![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2008 CZERWIEC I MAJ - MARUDZĄCE MAMY MAJĄ TU SWÓJ RAJ cz. III
Ona a jaki nosisz rozmiar?? bo moja kuzynka teraz stara sie o dzidzusia, więc na jesień/zimę może będzie jak znalazł
![]() jeszcze w ciązy nie jest, a juz mi się wypytywala o jakieś ciuszki ciązowe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
![]() ja posprzedawałam wszystko jak idiotka - ciekawe skąd wezme na 2 dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Sybillla kupisz nowe. Co będziesz w używanych ciuchach biegać
![]() Ja nie miałam aż tylu ubrań ciążowych, bym miała żałować. Tym bardziej, że za same spodnie zwróciło mi się około 60% i wydałam to pewnie na dziecko ![]() A gdyby któraś z Was albo dla kogoś potrzebowała, mam czarną prynceskę ciążową xl. Oddam nawet za darmo, bo leży i zawraca dupę ![]() A Andrzej dorwał się do kuchennych szafek i bawi się w rycerza. Biega po domu w blaszanej misce na głowie i z drewnianą łychą w łapie ![]()
#65 |
Zakorzenienie
|
ja jak narazie wszystko sobie zostawiam i ciążowe (mało tego było) i po Ramonie - przyda się, cho nie wiadomo czy dopasuje np na pory roku. A tyle kasy mogłabym miec z tego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
ja ciążowe mam z lumpeksa wiekszość. część (np. małe w barach tuniki) nadal noszę, a reszta na zaś. moja siostra chyba też coś tam jeszcze ma po szafach. po arturku (i wikusi) zostawiamy rzeczy bo raczej coś się jeszcze trafi a ciuchy zawsze się przydadzą.
funieczka - bo to pewnie h&mama - taka h&m-owska marka dla ciężarówek. mam jedna bluzeczkę, która do dziis nosze, z tej firmy. mała jest, wiec moze dlatego a ma pajnie na skos na piersiach materiał. teraz tez mam na sobie bluzke mniby ciążową bo takie lubie - nerki zakrywa, cycki eksponuje bo kopertowa... pensję dziś dostałam i porazka... prawie 400 zł mniej bo przecież na opiekuńczym byłam... i znowu sie czuje jakbym w biedronce pracowała a nie za biurkiem... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2010-01-27 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
monia współczuje...
ja własnie wyszukiwałam jaki jestem typ sylwetki i nie moge się zdecydować miedzy klepsydrą a gruszką ![]() dużo jest fajnych porad ale nie bardzo mam jak się określic... |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Monia współczuję. 400 zł to spora suma. Dzieci to inwestycja przypominająca worek bez dna
![]() Co do rodzaju sylwetki - też nigdy nie wiem pod co się podciągnać. Niby podchodzę pod klepsydrę. Tylko taką trochę większą. W tyłku tyle co w piersiach, wciecie w talii, jakies jest, nogi nie przypominają wałków do ciasta. Ogólnie proporcjonalna budowa sylwetki, tyle że, spora. Sybillla na jakiej stronie zasiegasz porad dotyczących ubioru?
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2010-01-27 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
a ja to tyczko-deska (jest taka sylwetka?). płaskie cycki, kiepskie wciecie w pasie, w miare płaski brzuch i w sumie nie za wielkie biodra, wysoka, nawet twarz pociagła, długie ręce (serio - nie mogę czesto dostać sweterków bo wyglądają jak po młodszejs iostrze...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym nie miała nic przeciwko sylwetce klepsydry
![]()
#71 |
Zakorzenienie
|
Monia każdy ma jakies mankamenty urody.
Co z tego, że jestem w miarę proporcjonalna, kiedy dupa jak ćwierć, brzuch wystający i dużo za dużo sadełka? Mnie trafia szlag jak mam kupować koszulę, albo sukienkę rozpinaną. Nic, ale to nic nie dopina mi się na piersiach. A w sklepach xxxxxxxxxl same wory pokutne. Pozostają lumpeksy i krawcowa.
#72 |
Zakorzenienie
|
http://www.infodieta.pl/typy_budowy_ciala.html
np ta ale jest też kupę innych |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie jest napisane co innego. Już nie czytam bo mam zawrót głowy.
Jestem duużą klepsydrą i choćby mi tyłek zwiększył objętość dwukrotnie, pozostanę nią ![]()
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2010-01-27 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Dzis mam kiepski dzien.Dawno juz tak sie nie czułam.Mimo ,ze spalam do 8 ,mąż zrobił zakupy to mam kiepskie samopoczucie.Głowa mnie boli,mały zakatarzony.Od poniedzialeku bierze Baktrim ale lipa tylko goraczka zmalała.Ma luzke kupki i jutro chyba znowu z nim pojde do lekarza.Nie lubie takiej zamotki.Najlepiej jak dostajej lek ,bierze ,pomaga i koniec chorowania a nie chodzenie dziesiec razy i zmienianie leków.
Ja nie planuje dziecka przez najblizsze 2-3 lata a mam juz 2 wory ubranek po Marcelku odłozone.Przydadza sie moze dla jeszcze a jak nie to dam komus z rodziny czy przyjaciolce.Sporo sprzedalam albo oddalam do pomocy spolecznej(tam biora z pocałowaniem reki a mi jest miło ,ze komus pomoge).Ciuchy ciażowe leżą,nic nie sprzedalam.Mam duzo tunik letnich.Nie planuje ciązy a nie wiem dlaczego nie sprzedalam.Ja to jestem za bardzo sentymentalna... ![]() Wczoraj cos mnie na szło na szarlotke.Dobra wyszła i dzis juz prawie pusta blacha.Na weekend zrobie cuś innego. Ps. wklejam zdjęcia z niedzieli Edytowane przez alusia* Czas edycji: 2010-01-27 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
u nas cały dzień pada i wieje. niby cieplej niż wczoraj (nadal minusowo) ale wietrzysko niemiłosierne i zawieja się robi. chyba ze spaceru nici bo nic widzieć nie będziemy a mały jakoś sniegu ne lubi jak mu na twarz leci. z reszta - kto lubi
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
tak, nie dano nam było nacieszyc sie poprawą pogody - dziś u nas najcieplej, teraz - 11 i na szczęście jeszcze nie wieje i nie sypie za mocno ale jutro podobnież ma tak byc
ja to chyba też jabłko, dupe i cycki jakieś mam no i oponke i brzuch czyli z tali nici, funieczka - ja też bym chciała miec tak jak ty proporcjonalną sylwetkę dzięki za PW w sprawie spódnicy, jak to płucienko to może się nie nadawac, ale na inne okazje za to tak ![]() a ja roztrzaskałam pilota o lodówkę - teżet przegiął, po dwóch godzinach zrozumiał i przeprosił ale niech nie myśli że tak łatwo mu pójdzie
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2010-01-27 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Sybilla jak ty tyle plywasz to powinnas miec niezla sylwetke, bo na mnie basen i sauna dziala super pod tym wzgledem, ja dzis sie wybieram.
Ja tam mam jakies ubrania ciazowe jeszcze, ale duzo nosilam normalnych, ktore sie rozciagaly czy takie luzniejsze, takze nawet i teraz pasuja i chodze, zwlaszcza jak wrzucilam do suszarki po praniu na wieksza temp kilka razy i sie pokurczyly troche Po Sebastianku czesc rzeczy oddalam dla biednych, a reszte trzymam, te fajniejsze ze moze kiedys sie nam jeszcze przydadza. A inne bo nie chce mi sie zajac sprzedaniem ich, no licze ze moze komus oddam. Wlasciwie kolezanka w polsce spodziewa sie chlopca w marcu, wiec moze cos jej wysle Ja chodze do biblioteki na takie zajecia bo za darmo sa, takze sa piosenki,zabawy, czytanie ksiazek. Sebastian ma sie przyzwyczajac do bycia z dziecmi, i obcymi bo on dziki jest strasznie. Platne zajecia sa gdzies pewnie fajniejsze i dluzej trwaja,ale jak chodze na basen to juz nie wydam kasy na takie zajecia, to wszystko jednak kosztuje. A co do sylwetki to moje chyba podchodzi pod tube Gothika czasem dopiero radykalne sygnaly docieraja do naszych TZ, tez to znam
https://getthefocus.net/ Edytowane przez Caterin17 Czas edycji: 2010-01-27 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Hahaha Gothika aleś ty ostra kobieta
![]() Ja tam twierdzę, że jak nie dociera, to od razu przez łeb trzeba ![]() Ja też muszę się zapisać na basen. Tym bardziej, że pani doktor kazała z Andrzejem chodzić, żeby wzmocnić mu klatkę piersiową po tej operacji. Jednak ingerencja była duża i troszkę kostki się deformują. A woda i praca mięśni wszytsko ma ułożyć. A i mnie się przyda. Bo ciało jednak jeszcze po ciąży trochę "sflaczałe".
#79 |
Zakorzenienie
|
hej ja tylko na chwilkę chciałam foteczki wrzucic
![]() caterin co do tej sylwestki - nie jest źle ale musiałabnym słodycze odstawić zeby sie "wysmuklić" a na to mnie nie stać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
o_O fotki:
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Sybilla no wlasnie te slodycze...
ja juz po basenie, swietnie wymeczona, peikne mamy sloneczko dzis wiec spacerek popoludniu ![]() wlasnie probowalyscie czekolade z chilli Lindt, ciekawa a co do fotek to pierwsze to najcudniejsze zdjecie jakie ostatnio udalo mi sie widziec na tym forum, uroczy buziaczek ![]()
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszcze sloneczka. To co u nas się dzieje teraz za oknem to jak sceny z filmu ,, Pojutrze,, ![]() ![]() Sybilla fajna ta pierwsza fotka ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Caterin i Ona dziękuje wam za miłe słowa
![]() dziś jak szłam do pracy (mam jakieś 5-7 min na nogach) myslałam że padne taka była zamieć ![]() ![]() ale ja dziś twardo sie na basen wybieram... |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
no napadało spoooooro i nadal sypie... jak dzisiaj wychodziłam z bloku, to zeby otworzyc drzwi wyjsciowe musiałam sie nieźle zaprzeć, zeby zgarnąć drzwiami ten cały śnieg, a potem to brnęłam w śniegu po kostki az do przystanku.... uroczo...
Sybilla słodkie fotki ![]() Gothika dobrze, ze w końcu zrozumiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Sybilla - super fotki - pierwsze genialne
![]() U nas od rana sypało - 30 minut wystarczyło zeby zasypać ulice, na szczeście dzisiaj sie nigdzie nie ruszamy, dobrze ze wczoraj wybralam sie z Hubertem do moich rodziców, dzisiaj pewnie bym nie dojechała. A napisze jak po wizycie - maleństwo ma 5 cm, budowa prawidłowa i wszystko na dobrej drodze, moze jak pójdę nastepnym razem (za miesiac) to poznam płeć. Wyniki badań też prawidłowe - oby tak dalej. Dzieciątko strasznie ruchliwe - jeszcze ma miejsce ![]() Moja figura - proporcjonalna ale dużo za dużo sadełka ![]() Teraz nie tyję jakoś szczególnie bo nie wiele mogę zjeśc - wszystko mi w gardle stoi, wczoraj mnie mndlio po łyżce bigosu - coś okropnego. Jem głownie warzywa i owoce, mięso zupełnie odpada - po słodkim mam zgagę, czekolada nie wchodzi w grę.... O basenie marzę - ale teraz to bym sie nawet nie rozebrała, poza tym w naszym mieście nie ma, musielibyśmy jeździć 30 km (ale pewnie bym sie skusiła - gdyby nie figura ![]() Na obiadek dziś ruskie pierogi - Lubicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
mała stopka - czyli jednym słowem przecierałaś szlaki
![]() sybilla - śliczna fotunia ja uwielbiam gorzką czekoladę, kupiłam na święta ze skórkami pomarańczy 70% ale się zdziwiłam że nie dobra, może to przez te skórki, a może to że z biedronki.. ![]() Kjane - super że maluszek tak ładnie rośnie ![]() u nas narazie nie najgorzej na dwórze, umówilismy się nawet na popołudnie do znajomych, najwyżej autobusem pojedziemy ja uwielbiam ruskie pierogi (zresztą jak każde) a akurat wczoraj robiłam z twarogiem (moje ulubione, teżeta już nie ![]()
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2010-01-28 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
mam mega lenia - zresztą nie od dziś, w dzień jeszcze jakoś sie czuję ale wieczorami głowa mi pęka i jedyne o czym marzę to żeby sie położyc, a później jestem na siebie zła że nic nie zrobiłam - mam 2,5 tomu książki do przeczytania (harry Potter), zdjecia do włozenia (jeszcze jeden album) a nic mi sie nie chce... Jak tu znaleść złoty środek?
Śnieg nadal sypie - potrzeba mi słońca (Caterin zazdroszczę ![]() a - 12 tygodni ciaży za nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Kjane dobrze, że maleństwo zdrowe i ładnie rośnie. Szybko poznasz płeć! Ja poznam za niecałe trzy tygodnie i już tak się nie mogę doczekać, że śni mi się po nocach
![]() Ruskie uwielbiam mojej mamy, sama nie robię niestety.
#89 |
Zadomowienie
|
ona - nie na każdej wizycie masz Usg robione? Ja tak - co miesiąc badanie ginekologiczne na samolocie i usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
A Wy znów o jedzeniu
![]() Ja nie lubię ruskich pierogów. Jedyne jakie toleruje to z kapuchą i grzybami, prosto z patelni. I krokiety ![]() Aż mi ślinka cieknie. Może bym zrobiła. A czekolade gorzką uwielbiam. Mogę na kilogramy jeść. Co zaś do smakowych - miętowa. I truskawkowa. A lidlowskie czekolady moim zdaniem sa baardzo dobre. Nie ustępują niczym wedlowskim czy innym tego typu wyrobom. Sybillla zdjęcia rewelacyjne. A jaka z Ciebie ładna kobieta ![]() U nas też pogoda nie zachwyca. Wczoraj było odśnieżone podwórko a dzisiaj jest śniegu na 10-15cm. Wieje, pada. Jednym słowem zima w pełnej krasie. A ja muszę się zmobilizować i wziąć za haftowanie.Dostałam od jednej z wizażanek na wymiane mase wzorów i chyba pohaftuję Andrzejowi obrazki nad łóżeczko. Kjane czy Ty nie przesadzasz z tą figurą? Na basen człowiek chodzi właśnie po to, żeby poprawić figurę wzmocnić mięśnie i poprawić kondycję fizyczną. Odpowiedni kostium kąpielowy, nos do góry i świadomość, że może nie jestem najszczuplejsza, ale przynajmniej nie wpadnę w anoreksję. Poza tym jesteś w ciąży.
wymiana Edytowane przez Funieczka Czas edycji: 2010-01-28 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.