![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Olivia pozazdrościć, że spotkała Cię taka życzliwość
![]() Mega szybko się śpiąca robię, ale jak już się połorzę to nie chce mi się spać:P Sweet czekam na mam nadzieję same dobre wieści ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ooooo... Ja sobie nadrabiam poprzedni wątek, a tu już nowy...
Melduję się ![]() I idę chyba spać, bo zaraz padnę... Ale najpierw sobie kanapkę zrobię, bo coś mnie naszło...
#63 |
Wtajemniczenie
|
Witam i ja w części IV Wielkiego Rozpakowywania
![]()
#64 |
Rozeznanie
|
wy juz sie spac wybieracie a ja czekam na mezusia i pojedziemy na zakupy. stwierdzilismy ze wolimy teraz polazic po supermarkecie niz w weekend gdy beda wielkie tlumy. a jechac musimy, bo w lodowce zaczyna byc pusciutko, a ciezarowka musi miec przecie wszystko co chce
![]()
#65 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nawet nie mam co Was nadrabiac, bo tyle stron naskrobałyście, że szok!!!
Melduję sie w III wątku juz jako Mamuśka. Dziś już nie mam siły, żeby wszystko napisac - dopiero wyszłyśmy ze szpitala. Tak długo bo Oleńka miała żółtaczkę a ponadto chcieli kontrolowac jej wagę. Ważyła po porodzie 2320 i miała 48 cm. Taka nasz Kruszynka. Teraz waga jej to 2116 i muszę stale ją kontrolowac. Ola praktycznie cały czas śpi i żebvy wybudzic ja na jedzenie to jest nie lada wyczyn ![]() Jutro napisze jak przebiegł poród ![]() A tu nasza Oleńka... |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie poszłam spać...
Piszecie o badaniach przed porodem, a mi gin nic nie kazał robić... Miałam tydzień temu mocz i morfologię, a w czwartek będę robić samą morfologię, zobaczymy jak ten Furagin zadziałał (rzadziej latam do toalety ostatnio)... Gin powiedział, że WR np. nie ma sensu robić, jeśli jestem pewna siebie i męża... Ale teraz patrzę w mój segregator z badaniami, to ja w połowie maja miałam robione Treponema pallidium, a właśnie wyczytałam, że to też badanie na kiłę... Tak samo wtedy miałam HBS, a do tego na żółtaczkę byłam szczepiona, to chyba bez sensu to powtarzać... ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło...
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Olivia jednak są życzliwi ludzie!!!
Agape miło,że do nas zawitałaś.jeszcze raz gratuluję. napisz jak poród i jak to się wszystko stało. Olunia słodziutka. zazdroszczę,że już masz ją przy sobie, choć chcę aby mój Synuś poczekał jeszcze 6-7tyg. buziaki dla Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, Jestem już po wizycie. W trakcie badania lekarz nie znalazł nic i stwierdził, że bardzo duże prawdopodobieństwo, że były to resztki czopa chociaż mogło to być po badaniu i nie jest w stanie dokłądnie powiedzieć co to było. W każdym razie jestem na finiszu i czekamy na to co bedzie się dziać w najbliższych dniach. Ale to nic, najbardziej zdołowało mnie to, że porody rodzinne są zawieszone przez grypę a szpital zamknięty całkowicie. Zapomnieć mogę o jakimkolwiek wsparciu Tżta podczas porodu, o jakichkolwiek odwiedzinach, donoszeniu czegokolwiek na oddział itd. A Tż zobaczy syna dopiero w dniu wypisu ze szpitala. Jestem załamana. Nie wiem jak dam sobie radę bez niego. Przepraszam ale nie mam już siły na wizaż dzisiaj, odezwę sie jutro.
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem Cię.ja teżbardzo liczę na wsparcie TŻ a przez ta glupia grype nie wiadomo jak to będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Kumpel wpadł do nas z pizzą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza??!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |||
Zakorzenienie
|
Moje krejzole ile wy naskrobałyście
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałam już dziś się nie logować ale dobrze że mnie podkusiło....dzieki temu moglam zobaczyć Twoją śliczną córeczkę ![]() ![]() ![]() Gratuluję raz jeszcze...i dbajcie o siebie...a malutka niech rosnie jak na drozdzach... I koniecznie jak będziesz maila siłę to opisz co i jak ![]() Cytat:
Wieści faktycznie ![]() JA nawet nie chce mysleć o taki mscenariuszu jak pisałaś bez porodu rodzinnego odwiedzin itpppppppppppppp ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#74 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Agape Olusia przesliczna
![]() ![]() ![]() Kamyku wiem, ze takie sa procedury w szpitalu, ze musisz miec swiezy hbs,wr i oryginal grupy krwi do porodu.Tez sie szczepilam na zoltaczke, a mimo to musialam zrobic hbs Sweet jezeli to Cie pocieszy, to u mnie w szpitalu jest tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podobno to normalne że maluchy po urodzeniu tracą troche na wadze jejku... aż się popłakałam , już za niedługo i moja Zuzia będzie z nami nawet mąż nie mógł sie napatrzeć na Twoją córunię i mówił co chwile "pokaż jeszcze tę Małą " ![]() Cytat:
![]() ja lecę na "kocham cię polsko" ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie oczywiście wyspałam i teraz będe w nocy siedzieć
![]() Agapee Mała jest piękna ![]() ![]() Dziewczyny normalnie się popłakałam jak zobaczyłam to zdjęcie, nigdy bym się o to nie podejrzewała ja i płacz na widok dziecka ![]() Chyba mi hormony szaleją ![]() Jak sobie pomyśle, że u mnie w brzuszku też siedzi taki mały człowieczek ech jakaś ckliwa się robie ![]() Sweet kurcze współczuje, no to sobie wybrałyśmy czas na rodzenie, ale wszytsko dla dobra naszych maluszków, wiesz może z tym donoszeniem rzezczy jakoś da radę sie dogadać z pielęgniarkami na IP |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się dołączam jako ta płacząca. Matko Agapee ta kruszynka jest przepiękna, jak tylko mój mąż wróci z wędzenia kiełbas odrazu mu pokażę, to takie niesamowite uczucie widzieć dziecinkę, która jest w tym samym wieku co mój Filipek, który jeszcze w brzuszku się ukrywa. Dziękuję Ci w swoim imieniu, że się nią pochwaliłaś!
#79 |
Raczkowanie
|
Mój mąż położył córcię spać i znowu musiał wybyć
![]() Siedzę sama. Agape gratuluję raz jeszcze ![]() ![]() ![]() Pola cisza na wizażu w piątek o tej porze to zawsze chyba. Nie trzeba będzie tyle nadrabiać ![]() Sweet pozostaje tylko czekać. Ja o niczym innym praktycznie nie myślałam w pierwszej ciąży w 9 miesiącu jak o porodzie. Dostawałam kręćka, nie mogłam spać. Też lekarka mi mówiła w 37 tygodniu, że zaraz urodzę i czekałam jeszcze 2 tygodnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Jejku jaka nuda
![]() ![]() TŻ nie zjechał z delegacji do domu i normalnie się zanudzam Przed ciążą żadko spedzałam weekendy w domu a teraz nie dość, że w domu to jeszcze sama Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że w TV nic nie ma, kurde płace krocie za tv a tu ![]() Laseczki moze macie cynk na jakiś fajny film dzisiaj?? Co ogladacie>? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Mamaidy nie siedzisz sama, tylko z nami
![]() Kurcze chyba wszystkie sie poryczalysmy na widok Olenki, bo kazda sobie od razu wyobrazila, ze tez ma takie malenstwo (tylko jeszcze nie wypakowane ![]() Bardotka ja nic nie ogladam, ide niedlugo spac - musze wykorzystac moment jak mnie biodra nie bola ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-04 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sweet przykro mi, że zakaz odwiedzin:\ Mam nadzieję, ze tak nie będzie ciagle, bo już przezyję, ze nie będę miała porodu z Tż-tem ale sama całkiem w tych dniach nie chciałabym być... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Agape....gratuluję ślicznej dziewczynki
![]() ![]() Sweet....nie martw się,może nie będzie tak źle.Może wszystko do czasu porodu się zmieni i TŻ będzie z tobą ![]() ![]()
#84 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dostał augmentin (taki proszek do rozrobienia w wodzie) i kropelki do ucha. No i co najmniej tydzień siedzenia w domu (we wtorek kolejna wizyta kontrolna). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to mamy porodową rekordzistkę. Jak widać z tymi pierwszymi porodami nie ma reguły. szklankę mleka ![]() Cytat:
Agape - super, że już jesteście w domku ![]() ![]() Oczywiście czekamy na relacje, jak już będziesz miała czas i siły Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ten czas niby tak leci... a z drugiej strony się ciągnie... mnie to się marzy już styczeń żeby był i wiedzieć, że ciąża jest donoszona, dzieci duże i silne... i tylko liczyć dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak już tęsknie za normalnym funkcjonowaniem... Chciałabym móc się ogolić a nie tak po omacku... nie sikac co 10 minut... no i nogi bola oj bolą zwłaszcza jak się wziełam teraz za prania i prasowania synusiowych rzeczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
mi chyba będzie smutno, ale mała mi wszystko wynagrodzi
![]() Jejku miałam właśnie takie 2 bardzo bolące skurcze jeden po drugim kurcze bolało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Bardotka ja takie coraz częściej zauwarzam... wczoraj miałam tak jak Ty 2 i dzisiaj jeden taki. To chyba te ćwiczebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.