![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uwaga na oszustkę Princeska69 !
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Zakon Sióstr Przytulanek pod wezwaniem Matki Boskiej Rękodzielnej
|
Sytuacja przypomina wyjątkowo smutny dowcip o leżącym na ulicy pobitym na tatar facecie, nad którym pochyla się zatroskany psycholog, ze słowami:
- Ten kto to zrobił, pilnie potrzebuje pomocy! Dziewczyny, istnieją zasady i reguły. Podejmujesz sie czegoś - wywiąż się. Nie możesz? Uprzedź, zadzwoń, napisz, przeproś. Elementarna uczciwość i dobre wychowanie tego wymagają. Nie zdążyłeś przed faktem? Lepiej za późno, niż o wiele za późno. I to nie poszkodowany powinien dążyć do kontaktu, a ten kto przyjął cudze pieniadze, otrzymał nieopłaconą przesyłkę, podjął zobowiązanie, z którego nie może/nie chce się wywiązać. Dla niektórych jest to rzecz oczywista, inni uważają, że to zwykłe pierdoły "bo to tylko stówa", "bo mam co innego na głowie" i "nic się nie stanie jak sobie poczekają". I stanowczo jestem po stronie tych, którzy zaufali i dostali z tego tytułu po tyłku. Za dobre serce właśnie i za zaufanie na kredyt. |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Wygląda na to, ze na poczatku października Princesska jeszcze miała sie całkiem dobrze ( dowód: https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=19505759 ) Więc osoby szukające z nią kontaktu od września są ewidentnie robione przez nią w bambuko. Co do późniejszych transakcji ciężko powiedziec. Dla mnie jednak tych zbiegów okoliczności jest zdecydowanie za dużo, aby wierzyc w uczciwośc Princesski. Sorry...
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proponuje zmienic tytul watku na : "Jestem bez klasy i kasy (tudziez flaszki/odlewki)" A swoja droga chetnie sie dowiem za co autorka dostala ostrzezenie, bo chyba nie za podejrzenie, ze ktos ja wyraznie robi w ...?
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie - podobnie jak dla Winter, kompletnie niezrozumiałe jest jak, wiedząc że ma się zalegające płatności/sprawy, można zniknąć i nie napisać nawet kilku słów wyjaśnienia? Ja źle bym w nocy spała; kwestie finansowe zawsze traktując poważnie. To piszę ogólnie odnośnie tego typu spraw, kiedy nagle okazuje się że telefon jeden z drugim wyłączony, na maile nikt nie odpowiada, kontakt zerowy; a jak jest to mglisty. Jak czegoś się człowiek podejmuje, to powinien to do cholery zakończyć.
Sabb, wierzę że się martwisz o Princeskę; ale skoro ostatnio się logowała [lub - druga wersja - ktoś się za nią logował] czy też przeprowadzała inne transakcje w tym samym czasie gdy innych olewała; to nie wiem czy porywanie się na ostateczność ["nie wiemy czy żyje"] ma sens. To trochę makabryczna wersja wydarzeń, ale to oczywiście tylko moje zdanie. I szczerze mówiąc, nie do końca jestem przekonana czy punkty karne dla Zielonej były słuszne. Nie winię dziewczyn że są rozemocjonowane czy wściekłe: ostatnio coraz więcej jest dziwnych zniknięć lub nagłych cisz w eterze, i to nie u nowych Wizażanek. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni; z drugiej strony przykro że zaufanie na Perfumach zostało po raz kolejny mocno nadszarpnięte - jeśli nie - już legło w gruzach. P.S. Piszecie coś o automatycznym logowaniu - mam zapamiętane hasło, i w Wizażu i ogólnie w komputerze, ale mimo wszystko póki nie kliknę 'zaloguj', to nic samo się nie dzieje. Więc jak to robicie, że po wejściu na stronę od razu jesteście zalogowane? Pytam z ciekawości, bo nie ogarniam tej kuwety.
#66 | ||
Zakorzenienie
|
chyba wejśc na wizaż można bez logowania ale dopóki nie otworzy się strony Wizaż to nie ma człowieka na liście obecnych osób....nawet jeśli dane są zapamiętane
![]() |
#67 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
jak kliknę wizaz to jestem od razu zalogowana- mysle ze jak sie ma wizaz jako strone startową to sie człowiek od razu pojawia. Co do princeski- moze trzeba pogrzebac w wątkach i odszukać siostrę
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- To drugie konto Princesski/jej siostry było na nick BonBonGirl o ile się nie mylę. Mogłam coś przekrecic, ale to coś w tym stylu było. Jesli się tez nie mylę to właśnie wokół tego konta była ta cała afera z Ban-em, więc pojęcia nie mam czy kontro nadal istnieje.
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
czyli Endżi
|
No właśnie, dzieje się coś dziwnego i to na nieco większą skalę.
Przypadek znikania z czyimiś pieniędzmi to najdramatyczniejsza wersja - i bardzo współczuję wszystkim których to spotkało. No i fajnie byłoby gdyby nie mydlono ludziom oczu, że ktoś konał długie miesiące, bo sytuacja wyglądała tak że później były łgarstwa i mataczenie. Perfumiary to wrażliwe istoty (no jakoś to się chyba koreluje) i są w stanie wiele zrozumieć - w tym wyłączenie się z natychmiastowego dopełniania zobowiązań z powodu choroby. Ale kłamstwa w żywe oczy i odstawianie teatrzyku, że nie potrafię odebrać telefonu to już dla mnie parodia. Dlatego też szczerze śmieszą mnie dopiski autorek allegrowych aukcji - "jestem Wizażanką". Jakby było to gwarantem szlachetnych intencji. Ale są też sprawy teoretycznie mniejszego kalibra. Jak na przykład to, że obydwie organizatorki zakupów znikają i od półtora miesiąca nie można posunąć sprawy ani o krok na przód. Gdzie są Aggie i 13ryjek ![]() Dyskusyjnym urokiem naszych zakupów jest to, że sporadycznie widujemy się w realu. A nawet posiadanie numeru telefonu nie gwarantuje dosłownie niczego. Szczerze zniechęciłam się do wspólnych zakupów i nie sądzę żebym łatwo skusiła się na kolejne, których nie będę organizowała osobiście. Bo niepojętym jest dla mnie to żeby wykazywać się takim brakiem szacunku i nie napisać choćby zdania o tym co się dzieje. To zajmuje 30 sekund a jeśli nie ma się sił czy ochoty zrobić tego samemu to zawsze można poprosić o pomoc kogoś bliskiego. Co do odszukiwania siostry Princesski to nie mam pojęcia jaki według Was ma to sens skoro dziewczyna ma stałego bana. To przecież po niej Princesska go odziedziczyła.
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co wiecej, dyskusje na temat sposobu reakcji na ewidentne oszustwa wysylaja odpowiedni komunikat dla kolejnej, nieuczciwej osoby. Monopolu na empatie tez tu nikt nie ma i nie wydaje mi sie, zeby ta cecha nie mogla isc w parze z dochodzeniem wlasnych praw.
![]() |
#71 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Może bez przesady?! Cytat:
Wątek na razie zostaje Jak również paragraf o ataku na inną Użytkowniczkę, pod który niewątpliwie można podciągnąć nazwanie jej oszustką i to w tytule wątku. Zastanawiam się dlaczego wszystkie pokrzywdzone odzywają się dopiero teraz? Może lepiej byłoby informować Modów na bieżąco? Dzięki temu osoby z tendencją do delikatnie mówiąc "nierzetelności" byłyby wyłapywane wcześniej. Słyszałam tylko o sprawie z Aggie, niestety miła pani w telefonie niezmiennie oznajmia, że "abonent czasowo niedostępny". Poza telefonem nie mam realnej możliwości zrobienia niczego, Do Princeski się dodzwoniłam, zmartwione pocieszam, że żyje i ma się dobrze. Powiedziała, że za dwa dni będzie miała dostęp do internetu. Mam nadzieję, że wszystko ureguluje jak należy.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- To mówi samo za siebie. "żyje i ma się dobrze". Należałoby dodac: tylko ma Was w głębokim poważaniu. Szkoda słów. Ewidentny dowód na to, ze dojrzałośc i mądrośc zyciowa Princesski jest baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo pozorna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed wszystkim napisałam do Ciebie maila w zeszłym tygodniu (ba, nawet dwa), zero odpowiedzi. Nie można było powiadomić mailem, że będzie przesyłka później? Oszczędziłabyś ludziom sporo nerwów. Zakładam, że skoro wystawiałaś przedmioty na aukcji, byłaś w kondycji na tyle dobrej, że mogłaś przynajmniej napisać jednym zdaniem, bez pisania referatów, kiedy przesyłkę wyślesz. Tylko tyle oczekiwałam, a jakikolwiek brak kontaktu dla mnie wyglądał niestety jednoznacznie i nie możesz mieć pretensji, że napisałam, co napisałam, wierz mi, nie lubię latać po forach, prosic ludzi o numery telefonów i się skarżyć. Rozumiem, że masz/miałaś problemy ze zdrowiem, bardzo współczuję, ale uważam, że jeśli ze z tego czy innego względu nie możesz sie zająć wysyłką i kontaktem, może należaloby najzwyczajniej odłożyć sprawy sprzedaży na inny, bardziej sprzyjajacy okres. Pozdrawiam również. Ta sama Gothic, i jw. sprawa wyjaśniona. Niby wszystko w porządku, ale jednak kontakt kiepski.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.” Edytowane przez Tsukichan Czas edycji: 2009-10-27 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zielona30, myślę, że nie przesadzasz. Jeśli mogę coś doradzić - poczekaj jeszcze chwilę (jeśli finansowo możesz), potem po prostu zgłoś to. Dziewczyny, istnieje niestety taka kwalifikacja prawna jak oszustwo internetowe bądź oszustwo przez ogłoszenie. Edytowane przez mex Czas edycji: 2009-10-27 o 17:01 Powód: dodatek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobą nierzetelną jest Gothic, i co zrobiono w jej sprawie ? Dziewczyny broniły jej własnymi cyckami - co jest dla mnie niepojęte, mimo że okazała się wstrętną oszustką. Aggie pracuje w biurze podróży, miala w podpisie adres/telefon - nie można tam zadzwonić/spytać/pójść ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie, lepiej biadolić tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama widzę po sobie, że teraz za chiny nie podłączę się do wspólnych zakupów do organizatorki, której nie znam dobrze z perfum. Chociaż smutne jest to, że nawet duża ostrożność nie gwarantuje iż nie zostaniemy z niczym. Chociaż w przedmiotowej sprawie nie jestem pokrzywdzona to szalenie mi przykro dziewczyn i w ogóle całej tej sytuacji. To jakieś fatum czy cuś ![]()
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Szugar, ale spokojnie, oddychaj głęboko
![]() Nie wzięłaś pod uwagę, że dziewczyny z Warszawy które mają coś z zakupów Aggie, w większości przypadków pracują - w tych samych godzinach, co reszta społeczeństwa? Zaprzęgnąć do tego niewdzięcznego zajęcia [ganiania po czyimś miejscu pracy] inne, niezainteresowane Wizażanki też nie wypada, imho. Skoro temat główny wątku został "rozwiązany", a w każdym razie cudem nadwiślanym kontakt uzyskano, to ja już sobie milknę; nie ma co ciągnąć dyskusji.
#81 |
czyli Endżi
|
No właśnie, nie wypada mi nikogo nagabywać żeby poszedł na przeszpiegi do miejsca pracy. Zapytałam czy komuś coś wiadomo i dowiedziałam się, że nie.
#82 |
Lady of Harley-Davidson
|
problem w tym, ze zarowno Gothic, jak i princeska byly dobrze znane z perfum... gdyby to byly jakies nowe, nieznane uzytkowniczki nikt by sie wobec nich tak nie zachowal [nie powierzyl pieniedzy]
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#84 |
czyli Endżi
|
Agniesiu, chyba różnie bywa. Fakt, że ciężkim szokiem jest kiedy osoba świetnie rozpoznawalna wykręca taki numer.
Ale inna sprawa, że za organizację na przykład takich zakupów zagranicznych bierze się osoba może i bez złej woli, ale kompletnie bez przygotowania. Nigdy nie kupowała w tym sklepie, nie zna angielskiego, nie ma pojęcia jak obsługiwać kartę kredytową, nie wie co w jakim polu wpisać, nie słyszała na jakiej zasadzie działa urząd celny i jakie dokumenty trzeba im przesłać podczas procedury vatowania. I potem wielokrotnie pisze na pw do kilku "bardziej doświadczonych" dziewczyn z prośbą o ratunek. Serio, aż nie do uwierzenia. Przecież taka nieumiejętność zdroworozsądkowego oszacowania swoich sił to jest proszenie się o nieszczęście! A na te zakupy zapisane jest ponad dwadzieścia osób i cieszą się, że mogą w nich uczestniczyć. Wszystko ciągnie się pełne dwa miesiące i będzie jeszcze sporo dłużej. Nie w mojej gestii jest kogokolwiek umoralniać i mam wrażenie, że gdybym się odezwała to zaraz by mnie zakrzyczano, że po cholerę się wtrącam ![]() Ale to już inna sprawa i ten wątek stał się miejscem gdzie żalimy się ogólnie na całą sytuację ostatniego miesiąca.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-10-27 o 18:52 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam watek,... smutno, no cóż, gdzie wiele osób, a kontakt wirtualny tylko- należy się spodziewać, że któraś sprawa związana z finansami prędzej czy później się rypnie. To pewne jak w banku, niestety.
![]()
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2009-10-27 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Przyznam, że byłam oburzona tytułem wątku, kiedy zaczynałam czytać pierwszy post, ale im więcej czytam, tym sytuacja brzydsza. Przykro.
![]() Tak jak pisze Rachela, jest i dla mnie sprawą niewyobrażalną przyjąć cudze pieniądze i nie wywiązać się z umowy, nie wytłumaczyć, nie dać znać ani słowem. Pamiętam, że sama rozmawiałam na wizażu z Princeską nie tak dawno, kiedy nasza drużyna wkopała Dolcanowi Ząbki 4-0 ![]() Współczuję dziewczynom, które przejechały się na tym zaufaniu ![]()
#87 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja np nie mam pojęcia jak Aggie wygląda ![]() Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2009-10-27 o 19:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no tak źle to nie jest...zdjęcia Aggi są na wątkach zlotowych, ja np kojarzędokładnie jak wygląda, a imię i nazwisko na pewno ktos ma, chociaz sam pomysł nachodzenia w pracy jest dla mnie nieco absurdalny
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-27 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
never say no to panda
|
Nie chcę dolewać oliwy do ognia, ale muszę też swoja dwa grosze wtrącić.
Princeska kupiła u mnie na gazetowy Czekoladowanilię. Umówiłyśmy się, że ja wyślę jej paczuszkę, natomiast kasiorę wpłaci mi 'na dniach'. Ja, w ferworze zakupów na Lucky, zupełnie zapomniałam o obietnicy i zapakowanym flachoniku leżącym na szafie i czekającym na wysyłkę. Przelewu na koncie nie było, Princeska się nie odzywała, więc nic mi o przesyłce nie przypomniało. Dopiero kilka dni temu znalazłam paczuszkę - czym prędzej przeleciałam wzrokiem całą historię (od pierwszego maila od Princeski) i, niestety, żadnej wpłaty ![]() Czekoladowanilia znalazła już nową właścicielkę (może nieładnie z mojej strony, ale zależało mi na funduszach), jednak pewien... "niepokój" zwiazany z poprzednią transakcją pozostał. Bo ja dalej nie wierzę, że Princeska zrobiła taki "przekręt" celowo i z pełną premedytacją. Zawsze fajna i równa babeczka była (że tak kolokwialnie określę ![]() ![]() Się generalnie martwię... *edit - przeczytałam cały wątek... i już sama nie wiem, co myśleć za 'miętka' jestem i tyle :/ (zresztą nie tylko ja tak uważam, bo wypomniano mi już raz odgórnie moją łatwowierność/głupotę)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-10-27 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Lady of Harley-Davidson
|
cbrku, nie martw się:
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.