|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() Ja miałam dziś dostać i echo, ale zapewne zawita jutro znając życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Kasiu już Cię wpisałam
![]() ![]() Cosaaaaaa gratulacje!!!!!!!!!!!!!! rewelacja!!!!!!!!!!!!! Czekam z utesknieniem na zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Linka a może nie przyjdzie ![]() ![]() Haniu a jak Ty się czujesz kochana??
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-27 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=
Linka a może nie przyjdzie ![]() ![]() [/QUOTE] Nie wierzę w to Carol, naprawdę nie wierzę.... ![]()
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-10-27 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz tylko czekać na ![]() ![]() i koniecznie zdjęcie Edytowane przez niutek Czas edycji: 2009-10-27 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny już II część???Jejku kiedy to minęło?
![]() Przyznam, że od mojego ostatniego postu zaległości nie nadrobiłam, bo po prostu nie mam kiedy.Ciągle praca, uczelnia i masę innych pilnych spraw. ![]() Najgorsze jest to, że akurat mam dni płodne a przutulaliśmy się raz i to 3 dni przed owulacją, a teraz kiedy są największe szanse to mój mąż albo tak pożno wraca z pracy, że idzie zaraz spać, albo jedzie na noc do rodziców bo musi coś z nim załatwić.Wściekła jestem bo ten cykl moge raczej spisać na straty... Cosmaaa gratuluje zaręczyn!!! Kasiu bardzo się cieszę, że twoj Tż w końcu podjął taką ważną decyzję.To znaczy że cie bardzo kocha. Tylko pilnuj go , żeby nie uciekł ci tak jak mój, kiedy będzie najbardziej potrzebny ![]()
#66 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze ja.... też się staram.
Wiem, że mało mnie tu widać jednak zaglądam i "przelatuje" Wasze posty. To mój pierwszy cykl starań ![]() Pozdrawiam Was cieplutko przyszłe grubaski ![]() Mnie dziś szef w pracy powiedział, przy jakiejśtam rozmowie, że on nie chce słyszeć o żadnych ciążach.. że mamy (pracownice) się wstrzymać conajmniej pół roku ;( Kurrr... jeszcze będzie moją macicą rozporządzał :[ Wściekłam się...ale juz nie wiem co robić. Mam umowę o pracę ale nie wiem kiedy mu powiedziec jak się uda, czy wogóle mówić.. czy może mnie zwolnić z tego powodu.. Ehh.. Załamka. Czy może mnie zwolnic domyślając się, że jestem w ciąży zanim mu dostarczę oficjalny papier? Nic nie wiem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2009-10-27 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojecia co go sprowokowalo, ale jestem w siodmym niebie. Po prostu jak filip z konopii sie urwal. Ale ja mam takie przeczucie ze on musial to rozwazac (w zyciu bym sie nie spodziewala ze on uzywa tej swojej lepetynki to rozwazania takich spraw ![]() ![]() ![]() Gosiaro o juz ja go przytrzymam ![]() ![]() Carol dzieki za wrzucenie mnie na liste ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
No, nie 3 dni mnie nie było a tu już II część
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Linka a jednak moze bedzie fasolinka...ja mam jakas mala plamke i nie wiem czy to casem nie nadchodzi@ z jednej strony juz bym chciala bo mam dosc takiego czekania a spoznia mi sie nio 5-6 dni
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nigdy nie mów nigdy! A nóż widelec ..... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Popieram zrób test
![]() ![]() ![]()
#74 |
Zakorzenienie
|
aa2 jestem zatrudniona tu w sumie od półtora roku, dopiero w sierpniu przeszłam na umowe o pracę. Z tego co pamiętam to mam ją chyba na 3 albo na 5 lat.
![]() Nie wiem już co robić... |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Ja tez juz uciekam. Musze sie naszykowac na staranka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
jak masz na taki długi okres czasu to może cie za przeproszeniem cmoknąć , bo kobiety w ciązy są pod ochroną i nie może cie zwolnic jak jesteś w ciązy i nawet jak da ci wypowiedzenie to bedzie bezskuteczne tylko nie zgadzaj sie w razie czego za porozumieniam stron bo wtedy juz nic nie można zrobic
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Od tygodnia całkiem inaczej
![]() Tak ogólnie dobrze, chociaż mdłości mam prawie przez cały dzień. Głowa mnie ostatnio często boli, ale nie wiem czy to tak w ciąży, czy może przez tę pogodę. Piersi mi rosną w oczach i niedługo przyjdzie czas na wymianę staników ![]() Apetyt mi dopisuje, ale jadłabym tylko mięso i pomarańcze ![]() A teraz idę spać, bo oczy mi się zamykają... buziaki i dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
aa2
aha, czyli mam się nie zgadzać na żadne wypowiedzenia? ![]() Bo bałam się najbardziej, że da mi wypowiedzenie zanim mu dostarczę oficjalny papier od gina. Ale skoro się nie liczy nawet wtedy to mam tyłek trochę spokojniejszy ![]() To nie przerywam starań... nie będzie mi tu żaden szef rządził moją maciczką! ![]() Dziękuje Ci bardzo za odp. ![]() hanjah gratulacje wielkie! ![]() Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2009-10-27 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
skonsultuj jeszcze może to gdzieś, ale z tego co czytałam to z ciążą są różne sytuacje, prostsza sprawa jest jak jest umowa na nieokreślony bo wtedy od pierwszych dni pracy jesteś pod ochrona, a jeżeli chodzi o określony czas to chyba od 3 miseiaca ale skonsultuj to z pip-em możesz zadzwonic powiedzieć co i jak i na pewno ci powiedzą
tutaj znalazłam pare ciekawych rzeczy: Kodeks Pracy: Art. 177. § 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy. § 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie przekraczającym jednego miesiąca. § 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. § 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy. § 4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia, od którego zależą uprawnienia pracownicze. § 5. Przepisy § 1, 2 i 4 stosuje się odpowiednio także do pracownika-ojca wychowującego dziecko w okresie korzystania z urlopu macierzyńskiego. no i może jeszcze to Ci pomoże: http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/jestes_w_ciazy_poznaj_swo je_prawa_i_przywileje_w_p racy-a_7162.htm nie chce cie wprowadzać w błąd dlatego wklejiłam pare rzeczy ktore znalazłam, ja miałam na nieokreślony i w tym jestem bardziej obeznana, dlatego to co napisałam lepiej skonsultować, ale wydaje mi sie że nie mogliby cie zwolnić Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-10-27 o 22:37 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
BAN stały
|
Pierwsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
A ja druga
![]() Zaraz lecę do pracy, na szczęście jutro wolne i w końcu pójdę do przychodni dowiedzieć się co i jak. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziwczynki
![]() Z tego co pamiętam ![]() ![]() ![]() Aneczka witamy, super że wszystko w porządku ![]() a teraz mykam troszkę poczytać co tam nowego u Was ![]() Miłego dzinka. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() Ja tez mam nie ciekawego szefa,tyle tylko że umowe mam na czas nieokreślony i moze mnie pocałować.... ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Linka mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
Chyba nie ma za bardzo czego gratulowac, bo juz z rana sie poklocilismy ...
Jak wroci z pracy to zobaczy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Panienko trzymam kciuki za Twoje decyzje ![]() aneczko super że już lepiej, oby tak dalej Kasia no to super, że twojemu TŻ tak się odmieniło ![]() ![]() Cosma gratulacje zareczyn. To teraz wianek na głowę i weselicho... Edzia ja to tak czasami zastanawiam się nad tymi badaniami penetralnymi, co bym zrobiła co czuła jakby wyszło coś nie tak... tak jak pisałaś o podwójnych kciukach, nawet jeśli Twoje dziecie będzie tak miało to co... będziesz kochać tak samo jak będzie miało 10 czy 11 paluszków... a poważne wady rozwojowe to widać na zwykłych usg... wady serca, rozszczepienie kręgosłupa, czy jakieś takie inne.. Cytat:
Ja przy pierwszej ciąży czekałam z wiadomościami dla pracodawcy do 3 miesiąca, bo wczesniej to różnie bywa (z ciążą) i stwierdziałam, że jak cos się stanie a wrócę po np poronieniu to wtedy mogę dostać wypowiedzenie do ręki (bo już chroniona nie jestem) a tak to tylko jakieś zwolnienie - można zmyślić inny powdó nieobecności i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
witam witam ale wy pędzicie dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() cossma nie wiem czy oglądasz brzydule.. ale ona tam fajnie powiedziała...dobrze jak nie za dobrze.. Edytowane przez niutek Czas edycji: 2009-10-28 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Haniu to nie jest źle z dolegliwościami ciążowymi ![]() ![]() Ja dzisiaj znowu będę w biegu, szukamy auta które mniej pali, bo nasz smok je około 9,5 l/100 km i mamy juz dosyć ![]() Tz już z banku zrezygnował, bo tam skończone chamstwo i teraz razem będziemy nasz biznesik rozwijać ![]() ![]() Cosmaa na pewno szybciutko sie pogodzicie ![]() ![]() Miłego dzionka dziewczynki ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-28 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.