|
|
#61 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dziś wyszłam na spacerek i straciłam całą kasę jaką ze sobą wzięłam A miałam kupić tylko 6 mulin i kartę do telefonu :-/---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- A ja myślałam, że tam już nastała cisza po burzy. |
|||
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
To teraz ja,mam na imie Ania niedlugo koncze 25 lat
![]() staramy sie o dzidzie od 8 miesiecy,za rok w sierpniu wychodze za maz za mundurowego ja jestem kosmetyczka.... mam kochanego TZ i jestem baaaardzo szczesliwa do pelni szczescia brakuje nam tylko bejbika,bo siebie juz mamy.... mam nadzieje ze bedzie mi dane kiedys poznac jak to jest byc mama... jeseli nie to i tak bede szczesliwa ze chociaz bylo mi dane spotkac na swej drodze te moja druga poloweczke
|
|
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miło, że ktoś mnie w ogóle pamięta z tamtego wątku W sumie mało się udzielałam, głównie siedzę na "planowaniu na 2010", ale do Was też chętnie zaglądam A Tobie Panienko bardzo kubicuję Pozostałym oczywiście też
|
||
|
|
|
#64 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę Ci z całego serduszka żebyś została mamusią!!! Będę trzymać mocno kciuki żeby stało się to jak najszybciej!! Widzę, że Asia dalej Ci dowala na ciążowym, strasznie to przykre ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-09-10 o 17:19 |
||
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez aneczka555 Czas edycji: 2010-01-15 o 15:28 |
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To masz tak jak ja ja też mam 6 dc dzisiaj i nie wiem kiedy będzie owulacja może poczuje, tempki nie mierzę, nie mam nerwów do tego będę śłuz obserwować, ale co z tego wyjdzie. Mnie schizy też się włączą pod koniec cyklu, ale może uda sie nam zafasolkować
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! I ja się melduję
![]() Hania, 26 lat, mężatka (w przyszłym tygodniu druga rocznica ślubu ), na emigracji. Właśnie przeżywam swoje najdłuższe dwa tygodnie: od starań o dziecko do testu... na razie jestem w połowie, testowanie za +/- 10 dni. Co godzinę mam inne myśli: albo jestem przekonana, że to ciąża, albo że coś mi się uroiło |
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kobietki
![]() Także przenoszę się do was, tu jakoś tak milutko i przyjaźnie w porównaniu do tamtego... może i ja coś powiem o sobie. Mam na imię Karolina mieszkam w Warszawie i mam 24lata jestem baaaardzo szczęśliwą mężatką. Teraz z mężem strasznie chcemy dzidzię bo tylko tego nam brakuje. może jesteśmy młodzi ale wiemy że tego właśnie chcemy. Staramy się 2-3cykl (pierwszy taki bez wyliczeń dni płodnych) teraz mam 11dc więc zaczynamy się starać. Tylko jakoś do końca nie wiem jak z tymi dniami płodnymi bo ostatnio cykl mi się wydłużył 34dni dla mnie to szok, nigdy tak długiego nie miałam. Już oczywiście widziałam u siebie objawy ale przyszła @. Powiem wam kobitki, że strasznie miło tak z kimś pogadać. Jesteście naprawdę bardzo miłe ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Tak po za tym to trzymam za was kciuki i mam takie przeczucie że za jakiś czas wszystkie będziemy zafasolkowane
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
oczywiscie latko
a ja tak z innej beczki,czy to prawda ze dlugie cykle uniemozliwiaja zajscie w ciaze?ja mam raz 30 raz 44,a zdazylo sie nawet 69 dni!!!! owulacje mam na pewno mierze codzien temperature,i skok jest ok 12-13 dni przed koncem cyklu,i nie wiem dlaczego wciaz sie nie udaje
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
To zależy, czasami jest tak że cykle są długie bo nie ma owulacji, ale jeśli masz skok temperatury i ona się utrzymuje to znaczy że masz owu. I wtedy jest tylko taki problem że masz w roku mniesz szans na fasolkę niż te co mają cykl 28. Jeśli nie jesteś pewna to może testów owu warto spróbować
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Carol77 widzę, ze wpadłaś na doskonały pomysł
wątek dla wszystkich![]() A ja własnie wróciłam od babci:P musiałam sobie magnez zakupić, bo chyba mój organizm mi daje znaki, że mi go brakuje... No więc mam an imię Izabela, mam 23 lata i jestem w 21 tugodniu ciąży - będzie synek. Mam ukochanego Tż-ta, który z aponad tydzień będzie moim mężem Mam licencjata z obsługi ruchu turystycznego, obecnie jestem na L4 i nie robię niczego budującego poza zakupami na ślub i dla bejbika |
|
|
|
#72 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas coś sie dzieje![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
cieszę się, że Ci sie u nas podoba juz jesteś przygarnięta Powiem Ci, że rzeczywiście spróbuj testów owulacyjnych, ja chyba też tak zrobię jak się nie uda zafasolkowac bez nich.---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
jak miło, że Ty też przyszłaś do nas!!!! Nareszcie troszkę więcej wiem o Tobie Kurcze jak ja bym jeszcze raz chciała wziąć ślub, oczywiście z tym samym facecikiem Poopowiadasz jak było, mam nadzieję![]() Ja Ci powiem, ze zaczęłam brać kwas foliowy tak na wszelki wypadek ![]() A macie juz wybrane imię dla maluszka?? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Trzymam mocno kciuki żeby były 2 krechy!!!!!!!!! Ja wiem, ze nie jestem a też schizuję normalka![]() Ale nam się fajnie wątek rozkręca strasznie się cieszę!!!
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam jeszcze dodać jeśli można że skończyłam zdrowie publiczne (chciałam być lekarzem ale jakoś nie wyszło) ale ogólnie interesuje się bardzo medycyną zwłaszcza genetyką. Jesli więc będe mogłą wam pomóc to baaaaardzo chętnie
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
oo ale ruszyło z kopyta
witam wszystkie nowe przyszłe mamusie marlenka0505 niom dokladnie rzut beretem zebra666 ale masz super <lol> ja to chyba nie mam nerwa biegac tak na zakupy :| Carol77 ponoc nie ma zadnej świnskiej grypy tylko spekulacje od zawsze ludzie umierali na grype tylko teraz mamy wiekszy przekaz masowy radio tv i wogóle bardzo duzo schodzi miesa wieprzowego a mniej wołowego i drobiu (pamietamy wsiekle krowy i ptasie grypy) no a cos co nie chce schodzic trzeba upłynnić wiec sobie wymysili swinska grype i ludzie teraz w sklepie gadaja nie kupuj wieprzowiny bo mozesz sie zarazic wiec co ludzie kupuja ?? no własnie drób i wołowinke co nie oznacza ze grype mozna lekcewazyc my wszystkich kochamy i chetnie przygarniamy i te duze i malenkie i chude i te wielkie i te co chca i te co maja i te co wszytko w |
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Latko! Szkoda, że Asi nie ma z nami. W końcu tu mamy gadać i o tym co nas cieszy i smuci.
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Noto ja się też melduję..
Mam na imie Sabina, lat 21..Mężatka od stycznia br. Jestem obecnie w 17 tyg. ciazy. Nie pracuje aktualnie mieszkam w Niemczech jak wychowam dziecko to udam sie na kurs jezyka a pozniej do pracy. Prawdopodobnie za tydzien sie dowiem co bede miała ale chcialabym dziewczynke.. ![]() Pozdrawiam serdecznie reszte ekipy. i chetnie podyskutuje z Wami
|
#77 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję przede wszystkim superowo, oby malutek urodził się piękny i zdrowiutki!!! Tego Ci serdecznie życzę!!!Jak Ci tam na obczyźnie???
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
No to ja też się melduję. Mam na imię Asia, 29 lat, męża, synka 4 lata, zawód księgowa. 1 cykl starań. Odstawiłam w sierpniu tabletki.
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło, że do nas dołączyłaś![]() Ja też odstawiłam w sierpniu powiedz jak wyglądał Twój 1 cykl po odstawieniu, bo mnie oszalało wszystko
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co tak w połowie cyklu zaczął boleć mnie brzuch, tzn ciągnął, bolał mnie prawy jajnik i wogóle totalnie śpiąca byłam i osłabiona. Szczerze mówiąc t podejrzewałam u siebie ciążę. Dziś powinnam dostać @ ale nic z tego, test też wyszedł negatywnie. Nic dalej nie wiem bo już zgłupiałam.
![]() Nigdy nie miałam takich dolegliwości. W tej chwili nawet mnie brzuch nie boli tak jak przed @. |
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki,
tez sie melduje, Mam na imie Aga , lat 29 , 4 lata po slubie, bezdzietna ale zafasolkowana 8 tc. .Pracuje dla lini lotniczych. Obecnie mieszkam w UK ale za 3 lata powróce do Polski. ciesze sie ze mozna z kims pogadac ![]() ![]() pozdrawiam
|
#82 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalej niezbyt dobrze się czuję, nie wiem teraz kiedy owulka i nic nie wiem hehe, wybieram się na badania hormonalne, ale teraz zobaczę, moze uda się zafaslkować![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
witamy w naszych skromnych progach![]() Gratuluję zafasolkowania!!!!!I życzę spokojnej ciąży !!!! Pisz jak najwięcej ![]() My z moim TŻ myslimy o emigracjii do UK, ale to jeszcze pewnie potrwa troszkę czasu.
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Carol77 mamy wybrane... jak się nic nie zmeini będzie Piotruś
Edzia to ejszcze nic:P mam amse rzeczy do kupienia po ślubie głównie dla dzidziusia Naraize wolę nie szaleć, bo nei wiem jak wyjdzie finansowo przyjęcie po ślubie
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby po ślubie było więcej kaski niż przed
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam miche winogron i mam teraz rewolucje w brzuchu:LD nie wiem czy to bebechy czy nie dzidziuś bo troche kopania i przesuwania idczuwam hehe
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostał takie pysznosci, to się cieszy może chce więcej hehe
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po pierwsze masz racje, ze nie chodzi o to kiedy masz owulke, ale o to czy ja masz-skok tempki ok, ale jak po skoku ona dalej sie zachowuje-czyw 3 i 4 dniu po jest nadal wysoka i wyzsza o 0,2 stopnia od linii pokrywajacej?? czy mozna ladnie odroznic faze wyzszych i nizszych tempek?? Pani Joanna ma racje, jesli chodzi o badania hormonalne albo czy nie masz cukrzycy?? zrob badania hormonalne!
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak ja jemu pyszności a on mnie coraz więcej ciała:P układ idealny
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a le co tam szybko zrzucisz, ja wróciłam do wagi sprzed ciąży po 6 miesiącach i tak się trzyma do dzisiaj, chociaż musze się pilnowac co jem, bo niestety przemiana materii juz nie ta co kiedyś.
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tydzień temu na wizycie miałam 2 kg na plusie od wagi początkowej;P tak ,że nie wiem gdzie to ciało się podziewa bo mam brzusio już dość taki a cycory o 2 rozmiary większe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

!!!
to jeszcze ja do Was dołączę jeśli mnie przygarniecie
pozdrawiam
A miałam kupić tylko 6 mulin i kartę do telefonu :-/
ja jestem kosmetyczka....
Miło, że ktoś mnie w ogóle pamięta z tamtego wątku 

albo czy nie masz cukrzycy?? zrob badania hormonalne!