Październikowe PM :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 15:07   #61
zlotko855
Rozeznanie

Dot.: Październikowe PM

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Tego dodtkowego alkoholu to my nie duzo kupujemy tak po butelece kilku, tak jak pisałas likierek kawowy i cytrynowy, martini 2 rodzaje koniaczek i jeszcze mój TZ mówił ale nie pamietam dokładnie. U nas na stole wiejskim bedzie, kiełbaska 2 rodzaje, kaszanka, udziec, szynka, salceson, pasztecik, smalec, duży wiejski chlebek, ogóreczki, kabanosy, tyle co pamiętam. Widzielismy ten stoł było tego dużo. Jeśli moge zapytac to ile macie gorących posiłków z obiadem.
mamy 4 posilki gorace + obiad + salatki, wedlina, pieczywo, lody, galarateki, sledziki + ciasta + napoje + tort to jest wszystko w cenie ktora placimy za osobe. a Wy ile macie posilkow? 4 to wystarczajaco no plus obiad to 5? u nas goscie bawia sie dlugo.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 15:14   #62
hipka80
Raczkowanie

Myśmy myśleli nad 4 (razem z obiadem), ale dopiero w połowie sierpnia mamy ustalić menu.....
ślub mamy na 17 - pelna msza wiec pewnie przed 19 bedziemy na miejscu, bo chociaż to kawałeczek od kościoła to pewnie jeszcze życzenie po ślubie etc. wiec pewnie obiad bedzie ok 19. Zakładając, ze wesele bedzie do ok 5 to 1 posiłek srednio co 3 godz (zgadza sie? bo nigdy z matmy dobra nie byłam) do tego przekąski wiec myśle, ze starczy.
wszytsko zależy od tego, o której zaczyna sie wesele i do której mniej wiecej trwa
hipka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 15:21   #63
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
A tak rzeczywiscie nie napisałm taka fryzurka mi sie własnie podoba, pierwsza moja wersja to rozpuszczone ale tak jak piszesz boje sie ze później strągi beda takie wisiec. W przylizanych fryzurka mi nie jest ładnie wiec myślałam o takich delikatnych loczka i z tyłu koczek. Kwiatuszka chce wpiąc taka różyczke jak przy sukience. Ja mam welonik. To zadroszcze włosków, mnie sie zniczyły od rozjasniania i teraz wróciłam do swego kolorku. Tylko czy mnie fryzjerka uczesze tak, musze sie umówic na próbna

super pomysl z ta rozyczka do wlosow, nawiazujaca do rozyczek na sukni umowilas sie juz na probna? ja jeszcze nie i nie wiem kiedy to zrobie, bo fryzury nie wybralam. to co wkleilas mysle, ze super bedzie pasowac do sukni. bedzie tak lekko i zwiewnie.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
Myśmy myśleli nad 4 (razem z obiadem), ale dopiero w połowie sierpnia mamy ustalić menu.....
ślub mamy na 17 - pelna msza wiec pewnie przed 19 bedziemy na miejscu, bo chociaż to kawałeczek od kościoła to pewnie jeszcze życzenie po ślubie etc. wiec pewnie obiad bedzie ok 19. Zakładając, ze wesele bedzie do ok 5 to 1 posiłek srednio co 3 godz (zgadza sie? bo nigdy z matmy dobra nie byłam) do tego przekąski wiec myśle, ze starczy.
wszytsko zależy od tego, o której zaczyna sie wesele i do której mniej wiecej trwa
dobrze prawisz hipka, tak chyba co 3h posilek tez jeszcze nie ustalilismy menu. jak rezerwowalismy sale, to kierownik nam mowil ile ma byc tych posilkow i pamietam ze 5 z obiadem, ale nie wiem czy dobrze, bo to bylo 1,5 roku temu. ale zgadzalo by sie, bo slub o 14, ale zanim dojedziemy to bedzie 16-17, bo jeszcze zyczenia, wszystkie ceregiele zwiazane z wejscie na sale i obiad i pozniej do rana 4 posilki

Stary 2009-05-11, 15:27   #64
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
mamy 4 posilki gorace + obiad + salatki, wedlina, pieczywo, lody, galarateki, sledziki + ciasta + napoje + tort to jest wszystko w cenie ktora placimy za osobe. a Wy ile macie posilkow? 4 to wystarczajaco no plus obiad to 5? u nas goscie bawia sie dlugo.
My też mamy 5 posiłków gorących razem z obadkiem, ślub mamy na 17. 5 to chyba jest własnie wsam raz i jeszcze przeciez bedzie stół wiejski. Jeszcze są te przekąski - wędlinka, sałatki, jaka faszerowane. Wesele przewidziane do 4 - 5 rano. A na poprawiny trzy gorące posiłki u nas poprawiny trwają od 14 - 22.

Na fryzurke sie jeszcze nie umówiłam, własnie ją znalałam i mi sie spodobała. Mysle o próbnej tak moze w sierpniu, ze jak by mi nie pasowała to jeszcze szansa znalezienia innej. Jak masz geste włoski to łato znaleź fryzurke
Stary 2009-05-11, 15:28   #65
hipka80
Raczkowanie

Ja jak słucham opinii o udanych weselach to zawsze powtarza sie to samo:
Zimna wódka,ciepłe jedzenie i dobra muzyka
troche mam stresa z ta muzyką, bo naszego zespołu to jedynie prezentacje na DVD widzieliśmy, a umowe rodzice podpisywali, no ale mamy sie z nimi spotkać w sierpniu i pogadamy o naszych oczekiwaniach....tak to jest jak sie chciało mieć w rodzinnym mieście weseleale, jestem dobrej myśli
Stary 2009-05-11, 15:33   #66
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
troche mam stresa z ta muzyką, bo naszego zespołu to jedynie prezentacje na DVD widzieliśmy, a umowe rodzice podpisywali, no ale mamy sie z nimi spotkać w sierpniu i pogadamy o naszych oczekiwaniach....tak to jest jak sie chciało mieć w rodzinnym mieście weseleale, jestem dobrej myśli
Dokładnie dobra muzyka to podstawa, my wzieliśmy jeden z lepszych ale jak sie ostanio okazło to rózne są opinie i tez go z DVD zamawialismy, ale ostanio pojechaliśmy na naszą sale a tu oni grają i sie troszki uspokoiłam i nawet juz wiem jaką bede miała pierwsz piosenke Paulla "Od dziś" pięknie ją śpiewa woklistka.
NApewno bedziesz zadowolona ze swojego, a dużo płacisz za zespół jesli moge spytac?
Stary 2009-05-11, 15:35   #67
zlotko855
Rozeznanie

tez mysle, ze tyle cieplych dan wystarczy, no wlasnie jeszcze ten stol i zimna plyta.

zespol mamy, ktory wybrali rodzice...ale graja niezle, wazne ze ludzie dobrze sie przy nich bawia. a w miedzyczasie w cenie lokalu jest DJ, ktory puszcza muzyke kiedy zespol ma przerwe i wtedy tez mozna sie bawic, dlatego liczymy na DJ'a ze pusci nam piosenke na pierwszy taniec.

Stary 2009-05-11, 15:37   #68
hipka80
Raczkowanie

2 000 PLN, ale bez grania w kościele + bodajże 60 zł za każdą godzinę poprawin. Wesele nad morzem i tam sa takie ceny - na szczęście
jesli chodzi o 1. taniec to jeszcze na 100% nie postanowione, ale prawdopodonie Bolton"When a man loves a woman" - ale to jeszcze do obgadania z moim lubym
Stary 2009-05-11, 15:38   #69
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie dobra muzyka to podstawa, my wzieliśmy jeden z lepszych ale jak sie ostanio okazło to rózne są opinie i tez go z DVD zamawialismy, ale ostanio pojechaliśmy na naszą sale a tu oni grają i sie troszki uspokoiłam i nawet juz wiem jaką bede miała pierwsz piosenke Paulla "Od dziś" pięknie ją śpiewa woklistka.
NApewno bedziesz zadowolona ze swojego, a dużo płacisz za zespół jesli moge spytac?

BEAMI ale super, ze bedzieice miec ta piosenke mysllaam o niej bardzo powaznie, ale nagle uswiadomilam sobie, ze u nas w zespole nie ma kobiety (jest 4 mezczyzn), dlatego wybierzemy cos innego i chyba po angielsku i DJ nam to pusci. nie wiemy oczywiscie jeszcze cos

Stary 2009-05-11, 15:49   #70
judith8
Rozeznanie

booosze ale sie rozpisalyscie, jak wroce do domu to nadrobie z czytaniem i wrzuce update kalendarza pozdrowienia z pracy, oj wyrzuca mnie kiedys za ten wizaz
Stary 2009-05-11, 15:51   #71
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
BEAMI ale super, ze bedzieice miec ta piosenke mysllaam o niej bardzo powaznie, ale nagle uswiadomilam sobie, ze u nas w zespole nie ma kobiety (jest 4 mezczyzn), dlatego wybierzemy cos innego i chyba po angielsku i DJ nam to pusci. nie wiemy oczywiscie jeszcze cos
Złotko bardzo się ciesze, ze mi zagrają ten utwór. Ostanio jeszcze sie osuchałam sie ze nasz zespół jest beznadziejny i sie troszki zawiedliśmy z moim TZ tymbardziej ze płacimy i za jeden dzień 3500. Ale ostanio moja kolezanka była na weselu i sie zgadaliśmy o zespole a ona mówize taki swietny grał i to był nasz. Opinie zawsze beda różne zalezy chyba co komu sie podoba.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 15:56   #72
hipka80
Raczkowanie

BEAMI, moim zdaniem tez sporo zalezy od gości, jak jacyś nie lubiący sie bawić, to chociaż byś miała zespół ze szczytów list przebojów to i tak bedą narzekać, a jak jacyś rozrywkowi to dadzą rade nawet przy jakimś średniej jakościdobrze bedzie zobaczysz - nie ma co za bardzo słuchać ludzi, bo tylko niepotrzebny stres. tym bardziej, ze niestety niepochlebna opinia roznosi sie 10000 razy szybciej. Głowa do góry, bedzie luuuuuuz
Stary 2009-05-11, 16:08   #73
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
BEAMI, moim zdaniem tez sporo zalezy od gości, jak jacyś nie lubiący sie bawić, to chociaż byś miała zespół ze szczytów list przebojów to i tak bedą narzekać, a jak jacyś rozrywkowi to dadzą rade nawet przy jakimś średniej jakościdobrze bedzie zobaczysz - nie ma co za bardzo słuchać ludzi, bo tylko niepotrzebny stres. tym bardziej, ze niestety niepochlebna opinia roznosi sie 10000 razy szybciej. Głowa do góry, bedzie luuuuuuz
Co ma byc to bedzie i tak to bedzie mój najszczesliwszy dzień w życiu. Uwielbiam z wami pisac, a moja praca mgr szkoda gadac
Stary 2009-05-11, 16:16   #74
zlotko855
Rozeznanie

BEAMI na pewno super Wam zagraja i ludzie beda szalec na wszym weselu. tak jak hipka napisala - zalezy wszystko od gosci, czy lubia sie bawic. poza tym ile ludzi tyle opini i nikomu nie dogodzisz w 100%. nic sie nie martw na pewno bedziecie z zespolu zadowoleni. po cenie wnioskuje, ze zespol wysoko sie ceni wiec nie powinni byc kiepscy. my placimy 4000 za 2 dni i w domu tez zagraja (nie bardzo mi sie to podoba, ale mama sie uparla)

edit: ja tez lubie tutaj z Wami pisac. TZ sie smieje, ze wpadlam w nalog, a teraz jak jeszcze powstal nasz watek, to jeszcze lepiej, bo przynajmniej o etolach rozmawiamy

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-05-11 o 16:42
Stary 2009-05-11, 17:52   #75
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
My jeszcze sie zastanwiamy nad pieczonym prosiaczkiem. A bedziecie dokupywac inne alkohole oprócz wódki. Bo oczywiscie mamy wplanach winko, do stołu wiejskiego dają beczke piwka i myślimy jeszcze o martini itp Tak po sztuce kilka
biale i czerwone wino, ajerkoniak

Cytat:
Oj na szarych butów męskich tez nie widziałam A byliśmy na weselu ostnio i własnie młody srebrny i czarne butki źle to nie wyglądało
istnieją szare, mój tato ma na przykład parę szarych połbutów [i wcale niedrogich,cos 50 zl]

Cytat:
...nawet juz wiem jaką bede miała pierwsz piosenke Paulla "Od dziś" pięknie ją śpiewa woklistka.
moj narzeczony chce ten utwor, mi sie podobał na początku, ale przez zbyt częste słuchanie go na rmf troche sie już osluchał....tak wiec jestesmy w kropce... ale w koncu coś wybierzemy... ostatnio na festynie slyszalam moj zespół jak wykonywac 'zabiorę cię' -> idealnie, duzo lepiej niz oryginal...

Cytat:
my placimy 4000 za 2 dni i w domu tez zagraja (nie
powiem że ta cena mnie zabiła... jeszcze nie spotkalam sie z taka ceną [oprócz 1 zespołu z mojego rejonu 4,1 tys / 2 dni

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 18:47   #76
BEAMI
Raczkowanie

powiem że ta cena mnie zabiła... jeszcze nie spotkalam sie z taka ceną [oprócz 1 zespołu z mojego rejonu 4,1 tys / 2 dni[/quote]

Ceny porażające za zespół my troszki znaliśmy menadzera naszego zespołu i na zeszet 500 i płacimy za 1 dzień 3500.

Dziękuje dziewczynki za wsparcie i juz się nie przejmuje, to prawda nikomu dokońca sie niedogodzi. Złotko twój tez nie zatani, my sie rozgladamy za DJ na poprawiny bo za poprawiny nam zespół powiedział 1500
Stary 2009-05-11, 18:57   #77
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:

Ceny porażające za zespół my troszki znaliśmy menadzera naszego zespołu i na zeszet 500 i płacimy za 1 dzień 3500.

Dziękuje dziewczynki za wsparcie i juz się nie przejmuje, to prawda nikomu dokońca sie niedogodzi. Złotko twój tez nie zatani, my sie rozgladamy za DJ na poprawiny bo za poprawiny nam zespół powiedział 1500
ja place 1,8 jeden dzien

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2009-05-11 o 18:58
LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 19:02   #78
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja place 1,8 jeden dzien
Jak na teraz to przystępna cena, a co do piosenki to jeszcze mi sie nieznudziła Mój TZ to chce przytulańca bo uważ, że nie umie tańczyc. "Zabiore cię" tez mi sie podoba
Stary 2009-05-11, 19:22   #79
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
powiem że ta cena mnie zabiła... jeszcze nie spotkalam sie z taka ceną [oprócz 1 zespołu z mojego rejonu 4,1 tys / 2 dni

Dziękuje dziewczynki za wsparcie i juz się nie przejmuje, to prawda nikomu dokońca sie niedogodzi. Złotko twój tez nie zatani, my sie rozgladamy za DJ na poprawiny bo za poprawiny nam zespół powiedział 1500[/quote]

ogolnie zespoly duzo biora. u nas to wlasnie w takich cenach graja. a Ty BEAMI jakbys chciala 2 dni to 5 tys by ci wyszlo mam nadzieje, ze znajdziecie odpowiedniego DJ.
nie wiem, bo chyba zle mnie zrozumialyscie - 4 tys za 2 dni i w tym granie kolo domu. duzo no ale kazdy u nas tak sobie liczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 20:04   #80
judith8
Rozeznanie

tak sie rozpisalyscie, ze nie cytuje bo boje ze sie pogubie odpowiadajac

BEAMI, pilaa piekne suknie

zlotko855 u mnie sytuacja jest taka ze ja raczej z moja siostra kontaktow nie mam, sprawa jest skomplikowana ale w efekcie nie chcialabym jej brac na swiadka, myslalam o siostrze TZ ale moi rodzice oburzeni, myslalam tez o kolezance i koledze - chyba nie ma zadnych przeciwskazan aby byi dwaj mezczyzni? koniec koncow nadal nie wiem;

druzbow moj TZ by sobie nazbieral, u mnie z kolei nie wiem czy druhny bylyby chetne, ale pomysl mi sie strasznie podoba
apropos zawieszek to myslalam o takich jak w zalaczniku kiedys ale teraz mi minelo i chce bez

jak tak patrze na te twoja etole to zaczynam sie zastanawiac czy jej awaryjnie nie kupic/uszyc bo w sumie wyglada na mniejsze fufu niz to, ktore przymierzalam, wy wypozyczacie, szyjecie czy kupujecie etole - jakie sa koszty?

hipka80 witaj! a i oczywiscie nie moge sie doszukac, ktora suknia Twoja
ciesze sie ze watek byl dobrym pomyslem, chociaz jak go zakladalam to piec razy sie zastanawialam czy nie bede sama w nim pisac

SSR my za to 150pln to mamy glownie jedzenie bo w menu sa jakies kroliki, kaczki i inne cuda, owoce tez ale bedziemy dodatkowo zamawiac aby byly np. takie kompozycje jak owoce w koszyku z chleba, tort z truskawek i inne rzeczy ktore fajnie sie prezentuja, a z tego co wiem to jest za dodatkowa oplata bo to robi znajoma cukiernia; co do dekoracji to w sklad tej oliwkowej wchodzi to co masz na zdjeciach, wiem ze moze nie wyglada na duzo ale za tyle jest dekoracja z tymi lampkami za para mloda, a ja chociaz nie marzylam o niej to mi sie spodobala i dodatkowo w standardzie jest duzo balonow czego nie widac na zdjeciach, my z nich rezygnujemy i mamy je zamienic na wiecej kwiatow czega na zdjeciach tez nie widac hahahah; i odpowiadajac na pytanie nie jem miesa ale mleko, ryby tak, za to jajka w postaci calej ze tak powiem tez nie zjem - bardziej doswiadczenia zle niz z powodu przekonan

mamy taka sama akcje zaplanowana jezeli chodzi o alkohol

dziewczyny moj TZ tez nie ma garnituru wiec dolaczam do klubu , wybral sobie czarny, krawat (nieokreslony jeszcze) i bez kamizelki, wybral drugi ktory przymierzyl i stwierdzil ze wiecej nie ma sensu, ale jeszcze go nie zamowil bo jest czas...

my tez mamy stol wiejski ale bez bimberku, bo jak ostatnio TZ probowal bimberek u znajomego to sie tak jakby pochorowal

hmm ile posilkow mamy to pojecia nie mam ale TZ stwierdzil ze super, jedzenia bedzie duzo no to zakladam ze tak bedzie

welonow to wam strasznie zazdroszcze, sama mam krotsze wlosy i raczej nie bede ich upinac bo w sumie to chyba nie wiem jak, mam prosta grzywke do/za linie brwi i klasycznego boba, ostatnio fotograf na sesji zdjeciowej powiedziala mi ze taki francuski typ

to i ja sie pochwale naszym zespolem www.popvandaal.pl juz sie nie mozemy doczekac

no i mam zdjecia z sesji zdjeciowej - prezentu dla TZ, wrzucam te nadajace sie zdjecia juz ogladala tesciowa i zachwycona a ja sie chwale gdzie sie da bo juz sie nie moge doczekac aby TZ pokazac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uroczyscie005.jpg (18,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uroczyscie006.jpg (24,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uroczyscie012.jpg (24,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 519870462.jpg (23,6 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-07-12 o 19:13
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 20:14   #81
BEAMI
Raczkowanie

judith8 śliczne zdjęcia ja mam ciut dłuższe od ciebie, ale bede spinac. ja kupiłam etole i dałam 220 zł
Stary 2009-05-11, 20:20   #82
judith8
Rozeznanie

Cytat:
judith8 śliczne zdjęcia ja mam ciut dłuższe od ciebie, ale bede spinac. ja kupiłam etole i dałam 220 zł
dziekuje, troche sie obawialam tych zdjec bo ja generalnie niecierpie byc fotografowana ale efekt przeszedl moje oczekiwania

a gdzie kupilas etole? ja widzialam po 700 czy 800pln ale one byly chyba z pior marabuta o ile dobrze pamietam, ale pewna nie jestem bo specjalistka ze mnei zadna w tej dziedzinie

co do wlosow to ja wiecznie biegam wlasnie w takich i jak siebei znam to bym sie stresowala ze cos mi sie nie bedzie trzymac, albo jakis kosmyk bedzie wystawal wiec je podetne i musze przetestowac frzyjerow w moim miescie czy mi je uloza

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-05-11 o 20:22
Stary 2009-05-11, 20:30   #83
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
dziekuje, troche sie obawialam tych zdjec bo ja generalnie niecierpie byc fotografowana ale efekt przeszedl moje oczekiwania

a gdzie kupilas etole? ja widzialam po 700 czy 800pln ale one byly chyba z pior marabuta o ile dobrze pamietam, ale pewna nie jestem bo specjalistka ze mnei zadna w tej dziedzinie

co do wlosow to ja wiecznie biegam wlasnie w takich i jak siebei znam to bym sie stresowala ze cos mi sie nie bedzie trzymac, albo jakis kosmyk bedzie wystawal wiec je podetne i musze przetestowac frzyjerow w moim miescie czy mi je uloza

Ja mam taka cieńszą etolke nie chciałam na naia wydac dużo kasy bo to tylko do kościoła. Kupiłam ją u siebie a mieszkam w Kielach. Śliczne zdjęcia, TZ bedzie maga zadowolony. To podobnie jak ja nie lubie byc fotografowana. Ja po ślubie zetne odrazu moje włoski juz sie mecze ale jestem pewna ze chce związane i mam nadzieje ze bedzie mi ładnie w tej fryzurce co wam wczesniej wstawiałam. Takto mam na długosc włoski takie jak ty, a tył wycieniowany, ale nie mam grzywki. Jak bys sie zle czuła w zwiaznych to nie ma sensu, w tym dniu musisz czuc sie swobodnie i konfortowo
Stary 2009-05-11, 20:46   #84
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam taka cieńszą etolke nie chciałam na naia wydac dużo kasy bo to tylko do kościoła. Kupiłam ją u siebie a mieszkam w Kielach. Śliczne zdjęcia, TZ bedzie maga zadowolony. To podobnie jak ja nie lubie byc fotografowana. Ja po ślubie zetne odrazu moje włoski juz sie mecze ale jestem pewna ze chce związane i mam nadzieje ze bedzie mi ładnie w tej fryzurce co wam wczesniej wstawiałam. Takto mam na długosc włoski takie jak ty, a tył wycieniowany, ale nie mam grzywki. Jak bys sie zle czuła w zwiaznych to nie ma sensu, w tym dniu musisz czuc sie swobodnie i konfortowo
znalazlam takie trzy, co myslicie?

http://www.sklep-izabela.pl/index.ph...124135722.html
http://www.sklep-izabela.pl/index.ph...124135343.html
http://www.sklep-izabela.pl/index.ph...124135344.html

bo ja sama nie wiem...

no i nie do konca moze slubne ale i takie znalazlam http://www.decobazaar.com/produkt-bo...cru-86714.html

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-05-11 o 20:50
Stary 2009-05-11, 20:52   #85
BEAMI
Raczkowanie

Z tych co wkleiłas podoba mi sie 1 i 2 ja mam cos wpodobie tego 2 tylko nie mam przeszyc tylko gładziutkie. Nie wiem czy wiedzieliście zdjecia z wesela pazury na portalach internetowych to ja mam takie jak jego małżonka

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

judith8 ale do twojej sukieneczki to chyba raczej takie cos jak 2 bo jednynka tak poteżnie wyglądaa ty masz taka delikatną sukieneczke
Stary 2009-05-11, 20:54   #86
malenstwoKr
Raczkowanie

Wreszcie znalazłam troszkę więcej czasu. Więc my mamy załatwione:
- sala
-catering
-dekoracja kościoła i sali
-kamerzystę z fotografem
- orkiestrę
- samochód
- nauki
- zaproszenia
- wódka Soplica

Ślub mamy mieć o godzinie 13.30, chcieliśmy o 15 niestety godzina była już zarezerwowana.
Suknię przymierzałam w salonie Nabla, zakochałam się szczególnie w jednej, na zdjęciu nie zwróciłabym wogóle uwagi, a na żywo wygląda cudnie. Ale poszukam jeszcze jakiejś, może natrafię na również ładną za ciut mniejszą cenę. A jesli nie znajde to pewnie w ostateczności będę szyła.
U nas tylko będzie sama wódka, mysleliśmy nad innymi trunkami, lecz po dyskusjach stwierdziliśmy, że nie będzie więcej. Ewentualnie jeszcze piwko

I chyba na tyle. Ale jeszcze jest czas na resztę, tylko to szybko minie

http://www.suwaczek.pl/cache/5face29211.png
malenstwoKr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 20:55   #87
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Z tych co wkleiłas podoba mi sie 1 i 2 ja mam cos wpodobie tego 2 tylko nie mam przeszyc tylko gładziutkie. Nie wiem czy wiedzieliście zdjecia z wesela pazury na portalach internetowych to ja mam takie jak jego małżonka

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

judith8 ale do twojej sukieneczki to chyba raczej takie cos jak 2 bo jednynka tak poteżnie wyglądaa ty masz taka delikatną sukieneczke
dziekuje kochana,
poszukam na allegro, a jak nic nie znajde to kupie w jakims sklepie internetowym, jak by odpukac pogoda nam sie nie udala; ale mam nadzieje ze wytrzymama w moim bolerku z trenem i suplem

ecru suknia to i etola ecru?

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-05-11 o 20:57
Stary 2009-05-11, 21:02   #88
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje kochana,
poszukam na allegro, a jak nic nie znajde to kupie w jakims sklepie internetowym, jak by odpukac pogoda nam sie nie udala; ale mam nadzieje ze wytrzymama w moim bolerku z trenem i suplem

ecru suknia to i etola ecru?
Ja tez mam nadzieje ze nam dopisze i bedzie piękna pogoda Ja ma suknie ecru i etole tez.

malenstwoKr czasmi własnie tak jest, że suknia na wieszaku tak sobie wyglada a jak sie założy to powala. Życze powodzonka w poszukiwaniach bo czas leci.
Stary 2009-05-11, 21:20   #89
zlotko855
Rozeznanie

judith decyzja o rozpoczeciu takiego watku byla baaardzo trafna. bardzo sie ciesze, ze taki powastal. dobrze zrobilas

co do swiadkow to nie ma zadnych przeciwskazan - moga byc 2 kobiety czy 2 mezczyzn

wlasnie ja wolalam taka mniejsza etole, bo futerka z rekawem mnie strasznie poszerzaly, a niska jestem, wiec wolalam cos mniejszego i delikatniejszego kurcze BEAMI ale super Ci sie etolka trafila, tak tanio. szkoda ze w Katowicach. ja znalazlam, tzn bede szyc z lisa za 800 zl bo wypozyczenie kosztuje w cymbeline 700 zl, a i tak jest za duza. szkoda mi tego lisa dziewczyny... ale tlumacze sobie, ze to raz w zyciu

co do garinituru to TZ tez nie bedzie mial kamizelki ani musznika, tylko sam krawat, ale nie wiemy jeszcze co, gdzie, jak

bardzo podoba mi sie judith ta dekoracja przy Waszym stoliku. te swiatelka sa cudne
a Twoje zdjecia na prezent sa super. jestes piekna kobieta
Mozesz powiedziec z jakiej to okazji? czy to prezent slubny? super pomysl.

a wlasnie dziewczyny macie jakis pomysl na podziekowanie dla rodzicow? jutro wkleje wam moj pomysl.

a co do tego co wkleilas to hmmm... nie obraz sie, ale jakos tak cos w nich mi nie pasuje... tzn musialabys zmierzyc, bo na pewno jak sie zalozy wygladaja lepiej. to bolerko slybne w pierwszym linku najbardziej mi sie podoba i chyba bylo by najlepsze do Twojej sukni. ta druga etola jest chyba zbyt dluga i zreszta ta kokarda jest jak dla mnie za duza, a to ostatnie tak nie za bardzo.

dziewczynki uciekam, bo TZ czeka z filmem.
milej nocki Wam zycze

Stary 2009-05-11, 21:26   #90
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
My jeszcze sie zastanwiamy nad pieczonym prosiaczkiem. A bedziecie dokupywac inne alkohole oprócz wódki. Bo oczywiscie mamy wplanach winko, do stołu wiejskiego dają beczke piwka i myślimy jeszcze o martini itp Tak po sztuce kilka
My nie będziemy mieć wiejskiego stołu, bo u nas to jakoś w lokalach nie chodzi, poza tym gości mam w większości z terenów rolniczych, co to sami robią takie specjały, więc dla nich to żadna nowość, co innego jakby byli miastowi
Ale chcemy za to albo prosiaka z kaszą gryczaną na ostro albo udziec z indyka z ciap kapustą po oczepinach zaraz. Tylko nie wiem co wybrać Wiem, że prosiak super wygląda, ale dużo ludzi go nie je bo tłusty, bo coś tam A ten udziec będzie mniej widowiskowy pewnie ale drób to każdy zje i co tu robić?

Co do alkoholi to będzie wódka na stołach do tego winko (białe & czerwone), ale chyba tylko do obiadu. No i będzie stała beczka piwa przez całe wesele w rogu, kto będzie miał ochotę to się obsłuży

Cytat:
Mslałyście już dziewczynki nad fryzurkami. Ja mam bardzo cieniutkie włoski i krótkie i nie mam pomysłu Moja siostra namawia mnie na diademik, ale do takich włosów jak ja mam nie wydaje mi sie zeby pasowała.
Ja mam włosy cienkie, ale za to do pasa i na pewno będę miała upięte. Najprawdopodobniej kok z diademem-opaską i welon.
Cytat:
Jeśli moge zapytac to ile macie gorących posiłków z obiadem.
My mamy 3 kolacje + obiad w menu. Ale jak weźmiemy prosiaka to będą 4 + obiad czyli razem 5. Do tego zimna płyta, czyli wędliny, ryby, sery, sałatki, tort, ciasto, lody i owoce.
Cytat:
Hipka nie stresuj się, najważniejsze, żeby Wasi goście to byli ludzie, którzy chcą z Wami być w tym dniu. Jeśli goście chcą się bawić to będą tańczyć nawet przy tamburynie
Ja mam zespół, który wynalazłam w necie i nikt o nim nie słyszał z moich znajomych. Choć mają pozytywne wpisy w księgę gości to słyszałam tylko ich 4 kawałki i wystarczyło, żeby i zaufać. Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą Ale tak jak piszesz trzeba być dobrej myśli i ja jestem DOBREJ MYŚLI Nasze zespoły na naszych weselach będą najlepszymi zespołami na świecie
Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ja place 1,8 jeden dzien
A ja 1600zł na jeden dzień, mam tylko dwóch facetów, ale za to z jakimi głosami
Cytat:
chyba nie ma zadnych przeciwskazan aby byi dwaj mezczyzni? koniec koncow nadal nie wiem;

apropos zawieszek to myslalam o takich jak w zalaczniku kiedys ale teraz mi minelo i chce bez

SSR my za to 150pln to mamy glownie jedzenie bo w menu sa jakies kroliki, kaczki i inne cuda, owoce tez ale bedziemy dodatkowo zamawiac aby byly np. takie kompozycje jak owoce w koszyku z chleba, tort z truskawek i inne rzeczy ktore fajnie sie prezentuja, a z tego co wiem to jest za dodatkowa oplata bo to robi znajoma cukiernia; co do dekoracji to w sklad tej oliwkowej wchodzi to co masz na zdjeciach, wiem ze moze nie wyglada na duzo ale za tyle jest dekoracja z tymi lampkami za para mloda, a ja chociaz nie marzylam o niej to mi sie spodobala i dodatkowo w standardzie jest duzo balonow czego nie widac na zdjeciach, my z nich rezygnujemy i mamy je zamienic na wiecej kwiatow czega na zdjeciach tez nie widac hahahah; i odpowiadajac na pytanie nie jem miesa ale mleko, ryby tak, za to jajka w postaci calej ze tak powiem tez nie zjem - bardziej doswiadczenia zle niz z powodu przekonan

dziewczyny moj TZ tez nie ma garnituru wiec dolaczam do klubu , wybral sobie czarny, krawat (nieokreslony jeszcze) i bez kamizelki, wybral drugi ktory przymierzyl i stwierdzil ze wiecej nie ma sensu, ale jeszcze go nie zamowil bo jest czas...
no i mam zdjecia z sesji zdjeciowej - prezentu dla TZ, wrzucam te nadajace sie zdjecia juz ogladala tesciowa i zachwycona a ja sie chwale gdzie sie da bo juz sie nie moge doczekac aby TZ pokazac
Judith nie ma żadnych przeciwwskazań, aby byli dwaj mężczyźni. Ja swego czasu też tak chciałam, ale postawiłam na tradycyjną parę, no i mamy na razie tylko męską część pary Mój świadek dalej czeka na swoją kolej, aż się w końcu zdecyduję

Co do zawieszek to one są fajne, ale na Panu Tadku, bo jak weźmiesz to do innej butelki z kolorową nalepką to już tak fajnie to nie wygląda takie ma LadySith o ile się nie mylę Ja jestem na etapie wstążeczek

Co do dekoracji to podobają mi się te lampki za materiałem nad młodymi. Pasowało by do mojej mrocznej sali Może podam właścicielce taki pomysł

Judith to przecież jak Ty jesz ryby to zróbcie zamiast 3 rodzajów mięs jakąś rybkę, albo chociażby na kolację. U mnie jest dużo ryb ale na zimnej płycie, bo i łosoś i węgorz i śledzie, maślana i jeszcze tam jakieś. Dodatkowo sałatka z tuńczyka i patery serów. U mnie byś sobie pojadła

Dołączam do klubu wizażanek mających Panó Młodych bez zakupionego jeszcze garnituru Najprawdopodobniej będzie czarny (bo chcę białaą kieckę) z żakardową kamizelką i musznikiem, ale myślimy też nad smokingiem lub frakiem

A zdjęcia z sesji przecudowne Super wyszłaś zgrabna kobietko

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości