![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Znikanie pieniędzy z konta telefonu komórkowego
wiem bo kupuje go od dawna już i zawsze pilnuję terminów. wybrany numer
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Byłam w podobnej sytuacji-sprawdziłam stan konta, dostałam SMS-a ile tam mam.Przez cały dzień byłam zajęta i telefon sobie leżał.Wieczorem znowu sprawdziłam stan konta i zorientowałam się,że brakuje mi ponad 16 zł!No to wkurzona na maksa dzwonię do tego śmiesznego Biura Obsługi Klienta, gdzie naciągają mnie na kolejne pieniądze.Konsultantka poradziła wysłać reklamację, bo ona nie jest w stanie nic zrobić i podała adres tej strony.Strona owszem istniała, ale nie było na niej nic związanego z reklamacjami, za to można było wejść na czat z konsultantem i wyjaśnić sprawę.No i wyszło na to,że wcześniej podano mi złą stronę.Zarejestrowałam się, reklamacja poszła, wyskoczyło info,że zostanie rozpatrzona w ciągu 7 dni lub jeśli sprawa będzie wymagała jakichś większych poszukiwań to w ciągu 14, ale zostanę o tym powiadomiona.No to sobie czekałam, ale nikt się nie odezwał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak jest w Waszym przypadku, ale mój znajomy miał nokię. Nie pamiętam jaki model, która sama wysyłała smsy. Podobno jakiś problem z oprogramowaniem. Potrafiła wysłać np. 50 pustych smsów w ciągu jednego dnia do pierwszej osoby na liście kontaktów bez jego wiedzy, a do jego rachunku były doliczane oczywiście kwoty. Ja z kolei mam również nokię z którą nigdy nie miałam problemów. Ostatnio przełożyłam kartę do samsunga i też mi wyzerowało konto, ale nie wiem za co. Podejrzewam, że jakieś połączenia z internetem, bo bawiłam się telefonem. Jednak wydawało mi się, że się nie łączyłam z internetem, ale pies wie jak to jest z tymi aplikacjami w nowszych telefonach. Podejrzewam więc, że nie tylko to być musi problem u operatora. Może to też być wina telefonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Drogie panie.
Mnie też spotkała taka sytuacja,a właściwie spotyka od 3 m-c.Nie wiem co robić. doładowałam sobie za 30 zł i po 5 dniach nie miałam NIC! co dziennie zabierało mi po 3,4, a czasami nawet 5 zł.Nie wiem dlaczego. Specjalnie żeby to sprawdzić: nigdzie nie dzwoniłam,nie sms-owałam, ani nic i i tak zabierało mi tylke samo.. dziś jadę do Plusa i mam nadzieję że mi to wytłumaczą bo jak nie to zmieniam sieć i tyle.! PS:mam taryfę MixPlus |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
Ja mialam podobnie, tyle ze w Play'u, codziennie znikaly jakies pieniadze z konta. Im wieksza kwota doladowalam tym one szybciej znikaly. Zarejestrowalam sie na Play 24 i sprawdzilam historie polaczen wyszlo na to , ze kase pobiera mi za transmisje danych, godziny polaczen byly np o 4 nad ranem, definitywnie nie bylo takiej sytuacji, abym o 4 nad ranem laczyla sie z internetem, sprawdzilam w tel, okazalo sie, ze transmisja danych jest wlaczona i tel samoczynnie sie laczy z internetem, za co pobieraja kase
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Mam telefon na kartę w Orange. Dzisiaj zniknęło mi prawie 14 złotych! Sprawdziłam na stronie sieci w historii połączeń, że pieniądze pobrało za korzystanie z internetu. Sęk w tym, że z niego wtedy NA PEWNO nie korzystałam
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Jeszcze mam pytanie, czy da się zablokować połączenia przychodzące z określonych numerów?
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pieniądze na konto w telefonie wpłynęły mi o 8 rano i do 11 godziny kiedy spałam zniknęły. Orange to dla mnie najgorsza sieć świata. Zadzwoniłam do nich z awanturą, to stwierdzili, że to pewnie internet ![]() Zawsze mam wyłączoną transmisję danych, gps, miejsca lokacji i przede wszystkim cały internet. Dzięki bogu już się z tą siecią żegnam. U mnie w telefonie jest opcja w ustawieniach kontaktów by blokować wybrane numery. Nigdy nie spotkałam się z taką ankietą, ale skoro nie odebrałaś to to jest niemożliwe ![]() Edytowane przez susuanne Czas edycji: 2014-06-03 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam taki beznadziejny telefon, że nie mogę wyłączyć transmisji danych, bo wyskakuje błąd i nie da się blokować określonych numerów, można tylko akceptować numery z listy... ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.