![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: samsung corby.
Mi się kończy umowa za miesiąc i właśnie też zastanawiam się pomiędzy Avilą a Corby. Uwielbiam Samsungi, bo mam swój X680 grubo ponad 3 lata i nigdy mi się jeszcze nie zawiesił. Gdy spadał na płytki, chodnik, asfalt i kamienie, nawet się nigdy nie wyłączył! Niesamowicie trwały. Tylko obudowa z tyłu jest mocno zarysowana, ale to normalne, gdy się cały czas trzyma w kieszeni
![]()
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale przy radiu niestety nadal nic i też strasznie wkurza mnie to, a moze to tez kwestia przyzwyczajenia ze w starej nokii dostalam w zestawie słuchawki ktorymi moglam przełączac zarówno stacje radiowe jak i piosenki mp3, a tu raz ze w komplecie nie ma w słuchawkach takiej opcji, to pan w salonie stwierdził ze nawet jak dokupie inne sluchawki z wieksza iloscia przyciskow to nie gwarantuje ze bedzie działało.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Raporty jako sms? O jeju jak ja tego nie lubiłam w moim samsungu c100. I tak klawiatura troszke mnie jednak zawiodła, bo wygląda na to ze jest taka jak u mnie w gps a jej nie znosze. Juz sama nie wiem co mam wybrać
![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, ja mam ten telefon już tydzień, wyszłam z założenia że jak mi się nie spodoba, to go sprzedam i sobie kupię inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Z salonu. Nigdy nie psrezdawałam telefonu, zawsze gdzieś krąży w rodzinie, albo jest jako awaryjny. Dla mnie az tak bardzo wygląd telefonu sie nie liczy, wole mieć np lepszy aparat bo jak pojechałam na wakacje to zapomniałam aparatu i robiłam foty komórką. Mam teraz pare dylematów wiecej jeden w tą czy w tą nie robi mi różnicy, zasanowie sie nad nim, zapytam chłopaka oparametry, baterie itd i wybiore.
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
to prawda z tą porównywarką, zwłaszcza jak ktoś ma własnie jakies kilka modeli już na oku i tylko pomiędzy nimi juz się decyduje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się też nad nokią i LG chyba skorzystam z tych porównywarek bo serio się już pogubiłam z tym wszystkim. Dzięki za radę.
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja wybierałam w sumie między Corbym, Avilą a LG Cookie.
Nie miałam wcześniej styczności jedynie z Corbym, wybrałam go w ciemno ![]() ale Avile odrzuciłam bo wg mnie słabo reagowała, a Cookiego dlatego na przykład, że jak jest na nim sporo plików, to bardzo zamula, kiedy musi je ładować. Chociaż mojemu kumplowi mulił już jak miał ok. 50 zdjęć i 60 plików muzycznych - galeria ładowała się długoo... A to mnie zniechęca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
ja równiez jestem posiadaczka tego telefonu od prawie miesiaca i problemów nie miałam żadnych, choc początkowo nie umialam pisac esów. co wybiore odbiorce to palec gdzies mi umykał i sruuu wiadomosc pusta wysłana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Ja się tylko zastanawiam jak jest wytrzymałość na mrozy tych telefonów..
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o to mój póki co bez zarzutu, a często używam go na wolnym powietrzu, a teraz często bywa ono mroźne, przez większość czasu trzymam go także w kieszeni cienkiego płaszcza, która najcieplejsza też nie jest i nie odczuwam jakiś zmian w działaniu telefonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Wiecie , słaby jest ten Corby.....
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
No ja póki co w moim też nie zauważyłam.. ale jak trzaśnie grubą zimą to ja nie wiem..
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niższych nie miałam okazji sprawdzić ![]() a możesz uagrumentować? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
od wczoraj jestem szczęśliwa (chyba
![]() -telefon mam z ery i na pulpicie wyświetla mi się logo operatora w takim podłużnym prostokącie który można przesuwac po pulpicie. Czy można to jakoś wyłączyć? -czy jest możliwość aby godzina wyświetlała się większą czcionką? -nie wyświetla mi się data na ekranie głównym, co z tym zrobić? -wyjaśnijciemi proszę co to jest ten (widget) poprostu się w tym nie łapie ![]() jak dodać nowe słowo do słownika T9 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Hmm jak wyłączyć logo? Rozwiń to boczne menu i po prostu przeciągnij logo tam. Powinno zniknąć
![]() Co do reszty - nie mam zielonego pojęcia ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() -Możesz przesunąć(paluchem;D) logo operatora do tzw. widgetów albo po prostu przełączyć na inny pulpit, żeby Cię nie irytowało. -Co do godziny. Nie da rady (chyba!), ale możesz w ustawieniach widgetów ustawić zegar analogowy, po czym przeciągnąć na jeden z pulpitów, -Data - jak punkt wyżej, ustawiasz w widgetach i przesuwasz na pulpit, -Ja Ci widgetami rzucam, Ty przecież nie wiesz o co z tym chodzi, wiem, moja inteligencja;D. Otóż na pulpicie, że tak powiem z lewej mańki, masz taka strzałkę i naciskasz na nią i pojawia Ci się pasek tych 'niewiadomych' widgetów. Służą one do niczego innego, jak do szybszego dojścia do celu. Wystarczy, że przeciągniesz je na pulpit (z tego paseczka) lub dwukrotnie klikniesz i już jesteś tam gdzie chcesz (no może wszędzie Cię te widgety nie doprowadzą ![]() Myślę, że trochę rozjaśniłam. Jeśli nie, pytaj dalej. Edytowane przez perceptive Czas edycji: 2009-11-05 o 14:38 Powód: literówki! ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo Ci dziękuje za wytłumaczenie ![]() Czy mogłabyś rozjaśnić mi jeszcze kwestie związane z Bluetooth- czy za to połączenie się płaci? (bo blueconnect to raczej oczywiste) Mam jeszcze jedno pytanko (jak narazie jedno hehe bo napewno nie raz jeszcze tu zaglądne) odnośnie słownika. Jak dodać słowo/słowa do słownika? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc co do bluetooth, to z tego co mi wiadomo na ten temat to jest całkowicie darmowe, przez bluetooth łączysz się bowiem tylko z innymi urządzeniami bluetooth a nie z internetem, ale można wpisać w google i napewno bedzie mnostwo elaboratów na ten temat ![]() Co do dodawania słowa, to jak piszesz smsa oczywiscie z uzyciem T9, to u dołu ekranu mniej więcej na środku masz taką niebieską ikonkę (trudno mi powiedziec co przedstawia, ale jedyna niebieska) i jak na nia klikniesz to sie zmienia słowo i masz pod słowem ktore piszesz takie jakby rozwijane okienko z możliwymi słowami, rozwijasz je klikajac w nie, zjeżdżasz na sam dół tego okienka gdzie masz guzik "dodaj wyraz" mam nadzieję, że pomoglam choc odrobine ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
myślę, że qczelo wyjaśniła wystarczająco
![]() bluetooth - darmowy, darmowy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Zapraszam na http://www.corby.fora.pl/ -nowo otwarte forum o Corby ,wkrótce gry java,aplikacje i wiele wiele innych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już przewrażliwiona jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Mam problem z mp3. Wgrałam pliki na kartę pamięci do katalogu muzyka i nie potrafię dodać ich do listy odtwarzania. Do listy mogę dodać tylko utwory umieszczone w pamięci telefonu, a nie te z karty pamięci. Problem polega na tym, że przy odtwarzaniu plików z katalogu muzyka trzeba za każdym razem włączać kolejny utwór, co jest zupełnie niepraktyczne. Może ktoś będzie mógł mi pomóc?
Poza tym, jestem z niego zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
pomogłabym Ci ale nie wiem jak, bo sama ustawiłam sobie to "na czuja" i to w zasadzie przypadkiem, ale działa bez zarzutu, więc jedyna moja rada to metoda prób i błędów i poszukać poprostu, bo dać się da napewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() W 'Moich plikach' utwórz nowy folder(zwany w telefonie katalogiem) np. 'Muzyka' (PAMIĘTAJ, żeby zaznaczyć na kartę pamięci). Z folderu w którym wcześniej umieściłaś swoje mp3 przenieś wszystko do nowego. Następnie wejdź w Odtwarzacz mp3>Listy odtwarzania>utwórz (podajesz jakąś nazwę np. domyślna 'Lista odtwarzania 001)>zapisz. Ukazuje Ci utworzone listy, jeśli nie to włazimy od początku Menu>Odtwarzacz mp3>Listy odtwarzania wybierasz konkretną [dotykając paluchem]> Dodaj>Utwory i powinny być piosenki ![]() ![]() Edytowane przez perceptive Czas edycji: 2009-11-08 o 12:13 Powód: tradycyjnie - literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Perceptive, bardzo dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.