![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przychodzice do domu, ściągacie z siebie ciuchy i co z nimi robicie?
Ale jest różnica między noszeniem przez 2 dni tej samej bluzki (też tak robię, jeśli wiem, że się nie spociłam i mam pewność, że bluzka jest świeża), a suszeniem przepoconej i zakładaniem jej następnego dnia, nie uważasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wietrzenia potu wypowiedzialam sie juz wcześniej. I mówię mu nie ![]()
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2009-09-29 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Wskakuje w dres a ciuchy wyjsciowe rzucam na komodę bo byc moze w tym dniu jeszcze gdzies pójde więc je założę ,nie mam niczego mokrego pod pachami bo uzywam antyperspirantu.
Wiadomo t-shirty wrzucam wieczorem do prania. zima cięzej jest wrzucić gruby swetr po 1 dniu bo raz trzeba go w wiekszosci uprac recznie ,wysuszyc co nie jest łatwe więc zakładam jeszcze 1-2 razy ,oczywiscie sprawdzam jaki jest jego stan ,pod swetrami nosze podkoszulki i te wrzucam do prania po 1 dniu. Spodnie nosze dłuzej ,czesto rurki w np. pn a we wtorek inne wiec nie widze powodu aby prac rurki po 1 dniu. Oczywiscie bielizna,podkoszulki,skar petki zmieniam codziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
dziewczyny poprawiłyscie mi humor
![]() juz myslałam ,ze to moje zboczenie ...codziennie inna bluzka i stos prania co dwa dni ![]() uwazam ,ze noszac bluzke cały dzien ma ona prawo wyladowac w brudach ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, jeśli bluzka byłaby sucha, nieprzepocona, po ściągnięciu wciąż pachnie płynem.. nie miałaś jej długo.. -ubierasz drugi raz (chociaż i to jest już mało higieniczne..). Ale jeśli bluzka jest tak mokra, że trzeba ją suszyć (!), to pozostaje jedna droga -do pralki.
Swetry, bluzy można schować do szafy i nosić kilkakrotnie bez prania. Szkoda Ci ubrań - może używasz zbyt silnych środków do czyszczenia? Poszukaj jakichś do ubrań delikatnych.. . Jeśli rano użyjesz dezodorantu, potem się spocisz, to ten dezodorant pozostaje w tkaninie, przez co niszczy bluzkę. Chociażby ze względu na wygląd ubrania wypadałoby ją wyprać. Chodziło chyba o zwykły strój, w którym idzie do pracy. Taki, w którym nie gotuje obiadu po powrocie do domu, ani nie sprząta w nim. Stąd ujęcie w cudzysłów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zależnie od stanu ciuchów, trafiają albo do kosza na pranie, albo na krzesło przy biurku
![]() ![]() Suszenie przepoconych rzeczy wydaje mi się dość niehigieniczne... Nie lepiej zainwestować chociaż w lepszy antyperspirant? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ciekawe... niedawno założyłaś wątek antytipsowy twierdząc, że są niehigieniczne podczas gdy Ty nosisz przepocone i śmierdzące ubranie drugi raz ? Ciekawe czy to jest higieniczne według ciebie. Nie wyobrażam sobie tego. Zawsze po przyjściu do domu przebieram się w jakieś domowe ciuchy, spodnie czy bluzę kładę albo na krześle obrotowym, albo na łóżku, a spocone koszulki czy bluzki wkładam do prania. Nie wyobrażam sobie żebym mogła nałożyć je drugi raz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
piore..wszystko zawsze, kurde nie dociera do mnie jak można dwa razy tą samą bluzke ubrać,fuj
![]() ![]() Moja mama się wkurza na mnie że nie ma miejsca później na suszarce, dlatego kupiła drugą ![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-09-29 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Wiesz to też trochę od organizmu zależy, ja jeszcze w LO mogłam zdjąć koszulkę po 2 godzinach wf - u i jedyne, co było od niej czuć, to proszek do prania (i tak prałam, bo po wfie nie wyprać sobie nie wyobrażam, mimo, że nie śmierdzi). Ale ja się po prostu prawie nie pocę, jak ktoś się poci bardzo i niezależnie od sytuacji, a ciuchy przepocone suszy i zakłada drugi raz, to dla mnie to jest szczyt obrzydliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja to po prostu lubię czuć że mam coś z prania na sobie
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam je do pralki
I przebieram sie w dresy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj wszystkie rzeczy rzucam jak popadnie:P Co do zmiany ubioru.. Zawsze używałam antyperspiranta i zazwyczaj wrzucam koszulkę do prania po 2-3 dni. Przecież nie będe codziennie wrzucać do prania, bo bym się za wodę i prąd nie wypłaciła:P Poza tym teraz będzie zima i gdzie to suszyć??
![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
tutmirlajt i jej wątki
![]() ![]() ja też jestem raczej z tych niepotliwych, chyba tylko w wielkie upały mam plamy pod pachami, a na plecach nawet po aerobiku nie, więc zdarza mi się nosić koszulkę 2 razy, ale nawet nie pod rząd - wieszam na wieszaku (mam taki stojący) i wrzucam na grzbiet po kilku dniach. pytałam faceta, nie śmierdzi nic a nic ![]() ![]()
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie wygląda to tek, że po powrocie z pracy przebieram sie w dresy. Bluzki po jednym założeniu ląduja w pralce a ze spodniami to zależy czy są brudne czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Bluzki zawsze lądują w praniu, po prostu tak się juz przyzwyczaiłam, a spodnie, zależnie od tego czy są brudne czy nie, do szafki lub do prania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Tutmirlajt, ale skoro nie używasz antyperspirantu i zakładasz przepocone (chociaż wysuszone) ubrania, to nie czujesz, że śmierdzisz? No przepraszam za obcesowość pytania, ale nie ma możliwości, by w takiej sytuacji pachnieć różami
![]() A propos, idę pranie włączyć, się mi przypomniało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
I dalej was nie rozumiem.
Nie wierze ze wszystkie tutaj dziewczyny piorą bluzki, po jednorazowym zalozeniu ich. A z pewnoscia kazda kobieta jest mokra pod pachami po przyjsciu z pracy? Mi nadal sie w glowie nie miesci dlaczego mialabym prac bluzke, koszule, skoro jest tylko mokra pod pachami i nie smierdzi potem- a zapewniam ze wech mam dobry. Bluzka pachnie jedynie antyperspirantem.. wiec nie rozumiem tego.. Poza tym- czytac uwaznie! Nie zakladam tej samej bluzki na drugi dzien! Tylko któregos dnia nastepnego np. poniedzialek a potem piatek. A swoja drogą, to niezle z was szyscioszki, skoro przepocone mokre ubrania dajecie do kosza z brudną bielizną- niezly smrodek musi z tego byc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poważnie, tak to odbieram.
![]() |
![]() |
#79 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() I nie, nie każda kobieta jest mokra pod pachami - sama pocę się bardzo mało, ale przecież bluzka może być nieświeża po prostu po całodziennym noszeniu, i wcale nie musi być przepocona. Ale zupełnie inaczej wygląda ubranie czyste, wyprane, a inaczej - noszone 12 godzin. Jest nieświeże i tyle. Pewnie, że jeansów nie piorę po 1 założeniu, tak samo grubego swetra (no chyba, że upaprałam), ale już np. koszulę zakładam tylko raz. Tak samo majtki czy skarpetki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak Twoja, ale moja bielizna i koszulki po jednym dniu nie śmierdzą - do tego są właśnie antyperspiranty, wkładki higieniczne i mycie się rano i wieczorem. Mimo to piorę je, bo są nieświeże. A że pranie w jakimś stopniu niszczy ciuchy - cóż, wiecznie ich nosić nie będę, mam ich sporo, a zawsze można nowe dokupić. Chyba to lepsze niż noszenie zakiszonej potem koszulki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
tutmirlajt, przerazasz mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa-wyobraz sobie zaschniety pot na Twojeje bluzce...zakladzasz ja znowu i w miejsce pod pacha laduje kolejna porcja potu...jak to sie skumuleje to ja nie mam pytan... czepilas sie tego kosza na bielizne...mi tam nic nie smierdzi bo robie pranie na biezaco...a jak sie zmienia bielizne i ubrania codziennie to tez nie smierdza, wiec ja takiego problemu nie mam
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest takie powiedzenie "to sie myje a nie wietrzy" myśle, że mozna to porownać do prania. Równie dobrze bym mogła powiedzieć, że nosze kilka razy te same majtki, bo używam wkładek higienicznych.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2009-09-30 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nawet dżinsy piorę raz na 2-3 dni bo lubię mieć rzeczy czyste, pachnące. Robiłam tak nawet w czasach gdy nie miałam pralki i wszystko prałam ręcznie. Piorę także kurtki, płaszcze, marynarki chyba, ze się nie da to raz na 1-2 tygodnie oddaję do pralni. Nic mi w łazience nie śmierdzi ponieważ robię pranie mniej więcej co 2 dni, więc nie ma problemu ze smrodkiem z kosza na pranie. O tym samym pomyślałam. Pracuję z ludźmi i wielu moich klientów i klientek, nawet ładnie i schludnie ubranych po prostu śmierdzi. Teraz już wiem dlaczego... To, że ktoś nie czuje własnego potu/smrodu nie oznacza, że nie czują tego inni...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-09-30 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
No i musze was przerazic bo nie raz widzialam ze osoba nosi koszule, bluzke po dwa razy. I to w moim najblizszym otoczeniu... A wiem, bo spałam z tymin osobami w jednym pokoju..
CO do kosza- owszem czepilam sie- bo skoro ubranie mokre i wklada sie do kosza na pranie i to pranie robi sie za dwa dni to sorry.. smród straszny.. A co do majtek- czytalam na innym forum, ze są osoby które tak własnie robią. Dla mnie to straszne, no ale coz... ![]() A myslicie ze jak w spodniach jestescie to nic wam sie nie poci? I to chyba jeszcze gorzej niz bluzki bo pod pachy uzywacie antypersirantu a na nogach nic. A jak ktos jest gruby to wiem ze poci sie mocno w udach.. I takie jeansy sobie zaklada.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
A co do rzekomej ochrony ubrań przed zniszczeniem: pacha spocona. MIMO antyperspirantu. Ale ok, zakładasz bluzkę 2 raz, być może i 3. I uważasz, że po wypraniu śladu nie będzie? Otóż nie - po pewnym czasie każda rzecz (prócz może swetrów, których raczej nie nosi się na gołe ciało) w miejscu pachy ma choćby leciutkie odbarwienia - i od potu, i antyperspirantu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pamietaj NIE KAZDA KOBIETA poci sie tak, jak Ty. Z Ciebie to za to musi byc czyscioszek skoro Twoja bielizna smierdzi !! Jak sie dba o higiene- mycie + codziennie swieza bielizna to nic nie smierdzi !!! Czyscioszku za dyche. Niezly smrodek pewnie kolo Ciebie sie ulatnia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I czego tutaj oczekiwać od starszych ludzi, jak młode wykształcone osoby mają takie zwyczaje higieniczne? Potem wchodzi człowiek do autobusu, a w powietrzu mozna siekiere zawiesić, bo tak nam rodacy "wietrzą" ciała i ubrania zamiast myć i prać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wspomnianych zapachów z kosza na bieliznę - zdarza się, że nie pachnie tam różami. teraz pomyśl, że ten zapach z kosza jest na tobie! afe... spróbuj powąchać swoją "mokrą" bluzkę na drugi dzień albo po kąpieli (jak już pisała jedna wizażanka). albo daj do powąchania osobie trzeciej (może tż?). swojego zapachu się nie czuje!! a pot, to pot. to rozkładające się bakterie... ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14511371]A co do rzekomej ochrony ubrań przed zniszczeniem: pacha spocona. MIMO antyperspirantu. Ale ok, zakładasz bluzkę 2 raz, być może i 3. I uważasz, że po wypraniu śladu nie będzie? Otóż nie - po pewnym czasie każda rzecz (prócz może swetrów, których raczej nie nosi się na gołe ciało) w miejscu pachy ma choćby leciutkie odbarwienia - i od potu, i antyperspirantu.[/QUOTE] ciągle zapominam to dopisać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą jak jak szajajaba pisała, plama i tak zostaje (pot+antyperspirant)
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.