|
|
#61 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta? o tak! Razem możemy więcej.
Cytat:
Fakt, jem trochę nieregularnie.. Postaram się regularniej. Beż żadnych podjadań między posiłkami. ![]() Co do xiah - przygarniamy Cię, oczywiście! PannaCola - zmobilizuj się, damy radę wszystkie.!
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,Więc chyba można troche ruszyć dupsko i sie tak nie obżerać ..?! ,uwież w siebie, a efekty na pewno beda zdumiewające i bedziesz z siebie dumna ,powiesz niezła ze mnei babka . życzę powodzenia
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam 156cm i część (i to większą) odchudzania mam za sobą... Z 72cm. w talii zeszłam do 63cm... Marzy mi się 58
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy,zależy... Ale teraz sesja,więc się o tym myśli
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
efekty na pewno beda zdumiewające i powiesz sobie : niezła ze mnie babka ![]() ![]() powodzenia życzę
|
|
|
#66 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Razem damy rade ! ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- A tak wogule to się wręcz zdziwiłam xD Wchodzę sobie tutaj łądnie patrze a tu 3 strona wątku, ładnie dziewczynki, ładnie ! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Jakie ćwiczenia wykonujesz?
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za przygarnięcie dziewczyny
![]() Peeling kawowy jest całkiem, całkiem ale wanna wygląda jakby ją ktoś kupą... wysmarował. Ja wolę peelingi cukrowe (najbardziej czekoladowy, zamiennie z pomarańczowym) + codziennie pod prysznicem masaże szorstką gombeczką. Daje super efekty na cellulit, mi prawie zniknął, a było z czego. PannaCola, podjadanie nie jest złe, możesz jeść nawet co godzinę, tylko niech to będzie coś zdrowego, pół mandarynki, lub cała, kilka migdałów, pół jogurtu, kawa z mlekiem (ja nie pijam, ale wiele osób ją kocha) etc. Przerwa między posiłkami nie powinna wynosić więcej niż 3,5 godziny. Ostatnie posiłki nie mogą być tymi największymi (czyt. najkaloryczniejszymi), oraz trzeba jeść śniadania (max godzinę po wstaniu) Najlepiej stosować też naturalne sposoby na zdrowe ciało (nie tabletki), jedzenie warzyw, picie szklanki wody/herbaty przed większym lub każdym posiłkiem, ocet jabłkowy, ananas, pomidory i papryki czerwone. Ja ostatnio ważyłam się codziennie, by się zmotywować pierwszymi sukcesami, ale teraz zamierzam ważyć się raz na tydzień, rano, nie przejmując się skokami wagi (bo one mogą wahać się do 2kg dziennie) Ale się nagadałam. Może napiszecie co jadacie (np. jadłospis z dzisiaj) wraz z godzinami. (Napoje dobrze też byłoby uwzględnić). Może każda z nas znajdzie jakąś nową inspirację, pomysł na np. zdrowszy obiad??? Ja mam wąski zakres produktów, ale dzisiaj zjadłam: 7:00 herbata zielona waniliowa, 2/3 Danio waniliowe (260g ma opakowanie) 10:30 herbata zielona waniliowa, 1/3 jw. w między czasie mała butelka wody niegaz. 13:30 serek wiejski 15:30 herbata ziel. wanil., pieczony łosoś 3 małe kawałki ok 200-250g, sos warzywny z mrożonki warzywa orientalne z brokułem, papryką konserw., ogórkami konsewr., 2 plastry ananasa i 1/6 papryki czerwoną pieczoną. 17:00 herbata zielona z opuncją, herbata zielona waniliowa 19:00 jogurt z musli suszona śliwka 200g z Lidla mniam oraz Zott Mocca jogurt o smaku kawy (150g - 150kcal)20:00 dwie szklanki wody ![]() Ja też marzę tylko o tym by sesja już się skończyła... oraz mrozy... jutro spada ciśnienie i na bank będę się słaniać na boki. Trzymajcie się! |
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wstałam o 9.30 a zjadłam. 10.00 dwie kromki chleba z ziarnami, z twarożkiem i pomidorem 12.00- jabłko i herbata mandarynkowa na łaknienie 14.00 dwie kromki chleba z masłem i 150g jajecznicy 16.00- jagurt danio gratka i kilka paluszków 20.00- trzy kromki chleba z zirnek jedna mniejsza z masłem, dwie troszkę większę, również z twarożkiem ^^ nom i to tyle
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale Wy prawie nic nie jecie
ja się nie znam za bardzo na dietach, ale to, co tu widzę to nawet 1000 kal. nie ma a to efekt jojo murowany a tego ty my na pewno nie chcemy!!! A czy Wy nie jesteście głodne?? Bo ja to bym chyba po 2 dniach padła!Ja chwilowo swojego nie wstawię, bo aż wstyd wszystko mi się jakoś nie tak układa i nie mam czasu, ale obiecuje ze się poprawie na razie staram się ograniczać słodycze, Fast foody (moja zmora z powody braku czasu na gotowanie) oraz wszystkiego, co smażone. Jak tylko przestanie boleć stłuczony bok to się biorę za hula- hop kiedyś kręciłam i po tyg. pierwszy efekt był, ale motywacji na dalsze kręcenie nie było teraz może się zmieni… i do tego steper i do wakacji może zejdzie tłuszczyk...
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hula-hopem kręce żadko, a od poniedziałku chodzę na steperze ![]() a jak tam wasza dieta??
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
psyche666 - co robiłaś, że straciłaś tyle cm?
xiah - ja właśnie się ważę raz na tydzień, bo tak to mam czasami straszne wahania wagi i niestety czasem w górę, więc to mnie nie mobilizuje. ![]() Ale ogólnie mówiłam chyba ostatnio, że kilogram więcej ważę, nie? Zważyłam się dziś rano (czyli dokładnie tydzień od początku diety) i nie ma już tego kilograma. Ale nic nie schudłam. Co do jadłospisu to może jutrzejszy mj jadłospis napiszę, bynajmniej bardziej będę starała się mało jeść, bo w końcu to co jem wyjdzie na światło dzienne, więc nie można robić sobie przypału, haha.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
RozkapryszonaKsiezniczka sama robie peeling kawowy ( troche kawy,cukru,soli,cynamonu, czasem oliwy z oliwek), mozna dodac do tego troche jakiegos olejku np. migdałowego, fajnie wszystko ze soba komponuje i wprawia w świetny nastrój
![]() psyche666 kręcisz hula-hop-em? bo ja właśnie wzięłam sie od wczoraj i wciągnęło mnie jestem ciekawa, czy to mi pomoże w 'zrobieniu' talii (mam 63 cm, a chciałabym 59-60 cm ) i pozbyciu się cholernych boczków (one są takie feee..! ?)
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś długo keciłam hula-hopem, ale wtedy nie przyglądałam się zmianą
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
To nie feir, ja nigdy nie potrafiłam kręcić hula-hopem.
Haha ![]()
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Uważajcie na hula hop, jak się kręci w jedną stronę można sobie skrzywić kręgosłup. (znam takie przypadki).
Rozkapryszona w twojej diecie jest stanowczo za dużo pieczywa... trochę to monotonne, organizm nie lubi dostawać tego samego, bo się przyzwyczaja. psyche666 najlepsze na boczki i w ogóle wysmuklenie są ćiwczenia aerobowe (tlenowe): rower stacjonarny, bieganie, stepper, działają na całą sylwetkę a nie budują masy mięśniowej. Swietne też są ćwiczenia rozciągające (obowiązkowe przy każdym sporcie), ale mogą też występować osobno. Pół godziny męki, ale się opłaca. Ja mam dużo szczuplejsze łydki i mniej plecy nawalają. Ja codziennie zjadam różne ilości, i nie jest to dieta 1000, bo jeśli ktoś patrzy na kolorie, to u mnie wychodzi 1500 kcal na bank. A więc powolne ale równomierne chudnięcie. Sama przestałam liczyć kcal, za to patrzę na ilość procentową tłuszczu (nasyconych) oraz węglowodanów. I tego się trzymam. Dzisiaj zjadłam tyle, że mnie brzuch boli, ale nie przekroczyłam dozwolonej ilości tłuszczy ani węgli. Białka mam nieograniczone ![]() Peelingi kupuję, ale kawowy jak komuś nie przeszkadzją intensuwne zapachy daje ecfekty już po tygodniu stosowania (oczywiście wraz z masażem - lekko szorstką gąbką kąpielową) Ja się jakoś trzymam. Choć boję się jutra. 40-sto stopniowy spadek ciśnienia... meteopaci mają przerąbane. Idę poczytać jeszcze trochę do sesji... ![]() Powodzenia!! Edytowane przez xiah Czas edycji: 2010-01-27 o 20:19 |
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Ja bardzo chciałabym umieć jeżdzić na rolkach .!
Rolki to wspaniały przyjaciel pięknej sylwetki ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Mój cellulit pomału znika
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja również jestem ogromną fanką rolek i łyżew. A Ty moja droga jeśli chcesz się nauczyć to próbuj najpierw z jedną rolką (ja się przynajmniej tak uczyłam) a potem przerzuć się na dwie. Jeśli nie chcesz to pozostają Ci godziny ćwiczeń. Jestem pewna że dojdziesz do perfekcji ![]() ![]()
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Uf..dobrze, że kręce hh w dwie strony
Na rolkach umiem jeździć, ale nie mam gdzie Co do łyżew to ja sie baĆ nigdy nie byłam i jakoś nie daje sie wyciągnąć ![]() Zgadzam się, peeling kawowy górą ![]() dziś zjadłam : - owsianka ze startym małym jabłkiem i 4 kostki mojego bloku czeko (zrobiłam go w wersji laght, zastepując niektóre składniki np. otrębami, p.owsianymi )- zupa jarzynowa, niezabielana + 1/2 kromki chleba razowego - wymieszałam 1/4 kostki twarogu chudego z jogurtem nat, startymi dwiem marchewkami, paroma łyzeczkami kukurydzy, dwiema oliwkami zielonymi, przyprawiłam cynamonem i imbirem - zalałam odrobina wrzatku otręby i łyżeczkę p.owsianych, a na koniec wszystko oblałam maslanką, dodałam cynamonu i przyprawy do piernika (robiła w małej filizance )1 h ćwiczeń, mam zamiar zrobic jeszcze brzuszki i porozciągac się troszkę oraz obejrzec film, który wykorzystuje do prezentacji maturalnej DobranoC
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
VO to jest ten "czeko blok"?? Pierwszy raz słyszę ![]() Ale tymczasem też idę spać Dobranoc
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny!
Co tu taki zastuj dziś piszemy,piszemy!
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
Kurczę, ja ani hula hopem nie umiem, ani na łyżwach i rolkach za dobrze nie jeżdżę, masakra haha.
Widocznie nie jestem stworzona do tego typu sportów, o wiele lepiej sprawdzam się np. w siatkówce, ale do tego nie mam warunków. Tak chwalicie ten peeling kawowy, że chyba też się skuszę... Polecicie jakiś konkretny do kupienia w sklepie? Tylko żeby taki niedrogi dosyć był. ![]() Myślę, że ja stawiam na 1000 kcal od dziś. Będę liczyć. Macie może jakieś stronki z tabelami kalorii? Bo często towarzyszy moim posiłkom bułka wieloziarnista, a nawet nie wiem mniej więcej, ile ma ona kcal. Ale w sumie Wam powiem, że dla mnie 1000kcal to nie dużo. ![]() Uregulowałam posiłki i teraz będę zjadać o: 7:00 (dopiero od poniedziałku wejdzie ten posiłek, bo aktualnie wstaję dopiero o 10 Ale od poniedziałku już będę musiała rano wstawać),10:30, 13:30, 16:00 i 19:00 ostatni posiłek.
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
RozkapryszonaKsiezniczka blok czekoladowy robi się z : mleka w proszku, masła śmietankowego/margaryny -> jak kto lubi
, cukru, kakaa Brzmi kalorycznie, co nie? ale ja zrobiłam tak :
), ale widziałam w sklepach odtłuszczone, więc następnym razem, jak będe robic ten blok czeko to kupię te mleko ![]() Ale też nie można wariować, bo masy mi starczyło na wyłożenie dużej blachy A4, więc grubościa nie przytłaczały, a pokrojone były jak wieksze (niektóre mniejsze) kostki czekolady, nie dajmy sie zwariować kalorią dla spokoju sumienia -> był na sniadanko dzis też dorzuciłam parę kosteczek do owsianki porannej, ale na tym koniec, wrzuciłam dzis wszystko mamie,żeby zjadła rano 'do kawki', więc juz po pokusie ![]() Dziś przegięłam z jedzeniem (niestety -owisanka z paroma wisienkami z dżemu niskosłodzonego ![]() ~> cwiczenia 0,5 h (brzuszki, rozciąganie, skakanka etc.) -jabłko, 1/5 marchewki, gryz kiełbaski wędzonej ~> przez 0,5h kręciłam hupa-hop-em -2 kanapki z chlebka razowego (jedna such, druga z pomidorkiem, sałatą i serkiem twarogowym) + miska zupki fasolowej , bez zabielania, na bulionetce knorra -parę wiśni z dżemu niskosłodzonego, a w miedzy czasie podjadłam drożdże (te prasowane w kostce , uwielbiam je wcianć, może brakuje mi jakis witamin? ![]() )Piłam kawke, herbatkę, maślankę dzis jeszcze postaram sie troszke poćwiczyć ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie siedze z wysmarowanym brzuszkiem -kawą .Owinęłam sie folią spożywczą, ręcznikiem i kocem, aa no i oczywiście w bluzie siedze.! musi być gorąco
.ciekawe co z tego wyjdzie . Pożniej wyszoruje ciałko kawką ..mm ![]() ![]()
|
|
#85 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
A i jakiego efektu się spodziewasz?? Ujędrnienia?, bo jeśli pomoże to może też sobie zafunduję
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
Na takie czeko bloki to ja się wolę nie kusić.
![]() Mój dzisiejszy jadłospis: 1 posiłek: 1 jogurt (120 kcal), 1 bułka wieloziarnista (? kcal) 2 posiłek: 1 jogurt (125 kcal), 2 wafle ryżowe (2 x 35 kcal) 3 posiłek: 1 Belriso ryż na mleku (234 kcal), kawałeczek zwykłej bułki 4 posiłek: 1 serek homogenizowany (147 kcal), 1 wafel ryżowy (35 kcal) Łącznie wyszło 731 kcal + bułka ? ![]() Ale dziś akurat nie miałam jakiegoś dużego apetytu, więc jem więcej zazwyczaj. I się raczej w 1000 kcal nie mieszczę.
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Jak znajdę odpowiednik masełka to wcale kalorycznie nie wyjdzie (takie małe 4-5 kosteczek dziennie nie zaszkodzi wtedy
)Mój jadłospis konczy sie o godzinie 15:30/16:00, juz nic nie zjadłam tylko wypiłam: trochę maslanki, herbatki, kakao chude jak słodziłam to tylko słodzikiem ;] Do poprzednich ćwiczeń doszło dodatkowo 0,5h hula-hop-u, tak przed spaniem zrobie jeszcze brzuszki i porozciagam się ![]() farvolla skąpo cos u ciebie z tym jedzonkiem. (co do bułki to liczyłabym 200-250 kcal, zalezy jak duża, jakie ziarna, ile ich etc.) Miłego wieczorQ
Edytowane przez _EnIgMaTyCzNa_ Czas edycji: 2010-01-28 o 20:44 |
|
|
|
|
#88 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A czemu tak wcześnie ostatni posiłek jesz? ;O Dobranoc !
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
farvolla tak wczesnie ost.posiłek, bo przez kanapki i zupke wcześniejszą tak się najadłam, że myślałam, że pęknę
więc postanowiłam zostac tylko na maslance, herbatkach, kakale chudym ![]() Ja już od 4:40 na nogach, trzeba przyszykować się na wyjazd Ciekawe ile teraz opóźnienia będa mieć pociągi ale co tam, ruch to zdrowie ![]() Wczoraj tak jak pisałam, tak zrobiłam dodatkowe brzuszki i rozciaganie przed spankiem, a właściwie w połowie filmu (trzeba było w końcu zmobilizowac sie i obejrzejć film do prezentacji maturalnej )Aktualnie jem śniadanko : owsianka z łyżeczka kakaa + kawka z mlekiem + pokusiłam sie na parę łyżek wczorajszej zupki fasolowej ![]() Czekam mnie parę godzin drogi, więc zrobiłam sobie do pociągu kanapkę składaną z serkiem twarogowym, sałatą, pomidorkiem i szyneczką + woda niegazowana (bez reklamowania nazwy ) Dodałam do owsianki trochę cynamonu, przyprawy do piernika i imbiru, maja właściwosci rozgrzewające, więc może nie zamarzne po drodze na pkp ![]() Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ćwiczeń to tak:
hula-hop jogging orbitrek czasem rower brzuszki skrętoskłony atlas coś na pośladki i na nogi (pogrubione ćwiczenia sprzyjały utracie cm. w talii A jeżeli chodzi o dietę... To fakt zmniejszyłam dzienne spożycie kalorii o jakieś 10-15%, zrezygnowałam z fast foodów, słodyczy, białego pieczywa, gazowańców, a za to jadłam dużo białeczka (przede wszystkim wieśniaki i maślanka bo ją uwielbiam ), a jeżeli chodzi o mięso to rybę i piersi kurczaka (innego nie lubię)... Na śniadanie obowiązkowo jem owsiankę ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Aaa no i jeszcze jem 4-5 posiłków żeby niepotrzebnie nie spowalniać metabolizmu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

-54-52-50

ja się nie znam za bardzo na dietach, ale to, co tu widzę to nawet 1000 kal. nie ma a to efekt jojo murowany a tego ty my na pewno nie chcemy!!! A czy Wy nie jesteście głodne?? Bo ja to bym chyba po 2 dniach padła!

bo ja właśnie wzięłam sie od wczoraj i wciągnęło mnie
) i pozbyciu się cholernych boczków (one są takie feee..!

, bez zabielania, na bulionetce knorra
+ woda niegazowana (bez reklamowania nazwy