samsung corby. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-01, 13:39   #61
jambose
Raczkowanie

Dot.: samsung corby.

Mi się kończy umowa za miesiąc i właśnie też zastanawiam się pomiędzy Avilą a Corby. Uwielbiam Samsungi, bo mam swój X680 grubo ponad 3 lata i nigdy mi się jeszcze nie zawiesił. Gdy spadał na płytki, chodnik, asfalt i kamienie, nawet się nigdy nie wyłączył! Niesamowicie trwały. Tylko obudowa z tyłu jest mocno zarysowana, ale to normalne, gdy się cały czas trzyma w kieszeni Dlatego nie będę przepłacać za Nokie, tylko pozostanę wierna Samsungowi. Jeszcze mam możliwość kupienia Samsunga B3310 z wysuwaną klawiaturą, więc już sama nie wiem. Jestem w kropce.

Maturzystka 2010

Prawko zdane za pierwszym podejściem - 28.10.2009 r.
jambose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 14:03   #62
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez jambose Pokaż wiadomość
Mi się kończy umowa za miesiąc i właśnie też zastanawiam się pomiędzy Avilą a Corby. Uwielbiam Samsungi, bo mam swój X680 grubo ponad 3 lata i nigdy mi się jeszcze nie zawiesił. Gdy spadał na płytki, chodnik, asfalt i kamienie, nawet się nigdy nie wyłączył! Niesamowicie trwały. Tylko obudowa z tyłu jest mocno zarysowana, ale to normalne, gdy się cały czas trzyma w kieszeni Dlatego nie będę przepłacać za Nokie, tylko pozostanę wierna Samsungowi. Jeszcze mam możliwość kupienia Samsunga B3310 z wysuwaną klawiaturą, więc już sama nie wiem. Jestem w kropce.
to zależy czego oczekujesz od telefonu...
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 14:23   #63
qczelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
mnie przy słuchaniu MP3 i pojawieniu się smsa telefon wibruje...
więc może pokombinuj jakoś w ustawieniach profili? napewno da się coś z tym zrobić.
faktycznie, przy mp3 lekko wibruje, dziękuję,
ale przy radiu niestety nadal nic i też strasznie wkurza mnie to, a moze to tez kwestia przyzwyczajenia ze w starej nokii dostalam w zestawie słuchawki ktorymi moglam przełączac zarówno stacje radiowe jak i piosenki mp3, a tu raz ze w komplecie nie ma w słuchawkach takiej opcji, to pan w salonie stwierdził ze nawet jak dokupie inne sluchawki z wieksza iloscia przyciskow to nie gwarantuje ze bedzie działało....
qczelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 14:35   #64
krowa118
Zadomowienie

Raporty jako sms? O jeju jak ja tego nie lubiłam w moim samsungu c100. I tak klawiatura troszke mnie jednak zawiodła, bo wygląda na to ze jest taka jak u mnie w gps a jej nie znosze. Juz sama nie wiem co mam wybrać

"Jeździć szybko nie znaczy jeździć dobrze"
krowa118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 18:31   #65
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez krowa118 Pokaż wiadomość
Raporty jako sms? O jeju jak ja tego nie lubiłam w moim samsungu c100. I tak klawiatura troszke mnie jednak zawiodła, bo wygląda na to ze jest taka jak u mnie w gps a jej nie znosze. Juz sama nie wiem co mam wybrać
a kupujesz samodzielnie (np. allegro) czy z salonu za "złotówkę"?
Wiesz, ja mam ten telefon już tydzień, wyszłam z założenia że jak mi się nie spodoba, to go sprzedam i sobie kupię inny
Stary 2009-11-01, 19:04   #66
krowa118
Zadomowienie

Z salonu. Nigdy nie psrezdawałam telefonu, zawsze gdzieś krąży w rodzinie, albo jest jako awaryjny. Dla mnie az tak bardzo wygląd telefonu sie nie liczy, wole mieć np lepszy aparat bo jak pojechałam na wakacje to zapomniałam aparatu i robiłam foty komórką. Mam teraz pare dylematów wiecej jeden w tą czy w tą nie robi mi różnicy, zasanowie sie nad nim, zapytam chłopaka oparametry, baterie itd i wybiore.

Stary 2009-11-01, 20:05   #67
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez krowa118 Pokaż wiadomość
Z salonu. Nigdy nie psrezdawałam telefonu, zawsze gdzieś krąży w rodzinie, albo jest jako awaryjny. Dla mnie az tak bardzo wygląd telefonu sie nie liczy, wole mieć np lepszy aparat bo jak pojechałam na wakacje to zapomniałam aparatu i robiłam foty komórką. Mam teraz pare dylematów wiecej jeden w tą czy w tą nie robi mi różnicy, zasanowie sie nad nim, zapytam chłopaka oparametry, baterie itd i wybiore.
pod względem aparatu to już wolalabym np. Avile, Corby ma tylko 2 mpx, a Avila 3,2. Bateria trzyma podobnie, kilka dni zależnie od intensywności użytkowania... Warto skorzystać np. na stronie ery czy innych z porównywarki telefonów, można zestawić sobie max 3 modele dość pomocne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 20:29   #68
qczelo
Raczkowanie

to prawda z tą porównywarką, zwłaszcza jak ktoś ma własnie jakies kilka modeli już na oku i tylko pomiędzy nimi juz się decyduje
Stary 2009-11-01, 20:44   #69
krowa118
Zadomowienie

Zastanawiam się też nad nokią i LG chyba skorzystam z tych porównywarek bo serio się już pogubiłam z tym wszystkim. Dzięki za radę.

Stary 2009-11-03, 07:34   #70
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Ja wybierałam w sumie między Corbym, Avilą a LG Cookie.
Nie miałam wcześniej styczności jedynie z Corbym, wybrałam go w ciemno
ale Avile odrzuciłam bo wg mnie słabo reagowała, a Cookiego dlatego na przykład, że jak jest na nim sporo plików, to bardzo zamula, kiedy musi je ładować.
Chociaż mojemu kumplowi mulił już jak miał ok. 50 zdjęć i 60 plików muzycznych - galeria ładowała się długoo... A to mnie zniechęca.
Stary 2009-11-03, 15:05   #71
jujka
Rozeznanie

ja równiez jestem posiadaczka tego telefonu od prawie miesiaca i problemów nie miałam żadnych, choc początkowo nie umialam pisac esów. co wybiore odbiorce to palec gdzies mi umykał i sruuu wiadomosc pusta wysłana .ale troche wprawy i teraz śmigam jak szalona z pisaniem. ogólnie telefon zgrabny i prosty w obsludze, zreszta nie mam szczególnych wymagań, dla mnie telefon ma dzwonic i wysyłac esy <tak>
jujka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 18:58   #72
kaix
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez andzia 22 Pokaż wiadomość
Minusem jest ustawianie tapety poniewaz potrzeba specialnych potrojnych( nigdzie nie moge takich znalesc)
tapety z samsunga avilla też są potrójne, w sieci ich multum i na moim corby działają. Osobiście uważam że aparat ma faktycznie słaby ale za to widgety(o których nie wiedziałam, że istnieją) są super . Druga rzecz, która mnie lekko deprymuje to fakt, że corby robi wrażenie strasznie delikatnego... znaczy, po ścianach nim nie chcę rzucać, ale ciągle mi się zdaje że jak np upadnie na dywan to koniec z nim ogólnie porównując cenę do jakości jest bardzo w porządku. zwłaszcza bateria trzyma rewelacyjnie.
kaix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 21:52   #73
marrellic
Zakorzenienie

Ja się tylko zastanawiam jak jest wytrzymałość na mrozy tych telefonów..

"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia".
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 22:40   #74
qczelo
Raczkowanie

jeśli chodzi o to mój póki co bez zarzutu, a często używam go na wolnym powietrzu, a teraz często bywa ono mroźne, przez większość czasu trzymam go także w kieszeni cienkiego płaszcza, która najcieplejsza też nie jest i nie odczuwam jakiś zmian w działaniu telefonu
Stary 2009-11-04, 13:44   #75
oliwia2
Raczkowanie

Wiecie , słaby jest ten Corby.....
oliwia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 14:21   #76
marrellic
Zakorzenienie

No ja póki co w moim też nie zauważyłam.. ale jak trzaśnie grubą zimą to ja nie wiem..

"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia".
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 14:32   #77
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez marrellic Pokaż wiadomość
Ja się tylko zastanawiam jak jest wytrzymałość na mrozy tych telefonów..
melduję, że przy temp. ok -10 stopniu sprawuje się dobrze ;D
w niższych nie miałam okazji sprawdzić

Cytat:
Napisane przez oliwia2 Pokaż wiadomość
Wiecie , słaby jest ten Corby.....
a możesz uagrumentować? jednak by wypadało...
Stary 2009-11-05, 09:40   #78
ozonek
Raczkowanie

od wczoraj jestem szczęśliwa (chyba musze się jeszcze do niego przekonać) posiadaczką tego telefonu i mam kilka pytań do właścicielek:
-telefon mam z ery i na pulpicie wyświetla mi się logo operatora w takim podłużnym prostokącie który można przesuwac po pulpicie. Czy można to jakoś wyłączyć?
-czy jest możliwość aby godzina wyświetlała się większą czcionką?
-nie wyświetla mi się data na ekranie głównym, co z tym zrobić?
-wyjaśnijciemi proszę co to jest ten (widget) poprostu się w tym nie łapie
jak dodać nowe słowo do słownika T9
ozonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 10:06   #79
Mmargarita007
Raczkowanie

Hmm jak wyłączyć logo? Rozwiń to boczne menu i po prostu przeciągnij logo tam. Powinno zniknąć
Co do reszty - nie mam zielonego pojęcia ;D

"Weź swój los w swoje ręce, a ręce daj w górę. Złota rybka? Zapomnij! Poszła na emeryturę"
Łona

Mmargarita007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 14:35   #80
perceptive
Przyczajenie

Wink Dot.: samsung corby.

Cytat:
Napisane przez ozonek Pokaż wiadomość
od wczoraj jestem szczęśliwa (chyba musze się jeszcze do niego przekonać) posiadaczką tego telefonu i mam kilka pytań do właścicielek:
-telefon mam z ery i na pulpicie wyświetla mi się logo operatora w takim podłużnym prostokącie który można przesuwac po pulpicie. Czy można to jakoś wyłączyć?
-czy jest możliwość aby godzina wyświetlała się większą czcionką?
-nie wyświetla mi się data na ekranie głównym, co z tym zrobić?
-wyjaśnijciemi proszę co to jest ten (widget) poprostu się w tym nie łapie
jak dodać nowe słowo do słownika T9
po kolei:
-Możesz przesunąć(paluchem;D) logo operatora do tzw. widgetów albo po prostu przełączyć na inny pulpit, żeby Cię nie irytowało.
-Co do godziny. Nie da rady (chyba!), ale możesz w ustawieniach widgetów ustawić zegar analogowy, po czym przeciągnąć na jeden z pulpitów,
-Data - jak punkt wyżej, ustawiasz w widgetach i przesuwasz na pulpit,
-Ja Ci widgetami rzucam, Ty przecież nie wiesz o co z tym chodzi, wiem, moja inteligencja;D. Otóż na pulpicie, że tak powiem z lewej mańki, masz taka strzałkę i naciskasz na nią i pojawia Ci się pasek tych 'niewiadomych' widgetów. Służą one do niczego innego, jak do szybszego dojścia do celu. Wystarczy, że przeciągniesz je na pulpit (z tego paseczka) lub dwukrotnie klikniesz i już jesteś tam gdzie chcesz (no może wszędzie Cię te widgety nie doprowadzą). Jeśli chcesz ustawić inne ikonki na owym pasku, wystarczy, że wejdziesz: ustawienia->wyświetlacz->widget i zaznaczasz co chcesz.
Myślę, że trochę rozjaśniłam. Jeśli nie, pytaj dalej.

