![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-12-11 o 12:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dyskoteki, kluby, znajomości?
Nie chodzi o to czy ktos jest swiety czy nie, tylko o szacunek do samej siebie. Ja po przespaniu z obcym facetem na pewno bym go do samej siebie stracila. Grejpftutowa panna masz inne poglady ja inne i krytykowac tutaj nikogo nie mam zamiaru, tak samo ty nie badz ironiczna, nie wysmiewaj "mojej świętosci."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje, to kobiety najwiecej krzycza "puszczalska" czy "dziwka" i same dyskryminujemy nasza płeć ale jak cos mi sie nie podoba to o tym mowie, nie dlatego zeby wypasc na bardziej wartosciowsza ( chociaz moze cos w tym jest) ale po prostu w wiekszej mierze nie toleruje u kobiet takiego zachowania. Nie oceniam nikogo po tym ilu mial partnerow seksualnych ,sama swieta nie jestem , tylko w jaki sposob ich zdobyl. Ja tu potepiam tylko te dziewczyny,ktore upijaja sie do nieprzytomnosci i zakladaja sie ktora zaliczy wiecej mezczyzn.Wiem ze nie mi oceniac ale wybaczcie to juz jest masakra... Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2009-12-11 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasem zdaża mi się chodzić z koleżankami do klubów potańczyć, bez mojego chłopaka. Teraz patrzę na to, co się dzieje wokół, z trochę innej perspektywy i widzę mnóstwo natrętnych facetów, którzy chyba faktycznie przychodzą na disco konkretnie na "łowy". Kiedyś zdarzało mi się zawierać takie przelotne znajomości, a opędzanie się od facetów mnie bawiło. Teraz mnie irytuje i psuje zabawę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, ze patrzysz na to inaczej niz osoba z boku, ale sama pisałas, ze uwazasz, ze to byl bład. No coz, ja tez, o to mi chodzi. I powtarzam, sama swieta nie byłam, tyle, ze nie mam zamiaru chwalic sie moimi popisami ![]() [QUOTE=Klarissa;15795639]Ale nie wydaje ci się Leo, że ten pogląd ugruntował się bo jest tak często powtarzany? I to właśnie najczęściej przez kobiety. To my dyskredytujemy te "puszczalskie" po to aby w oczach facetów wypadać lepiej jako te "wartościowsze". A wartościowanie człowieka przez liczbę partnerów i stosunków to ogromna pomyłka i niesprawiedliwość. Gdybyśmy mówiły, że puszczalstwo nie ma płci to za 100 lat właśnie taki pogląd będzie naturalny ![]() Sama najlepiej wiem jak to w praktyce wygląda ![]() A ja u siebie w pracy - raz w toalecie i raz na biurku własnym (z moim mężem rzecz jasna) i bardzo sobie chwalę oba doznania ![]() Dokładnie tak jak piszesz Klarisso. Dlatego własnie zyjemy w swiecie rzadzonym wg praw meskich a nie naszych, bo kobiety walcza i rywalizuja bardziej. Sa saobie niesprzyjające z natury. ![]() Rowniez sie zgadzam. Tyle, ze zmiany jak zauwazyłas postepuja bardzo wolno, a czy na korzysc...Ci po nas zobaczą ![]() No i w obliczu dyskusji jaka sie wywiazała poczułam sie jak ciotka klotka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2009-12-11 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja półtora roku temu poznałam na dyskotece chłopaka z którym spotykam się do teraz.
![]() Ale wtedy tylko ze sobą zatańczyliśmy i wymieniliśmy się numerami.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
To przecież oczywiste (przynajmniej dla mnie), że kobieta ma takie samo prawo jak facet pójść do klubu, wyhaczyć kogoś, pójść z nim gdzie chce i robić co chce. Jeśli ją to kręci to ma do tego takie samo prawo jak facet. I w sumie wara wszystkim od tego co ona robi. Ale prawdą jest, że takich kobiet jest dużo mniej niż tego typu facetów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ja też chodziłam z koleżankami do klubów i traktowałyśmy facetów tzw,,towarowo".Ja nic z nimi nie robiłam oprócz tańczenia ,ale np wymyślałyśmy sobie zadania na każdy wieczór,np. 3 faceci mają nam dać sami nr (bez proszenia) ,albo tym podobne.Było to nie tak dawno bo 1,5 roku temu,i nigdy nie zapomnę tego okresu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od siebie dodam, znalam kiedys taka jedna, ktora lubila pojsc do klubu i 'oddac sie' jednemu lub kilku facetom. Kijem bym jej nie dotknela (jak i nikogo innego kto tak robi, po prostu czuje do takich ludzi obrzydzenie). Nie wiem jak mozna to robic. Bez obawy, ze sie cos zlapie? Po pijaku nie zawsze mysli sie o prezerwatywie, zwlaszcza majac inne zabezpieczenie, np. tabletki. A i sama gumka (wydaje mi sie), ze nie uchroni przed wszystkimi chorobami. Spiac z nowo poznanym facetem stracilabym szacunek do samej siebie. Ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac. Smieszy mnie tylko podejscie niektorych osob. Lub tez duzej czesci dzisiejszego spoleczenstwa. "spac z kimkolwiek to nic takiego, ale jak ktos tego nie robi, to pewnie swietoszek/dziewica" itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
i co z tego w zasadzie? to ma swiadczyc o tym, ze sa słuszne??
pomijam już to, że nie odpowiedziałaś na żadne z moich pytań ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Czy żadna już nie przeżyła jakiegoś romansidła w dyskotece??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
tak, ja miałam taką sytuację
![]() ponad dwa lata temu, byłam z kolegą z klasy z LO i moją przyjaciółką na imprezie w małym klubie. było nudno. siedzieliśmy we troje przy barze, patrzyliśmy na parkiet. kolega zwrócił uwagę na gościa, który tańczył sam i nieźle wywijał. powiedział mi 'jak poderwiesz tego króla parkietu, to stawiam ci pół litra' - oczywiście w żartach. dogasiłam papierosa, poprawiłam kieckę i podeszłam do niego. złapałam go za rękę, coś tam powiedziałam, zatańczyłam z nim jeden, drugi, trzeci kawałek - poprosił mnie o numer telefonu... od tego czasu... jesteśmy razem ![]() edt. na początku nasze spotkania to były tylko imprezy/piwko... i pierwszego pocałunku nie zapomnę nigdy ![]() Edytowane przez 3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b Czas edycji: 2009-12-13 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem nie masz chłopaka mozesz robic co chceszbo to twoja sprawa jak masz taki pomysł na zycie to prosze bardzo
![]() Edytowane przez magical145 Czas edycji: 2009-12-18 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Przyznam, że dyskusja bardzo burzliwa . Wydaje mi się, że kwestia: 'Seks z nieznajomym: dobry czy zły?' nie powinna być rozpatrywana pod kątem ogólnej moralności wszystkich, ale moralności danej osoby. Są osoby, które lubią się zabawić i dla nich seks w kiblu nie jest szmaceniem, inni na to spojrzą z obrzydzeniem. Nie mnie to oceniać, nie będę się ustosunkowywać
![]() Hehe, w te wakacje, będąc na imprezie tańczyłam dosyć odważnie z pewnym Włochem (ach, temperament), nie zapytał nawet o moje imię, po kilku minutach prosto z mostu zapytał "You wanna fuck?'' . Dla niego to było coś zupełnie naturalnego, widać zależy to od mentalności. Byłam oburzona, oczywiście od razu odeszłam (nawet nic nie odpowiedziałam), ale kto wie, czy za X lat zareaguje tak samo. Ludzie się zmieniają. Nie osądzajmy innych, nie wiemy co nam się przydarzy za jakiś czas. To nas właśnie łączy ze zwierzętami - kierujemy się instynktami. Teoretycznie potrafimy je hamować, ale czy czasami chcemy ... A propos znajomości w dyskotece. Ja poznałam w ten sposób swojego aktualnego TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Co kieruje facetami? A co kieruje kobietami?
Tak samo facet szuka 'głupej chętnej' na seks jak i dziewczyny które są tymi 'głupimi chętnymi' szukają takiego faceta. ----- Naprawde myśliscie, że te wszytskie 'biedne' kobiety które przepsły się z takim klubowym podrywaczem nie chciały tego? Chciały, tłumaczą się, że alkohol itp, ale uważam, że to tylko głupie tłumaczenia, bo jak wiadomo kobieta która preferuje wolny seks często brana jest za dziwke, za to facet często traktowany jest łagodniej, no czaasem nazywa sie go dziwkarzem. Ale to i tak 'szczebel' wyżej niż dziwka ![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-12-19 o 00:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
no cóż, za każdym razem gdy wybierałam się ze znajomymi do klubu, to w trakcie tańca, na parkiecie - pojawiają się macki ośmiornicze z każdej strony, planujące zamach na metry kwadratowe mojej prywatności
![]() nienawidzę wszystkich kolesi, którzy dosłownie się lepią z każdej strony myśląc, że przyszłam tu w celu bliżej nieokreślonego 'tarła', bo sama tańczyć nie potrafię. Lubię się wyszaleć na parkiecie SAMA, tzn. bez obejmujących mnie dłoni co minutę, bo na imprezę do klubu zawsze wybieram się ze znajomymi ze studiów, więc praktycznie to 'sama' na parkiecie nie jestem ;-) słyszałam propozycje w stylu ''masz ochotę na seks'?'', ''może jakieś after party? Mam mieszkanie niedaleko..", ale kwitowałam je jedynie uśmieszkiem politowania ;-) a bywam w ''normalnych'', krakowskich klubach ze wstępem od 21, więc to żadne przydrożne dyski z białymi kozaczkami na podeście ![]() no w sumie co kto lubi, mi adrenalinka w postaci takich ekscesów potrzebna nie jest, może ktoś inny musi. aha, tak mi się przypomniało, ale nie żebym autorkę tematu aż o takie perwersje posądzała ![]() ![]() proszę nie odbierać tego personalnie ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2009-12-19 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie to dużo się słyszy że ktoś kogoś poznał w klubie na imprezie a co lepsze okazuje się ze teraz takie osoby są w szczęsliwym związku- wszystko więc zależy od podejścia i nastawienia do takich klubowych imprez-jedni przychodzą żeby się dobrz epobawić inni żeby wyrwac kogoś na jedną noc, a inni po prostu żeby sobie kogoś znaleźć ![]()
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mówię zdecydowane NIE tej kategorii facetów, którzy traktują mnie jak towar i myślą, że za postawionego drinka dam im się obmacywać, całować etc ;-) dla mnie to takie trochę żałosne, nawet jeśli drinka proponuje Apollo ![]() natomiast nie mam nic przeciwko ludziom, którzy przychodzą do takich miejsc po prostu spędzić miło czas, są tak samo jak ja ;-) normalnymi studentami, którzy podejdą do mnie, pogadają, nie zbliżając się na niebezpieczną odległość czy tam bliskość ;] bo po prostu tego nie lubię. Ale to już inna kategoria ludzi i w nie ich kontekście wypowiadałam się w tym wątku ;]
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Kompletnie nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego ludzie poznani w klubie mieliby być "gorsi" od tych poznanych w spożywczym,w autobusie,na spacerze czy na studiach. Taki wnosek wyciągam bezbośrednio z wszystkich odpowiedzi w tym wątku,z resztą nie pierwszy raz się z czymś takim spotykam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to co kto robi jego sprawa
![]() ![]() Zarowno kolesie lubia przeleciec panne na jedna noc,tak samo panny moga kolesi. Co do moich przygod w disco to owszem lubilam pojsc,potanczyc,obsciskac sie z jakims przystojnym kolesiem ![]()
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do klubów i dyskotek: rzadko bywam, ale jak już to nie miewam przygód, mam TŻ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.