![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Morderstwo na osiemnastkę - imprezy to przeżytek
Kilka, kilkanaście... W końcu 20-latek, który dostanie 25 lat, nawet po odsiedzeniu całej kary, będzie całkiem zażywnym 55-latkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
No zmiękłam. Poza tym dziś jest europejski dzień przeciwko karze śmierci :P i dyskusje się potoczyły...
Wydaje mi się że ktoś kto siedzi 25 lat w więzieniu już tam zostanie do końca... Wróci.
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-10-09 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różne są losowe przypadki, patrz przykład filmu "Dług". Czasami wystarczy wyjątkowo niesprzyjająca okoliczność, sytuacja i to MY możemy się w więzieniu znaleźć, w tych "luksusach". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Kiedyś byłam za karą śmierci, jednak moje poglądy się zmieniły.
Uwazam, ze nie powinno się kierować zasadą "oko za oko.." bo robiąc to sami zniżamy się do poziomu morderców. Dlaczego my mamy prawo zabijać tych zdegenerowanych ludzi, a oni mają nie mieć prawa zabijać nas? Zgoda, my jesteśmy dobrzy, oni źli. Tylko, ze ten system działa wyłącznie w przypadku normalnych ludzi, tych nienormalnych nie obchodzi. Czy zabijając nie postępujemy tak jak oni? Poza tym nie wiem co za ludzie wymierzaliby karę śmierci, chyba również bez wrażliwości, czy nawet sumienia. Czy ktoś z was zabiłby nawet i seryjnego morderce, jeśli miałby okazję? Ja nie byłabym w stanie wydawać tego śmiertelnego ciosu. Ale nie mam pojęcia co robić z tym mordercami. Czy uważacie, ze każdy morderca jest zły? Wiadomo, jeśli zabija niewinne osoby nie ma dla niego żadnych wyrazów współczycia. Jeśli jednak np. zabija tylko i wyłacznie innych morderców, to już myślę, ze niektórzy mieliby wątpliwości, bo przecież zabija innych degeneratów, może jednak ma uczycia itd. Zostawilibyście taką osobą na wolnosci, czy zabili/wsadzili do więzienia? No bo czym taka osoba różniłaby się od człowieka który wykonuje wyrok śmierci legalnie(oczywiście jesli kara śmierci byłaby dozwolona) Zaczynają więc więc usprawiedliwienia do różnego rodzaju zabójst, a od tego myślie, ze niedaleko droga do dalszych usprawiedliwień. Moze troche zamotalam, ale cięzko ubrac mi to w słowa. Ogólnie to myślę, ze najpierw trzeba zmienić prawa, aby ofiary miały większe prawa. Dlaczego każe się ludzi, którzy zabili w obronie własnej? Gdyby nie zabili sami straciłiby najprawdopodobniej życie. Nie rozumiem więc dlaczego większe prawa ma morderca, a nie ofiara. Gdzie tu sprawiedliwość? To samo w przypadku nieumyślnego zabójstwa. Człowiek sam wskoczył pod samochód, osoba prowadząca samochód nie była w stanie nic zrobić. Więc dlaczego ma za to płacić? Juz chyba samą karę dla normalnego człowieka jest fakt, ze się kogoś zabiło(mimo, ze nieumyślnie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;14685472]
To samo w przypadku nieumyślnego zabójstwa. Człowiek sam wskoczył pod samochód, osoba prowadząca samochód nie była w stanie nic zrobić. Więc dlaczego ma za to płacić? Juz chyba samą karę dla normalnego człowieka jest fakt, ze się kogoś zabiło(mimo, ze nieumyślnie) ![]() Nie ma czegoś takiego jak nieumyślne zabójstwo, jest co najwyżej nieumyślne spowodowanie śmierci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
czytałam właśnie o tej makabrycznej zbrodni, miałam zakładać temat, ale że odnalazłam ten - to i tu się wypowiem.
przeczytałam szczegółowe zeznania jednego z tych 'chłopaczków', opis zbrodni ii ... zrobiło mi się niedobrze i myślałam że nie doczytam do końca. w takich przypadkach jestem za karą śmierci. I już nawet nie obchodzi mnie 'zniżanie się do poziomu mordercy'. Wyrwiemy jednego chwasta i dzięki temu ocalimy kilkoro innych, normalnych ludzi. Zabili jednego człowieka, bo chcieli zobaczyć jak umiera człowiek. Wbijali nóż w szyję, potem w brzuch, potem jeszcze eksperymentowali z wbijaniem do oka, w między czasie wychodzili na papierosa i jedli kanapki. Zabili kolejny raz, bo chcieli zobaczyć jak umiera uduszony człowiek. Zawiązali na szyi skakankę, aż z ust i nosa poleciała krew. Ale to im nie wystarczyło. Trzeba było jeszcze okładać ciało belką i skakać po nim. Reszty nie mam siły pisać. I teraz pytanie - co jeszcze chcieliby w przyszłości sprawdzić ?
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Gdzies dzis czytalam ,ze dostali dozywocie.
Dobrze ,ze juz nigdy nie wyjda. Mam tylko nadzieje ,ze nikt ich wczesniej nie wypusci ,za zadne dobre sprawowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
dwójka dożywocie, jeden 25 lat...
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniejsza o to. To sobie posiedzą ;] Teraz mają około 20stki, więc nawet jeśli uda im się 'wcześniej' wyjść, to dopiero w wieku 55 lat ;]
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-01-04 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oni tej litosci nie mieli kiedy obierali komus zycie. Swietnie sie przy tym bawli. Juz na zawsze powinni zostac odizolowani od spoleczenstwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze nie wyjda
niech siedza i trzymaja sie z daleka od reszty ludzi
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.