Edytowane przez perceptive
Czas edycji: 2009-11-05 o 14:38 Powód: literówki! ;P
perceptive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 17:55   #81
Kingulinga_
Przyczajenie

Wink Dot.: samsung corby.

Cytat:
Napisane przez esolinka Pokaż wiadomość
NO własnie ja zastanawiam się, czy avila, czy corby... :/ Co doradzacie Dziewczyny? W corby nie ma takiej klawiatury jak na kompie, tak?
Tzn jest, ale nie jak klawiatura a na dotyk ;D
Kingulinga_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 18:18   #82
ozonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perceptive Pokaż wiadomość
po kolei:
-Możesz przesunąć(paluchem;D) logo operatora do tzw. widgetów albo po prostu przełączyć na inny pulpit, żeby Cię nie irytowało.
-Co do godziny. Nie da rady (chyba!), ale możesz w ustawieniach widgetów ustawić zegar analogowy, po czym przeciągnąć na jeden z pulpitów,
-Data - jak punkt wyżej, ustawiasz w widgetach i przesuwasz na pulpit,
-Ja Ci widgetami rzucam, Ty przecież nie wiesz o co z tym chodzi, wiem, moja inteligencja;D. Otóż na pulpicie, że tak powiem z lewej mańki, masz taka strzałkę i naciskasz na nią i pojawia Ci się pasek tych 'niewiadomych' widgetów. Służą one do niczego innego, jak do szybszego dojścia do celu. Wystarczy, że przeciągniesz je na pulpit (z tego paseczka) lub dwukrotnie klikniesz i już jesteś tam gdzie chcesz (no może wszędzie Cię te widgety nie doprowadzą). Jeśli chcesz ustawić inne ikonki na owym pasku, wystarczy, że wejdziesz: ustawienia->wyświetlacz->widget i zaznaczasz co chcesz.
Myślę, że trochę rozjaśniłam. Jeśli nie, pytaj dalej.

Bardzo Ci dziękuje za wytłumaczenie godzinę i datę rzeczywiście można ustawić w sposób który podałaś, z czego się bardzo cieszę.
Czy mogłabyś rozjaśnić mi jeszcze kwestie związane z Bluetooth- czy za to połączenie się płaci? (bo blueconnect to raczej oczywiste)
Mam jeszcze jedno pytanko (jak narazie jedno hehe bo napewno nie raz jeszcze tu zaglądne) odnośnie słownika. Jak dodać słowo/słowa do słownika?
ozonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 19:24   #83
qczelo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ozonek Pokaż wiadomość
Czy mogłabyś rozjaśnić mi jeszcze kwestie związane z Bluetooth- czy za to połączenie się płaci? (bo blueconnect to raczej oczywiste)
Mam jeszcze jedno pytanko (jak narazie jedno hehe bo napewno nie raz jeszcze tu zaglądne) odnośnie słownika. Jak dodać słowo/słowa do słownika?

Więc co do bluetooth, to z tego co mi wiadomo na ten temat to jest całkowicie darmowe, przez bluetooth łączysz się bowiem tylko z innymi urządzeniami bluetooth a nie z internetem, ale można wpisać w google i napewno bedzie mnostwo elaboratów na ten temat

Co do dodawania słowa, to jak piszesz smsa oczywiscie z uzyciem T9, to u dołu ekranu mniej więcej na środku masz taką niebieską ikonkę (trudno mi powiedziec co przedstawia, ale jedyna niebieska) i jak na nia klikniesz to sie zmienia słowo i masz pod słowem ktore piszesz takie jakby rozwijane okienko z możliwymi słowami, rozwijasz je klikajac w nie, zjeżdżasz na sam dół tego okienka gdzie masz guzik "dodaj wyraz"

mam nadzieję, że pomoglam choc odrobine

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 19:50   #84
perceptive
Przyczajenie

myślę, że qczelo wyjaśniła wystarczająco
bluetooth - darmowy, darmowy!
Stary 2009-11-07, 16:15   #85
bonucha
Przyczajenie

Zapraszam na http://www.corby.fora.pl/ -nowo otwarte forum o Corby ,wkrótce gry java,aplikacje i wiele wiele innych.
bonucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 17:09   #86
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez bonucha Pokaż wiadomość
Zapraszam na http://www.corby.fora.pl/ -nowo otwarte forum o Corby ,wkrótce gry java,aplikacje i wiele wiele innych.
reklama?
już przewrażliwiona jestem
Stary 2009-11-08, 00:23   #87
Iris
Raczkowanie

Mam problem z mp3. Wgrałam pliki na kartę pamięci do katalogu muzyka i nie potrafię dodać ich do listy odtwarzania. Do listy mogę dodać tylko utwory umieszczone w pamięci telefonu, a nie te z karty pamięci. Problem polega na tym, że przy odtwarzaniu plików z katalogu muzyka trzeba za każdym razem włączać kolejny utwór, co jest zupełnie niepraktyczne. Może ktoś będzie mógł mi pomóc?
Poza tym, jestem z niego zadowolona
Iris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 08:54   #88
qczelo
Raczkowanie

pomogłabym Ci ale nie wiem jak, bo sama ustawiłam sobie to "na czuja" i to w zasadzie przypadkiem, ale działa bez zarzutu, więc jedyna moja rada to metoda prób i błędów i poszukać poprostu, bo dać się da napewno
Stary 2009-11-08, 12:12   #89
perceptive
Przyczajenie

Smile Dot.: samsung corby.

Cytat:
Napisane przez Iris Pokaż wiadomość
Mam problem z mp3. Wgrałam pliki na kartę pamięci do katalogu muzyka i nie potrafię dodać ich do listy odtwarzania. Do listy mogę dodać tylko utwory umieszczone w pamięci telefonu, a nie te z karty pamięci. Problem polega na tym, że przy odtwarzaniu plików z katalogu muzyka trzeba za każdym razem włączać kolejny utwór, co jest zupełnie niepraktyczne. Może ktoś będzie mógł mi pomóc?
Poza tym, jestem z niego zadowolona
No to jedziemy po kolei - jak zwykle
W 'Moich plikach' utwórz nowy folder(zwany w telefonie katalogiem) np. 'Muzyka' (PAMIĘTAJ, żeby zaznaczyć na kartę pamięci). Z folderu w którym wcześniej umieściłaś swoje mp3 przenieś wszystko do nowego. Następnie wejdź w Odtwarzacz mp3>Listy odtwarzania>utwórz (podajesz jakąś nazwę np. domyślna 'Lista odtwarzania 001)>zapisz. Ukazuje Ci utworzone listy, jeśli nie to włazimy od początku Menu>Odtwarzacz mp3>Listy odtwarzania wybierasz konkretną [dotykając paluchem]> Dodaj>Utwory i powinny być piosenki Pomogłam? Jeśli nie męcz dalej

Edytowane przez perceptive
Czas edycji: 2009-11-08 o 12:13 Powód: tradycyjnie - literówki
Stary 2009-11-09, 20:35   #90
Iris
Raczkowanie

Perceptive, bardzo dziękuję za pomoc Nie wiem, dlaczego, ale ciągle to się udaje tylko z jedną płytą. Przy kolejnej - zapisanej tak samo na karcie pamięci - już nie. Kiedy próbuję dodać piosenki do kolejnej listy odtwarzania, nie ma ich na wyświetlającej się liście utworów do dodania.
Iris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości