Znikanie pieniędzy z konta telefonu komórkowego - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 17:11   #61
bartnix
Rozeznanie

GG do bartnix
Dot.: Znikanie pieniędzy z konta telefonu komórkowego

wiem bo kupuje go od dawna już i zawsze pilnuję terminów. wybrany numer

jak szaleć to szaleć

bartnix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 09:33   #62
19kacha90
Raczkowanie

Byłam w podobnej sytuacji-sprawdziłam stan konta, dostałam SMS-a ile tam mam.Przez cały dzień byłam zajęta i telefon sobie leżał.Wieczorem znowu sprawdziłam stan konta i zorientowałam się,że brakuje mi ponad 16 zł!No to wkurzona na maksa dzwonię do tego śmiesznego Biura Obsługi Klienta, gdzie naciągają mnie na kolejne pieniądze.Konsultantka poradziła wysłać reklamację, bo ona nie jest w stanie nic zrobić i podała adres tej strony.Strona owszem istniała, ale nie było na niej nic związanego z reklamacjami, za to można było wejść na czat z konsultantem i wyjaśnić sprawę.No i wyszło na to,że wcześniej podano mi złą stronę.Zarejestrowałam się, reklamacja poszła, wyskoczyło info,że zostanie rozpatrzona w ciągu 7 dni lub jeśli sprawa będzie wymagała jakichś większych poszukiwań to w ciągu 14, ale zostanę o tym powiadomiona.No to sobie czekałam, ale nikt się nie odezwał Po trzech tygodniach dostaję SMS:"Twoje konto zostało zasilone kwotą xxx"(dokładnie taką, jakiej mi brakowało).A dwa miesiące po całym zdarzeniu dostałam list priorytetem, że opłaty zostały pobrane zgodnie z prawem, ponieważ w tym dniu łączyłam się z internetem (taa, jasne), ale ponieważ potraktowano moją sprawę poważnie, na moje konto wpłynęła taka i taka kwota pieniędzy.Jednak takie postępowanie z ich strony będzie jednorazowe i kolejne reklamacje tego typu nie będą brane pod uwagę.
19kacha90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 13:05   #63
Raija80
Raczkowanie

Nie wiem jak jest w Waszym przypadku, ale mój znajomy miał nokię. Nie pamiętam jaki model, która sama wysyłała smsy. Podobno jakiś problem z oprogramowaniem. Potrafiła wysłać np. 50 pustych smsów w ciągu jednego dnia do pierwszej osoby na liście kontaktów bez jego wiedzy, a do jego rachunku były doliczane oczywiście kwoty. Ja z kolei mam również nokię z którą nigdy nie miałam problemów. Ostatnio przełożyłam kartę do samsunga i też mi wyzerowało konto, ale nie wiem za co. Podejrzewam, że jakieś połączenia z internetem, bo bawiłam się telefonem. Jednak wydawało mi się, że się nie łączyłam z internetem, ale pies wie jak to jest z tymi aplikacjami w nowszych telefonach. Podejrzewam więc, że nie tylko to być musi problem u operatora. Może to też być wina telefonu.
Raija80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 11:18   #64
calineczka120
Przyczajenie

Drogie panie.
Mnie też spotkała taka sytuacja,a właściwie spotyka od 3 m-c.Nie wiem co robić.
doładowałam sobie za 30 zł i po 5 dniach nie miałam NIC! co dziennie zabierało mi po 3,4, a czasami nawet 5 zł.Nie wiem dlaczego. Specjalnie żeby to sprawdzić: nigdzie nie dzwoniłam,nie sms-owałam, ani nic i i tak zabierało mi tylke samo.. dziś jadę do Plusa i mam nadzieję że mi to wytłumaczą bo jak nie to zmieniam sieć i tyle.! PS:mam taryfę MixPlus
calineczka120 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-01, 12:39   #65
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 11:33   #66
agatiu
Przyczajenie

Ja mialam podobnie, tyle ze w Play'u, codziennie znikaly jakies pieniadze z konta. Im wieksza kwota doladowalam tym one szybciej znikaly. Zarejestrowalam sie na Play 24 i sprawdzilam historie polaczen wyszlo na to , ze kase pobiera mi za transmisje danych, godziny polaczen byly np o 4 nad ranem, definitywnie nie bylo takiej sytuacji, abym o 4 nad ranem laczyla sie z internetem, sprawdzilam w tel, okazalo sie, ze transmisja danych jest wlaczona i tel samoczynnie sie laczy z internetem, za co pobieraja kase jak na te chwile wylaczylam w ustawieniach transmisje danych i jest spokoj, nic nie znika
agatiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 18:26   #67
filozof_ka
Wtajemniczenie

Mam telefon na kartę w Orange. Dzisiaj zniknęło mi prawie 14 złotych! Sprawdziłam na stronie sieci w historii połączeń, że pieniądze pobrało za korzystanie z internetu. Sęk w tym, że z niego wtedy NA PEWNO nie korzystałam Zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane tym, że dzwonił dzisiaj do mnie nieznany numer z Warszawy. Połączenia nie odebrałam. W necie sprawdziłam, że jest to jakaś automatyczna ankieta, w skróci: naciągacz. Czy jest to możliwe, żeby zeżarło mi kasę z telefonu, jeżeli nie odebrałam połączenia? A może to jednak wina Orange? Pisałam do nich w tej sprawie i teraz czekam na odpowiedź.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Jeszcze mam pytanie, czy da się zablokować połączenia przychodzące z określonych numerów?
Stary 2014-06-03, 18:36   #68
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez filozof_ka Pokaż wiadomość
Mam telefon na kartę w Orange. Dzisiaj zniknęło mi prawie 14 złotych! Sprawdziłam na stronie sieci w historii połączeń, że pieniądze pobrało za korzystanie z internetu. Sęk w tym, że z niego wtedy NA PEWNO nie korzystałam Zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane tym, że dzwonił dzisiaj do mnie nieznany numer z Warszawy. Połączenia nie odebrałam. W necie sprawdziłam, że jest to jakaś automatyczna ankieta, w skróci: naciągacz. Czy jest to możliwe, żeby zeżarło mi kasę z telefonu, jeżeli nie odebrałam połączenia? A może to jednak wina Orange? Pisałam do nich w tej sprawie i teraz czekam na odpowiedź.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Jeszcze mam pytanie, czy da się zablokować połączenia przychodzące z określonych numerów?
Ostatnio miałam podobną sytuację, szkoda tylko, że to już taka druga. Za pierwszym razem skasowało mi 10 złotych, teraz 18 zł. Sprawdzałam bilingi- nie miałam żadnych połączeń (nawet internetowych) i jedynie jednego smsa do chłopaka, za który na stronie naliczyli mi 3 zł (w rzeczywistości nie płacę za smsy nic bo mam pakiet, potem mi pieniędzy nie pobierało)
Pieniądze na konto w telefonie wpłynęły mi o 8 rano i do 11 godziny kiedy spałam zniknęły.
Orange to dla mnie najgorsza sieć świata. Zadzwoniłam do nich z awanturą, to stwierdzili, że to pewnie internet I robili ze mnie głupią dziewczynkę, która nie ma zielonego pojęcia o smartfonach.
Zawsze mam wyłączoną transmisję danych, gps, miejsca lokacji i przede wszystkim cały internet.
Dzięki bogu już się z tą siecią żegnam.
U mnie w telefonie jest opcja w ustawieniach kontaktów by blokować wybrane numery. Nigdy nie spotkałam się z taką ankietą, ale skoro nie odebrałaś to to jest niemożliwe Zupełnie inaczej wygląda sytuacja dot. tych smsów specjalnych.

Edytowane przez susuanne
Czas edycji: 2014-06-03 o 18:38
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 18:51   #69
filozof_ka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ostatnio miałam podobną sytuację, szkoda tylko, że to już taka druga. Za pierwszym razem skasowało mi 10 złotych, teraz 18 zł. Sprawdzałam bilingi- nie miałam żadnych połączeń (nawet internetowych) i jedynie jednego smsa do chłopaka, za który na stronie naliczyli mi 3 zł (w rzeczywistości nie płacę za smsy nic bo mam pakiet, potem mi pieniędzy nie pobierało)
Pieniądze na konto w telefonie wpłynęły mi o 8 rano i do 11 godziny kiedy spałam zniknęły.
Orange to dla mnie najgorsza sieć świata. Zadzwoniłam do nich z awanturą, to stwierdzili, że to pewnie internet I robili ze mnie głupią dziewczynkę, która nie ma zielonego pojęcia o smartfonach.
Zawsze mam wyłączoną transmisję danych, gps, miejsca lokacji i przede wszystkim cały internet.
Dzięki bogu już się z tą siecią żegnam.
U mnie w telefonie jest opcja w ustawieniach kontaktów by blokować wybrane numery. Nigdy nie spotkałam się z taką ankietą, ale skoro nie odebrałaś to to jest niemożliwe Zupełnie inaczej wygląda sytuacja dot. tych smsów specjalnych.
To ja chyba też im zrobię awanturę, bo bez jaj, żeby tak pieniądze się nagle ulotniły
Ja mam taki beznadziejny telefon, że nie mogę wyłączyć transmisji danych, bo wyskakuje błąd i nie da się blokować określonych numerów, można tylko akceptować numery z listy...
Stary 2014-06-03, 20:24   #70
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez filozof_ka Pokaż wiadomość
To ja chyba też im zrobię awanturę, bo bez jaj, żeby tak pieniądze się nagle ulotniły
Ja mam taki beznadziejny telefon, że nie mogę wyłączyć transmisji danych, bo wyskakuje błąd i nie da się blokować określonych numerów, można tylko akceptować numery z listy...
A jaki błąd Ci wyskakuje? Może poszukaj o tym błędzie w internecie bo niestety, ale z włączoną transmisją danych bez pakietu internetowego to pieniędzy na koncie nie utrzymasz :< U mnie sytuacja jest bardziej skomplikowana bo ja: nie dzwoniłam, mam wyłączone wszystko związane z korzystaniem z internetu w telefonie, nie mam żadnych aplikacji korzystających z internetu, nie wysyłałam sms'ów na konkursy, ani nie otrzymuje smsów specjalnych. Chyba nie muszę mówić, że na infolinii mi w ogóle tego nie wyjaśnili
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 11:08   #71
filozof_ka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
A jaki błąd Ci wyskakuje? Może poszukaj o tym błędzie w internecie bo niestety, ale z włączoną transmisją danych bez pakietu internetowego to pieniędzy na koncie nie utrzymasz :< U mnie sytuacja jest bardziej skomplikowana bo ja: nie dzwoniłam, mam wyłączone wszystko związane z korzystaniem z internetu w telefonie, nie mam żadnych aplikacji korzystających z internetu, nie wysyłałam sms'ów na konkursy, ani nie otrzymuje smsów specjalnych. Chyba nie muszę mówić, że na infolinii mi w ogóle tego nie wyjaśnili
Wyskakuje mi "błąd polecenia".

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości