studniówka 2010 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 21:11   #61
kika16171
Przyczajenie

Red face Dot.: studniówka 2010

Cytat:
Napisane przez khloe_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam troche inne pytanie. Studniówka zaczyna się u mnie o 21. zastanawiam się na którą godzine zamówić fryzjera i makijaż żeby nie zdąrzyły się popsuć ;p
co proponujecie??
Czesc
U mnie studnoiwka zaczyna sie o 20. Do fryzjera zapisalam sie na 12 (sobota) a w piatek na 15. mam termin u kosmetyczki (manicure). Co do makijazu to wlasnie nie wiem czy sie zapisac do kosmetyczki, bo boje sie ze mnie wymaluje za bardzo...
a ty Khloe idziesz do kosmetyczki? ile placisz, jesli moge spytac xD
kika16171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 21:42   #62
psotka8
Raczkowanie

Dot.: studniówka 2010

moni91 - dzięki za rady na pewno skorzystam
psotka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-05, 14:54   #63
Kocicaaaa
Przyczajenie

Question Dot.: studniówka 2010

Witam was Kochane! Proszę o pomoc w doborze dodatków do sukni na bal studniówkowy zbliża się wielkim krokiem, a ja nie mam za bardzo pomysłu... Chciałabym aby dodatki były oryginalne i idealnie się komponowały z suknią. Mam 175 cm wzrostu, jestem szatynką z brązowymi oczami średniej karnacji Załączam zdjęcie i z góry dziękuję za wszystkie propozycje każda na pewno mi się przyda
Kocicaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-05, 18:40   #64
magdzik91
Raczkowanie

witam wszystkich !! Mam ten sam problem studniówka za 1,5 miesiąca a ja nie mam pomysłu ani na sukienke ani na fruzure czy moglybyście cos poradzić
Mam 172 cm wzrostu, jestem raczej osobą szczupła (rozmiar 38). Włosy mam do ramion, ciemne z grzywką(krótką)
Pomocy!!!
magdzik91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 19:59   #65
camilee
Przyczajenie

Ja także mam studniówkę 16 stycznia i kompletnie nie wiem jaką sukienkę kupić. Gdzie znaleźć coś co jest oryginalne a zarazem śliczne. Chciałabym zrobić wrażenie. Mam 168 cm wzrostu i 55kg. Co ubrać?
camilee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 22:47   #66
doomcia
Rozeznanie

GG do doomcia

tez mam 16 styczna skad jestes?

a moze dziewczyny coś doradzicie .. co zrobić z włosami do ramion? jaką fryzure? przejrzałam już tyle stron ale nic nie znalazłam... moze ktos wklei jakies fajne fryzurki?
Stary 2009-12-12, 21:06   #67
Rania7
Przyczajenie

Hej Mam nadzieję, że znajdę na tym forum odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Mam na studniówkę brązową (raczej ciemny brąz) sukienkę mniej więcej do kolan, prosta, odcinana pod biustem z satynowym dekoltem. Chciałabym dobrać do niej czerwone dodatki. Myślicie że czerwień pasuje do brązu czy zdecydować się na jakiś inny kolor?
Rania7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-12, 23:15   #68
Mariposta
Przyczajenie

GG do Mariposta Send a message via Skype™ to Mariposta

Proszę o usunięcie posta!

"Każdą chwilę z ludźmi których kochasz - szanuj.
Zapomnij o jutrze, Bóg drwi z naszych planów!"
/PIH/

Edytowane przez Mariposta
Czas edycji: 2009-12-12 o 23:32
Mariposta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 22:56   #69
irie_gyal
Przyczajenie

Hej!
Mam juz kupioną sukienkę na studniówkę. Tylko nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam z tym kolorem, ale teraz to już trudno. Tylko mam przez to problem z doborem dodatków. Pomóżcie. Wrzucam pare zdjec, równiez z pomyslem na dodatki. No i na sobie. Sorry za lekki bałagan w tle i głupią mine. Chciałam wyciąc tło ale na białym odcina sie dziwnie kolor tej sukienki wiec wrzucam juz tak. Do tego wszystkiego planuje gładki kok a la Audrey Hepburn.
irie_gyal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 15:55   #70
mrowka1230
Przyczajenie

Smile Dot.: studniówka 2010

hej dziewczyny... kupiłam sobie sukienkę na moja studniówkę ale mam troche wątpliwości co do niej ...mogłybyście mi doradzić... oczywiście chciałam długą ale mam tylko 162 wzrostu i jestem bardzo szczupła więc ciężko bylo mi znaleźć na siebie sukienkę...proszę o pomoc...
oto moja sukienka...
http://allegro.pl/item822488958_suki...ectra_bis.html
mrowka1230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 18:15   #71
jedwabnik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irie_gyal Pokaż wiadomość
Hej!
Mam juz kupioną sukienkę na studniówkę. Tylko nie jestem pewna czy dobrze zrobiłam z tym kolorem, ale teraz to już trudno. Tylko mam przez to problem z doborem dodatków. Pomóżcie. Wrzucam pare zdjec, równiez z pomyslem na dodatki. No i na sobie. Sorry za lekki bałagan w tle i głupią mine. Chciałam wyciąc tło ale na białym odcina sie dziwnie kolor tej sukienki wiec wrzucam juz tak. Do tego wszystkiego planuje gładki kok a la Audrey Hepburn.
Bardzo ładny kolor. Ja bym nie wieszała nic na szyję. Dodatki granatowe,srebrne, może brąz...
jedwabnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-19, 13:14   #72
moni91
Raczkowanie

albo czarne sukienka ma amerykański dekolt, dlatego na szyję nie trzeba już niczego zakładac. jakieś długie wiszące, blyszczące kolczyki, bransoletka i pierścionek i powinno byc ok ;]
moni91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-19, 15:28   #73
Jaxxowa
Przyczajenie

GG do Jaxxowa

Witam, ja także proszę o radę. Załączam moje zdjęcie i zdjęcie sukienki, którą wczoraj kupiłam. Postawiłam na retro małą czarną, ale mam problem z dodatkami i fryzurką. Proszę was o radę i opinię o sukience, bo nie wiem czy się nadaje Pozdrawiam Was cieplutko

Jaxxowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 18:30   #74
marteCka001
Raczkowanie

irie gyal
świetny kolor i świetna sukienka. Pierwszy raz widze taki kolor, na pewno nie znikniesz w tłumie
jaxxowa
elegancka sukienka, myśle że sie nadaje ale za bardzo jej nie widać lepiej jakbys dala dokladniejsze zdjecie;p

Ja mysle nad taka:
http://saltandpepper.pl/sklep/kobiet...7821,prod.html

mam ochote ja zamowic ale nie wiem czy nie bedzie za dluga... mam tylko 160 niby zawsze mozna skrocic, ale czy ja wiem?
marteCka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 21:20   #75
psiiikuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marteCka001 Pokaż wiadomość

Ja mysle nad taka:
http://saltandpepper.pl/sklep/kobiet...7821,prod.html

mam ochote ja zamowic ale nie wiem czy nie bedzie za dluga... mam tylko 160 niby zawsze mozna skrocic, ale czy ja wiem?
nie ma szału. i z pewnością za takie pieniądze znajdziesz coś lepszego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-25, 13:15   #76
marteCka001
Raczkowanie

no wlasnie szukalam i niestety nic mi sie nie spodobalo a ceny spotykalam podobne:/
zastanawiam sie nad mala czarna i jakimis wyrazistymi dodatkami ale to chyba bedzie przesadnie skromnie:/ generalnie nie szukam super szałowej kiecki, raczej czegos dosc prostego z jednym czy dwoma ciekawymi elementami, najlepiej wlasnie kobaltowego i ciezko mi idzie jak narazie myslalam o szyciu ale to chyba juz za pozno:/
Stary 2009-12-27, 19:33   #77
BlackSheWolf
Rozeznanie

http://img705.imageshack.us/img705/5750/img9061h.jpg
a to moja sukienka

BlackSheWolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 19:59   #78
linda123450
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, piszę bo potrzebuję rady, dotyczącej wyboru sukienki na studniówkę jak i makijażu.
Nie jest to moja impreza (starszego o rok chłopaka), w sumie nie należę do grona rozrywkowych dziewczyn, więc chciałabym znaleźć coś, w czym będę się czuła NORMALNIE, bez żadnych ekscesów, nie zbyt 'goło' i wygodnie
No to może zacznę tak-167 cm wzrostu, niecałe 50 kg wagi. Jestem chudziutka i koścista. Mały biust (miseczka B), chude ramiona, ale dosyć szerokie biodra. Nogi w miarę-tzn. zgrabne. Nie mam problemów z żadnym wystającym czy zwisającym brzuszkiem, jest w miarę płaski
Dodam, że mój partner jest niewiele ode mnie wyższy, może jakieś 7 cm, więc myślę, że szpilki nie wchodzą w grę (i tak bym się w nich zapewne zabiła). I tak, słyszałam o tym, że na studniówce obowiązuje dress code, powinnam mieć długą suknię. Problem w tym, że wydaje mi się, że w takiej dłuugaśniej, lejącej się balowej sukni, zniknę całkowicie. I że moja chudość i smukłość tylko się uwydatni.(nie nie mam żadnej anoreksji, tylko takie już mam geny). Tyle jeśli chodzi o figurę.
Co do makijażu-Jestem typem jesiennym,( a może bardziej francuskim ??)brązowe włosy z miedzianym połyskiem, lekko falowane/kręcone, do pasa. Oczy duże, brązowe z domieszką zieleni. Szczupła, trójkątna wchodząca w owal (czasem sama już nie wiem) twarzyczka. Jasna skóra, blada, no nie wiem czy można ją nazwać barwy kości słoniowej. Ale na pewno ciepła. Dodam jeszcze, że noszę aparat ortodontyczny
Bardzo Was proszę o jakąkolwiek radę, będę niezmiernie wdzięczna
linda123450 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 16:28   #79
marteCka001
Raczkowanie

linda123450
pierwsze słyszę że obowiązują długie suknie... wiadomo, jak ktoś lubi, jest wysoki i dobrze się czuje w takich kreacjach to super, ale ja bym chyba nie mogła sie w tym bawić. z Twojego opisu wynika że śliczna jesteś i ja na Twoim miejscu chciałąbym wyeksponowac te włosy - czyli raczej nie robiłąbym koka, tylko ewentualnie luźne upięcie. a co do sukienki, to chyba na studniowke jesli nie chce sie dlugiej sukienki najlepsze jest w kolanko, bo nie skraca sylwetki i nie jest zbyt wyzywajaca. co do kroju skoro masz maly biust raczej odpada ci dekold w serek generalnie zbyt odkryty, raczej widzialabym łódkę, albo modną ostatnio sukienke z dekoldem na jedno ramie. a jesli masz ladne ramiona a mysle ze masz to moze sukienka bez ramiaczek? co do koloru skoro masz rude wlosy to wszelka zielen, kobalt, ale czarna tez bylaby chyba ok;p co do makijazu to ja sie nie znam

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

BlackSheWolf
super sukienka zazdroszcze wzrostu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-28, 18:34   #80
BlackSheWolf
Rozeznanie

wzrostu ? ja mam 166cm

BlackSheWolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 12:23   #81
marteCka001
Raczkowanie

wygladasz w tej sukience na wyzsza;p
ale i tak zazdroszcze bo ja mam niecale 160 wiec
Stary 2009-12-29, 19:35   #82
kaaaaaaaaaaaaaasia
Przyczajenie

Hej.Mam poważny problem chłopak zaprosił mnie na studniówkę no i nie moge mu odmówić a gorsze jest to ze nie wiem co mam ubrać znalazłam pare sukienek nie wiem którą wybrać ani jak się uczesać ani jaką biżuterie ubrać do tego więc tak mam długie włosy ciemne jestem dość szczupła tylko niestety mam duże piersi a i jeszcze jedno nie wiem jak mam sie zachowywać prosze o pomoc o to te sukienki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=867796452 http://www.allegro.pl/show_item.php?...item=863202539
kaaaaaaaaaaaaaasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 22:23   #83
^ Red dress ^
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irie_gyal Pokaż wiadomość
Hej!
śliczna gdzie kupiłas ?
^ Red dress ^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-31, 13:00   #84
linda123450
Przyczajenie

[QUOTE=marteCka001;1610025 8]linda123450
co do koloru skoro masz rude wlosy to wszelka zielen, kobalt, ale czarna tez bylaby chyba ok;p

rude to one nie są, raczej brązowe, ale z lekkim miedzianym połyskiem w słońcu
a co do długości sukienki, to właśnie niedawno się spotkałam z opiniami, że "jest to bal, więc obowiązują długie kreacje wieczorowe..".
w takim razie chyba będę przełamywać obowiązujące zasady i kupię jak radzisz do kolan. I raczej jakąś ciemniejszą, niekoniecznie czarną-będę się pewniej czuła.
dzięki wielkie
Stary 2009-12-31, 15:17   #85
Lokowana
Rozeznanie

linda123450, myślę, że szmaragdowa sukienka byłaby świetnym wyborem
Stary 2010-01-01, 11:21   #86
linda123450
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lokowana Pokaż wiadomość
linda123450, myślę, że szmaragdowa sukienka byłaby świetnym wyborem
racja, szmaragdowy jest przepiękny
w przyszłym tygodniu idę na jakieś poszukiwania w Krakowie
Stary 2010-01-01, 16:15   #87
magdzik91
Raczkowanie

Doradźcie jakie dodatki wybrac do czarnej sukienki?? Chodzi mi o bolerko lub szal, buty, kopertówkę i biżuterie?? myślałam o kolorze srebrnym, żeby troche ożywić
magdzik91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 12:09   #88
Justink
Raczkowanie

Witam, ja także w tym roku idę na studniówkę, sukienkę już kupiłam.... zamieszczę tutaj zdjęcie

taką raczej zwykłą, osobiście zle sie czuje z wszelkich falbanach, a tym bardziej długi sukienkach, chociaż podobają mi się ;D i dlatego wybrałam taką prostą.... do tego jakaś kolia oczyywiscie ;P
Justink jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 13:47   #89
Natala319
Przyczajenie

Czesc dziewczyny, prosze o rade, mam w tym roku studniówke i zastanawiam sie nad taka sukienka. co Wy na to, myslicie ze sie nadaje na taka impreze??http://http://allegro.pl/item8686940...suknia_38.html
Natala319 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-02, 21:54   #90
midnight 1991
Przyczajenie

Na cale szczescie u nas nie ma obowiazku dlugiej kiecki i bardzo dobrze^^
bo moje nogi sa na tyle w dobrym stanie z emoge je pokazac xDD
ale postawilam na cos zupelnie orginalnego... nienawidze satynowych kiecek albowiem wszysty je maja;p
http://img684.imageshack.us/img684/3006/kiecka003.jpg
noo to ja w mojej kiecce xDD
przepraszam z etak ale nie bylo jelenia na zrobienie zdjecia xDD
noo pomysl na fryzure tez jest jakies upiecie bardzo naturalne i gdzies jakies cieniutenkie paskemka wstazek wplatane we wlosy...kiecka ma charakter romantyczny wiec podobnie niech bedzie we wlosach...
noo ale straszny problem mam z doborem butow;p
uwielbiam wysoki obcas ale boje sie ze bede wyzsza od partnera xDD
mam 178 wzorsty wiec wiecie jak to jest... preferuje jakies proste...zamszowe najlepiej...i zeby byly albo zarne alo w kolorze fioletu lub fuksjii bo takie chc emiec dodatki...i kurka...nigdzie nie ma..juz nawet zastanawiałam sie czy przez naeta nie kupic xD rozmiar w sumie w miare ...bo 37 nie mam duzych stop za to trudno o ladne buty na nieduzym obcasie
midnight 1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości