|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Olivia pozazdrościć, że spotkała Cię taka życzliwość
![]() Mega szybko się śpiąca robię, ale jak już się połorzę to nie chce mi się spać:P Sweet czekam na mam nadzieję same dobre wieści ![]()
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo... Ja sobie nadrabiam poprzedni wątek, a tu już nowy...
Melduję się ![]() I idę chyba spać, bo zaraz padnę... Ale najpierw sobie kanapkę zrobię, bo coś mnie naszło...
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja w części IV Wielkiego Rozpakowywania
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
wy juz sie spac wybieracie a ja czekam na mezusia i pojedziemy na zakupy. stwierdzilismy ze wolimy teraz polazic po supermarkecie niz w weekend gdy beda wielkie tlumy. a jechac musimy, bo w lodowce zaczyna byc pusciutko, a ciezarowka musi miec przecie wszystko co chce
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nawet nie mam co Was nadrabiac, bo tyle stron naskrobałyście, że szok!!!
Melduję sie w III wątku juz jako Mamuśka. Dziś już nie mam siły, żeby wszystko napisac - dopiero wyszłyśmy ze szpitala. Tak długo bo Oleńka miała żółtaczkę a ponadto chcieli kontrolowac jej wagę. Ważyła po porodzie 2320 i miała 48 cm. Taka nasz Kruszynka. Teraz waga jej to 2116 i muszę stale ją kontrolowac. Ola praktycznie cały czas śpi i żebvy wybudzic ja na jedzenie to jest nie lada wyczyn Dopiero jak ściągnę pieluchę i posmeram ją chusteczką nawilżoną to zaczyna "kwiczec". Generalnie ciesze się bardzo, że wszystko dobrze sie skończyło. Jutro napisze jak przebiegł poród ![]() A tu nasza Oleńka... |
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie poszłam spać...
Piszecie o badaniach przed porodem, a mi gin nic nie kazał robić... Miałam tydzień temu mocz i morfologię, a w czwartek będę robić samą morfologię, zobaczymy jak ten Furagin zadziałał (rzadziej latam do toalety ostatnio)... Gin powiedział, że WR np. nie ma sensu robić, jeśli jestem pewna siebie i męża... Ale teraz patrzę w mój segregator z badaniami, to ja w połowie maja miałam robione Treponema pallidium, a właśnie wyczytałam, że to też badanie na kiłę... Tak samo wtedy miałam HBS, a do tego na żółtaczkę byłam szczepiona, to chyba bez sensu to powtarzać... ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło...
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia jednak są życzliwi ludzie!!!
Agape miło,że do nas zawitałaś.jeszcze raz gratuluję. napisz jak poród i jak to się wszystko stało. Olunia słodziutka. zazdroszczę,że już masz ją przy sobie, choć chcę aby mój Synuś poczekał jeszcze 6-7tyg. buziaki dla Was. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, Jestem już po wizycie. W trakcie badania lekarz nie znalazł nic i stwierdził, że bardzo duże prawdopodobieństwo, że były to resztki czopa chociaż mogło to być po badaniu i nie jest w stanie dokłądnie powiedzieć co to było. W każdym razie jestem na finiszu i czekamy na to co bedzie się dziać w najbliższych dniach. Ale to nic, najbardziej zdołowało mnie to, że porody rodzinne są zawieszone przez grypę a szpital zamknięty całkowicie. Zapomnieć mogę o jakimkolwiek wsparciu Tżta podczas porodu, o jakichkolwiek odwiedzinach, donoszeniu czegokolwiek na oddział itd. A Tż zobaczy syna dopiero w dniu wypisu ze szpitala. Jestem załamana. Nie wiem jak dam sobie radę bez niego. Przepraszam ale nie mam już siły na wizaż dzisiaj, odezwę sie jutro.
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem Cię.ja teżbardzo liczę na wsparcie TŻ a przez ta glupia grype nie wiadomo jak to będzie. |
|
|
|
|
#70 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Kumpel wpadł do nas z pizzą a my kupiliśmy na deser lodziachy ale wyżera... Brykam do chłopaków |
||||
|
|
|
#71 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza??!!!!
|
|
|
|
#73 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moje krejzole ile wy naskrobałyście
![]() Cytat:
Miałam już dziś się nie logować ale dobrze że mnie podkusiło....dzieki temu moglam zobaczyć Twoją śliczną córeczkę Gratuluję raz jeszcze...i dbajcie o siebie...a malutka niech rosnie jak na drozdzach... I koniecznie jak będziesz maila siłę to opisz co i jak Cytat:
Wieści faktycznie ![]() JA nawet nie chce mysleć o taki mscenariuszu jak pisałaś bez porodu rodzinnego odwiedzin itpppppppppppppp ![]() Cytat:
|
|
#74 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze piszesz, że taka spokojna, śpi cały czas - tylko pozazdrościć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Agape Olusia przesliczna
jak zobaczylam fotke.Jeszcze raz gratuluje Kamyku wiem, ze takie sa procedury w szpitalu, ze musisz miec swiezy hbs,wr i oryginal grupy krwi do porodu.Tez sie szczepilam na zoltaczke, a mimo to musialam zrobic hbs Sweet jezeli to Cie pocieszy, to u mnie w szpitalu jest tak samo |
|
|
|
#76 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno to normalne że maluchy po urodzeniu tracą troche na wadze jejku... aż się popłakałam , już za niedługo i moja Zuzia będzie z nami nawet mąż nie mógł sie napatrzeć na Twoją córunię i mówił co chwile "pokaż jeszcze tę Małą " ![]() Cytat:
ja lecę na "kocham cię polsko"
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie oczywiście wyspałam i teraz będe w nocy siedzieć
![]() Agapee Mała jest piękna Dziewczyny normalnie się popłakałam jak zobaczyłam to zdjęcie, nigdy bym się o to nie podejrzewała ja i płacz na widok dziecka ![]() Chyba mi hormony szaleją ![]() Jak sobie pomyśle, że u mnie w brzuszku też siedzi taki mały człowieczek ech jakaś ckliwa się robie ![]() Sweet kurcze współczuje, no to sobie wybrałyśmy czas na rodzenie, ale wszytsko dla dobra naszych maluszków, wiesz może z tym donoszeniem rzezczy jakoś da radę sie dogadać z pielęgniarkami na IP |
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
To i ja się dołączam jako ta płacząca. Matko Agapee ta kruszynka jest przepiękna, jak tylko mój mąż wróci z wędzenia kiełbas odrazu mu pokażę, to takie niesamowite uczucie widzieć dziecinkę, która jest w tym samym wieku co mój Filipek, który jeszcze w brzuszku się ukrywa. Dziękuję Ci w swoim imieniu, że się nią pochwaliłaś!
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż położył córcię spać i znowu musiał wybyć
Teraz często go nie ma, bo chociaż się nie przeprowadzamy jeszcze do nowego domu to on coś tam musi robić cały wieczorami, żeby zaoszczędzić na robociźnie.Siedzę sama. Agape gratuluję raz jeszcze ![]() Jest śliczna, jakie ma włoski fajne, takie jasne. Daj znać jak się czujesz i jak było kiedy znajdziesz troszkę czasu. Pozdrawiam serdecznie.Pola cisza na wizażu w piątek o tej porze to zawsze chyba. Nie trzeba będzie tyle nadrabiać ![]() Sweet pozostaje tylko czekać. Ja o niczym innym praktycznie nie myślałam w pierwszej ciąży w 9 miesiącu jak o porodzie. Dostawałam kręćka, nie mogłam spać. Też lekarka mi mówiła w 37 tygodniu, że zaraz urodzę i czekałam jeszcze 2 tygodnie Także życzę wszystkiego dobrego. Przykro kurcze z tą grypą, ale wiadomo, że to dla Waszego dobra |
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku jaka nuda
TŻ nie zjechał z delegacji do domu i normalnie się zanudzam Przed ciążą żadko spedzałam weekendy w domu a teraz nie dość, że w domu to jeszcze sama Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, że w TV nic nie ma, kurde płace krocie za tv a tu Laseczki moze macie cynk na jakiś fajny film dzisiaj?? Co ogladacie>? |
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy nie siedzisz sama, tylko z nami
Kurcze chyba wszystkie sie poryczalysmy na widok Olenki, bo kazda sobie od razu wyobrazila, ze tez ma takie malenstwo (tylko jeszcze nie wypakowane )Bardotka ja nic nie ogladam, ide niedlugo spac - musze wykorzystac moment jak mnie biodra nie bola
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-04 o 21:48 |
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starsznie się cieszę, że wszytsko dobrze i czekam na relację- pierwszą na gorąco![]() ![]() ![]() Sweet przykro mi, że zakaz odwiedzin:\ Mam nadzieję, ze tak nie będzie ciagle, bo już przezyję, ze nie będę miała porodu z Tż-tem ale sama całkiem w tych dniach nie chciałabym być... |
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Agape....gratuluję ślicznej dziewczynki
![]() Sweet....nie martw się,może nie będzie tak źle.Może wszystko do czasu porodu się zmieni i TŻ będzie z tobą
|
#84 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostał augmentin (taki proszek do rozrobienia w wodzie) i kropelki do ucha. No i co najmniej tydzień siedzenia w domu (we wtorek kolejna wizyta kontrolna). Cytat:
Cytat:
i może nawet rozpakowaćCytat:
No to mamy porodową rekordzistkę. Jak widać z tymi pierwszymi porodami nie ma reguły. szklankę mleka ![]() Cytat:
Agape - super, że już jesteście w domku Oczywiście czekamy na relacje, jak już będziesz miała czas i siły Cytat:
żeby to nie było tak szybkoCytat:
|
|||||||
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Ten czas niby tak leci... a z drugiej strony się ciągnie... mnie to się marzy już styczeń żeby był i wiedzieć, że ciąża jest donoszona, dzieci duże i silne... i tylko liczyć dni
Chciałabym poprostu mieć to za sobą zarówno ze starchu jak i chęci zobaczenia już swojej pociechy... Przestac mieć humory, zmieścić się w swoje dżinsy... nie mysleć ciagle o jedzeniu i kolejnych kilogramach... nowych rozstępach... Ciąża jest i piękna i męcząca...
|
|
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jednak już tęsknie za normalnym funkcjonowaniem... Chciałabym móc się ogolić a nie tak po omacku... nie sikac co 10 minut... no i nogi bola oj bolą zwłaszcza jak się wziełam teraz za prania i prasowania synusiowych rzeczy
Ale nie przecze, że stan piękny... wyczekiwanie kopniaków, brzuszka- niezapomniane... ale jednak długo to trwa jakby nie było... Czuję się chwilami jakbym była od zawsze w ciąży a moje własne humory mnie dobijają
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
mi chyba będzie smutno, ale mała mi wszystko wynagrodzi
![]() Jejku miałam właśnie takie 2 bardzo bolące skurcze jeden po drugim kurcze bolało aż sie przestraszyłam...
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka ja takie coraz częściej zauwarzam... wczoraj miałam tak jak Ty 2 i dzisiaj jeden taki. To chyba te ćwiczebne
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

Dopiero jak ściągnę pieluchę i posmeram ją chusteczką nawilżoną to zaczyna "kwiczec". Generalnie ciesze się bardzo, że wszystko dobrze sie skończyło. 

jak zobaczylam fotke.Jeszcze raz gratuluje
Także życzę wszystkiego dobrego. Przykro kurcze z tą grypą, ale wiadomo, że to dla Waszego dobra

żeby to nie było tak szybko