Chlopak mnie lekcewazy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 20:35   #61
jociak
Raczkowanie

Dot.: Chlopak mnie lekcewazy

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość
Wiesz co nie mam jakiegos przyjaciela z mojego miasta bo te 2 lata zwiazku zrobily swoje. A nie chce zapraszac jakiegos kolegi z uczelni w ostatniej chwili bo to by byl jednak problem jak dojechac jak wrocic albo przenocowac. A ja nie chce miec wiecej problemow na glowie tylko odpoczac od tego wszystkiego. Jakiegos dawnego znajomego tez nie chce zapraszac w ostatniej chwili. Na weselu beda moi rodzice i moje przyjaciolki z chlopakami, ktorych dobrze znam wiec jakos przetrwam ta jedna noc
pewnie lepiej by było póść z jakąś osobą towarzyszącą, ale sama wiem jak to jest szukac kogoś na ostatnią chwilę, a że jak sama mówisz będą tam i Twoi znajomi, zabawa powinna być udana
no chyba, że cąły wieczór będziesz się zastanawiać nad sytuacją z Twoim TŻ(?)
Ale stanowczą zabraniam Ci tego robić

Zobacz fotoblog

jociak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 21:03   #62
milenka22
Rozeznanie

Nie dlatego nie biore telefonu, to pewne
Stary 2009-09-14, 22:26   #63
eliza111
Raczkowanie

mam podobną sytuację, niestety. Też jestem ze swoim chłopakiem 2 lata (teraz 29 września dokładnie miną 2 lata)...ale od jakiegoś czasu zachowuje się dziwnie, ma mniej czasu dla mnie, nie pisze już tak często smsów, mam wrażenie, że czuje się zbyt pewnie w tym związku bo już tyle razy zrywałam a później dawałam mu drugą szansę, że długo by o tym opowiadać. Ostatnio nawet w lipcu zobaczyłam że pisał z jakąś dziewczyną takie dosyć jednoznaczne sms-y " dobranoc;*, śniłaś mi się dziś;*"itp błagał żebym wróciła, że więcej tego nie zrobi że mnie nie okłamie, a jakiś tydzień temu przyszedł do mnie i mówił że musi iść szybko do domu bo ma bardzo dużo nauki i że bardzo by chciał zostać ale nie może bo musi się uczyć, po czym wydało się że od razu po wyjściu ode mnie z domu poszedł na spotkanie z kumplami, a wtedy naprawdę potrzebne było mi te spotkanie gdyż nie widzieliśmy się 5 dni a ja przez ten czas chorowałam i wszystko mnie bolało więc liczyłam na trochę czułość...a co dostałam? kłamstwo!...nie wiem jak mam się zachować...podobnie jak Ty podchodzę do wszystkiego strasznie emocjonalnie...i mała kłótnia a ja rycze całą noc! Próbowałam być bardziej stanowcza...ale długo w tym nie wytrwałam...ech...przepra szam że się tak rozgadałam na swój temat...ale czytając o Twoim problemie ptrzypomniał mi się mój własny i to jaka jestem bezradna i chyba głupia!
eliza111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 22:37   #64
milenka22
Rozeznanie

To co , ze ja zalozylam watek, wazne ze problem jest ten sam. Wlasnie w tym jest problem, ze my sie za bardzo boimy... Uslyszalam dzis taki tekst: Zrob to czego sie boisz a osiagniesz to czego pragniesz. Cos w tym jest...
Stary 2009-09-14, 22:48   #65
Elfir
Zakorzenienie

Jesli chcesz naprawiac związek - idz sama na wesele. Jak zaprosisz kogos obcego wyslesz syganl - juz jestem sama, nie potrzebuje cię.
Nawet jak twoj chłopak przyjdzie przeprosic z kwiatkami to też idz sama - powiedz, ze nie chciałaś go trudzic (ten trudny dojazd do ciebie i na wesele) i ciągnąc w koszty (no bo koszule nowa pewnie by musiał kupic i do fryzjera isc).

Innymi słowy pokazujesz ze nie jestes od niego uzalezniona ale za innymi też sie nie rozglądasz.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 23:03   #66
eliza111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milenka22 Pokaż wiadomość
To co , ze ja zalozylam watek, wazne ze problem jest ten sam. Wlasnie w tym jest problem, ze my sie za bardzo boimy... Uslyszalam dzis taki tekst: Zrob to czego sie boisz a osiagniesz to czego pragniesz. Cos w tym jest...
ja chyba najbardziej boję się samotności...tego że nie będę miała się do kogo przytulić, z kim iść na spacer, że już nie usłyszę tego "kocham Cię"...mam przyjaciółkę wspaniałą przyjaciółkę i koleżanki ale to nie to samo co chłopak czasem płacze dlatego że się z nim kłócę a później płaczę dlatego, że nie jestem na tyle silna żeby powstrzymać ten płacz. Na co dzień staram się pokazywać wszystkim że jestem silna ale tak naprawdę jest zupełnie inaczej...spróbuję zrobić tak jak radziły tu dziewczyny nie będę nalegała na spotkania pisała, dzwoniła tak często i spróbuję zorganizować sobie inaczej czas nie tylko spotkania z chłopakiem! Proszę tylko o Waszą pomoc abym wytrwała w tym postawieniu
Stary 2009-09-14, 23:16   #67
milenka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Jesli chcesz naprawiac związek - idz sama na wesele. Jak zaprosisz kogos obcego wyslesz syganl - juz jestem sama, nie potrzebuje cię.
Nawet jak twoj chłopak przyjdzie przeprosic z kwiatkami to też idz sama - powiedz, ze nie chciałaś go trudzic (ten trudny dojazd do ciebie i na wesele) i ciągnąc w koszty (no bo koszule nowa pewnie by musiał kupic i do fryzjera isc).

Innymi słowy pokazujesz ze nie jestes od niego uzalezniona ale za innymi też sie nie rozglądasz.
No wlasnie na pewno ide sama, bo nic nie wskazuje na to zeby on rozumial, ze sprawa jest powazna a para mloda jutro wplaca pieniadze za reszte gosci. A moj byly chlopak nie jest wart robienia problemu i narazania kogos na koszty, czy tym bardziej abym z nim poszla tylko dlatego, ze juz zaplacone. Bede sie lepiej czula z mysla, ze sprawa wesela jest juz rozwiazana

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

eliza111 ja zawsze gdy mysle zeby sie zlamac i napisac do niego czy zrobic inna glupote przypominam sobie ze bym sie upokorzyla i czula niedowartosciowana, pozbawiona dumy. I to mnie powstrzymuje
Stary 2009-09-15, 10:22   #68
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Cytat:
Napisane przez eliza111 Pokaż wiadomość
ja chyba najbardziej boję się samotności...tego że nie będę miała się do kogo przytulić, z kim iść na spacer, że już nie usłyszę tego "kocham Cię"...mam przyjaciółkę wspaniałą przyjaciółkę i koleżanki ale to nie to samo co chłopak czasem płacze dlatego że się z nim kłócę a później płaczę dlatego, że nie jestem na tyle silna żeby powstrzymać ten płacz. Na co dzień staram się pokazywać wszystkim że jestem silna ale tak naprawdę jest zupełnie inaczej...spróbuję zrobić tak jak radziły tu dziewczyny nie będę nalegała na spotkania pisała, dzwoniła tak często i spróbuję zorganizować sobie inaczej czas nie tylko spotkania z chłopakiem! Proszę tylko o Waszą pomoc abym wytrwała w tym postawieniu
Chcialabys moze porozmawiac na gg w tych trudniejszych chwilach?
Mam problem podobny jak autorka watku i ty, i chcialabym troche wsparcia w tych najtrudnieszych chwilach.
To pytanie kieruje tez do autorki.
Gdybyscie chcialy pogadac to numer: 7533284.
;*

Edytowane przez czarna_maciejka
Czas edycji: 2009-09-15 o 10:27
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 19:45   #69
eliza111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez [COLOR=Silver

[/COLOR]eliza111 ja zawsze gdy mysle zeby sie zlamac i napisac do niego czy zrobic inna glupote przypominam sobie ze bym sie upokorzyla i czula niedowartosciowana, pozbawiona dumy. I to mnie powstrzymuje

Mi chodzi raczej o to że ja nie chce z nim teraz zrywać ale chcę być bardziej stanowcza i mniej dostępna...dziś już spróbowałam wprowadzić to w życie...i hmmm...było podobnie jak u mileny "jesteś jakaś inna, dziś mnie nie kochałaś" itp...odpisałam że "kocham" ale po dłuższej przerwie a on odpisał "ta" nic na to nie odpisałam po czym dostałam wiadomość " ok co jest nie tak?" odpisałam że wszystko jest w porządku. i koniec rozmowy...później na gg znowu pytał co jest a ja nadal mówiłam że wszystko ok. No bo właściwie jest ok po prostu chcę mu pokazać że nie jestem od niego uzależniona i że nie jest pępkiem MOJEGO świata! no zobaczymy jak mi dalej pójdzie...jak na razie w chwilach kiedy chcę do niego napisać tak bez powodu myślę o tym co pisałyście Wszystkie na forum i odchodzi mi ochota ;p
Stary 2009-09-15, 20:40   #70
milenka22
Rozeznanie

Eliza111 wiesz mi sie wydaje, ze przyczyna tego bylo moze ze stalysmy siez byt oschle i niemile a to chyba nie w tym rzecz, trzeba ich delikatnie olewac ale bardzo subtelnie... musze powiedziec, ze moj sie zaczal troche starac. Powiedzialam mu wprost czego sobie zycze a czego nie i zamierzam sie tego trzymac. Za to jak wczesniej bylam dla niego niemila to on tez zaczal byc dla mnie niemily. W tym rzecz zebysmy byly mile jak dawniej a jednak zolzy ja postanowilam nie zmieniac dla niego nigdy planow i planowac rozne rzeczy z kolezankami z wyprzedzeniem a nie w ostatniej chwili jesli sie z nimi nie spotkam, a jezeli on przegapi nasz termin bo cos tam, to nie bedzie, ze nastepnego dnia sie zobaczymy dlatego, ze nastepny dzien mam juz zaplanowany. A moze tez ciezko im z dnia na dzien zaakceptowac nasze "nowe ja" wiec musimy zmiany wprowadzac bardziej subtelnie zeby sie nie polapali kiedy co i jak tak jak my sie kiedys nie zdazylysmy polapac kiedy nam zaczeli wchodzic na glowy
Stary 2009-09-15, 21:01   #71
eliza111
Raczkowanie

milenka22 Sama się zdziwiłam jego zachowaniem bo naprawdę nie zachowywałam się jakoś szczególnie inaczej po prostu ograniczyłam hmmm...odzywanie się do niego(?)...nie byłam niemiła co to tego byłam raczej tylko trochę mniej "przytulaśna" tzn. nie łapałam go pierwsza za rękę kiedy on tego nie zrobił nie przytulałam się pierwsza itp. chodzimy do jednej szkoły więc widujemy się codziennie i zwykle szukałam go na przerwach dziś tego nie robiłam...jutro też nie mam zamiaru...jak chce niech sam przyjdzie!o!
Stary 2009-09-24, 22:44   #72
milenka22
Rozeznanie

Dziewczyny ciekawa jestem jak efekty waszych zmian w zołzy?
Stary 2009-09-25, 11:51   #73
asik138
Raczkowanie

GG do asik138

milenka22 jak sie sprawy potoczyły?
asik138 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-25, 12:08   #74
milenka22
Rozeznanie

Na weselu byłam sama ale spotkaliśmy się w niedziele i w poniedziałek. Próbowałam z nim rozmawiać ale się po prostu nie da. Tak jak w książce o zołzach, jak zaczynam poważną rozmowę to mam wrażenie, że on się wyłącza. Jak na razie nie mogę powiedzieć o jakichś wielkich zmianach, może oprócz tego, że nie odwołał jeszcze żadnego naszego spotkania do tej pory. Zamierzam dzisiaj jeszcze raz przeczytać dlaczego mężczyżni kochają zołzy. Ta książka mnie jakoś tak pozytywnie motywuje.
Stary 2010-03-06, 22:07   #75
Domii089
Przyczajenie

Hej Dziewczyny !
nie wiem czy w dobrym miejscu piszę ale nigdy nie udzielałam się na żadnym forum ale znalazłam ten wątek i też chcę się poradzić bo mam podobny problem ;/
jestem z facetem 3miesiące, i ostatnio ja cały czas inicjuje Nasze spotkania, zależy mi na tym facecie, ostatnio coraz rzadziej zaczął do mnie się odzywać, zauważyłam, że coś jest nie tak a jak z Nim poważnie rozmawiałam to powiedział mi, że na zakochanie to On potrzebuje więcej czasu, na razie mnie tylko bardzo lubi. Z drugiej strony mówi, że jak mnie nie pokocha to mnie skrzywdzi, i że on Nas nie przekreśla i z niczego sie nie wycofuje. Raz jest dobrze raz jest źle .. już sama nie wiem co myśleć i czy w ogóle będzie z tego coś więcej ... tym bardziej, że w kwietniu wyjeżdża do DE na 3 miesiące ... proszę poradźcie coś bo oszaleje od tego myślenia
Pozdrawiam serdecznie
Domii089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 22:46   #76
forumkowiczka
Zadomowienie

Ja jestem z facetem prawie 8 lat. Roznie bywalo,ale to co jest treaz ((
Dzisiajeszy dzien to jakas masakra. tyle lez, tyle przykrosci...a ja prosilam jedynie o przytulenie (

Nie bede sie rozpisywac i tutaj. Jesli ktos bedzie chcial przeczytac to opisalam o co chodzi w watku o rozstanu z facetem
Stary 2010-03-06, 22:50   #77
Domii89
Przyczajenie

GG do Domii89 Send a message via Skype™ to Domii89

a co myślisz o moim problemie ?
Domii89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 20:47   #78
gorzkawa
Wtajemniczenie

hej milenka, jak tam, jesteście jescze razem? wątek rozpoczęłaś 2 lata temu, ciekawi mnie czy Wam się ułożyło, i czy nastąpiły jakieś wewnętrzne zmiany, twoja i jego..

wymiana książek

wymiana kosmetyków

wymiana szafa
gorzkawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości