W ramach przedświątecznego oszczędzania :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 20:49   #61
dzustam
Zakorzenienie

Dot.: W ramach przedświątecznego oszczędzania :)

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
W wielu przypadkach jest to intencjonalne działanie, wierz mi. W moim Carrefourze zauważyłam praktykę "zamieszaj cenami, aż się klient zgubi". Celowo kładą towar przy innej cenie (szczególnie, gdy to ten sam producent, rodzaj towaru, ale np. inna waga opakowania i co za tym idzie również inna cena) - połowa półki jest przesunięta i w końcu się nie wie co jest za ile. Przeceniona rzecz, a przy kasie się okazuje, że cena jednak inna etc. To nie jest tak, że mi się to dwa razy zdarzyło i psioczę. W Carrefourze mam to praktycznie przy każdych zakupach. Tam 5 zł, tu 2 zł, a zdarzało się, że kilkanaście. Oczywiście, teraz przy okazji zakupów tam namiętnie korzystamy z czytnika cen. A ile jest osób, które nawet nie spojrzą na paragon, nie zwrócą uwagi? Mnóstwo. I kierownictwo sklepu dobrze o tym wie. Nie wierzę, że to nie jest celowa praktyka.

A często tłumaczenie się z tego obsługi sklepu jest żenujące. Przykład z Rossmanna: "rzucili" w jakiejś promocji szczoteczki do zębów - cena rewelacja (aż mi się wydawała podejrzana, ale myślę sobie "najwidoczniej chcieli ludzi przyciągnąć, to obniżyli aż tak"). Przy kasie się okazuje, że szczoteczki kosztuję ileś tam zł więcej, bo to wcale nie te szczoteczki. Mówię, że w takim razie, co te tam robiły? Pani sprawdza i "ach, najwidoczniej klienci odłożyli inne szczoteczki w tym miejscu". Ja na to: "wszystkie paręnaście kompletów? Ktoś je zamienił miejscami dla zabawy?". Babeczka się bardzo zmieszała i nie wiedziała co powiedzieć. Jasne, rozumiem, że ktoś jedną, dwie mógł odłożyć nie w to miejsce, ale wszystkie?
Często ten chamski klient , nie dość, że przełoży wszystkie produkty, to jeszcze je bezczelnie poukłada w piramidkę lub równiutko pod kątem prostym

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
dlatego ja zwykle sprawdzam kody kreskowe na produkcie i na etykiecie z ceną na półce
Ja zazwyczaj też, a przynajmniej tak robię przy podejrzanych promocjach

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 21:31   #62
yasmine87
Raczkowanie

GG do yasmine87

Elish, boski avatar ;-) uwielbiam Motoko :P
Też to w tesco zauważyłam. Pomyłki dotyczyły różnicy w cenach? czy miałaś podublowane jakieś produkty?

Dzustam "Często ten chamski klient , nie dość, że przełoży wszystkie produkty, to jeszcze je bezczelnie poukłada w piramidkę lub równiutko pod kątem prostym "

Zamordowałaś mnie tym
Stary 2009-12-16, 22:47   #63
kardamon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dziumdzia Pokaż wiadomość
Was też boli ta ilość gotówki jaka przecieka przez palce w okresie grudniowym?
Oj, boli. Zwłaszcza w tym roku, bo tydzień temu rozwaliłam samochód i muszę dodatkowo płacić za blacharza...

Cytat:
Napisane przez Dziumdzia Pokaż wiadomość
No i trafiłam tym samym na stronę, na której wrzucane są oferty z gazetek z super/hipermarketów. Z tego co widzę to chyba jest często aktualizowana, bo obecnie na stronie są jakieś świąteczne gadżety, więc pomyślałam, że może was zainteresuje - zamiast wertować te wszystkie gazetki zostawiane na wycieraczce - http://hiperpromo.pl/ .
Stronka dla mnie jak znalazł Mieszkam na przedmieściach Krakowa i jakoś gazetki reklamowe do mnie nie docierają. Przed zakupami i tak wertuję oferty na stronach internetowych sklepów: lidla, tesco, jyska, ikei itp. A na hiperpromo, jak widać, wszystko w pigułce. I można ceny porównać do tych z allegro, czy normalnych cen w sklepach, w porównywarce cenowej.
Niestety, na świętach nigdy nie udaje mi się zaoszczędzić. Zawsze, w ostatniej chwili, pojawiają się jakieś nieprzewidziane wydatki Ale za to kupuję mniej żarcia, bo w moim domu mama zawsze kupowała za dużo i potem podjadaliśmy świąteczne pozostałości przez kolejny tydzień...
kardamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-16, 23:25   #64
lotta6
Zakorzenienie

Doris1981; szczelne okna to tez oszczednosc na ogrzewaniu

Tesco sie reklamuje jako takie tanie a u mnie w katowicach jest bardzo drogie (moze przez ta lokalizacje, ze jest w duzym centrum handlowym, nie mam pojecia) Ale jak porownalam ceny z auchanem to sie za glowe zlapalam.

I tez mnie rozwalaja ludzie ktorzy wiecej wydadza na benzyne niz na zakupach zaoszczedza Trzeba to sobie przekalkulowac.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 07:20   #65
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Często ten chamski klient , nie dość, że przełoży wszystkie produkty, to jeszcze je bezczelnie poukłada w piramidkę lub równiutko pod kątem prostym
(...)
Zapamiętam ten tekst - bezcenny .
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 09:57   #66
Dziumdzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardamon Pokaż wiadomość
bo w moim domu mama zawsze kupowała za dużo i potem podjadaliśmy świąteczne pozostałości przez kolejny tydzień...
U mnie w domu było zawsze tak samo - jeszcze na sylwestra dojadaliśmy świąteczne przysmaki, a pierniki i makowiec ostawały się nawet do trzech króli
tylko, że to to akurat mi się zawsze podobało (do momentu wejścia na wagę oczywiście)...
Dziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości