![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wysokie kobiety na obcasach ?
przeczytałam wątek od początku i nie rozumiem dziewczyn, które piszą, że mają 170 i nie założą obcasów bo będą za wielkie. W dzisiejszych czasach 170 to nie jest wysoki wzrost, tylko wzrost idealny na mega wysokie szpilki :d ja sama mam 182 i obcasy wybieram takie żeby mieć max.180, i czuje sie w nich bardzo fajnie,a nie jak olbrzym
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 178 i lubię chodzić na obcasach. Zazwyczaj coś ok 6 cm, na takich czuję sie idealnie, chociaz mam tez wyzsze. Mój Tz ma 194 wiec nie ma problemu dodatkowo uwielbia wysokie kobiety i nawet zdarza mu sie bruknac pod nosem ze mogłabym byc wyzsza, bo by sie schylać do pocałunku nie musiał
![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Wysokie kobiety wyglądają pięknie bez obcasów, a na obcasach jeszcze piękniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
mam 172 a najwyższe obcasy jakie kupiłam mają 13 i 12 cm (ze względu na grubości spodów bo mają tak gdzieś po 3 cm).
Dla mnie to jest drugorzędne, mam tyle wzrostu ile mam i tyle, niskie obcasy u wyższych kobiet za bardzo mi się nie podobają. Jak kochasz takie buty i dobrze się w nich czujesz, kobieco itd - to sobie nie żałuj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
TAK NOSIĆ!
![]() mam 178cm tez dlugo myslalam nad kupnem obcasików 7cm i kupiłam i nie żałuję, a naprawdę się cieszę i to bardzo. to b. kobiece i ładne. inni niech mówią co chcą - ja ciagle slysze tekstu Ale ty Wysoka itd ; / przyzwyczaiłam się. Wazne ze ja sobie sie podobam. pozdrawiam ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się i ja. Mam 178cm wzrostu, noszę max 9cm obcasy (bo na większych nie umiem się poruszać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Ja nie jestem aż tak wysoka jak niektóre dziewczyny tutaj się wypowiadające, ale do niskich też się nie zaliczam- mam 173 cm wzrostu i oczywiście noszę obcasy! I latem i zimą, świetnie czuję się na szpilce, a w dodatku mam ten komfort, że i tak nigdy nie "przerosnę" mojego TŻ jakichkolwiek obcasów bym nie miała, bo on ma 193.
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Ja mam 173 cm wzrostu i ostatnio kupilam sobie piękne kozaczki na 10 cm obcasie
![]() Noszę je od czasu do czasu, ale przyznam ze mam wrazenie ze ludzie się czasem dziwnie patrzą ![]() ale i tak będę w nich chodzić ![]()
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
ja mam 180 i tylko przez to ze jestem potwornie chuda nie nosze obcasow... kupilam kiedys na cm obcasie ale jak widzialam te spojrzenia... poza tym moim kompleksem od zawsze byla chudosc (przewaza nad wzrostem
![]() ![]() jak ktos sie dobrze w czyms czuje to uwazam ze nie powininen z tego rezygnowac tylko to nosic! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja mam 170cm i to jest mój najwiekszy kompleks ![]() ![]() Może i jestem głupia,ale w ogóle nie chodze w butach na obcasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
BAN stały
|
to super, że ten kompleks masz (za) największy.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja mam 182 i raz mi z tym dobrze, a raz strasznie ![]() ![]() ![]() ![]()
Za dużo myślę, za mocno czuję, za szybko się denerwuję i za lekko stąpam po ziemi ;] I wanna jam with you We're jamming, jamming And I hope you like jamming too Poszukuję kosmetyków Nouba!! ![]() WYMIENIĘ: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post16017228 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
ja równiez uwazam że nie ma czym się przejmować i obcasy nosić można. Ale pocieszać sie że kazda wygląda wtedy jak modelka to juz trochę na wyrost. Jesli dziewczyna jest bardzo wysoka i bardzo mocno zbudowana no to juz może trochę bardziej wtedy wygladać jak ten przysłowiowy "olbrzym". I nie myslę tu o takich dziewczynach które bez butów maja 1.70 cm bo to w tych czasach nic aż tak nadzwyczajnego.
W każdym badź razie nalezy nosic takie obcasy w jakich czujemy się najlepiej bez względu na wzrost. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;16324931]o tak spojrzenia sa najgorsze... a idzeisz sama czy z partnerem? jesli z partnerem przy ktorym na obcacach bedziesz nizsza lub rowna to pewnie
![]() idę z partnerem, który na szczęście ma 195 cm ![]()
Za dużo myślę, za mocno czuję, za szybko się denerwuję i za lekko stąpam po ziemi ;] I wanna jam with you We're jamming, jamming And I hope you like jamming too Poszukuję kosmetyków Nouba!! ![]() WYMIENIĘ: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post16017228 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupilam sobie kozaczki na obcasach 6cm czyli z moim 172, mam w nich 178 prawie 180 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie wysokie dziewczyny piers do przodu- glowa do gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Jestem jak najbardziej na tak dla wysokich kobiet noszących obcasy . Nie wiem dlaczego ale wg mnie od dziewczyn noszących wysoki buty bije jakas jaka hmm siła ? No nie wiem jak to określić .
Sama mam 173 i na codzień noszę 6 cm kozaki , a na studniówkę mam 12 cm ![]()
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
W ogole to skad sie wziely te wszystkie kompleksy na punkcie wzrostu? Od chorego spoleczenstwa, ktore w wiekszosci kieruje sie stereotypami. Kto powiedzial, ze kobieta musi byc wyzsza od mezczyzny? Wlasnie po to nas stworzono, zebysmy byly przykladem prawdziwej kobiecosci i dumnie reprezentowaly nasze ciala, piekne dlugie nogi, ktorych niejedna mogla by nam pozazdroscic! Sama wiem, ze komentarze osob trzecich moga wejsc na ambicje. Chlopak mojej kolezanki niejednokrotnie komentowal w dosc nieprzyjemny sposob moj wzrost, mowiac ze mam za dlugie nogi, dziewczyna nie powinna byc tak wysoka itd. Dodam jedynie, ze on sam ma 169cm wzrostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
nooo... nikt
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sama mam ok 175/6 cm wzrostu i chcialabym miec prawdziwe, w miare jakieś obiektywne argumenty za tym by lubić swój wzrost ![]()
![]() |
![]() |
#83 | ||
Wtajemniczenie
|
o o witam
![]() ja sie wypowiem, bo mam taki problem od wczoraj. ja właściwie nie chodzę na obcasach, ale za 2 tygodnie studniówka i postanowiłam kupic sobie szpilki ![]() nie mogłam się długo zdecydowac ale kupiłam śliczne z taka dużą kokardą na pięcie! tylko one mają 10 cm! mam 2 tygodnie, mam nadzieję ze w domu nauczę się w nich chodzic, z resztą będą one na poloneza a potem je zmienię po części oficjalnej. z mamą mam wielką różnicę zdań, ona bardzo rzadko nosi obcasy a już na pewno nie takie wysokie no i krytykuje mnie. dodam że mam 172 cm wzrostu. co myślicie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mamy nie słuchaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Też miałam kiedyś taki kompleks. Wziął sie stąd, ze zawsze byłam najwyższa w jakiejś grupie. Teraz mam wielu wysokich i przystojnych kolegów, to już to nie stanowi problemu. Zwłaszcza 1 tekst kolegi mnie naprostował. Przyszłam kiedyś na imprezę wylaszczona, w małej czarnej, a kolega mnie zlustrował od góry do dołu i stwierdził, ze "no fajnie, ale brakuje ci szpilek" ja: " jestem za wysoka, jakbym ubrała szpilki to juz w ogóle maskakra", on" no co ty, wyglądałabys za***iście!!!" A ze ten kolega to taka "męska laska", to sobie wzięłam do serca jego słowa
![]() Także obcasy mam i ubieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
matko, laski, 170-175 cm to naprawdę nie jest duży wzrost. Ja was proszę
![]() 180 i wzwyż to dopiero jest wysoka kobieta (zazdroszczę, ja bym chciała tyle miec, ale 7 cm mi brakuje ![]() Ja się BARDZO cieszę, że mam te przynajmniej 173. Na pewno nie chciała bym być niższa, a taki kompleks budują m.in. faceci 160 w kapeluszu. Swoje kompleksy przelewają na kobiety, które na pewno nie powinny ich mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
ja mam 177/178 i robię aferę jak buty mają obcasik 3 cm.. źle się czuję, bo jestem wysoka i jeszcze dodatkowo mam sobie dodawać centymetrów..
wprost nie cierpię komentarzy typu "ale jesteś wysoka!" ![]() cieszę się bardzo,że wysokich ludzi jest coraz więcej! przecież tyle sławnych aktorek/modelek jest wysokich i jeszcze noszą obcasy! kiedyś w pełni przekonam się i do mojego wzrostu i do bucików na obcasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to działa,ale gdzieś o tym czytałam. To dość powszechna opinia
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale dziewczyny ... tragedia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie, gadalam z facetami, ktorzy byli nizsi ode mnie, a mowili, ze jeszcze fajniej by bylo jakby laska mojego wzrostu nosila obcasy ;p bo nogi fajnie wygladaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.