![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: denerwująca kopiara
Cytat:
A w przypadku autorki brzmi to o tyle śmiesznie, że chwilę wcześniej krytykuje tę dziewczynę za to że uważa się za lepszą od innych. To taka moralność kalego- mnie wolno ale innym już nie ![]()
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
26.06.2010 I jestem Żoną ![]() Edytowane przez mordziula Czas edycji: 2010-01-09 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Akceptacja siebie i zadowolenie z siebie to coś co się czuje, a nie rozgłasza wszem i wobec. No i jeszcze jest różnica między powiedzeniem "uważam że jestem ładna", a powiedzeniem "jestem ładniejsza od niej". Tego drugiego raczej powiedzieć nie wypada. A myśleć można sobie wszystko, tego akurat nikt nie może nam zabronić.
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Czuć się ładną, a czuć się ładniejszą od kogoś to dwie rózne rzeczy. Kobieta która jest pewna swojej wartości nie epatuje się, nie wywższa, nie porównuje siebie z nikim. To jest właśnie PEWNOŚĆ SIEBIE, SWOJEGO WYGLĄDU I SWOICH ZALET. Autorka raczej do takich nie należy. Generalnie jest tak : Droga autorko weź koleżanke na zakupy (jak jakaś mądra głowa wspominała wcześniej), zrób ją na bóstwo, naucz ją doceniać siebie, a przestaniesz mieć problem z kopiowaniem. Może dziewczyna złapie, że sama może tworzyć swój styl i wizerunek, nie musi się na nikim opierać. I nie wiem po co ta asympatia do dziewczyny, bo co? Bo brzydsza? Bo mam chłopaka ją mniej lubi?
koleżanka wyżej mnie ubiegła ![]() Edytowane przez livin Czas edycji: 2010-01-09 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Autorka anonimowo opisała swój problem i wspomniała o wszystkim, co jej zdaniem pomogłoby ocenić sytuację i ów problem rozwiązać. Napisała szczerze, co myśli. Wątpię, żeby na co dzień biegała za ludźmi i krzyczała za nimi, że jest od nich ładniejsza ![]() Poza tym były też na Wizażu takie posty, w których dziewczyny pisały, że są ładne i mądre (nie porównując się do nikogo) i też nie zostały dobrze przyjęte.
Edytowane przez Germini Czas edycji: 2010-01-09 o 15:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z Dotką...
#69 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście, że się zdarzyło, że w mojej ocenie wyglądałam lepiej, niż ktoś tam, ale po co miałam mówić o tym na głos? Żeby się dowartościować, pochwalić taką czy śmaką figurą? Nie potrzebuję tego. Cytat:
![]()
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
Byłam świadkiem podobnej historii, moja przyjaciółka była także "kopiowana" przez dziewczynę która chciała się z nią zaprzyjaznic, ale tylko tym zraziła ją do siebie. Moja przyjaciółka postapiła w ten sposób że zaczęła sugerować tamtej dziewczynie że nie wszystko jej pasuje i że powinna dobierac ubrania do swojego typu urody i figury a nie wszystko to co widzi na innych.
jesli jest cos co was rózni, np kolor oczu, włosów, figura, wzrost, ale tak znacznie i zauważalnie, np Ty jestes blondynką a ona brunetką i widzisz ze ona np ubiera się w identyczną załóżmy niebieską / różową / dowolną tunikę, możesz dać jej delikatnie do zrozumienia że nie pasuje jej ten kolor do włosów, i lepiej wyglądałaby w czymś innym. Albo rzucić taką uwagą że przy jej wzroscie powinna nosić inny krój spodni / spodnicy bo w tym co "skopiowała" od Ciebie trochę niekorzystnie wygląda bo optycznie skraca jej nogi albo poszerza biodra. Tylko bez złosliwości ![]() Albo idzcie razem do wizażystki, stylistki, moze opinia kogoś patrzącego z boku wpłynie na nią i pokieruje ją do kupowania innych ciuchów, takich jaj jej naprawde pasują. Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2010-01-09 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Oj, masz jeszcze pstro w głowie, skoro przejmujesz się takimi pierdołami. I co z tego, że tamta ma taką samą torebkę? Też często kupuję podobne modele co kuzynki, koleżanki lub odwrotnie, czasem się wymieniamy i git. Leginsy, tunika... też mi oryginalny styl... Przestań zadzierać nosa, zacznijcie rozmawiać, spróbuj się z nią zaprzyjaźni, bo być może będziecie kiedyś tam rodziną. Z postu wynika, że wcale nie jesteś taką sympatyczną osóbką za jaką się uważasz. Zazdrośnica z Ciebie, ot co
![]() ![]() ![]()
#72 |
in love with life
|
![]() Moim zdaniem robisz z igly widly i tyle. Daj sobie spokoj. Chce kopiowac to niech kopiuje. Widocznie podoba jej sie Twoj styl i chcialaby miec taki sam lub podobny. Nie badz o nia zazdrosna, bo to smieszne. Obie jestescie siebie warte w tej wzajemnej zawisci.
#73 |
Zakorzenienie
|
co za żenua:O autorko masz problemy jak dzieci w piaskownicy.. one tez tak mowia * ja jestem najladniesza i moje grabki sa najfajniesze** i wszyscy mnie bardziej lubia*
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
W sumie jeśli jest się wzorem do naśladowania, to chyba powinno cieszyć, nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16354555]W sumie jeśli jest się wzorem do naśladowania, to chyba powinno cieszyć, nie?[/QUOTE]
Nasladownictwo najwyzsza forma uwielbienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
in love with life
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#78 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16354555]W sumie jeśli jest się wzorem do naśladowania, to chyba powinno cieszyć, nie?[/QUOTE]
Ale to nie chodzi o to, że jest wzorem do naśladowania, tylko o tym, że tamta powinna chodzić i rozpowiadać o tym ![]() Poza tym - z tego co mi wiadomo, a moge się mylić, mode na legginsy wprowadziła Linsday L. albo jakas inna tego pokroju...przeciez ta to dopiero powinna siąść i tłuc łbem o ścianę, same kopiary wokół niej... Ja rozumiem- jesli wymyśliłabym coś oryginalnego, np. wyhodowanie grzyba na środku czoła, a na drugi dzień przyszłaby mi kolezanka z prawdziwkiem na czółku jak byk, mówiąc, że to jej pomysł, to byłabym zła ![]() Ale jeśli istnieje jakiś wieeeelki trend, dostępny na masową skalę, łażą tak wszyscy, Autorka skopiowała go od kogoś...to musi się liczyć z tym, że pójdzie to dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() ![]()
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
"mój grzyb"....PADŁAM!!
![]()
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ta ma się w "wysokim poważaniu" a powinna mieć Ciebie. Ty też nie jesteś jakoś szczególnie elokwentna. Skoro wiesz, że mnóśtwo dziewcząt to nosi, to o co się czepiasz?? A może my wszystkie Cie kopiujemy?? twoj wyjątkowy styl, tuniki legginsy ![]() Tak w ogóle to jestem od niej ładniejsza, mądrzejsza, lepiej ubrana.. i zapomniałaś dodać bardziej narcystyczna i z lekka zazdrosna. Gwiazdy drwią??? A ty co? tez gwiazda????Podsumowując zakonczę Twoim zdaniem, to jest dylemat pustej laleczki. ave
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
droga Autorko wątku, przykro mi to pisać, ale zachowujesz się jak małomiasteczkowa nastolatka. Chyba masz jakieś kompleksy lub niską samoocenę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ręce opadają!
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy autorka wątku podczytuje te posty czy jednak strzeliła foszka i nie ma zamiaru tu wcale zaglądać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Wizażanki są wyjątkowo zgodne w tym wątku, jak miło
![]()
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
A ja Cię troszkę rozumiem, że czujesz się tj by ktoś okradał Cię z ' Twojego życia ' bo byłam w podobnej sytuacji - moja koleżanka robiłą to samo co ja - ja jeździłam konno - ona też zaczeła, ja mówiłam że coś jest świetne, za chwilę ona mówiła to samo tak jaby to były jej słowa. Ubierała się podobnie, mówiła podobnie, używała takich samych sformułowań, miała takie same opisy na gg.
Jak to się skończyło ? Zauważyli to nasi znajomi - mi to nie przeszkadzało, ba ! mało tego podobało mi się, że ktoś bierze ze mnie przykład! - oni zaczeli się z niej nabijać - Ej, co ty kopiujesz wszystko co Y wymyśli ?! - Ej, normalnie robisz się na Y - Dlaczego papugujesz po Y - Ej, to powiedziała Y - Kupiłaś sobie takie same buty/torebkę/spodnie/czapkę/ jak Y itd etc W końcu nasze kontakty się urwały i skończyło się papugowanie. Jednak nie powinnaś się tym aż tak przejmować. Jeżeli Ci to przeszkadza to jej powiedz PROSTO Z MOSTU
nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj Edytowane przez nicka01 Czas edycji: 2010-01-09 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
i już nie ma co liczyć, że autorka się odezwie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
CABIN CREW
|
Cytat:
dotko, nie zapominaj o tym o gwiazdach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.