![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kobiecy wąsik
A samemu jak usuwać?
#62 |
Raczkowanie
|
też mam z tym mały problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
Ja swój usuwam pęsetą, próbowałam woskiem i pastą cukrową, ale niestety wychodziły podrażnienia :/ Nie ma to jak ciemne włosy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
pęseta przy gęstym ale dość jasnym owłosieniu to męczarnia, a plastry u mnie się nie sprawdzają wcale, za każdym razem na drugi dzień budzę się z mnóstwem małych krostek, które wyglądają obrzydliwie. po wizycie u kosmetyczki również mam podrażnienia.. to są uroki wrażliwej skóry i ciemnych włosów
![]()
#65 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Od kilku lat w usuwaniu wąsika pomaga mi kosmetyczka i jest teraz o wiele cieńszy i mniej widoczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym, że najlepiej usuwać wąsik woskiem na gorąco u kosmetyczki. Co prawda skóra po tym jest trochę zaczerwieniona, ale z włoskami jest spokój nawet na 3 tygodnie, a jak zaczynają odrastać pojedyncze, to traktuje je pęsetą
![]()
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Od pewnego czasu także borykam się z tym problemem. Wizyty u kostmetyczki w przypadku wosku trzeba powtarzać rególarnie i odrastające włoski są widoczne. Pomyślałam w związku z tym o radykalnym rozwiązaniu, np. laserowe usuwanie. Wizyty kosztują co prawda relatywnie więcej, ale z drugiej strony jeśli obliczyć roczny wkład w kosmetyczkę, to laser zwraca się po jakimś czasie, bo włoski nie odrastają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Prawda jest taka, że jak się zacznie wyrywać wąsik, to trzeba to robić cały czas, bo włosy wbrew pozorom przez kilka lat odrastają grubsze i ciemniejsze.. Dopiero po długim czasie osłabiają się .. Najlepiej rozjaśniać - z tym, że widać to brzydko pod podkładem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
w moim wypadku sprawdza się tylko krem do depilacji. Z pęsetą męczę się w cierpieniu niemiłosiernie długo a woskowanie powoduje zapalenie mieszków
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Dziewyczyny jest dobry sposób! Ogladam kiedy klinike urody na TVN style i rydzynska testowała 'depilator do twarzy" i rzeczywiscie jest cos takiego ... znalazalam i sie dziele: http://www.etani.pl/sklep/depilacja-...la-kobiet.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
ja wyrywam włoski pęsęta już od dobrych paru lat, niedługo stuknie 10
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
mOLDerator
|
Dla mnie najskuteczniejsze są dobre plastry, ale niestety tak jak u wielu innych dziewczyn często wywołują wypryski. Alternatywą jest dla mnie delikatny krem do depilacji twarzy, ale jest mniej skuteczny i włoski szybciej odrastają. Coś za coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Wszystkim polecam moim zdaniem najskuteczniejszą metodę usuwania wąsika - wosk ciepły i depilacja u kosmetyczki bądź po zakupieniu podgrzewacza do wosku - depilacja samodzielna
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Eszo Czas edycji: 2013-12-09 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
wybielam wąsik, stosowałam wcześniej preparatu z sally hansen zastanawiam się, czy któraś z was stosowała primex? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
tez mam ta przypadlosc. ;<
moj chlopak czasem sie z tego wasika smieje ale mowi ze mu nie przeszkadza.(tak napewno) uzywam plastrow do depilacji lecz gdy nie naloze duzej - bardzo duzej ilosci kremu nawilzajacego robia mi sie wypryski a nawet strupy i wyglada to obrzydliwie. zastanawiam sie czy to nie jest przypadkiem uczulenie na plastry. teraz zastanawiam sie nad zrobieniem pastu cukrowej zeby zobaczyc czy bedzie tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
fajny przepis na pastę cukrową znalazłam na youtube
![]() http://www.youtube.com/watch?v=V7eWn-9TSxA polecam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
A ja się boję usuwać ten wąsik... bo niestety obawiam się, że będzie odrastał w szybszym tempie i grubszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
to robisz coś z nim?
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Penseta????? ktoś kto pisal ten artykuł nie ma zielonego pojecia o depilacij. Depilując się pensetą przypadkowo wyrywamy inne włoski które są niewidoczne. W efekcie będą odrastały mocniejesze. I koło się zamyka. Już nie wspomne o tym że wyrywane słoski zaczną się "bronic" i mogą zacząć wrastać.Najlepszy sposob depilacja laserowa, wąsik to koszt ok 60 zł za zabieg- wiec nie jakos super drogo
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Ja używam takiego specjalnego elektrycznego depilatora do twarzy i choć usuwanie w ten sposób włosków jest nieco bolesne, to jednak później na wiele dni mam spokój. Dodam, że nieprawdą jest to, że po wyrywaniu włoski odrastają mocniejsze i ciemniejsze, a przynajmniej ja u siebie nie zauważyłam takiej prawidłowości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
chyba skuszę się na ciepły wosk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Muszę spróbować pozbyć się go za pomocą pasty cukrowej. Żywię tylko nadzieję, że nie pozostawi żadnych śladów.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
ja również mam problem z wąskiem.:x mój sprawdzony sposób to wosk na plasterku i penseta. Z czasem mozna się przyzwyczaić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Ja używałam plastrów z woskiem do momentu aż dałam się namówić na depilację laserową i mój problem się rozwiązał. Polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
No ja tez mam ten problem... Myślałąm nad laserem ale jak to wogóle wygląda i czy włosków rzeczywiscie nie ma i nie odrosna ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
po tym kremie stają się jasne, ciemnieją ja wiem to zależy od cech indywidualnych
mi tak hm co miesiąc starczało ![]() polecam ci primex dostepny na all tańszy, nakłada się w proporcji 1-1 każda tubka ma 50ml nie wiem, czy nawet nie jest lepszy ![]() nie szczypie, nie podrażnia, nie spływa (sh odklejał się jak hmmm farba ze ściany) |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
W takiej sytuacji tylko depilacja laserowa. Sama nie żałuję, warto było.
#89 |
Przyczajenie
|
Szkoda czasu i pieniędzy na woski pęsety, kremy!!!!Uważam ,że warto wydać kasę raz a konkretnie i pozbyć się problemu na zawsze!!!Jestem po serii zabiegów depilacji laserowej na bikini +pachy+wąsik. Naprawdę było warto
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- zdecydowanie polecam depilację laserową nie ipl!!! Ja wąsika pozbyłam się po 4 zabiegach. Edytowane przez Lovebeuty30 Czas edycji: 2014-11-25 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z Lovebeauty
![]() Ja nie mam już problemu z golenie, włosami, wrastaniem i stanami zapalnymi!!!Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.