|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kiepski prezent pod choinke, wiadomość o raku
Cytat:
diagnoze postawiła po obstukaniu mnie młoteczkiem a TZ autorki to jakiś wyjatkowy palant Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2009-12-20 o 19:42 |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co, ty jego mamusią jesteś? Chyba role w tym 'związku' ci się poprzestawiały...
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz mu ze jestes w ciąży i ,ze lakarz stwierdził 5-raczki w dodatku czarne :d
a potem kopnij go w d.... Jak mozna byc takim imbecylem i byc z takim imbecylem. |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre.
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż po przeczytaniu tego wątku stwierdził, że facet ma nierowno pod sufitem, a pozniej dodał, że z autorka tez musi byc cos nie w porzadku. I ja się z nim zgadzam.
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#67 |
|
lise-kotta
|
oj, już przestańcie się pastwić.
autorka ogólnie ma ciężką sytuację, z tego co widziałam po innych wątkach. jeśli chce ratować swój związek, to nam nic do tego, wypada tylko pożyczyć wytrwałości. jej życie i jej wybory, może akurat ona czuje, że warto w tego faceta inwestować. aczkolwiek nie jest to bardzo pokrzepiające skoro w grę wchodzi już udawanie raka. |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
typowo polskie podejscie - ledwo napisała posta juz się rzuciliście na lekarza , że jakiś głupi konował. btw przerzut w raku jądra - owszem zdarza się, do KOŚCI stopy, a ze połowa polaków wychodzac z gabinetu nie pamieta/przekreca, to co powiedział lekarz, to juz inna sprawa...
na szczęście okazało sie, że nie lekarz jest głupi (jak zakładało 99% rzuc go w cholerę, taka moja rada
Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem. Edytowane przez kora777 Czas edycji: 2009-12-20 o 23:03 |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednym słowem dziecinada. |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cóż, po prostu masa ludzi się spotkała z beznadziejnymi lekarzami, ja również, więc takie a nie inne są podejrzenia. |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zresztą ten lekarz i o samym raku i o przerzutach podobno najpierw orzekł, a potem dopiero wysłał pacjenta na badania. Okazało się to nieprawdą (to znaczy cała ta historia z przerzutami), ale już samo to pozwalało nazwać takiego "lekarza" konowałem. W swojej ocenie zachowania lekarza bazowałam na tym co pisała autorka wątku. A tychże konowałów, moja Droga, niestety nie brakuje. Co potwierdzają moje doświadczenia i wyraźnie to podkreślałam w swoich wypowiedziach. Zresztą gdybyś uważniej przeczytała wątek wiedziałabyś, że jedna z wizażanek opisała przypadek raka jądra u swojego TŻ, który przez zaniedbania lekarza dowiedział się o chorobie bardzo późno. I czego się burzysz ? Lekarza masz w rodzinie czy sama nim jesteś ? Dobry fachowiec krytycznych słów pod adresem kolegów się nie boi bo zna swoją wartość i wie jakie ma kompetencje ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Bo z tego co wiem, bardzo charakterystyczne dla naszego kraju jest zbyt późne wykrywanie chorób nowotworowych - nie tylko z winy pacjenta, który pojawia się rzekomo w gabinecie lekarza kiedy choroba jest już zaawansowana, ale też z winy bagatelizujących objawy, lekarzy. Dochodzi też kwestia nieprawidłowej, długotrwałej i niecelowej diagnostyki co wynika z braku kompetencji z zakresu onkologii lekarzy pierwszego kontaktu i nie tylko. Problem był na tyle poważny, że swego czasu postulowano zwiększenie liczby godzin z zakresu onkologii na studiach medycznych. Z jakim rezultatem, nie wiem. To tak gwoli uściślenia tego co moim zdaniem typowo polskie w tych kwestiach
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-12-21 o 10:04 |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() później czytała przy mnie kartę informacyjną i dziwiła się, dlaczego o marskości nie wspomnieli, jeśli jej lekarz tak mówił. Nieważne, że przecież leżałam obok, wszystko słyszałam i o żadnej marskości wątroby słowa nie było może się niektórym ludziom od nadmiaru kroplówek w głowach miesza
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2009-12-21 o 10:50 |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za blyskotliwosc.....rece opadaja chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co powiedzialas nie wazne co on zrobil i jaki to mialo cel ale fakt, jestescie siebie warci powodzenia zycze mimo wszystko
|
|
|
#74 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy ktoś pamięta mój wątek medyczny, ale po 1,5 roku (!!!!) leczenia na choroby, na które nigdy nie chorowałam (astma, rak i inne), wmawiania mi, że choruję od palenia, które zresztą wtedy rzuciłam (lub dla odmiany, że mam to wrodzone) przez panów nie tylko doktorów ale nawet profesorów nauk medycznych trafiłam do zwykłego laryngologa, który po jednym, prostym badaniu i obejrzeniu jego wyniku stwierdził, że w moim gardziołku zamieszkał sobie wirus, wirusa wykończył lekami w 3 tygodnie i po 1,5 roku jestem zupełnie zdrowa. A wcześniej wymyślano mi cuda, ba nawet operację miałam mieć... Ja już żadnemu lekarzowi nie uwierzę. Jeśli mi jedną diagnozę potwierdzi 5 niezależnie od siebie, to tak, w przeciwnym razie po prostu nie wierzę. Ciekawe kto by mi dał odszkodowanie za tę niepotrzebną operację, którą pan profesor zamierzał mi zrobić? Chociaż pewnie on i jego koledzy znaleźli by w razie czego uzasadnienie jaka ta operacja była potrzebna i jak bardzo mi pomogła... Cytat:
Cytat:
Ciekawe kto potem odda pacjentom kasę za tony zjedzonych leków, które nie pomogły Bo nie mogły pomóc (ponieważ pacjent nie chorował na to, na co go leczono), zmarnowany czas w poczekalniach, dojazdy itd. Panowie doktorowie najczęściej rozkładają ręce albo wmawiają, że to wszystko było potrzebne. Ja się pytam komu? A potem jest płacz, że się pieniądze z NFZ marnuje. No marnuje się, jak się nie myśli.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-12-21 o 11:26 |
|||
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15966325]I tradycyjnie autorka się zmyła
[/QUOTE]No pewnie. Odwagi nie starczyło, bronić swoich pogladow. |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Ona go kocha i nie ma obowiązku tłumaczyć się komukolwiek dlaczego. Może go chce bo jest świetny w łóżku, to jej sprawa.
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałaś się mocno naszukac żeby znaleźć takiego sk..syna. Ślepota i desperacja niektórych kobiet mnie przeraża. |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
a mój eks i tak nie ma jajca >_>
i przeżywany był rak jak rak, i w partnerstwie, ze wszystkimi konfetii i serpentynami i co mi gryzella autorka powie? odrzuci burzę blond włosków z pięknej i mądrej główki i rzeknie 'no cóż iskierka zgasła' jednak pozostaniemy cichymi obserwatorami. to dużo zabawniejsze <składa dłonie w piramidkę>
|
|
#79 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale o co kaman?
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

ci się poprzestawiały...
dobre.