarzała to cały czas no i kiedyś na komunikatorze napisałem jej że ją kocham i takie tam.następnie nie widzieliśmy się jakiś czas ja miałem kilka dziewczyn teraz obecnie mam partnerkę i nie dawno odnowiliśmy kontakt to znaczy ja odnowiłem z nią kontakt i chciałbym jakoś częściej ją widzieć wyskoczyć nie raz z nią na herbate piwo czy nawet do kina. powiem od razu że jej nie kocham poprostu było to jakby zauroczenie albo poprostu wygodnictwo po co mam szukać dziewczyny jak mogę wziąć ją bo się znamy i wogóle.chciałbym żeby była dla mnie jak siostra ale nie wiem czy jak jej zaczne tak mówić albo gdzieś ją zaproszę to myślę że ona bedzie się troche głupio czuła dlatego czy jest szansa aby na nowo można było coś odbudować. powiem tylko że ona do teraz powtarza że zawsze może na mnie liczyć i wogóle. zależy mi no może nie na jakieś tam przyjażni ale chociarzby na dobrym kontakcie . jak to naprawić???? dodam jeszcze że mój związek praktycznie jest już przeszłością i ona o tym wie z tego co wiem ona też jest sama Edytowane przez michaj Czas edycji: 2010-01-02 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.