|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: przedwiosenne odchudzanie MAM-wszystkie mamy które chcą pozbyć się zbędnych kil
Hehe.... 48 kg i chce się odchudzać ? Dziewczyno tobie nie jest potrzebny spadek wagi tylko ćwiczenia, które wyeliminują ten zbędny tłuszczyk !
Przypomniało mi się jak moja mama opowiadała mi, że jak była w ciąży ze mną to w 6mc'u ważyła 46 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Dot.: przedwiosenne odchudzanie MAM-wszystkie mamy które chcą pozbyć się zbędnych kil
yasirah dopisałam Cie do listy. A moze pokazesz nam jakies swoje zdjecie? Chetnie bym zobaczyla te Twoje wałeczki
![]() ![]() A ja dziś zgrzeszyłam do kwadratu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Tina26, Ewcia27, zelka_07 podajcie mi brakujące dane ![]() fruzia1988 napisałaś mi na PW tylko wagę a wieku nadal nie podałaś ,albo ślepa jestem. Chyba że 1988 to rok Twojego urodzenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Głupia napisałam, że podaję wiek i zapomniałam... Tak, 88 to rok urodzenia
![]() Edytowane przez fruzia1988 Czas edycji: 2010-01-27 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dziękuję za dopisanie do listy... Dzis zaczynam 4 dzień odchudzania i narazie wszystko idzie zgodnie z planem... (jedyny wyjatek to ten nieszczęsny placek jabłkowy na który skusiłam sięgdzieś o 24.00 na szczęście tylko 1 szt. ) ![]() dziś mój jadłospis wygladać bedzie tak: 8.00 kawa z mlekiem + 2 łyżki cukru 9.30- 2 kromki ciemnego pieczywa z ziarnem słonecznika 12.00- warzwa typu pomidor+ ogórek kiszony z 2 parówkami 9taka sałatka) 15.00- mała jogobella 17.30-kotlet chabowy+ surówka z czerwonej kapusty (bez ziemniaków!!!) 19.00- jabłko (ewentualnie marchewka) I co wy o tym myslicie??? ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Oczywiscie w miedzy czasie pije zielona herbate oraz może wody niegazowanej (wczoraj pękło ze 2,5 litra) ![]()
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja narazie tylko kawke pije i mysle o sniadaniu :P
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
jagoda2601 dodaj jeszcze do śniadania jakieś smarowidło, warzywa i białko (bo masz sam ciemny chleb) i kolację białkową i będzie ok. Chociaż te parówki bym z menu wyrzuciła
![]() U mnie dziś na obiad też schabowe, wg wizażowego przepisu, zapiekane z cebulą, serem i pomidorami. Wygrzebię kotleta spod tego sera, żeby nie było tak kalorycznie, ale drugiego obiadu nie chce mi się gotować. A na śniadanie była wczorajsza sałatka z jajkiem, tuńczykiem, kiszonym ogórkiem i czerwoną fasolą (pyszna), do tego zielona herbata. I waga wskazuje znowu 20 dag mniej ![]()
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Pozbycie się zbędnego tłuszczyku jest dla mnie równoznaczne ze spadkiem wagi, inaczej się nie da ![]() ![]() Jak zdobędę zdjęcia z wakacji przed ciąża to wam wkleje jak wyglądałami jak wyglądam teraz ![]()
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Co do mojego jadłospisu to dzięki za rady
![]() ![]() -Pieczywo jem tylko z masłem bo nie lącze węgli z białkiem więc wedlina, jaja i sery odpadają... ![]() -z sałatki wyrzuce parówki ( wczoraj było jajo z warzywami a przedwczora gotowana szynka i wróce do tego )więc dzięki za radę ! - jogobella to dla mnie miało byc zamiast słodycza bo mam dzis na nie chrapke ...(zazwyczaj jest kefir duuuzy!!!)mniammm! -co do obiadu to niestety o 17.00-17.30 to dla mnie najwczesniejsz pora na jego zjedzenie bo dopiero wtedy przychodę z pracy i tak robię go w locie ![]() -a na kolacje białko mówicie ??? oki tak bedzie od dziś ... tylko gdzie ja tu owoce jeszcze wcine?? Musze swój plan dnia zmodyfikować i wszystko zaplanowac jeszcze raz... ![]() serdeczne dzieki ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Tu moje zdjęcie 4 mc po urodzeniu synka.Ważylam 42 kg (!)
Dziewczyny,czy któraś stosuje zasady diety niełączenia?Oprócz jagody,bo widzę że nie łączy wegli z białkiem ![]()
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Jagoda, owoce do śniadania albo jogobelli
![]()
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Witam. Na wasze forum zaglądam dość często, ale postanowiłam wreszcie coś napisać. Podobnie jak wy mam zamiar pozbyć się zbędnych kilogramów. Mam 174 cm i ważę 63 kg, może to nie jest bardzo dużo ale ze spodni niestety coś mi się wylewa. Poszukuje motywacji i wsparcia, liczę, że znajdę to właśnie tutaj ! Mam zamiar zacząć 8 minutowe ćwiczenia abs, stretch i arms, czasem chodzę na basen ale mam zamiar robić to częściej, ponieważ posiadam karnety. W planach mam także zakup orbitreka ! Pozdrawiam !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki u mnie dzisiaj 20 dzień dietki ONZ i 6 kg mniej
![]() Dzisiaj o 8:30 zjadłam sałatkę z tuńczyka O 11:30 planuję 2 jabłka Koło 14:30 Warzywka na patelnię 17:30 grejpfrut ,choć nie zawsze jestem głodna wieczorkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ewciu, co to za dieta ONZ?
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
cześć Arribeth
![]() 1- serek wiejski + orzechy włoskie 2- pomarańcza + pomidor 3- serek wiejski + plasterki sera żółtego 4- jajka + orzechy ziemne 5- piers z kurczaka + ogórek, cebula, pomidor 6- ogórek+ cebula+ pomidor Jak dla mnie to nie ma w tym jedzeniu nic konkretnego , no moze za wyjatkiem piersi z kurczaka ... reszta to taka wegetacja... Wyobraz sobie że po jakimś czasie wracasz do normalnego jedzenia??? jojo na bank i to z nawiązką. Lepiej odchudzac się w jakis rozsądny sposób.A jaki ?? No właśnie pewnie każda z nas ma jakiś swój! Wrzuc sobie na google odchudzanie na zawołanie albo dieta turbo i poczytaj. jak dla mnie to jakis hardkor! ale za kolezanke która ją stosuje i tak trzymam kciuki! ![]()
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
No cóż, to rzeczywiście nie dla mnie, 10 kg mnie nie urządza a poza tym ja lubię jeść i ulegać pokusom
![]() Yasirah, ale ty byłaś szczuplutka!
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
jagoda2601
Odchudzanie na zawołanie jest w porządku idzie się przyzwyczaić ![]() Po za tym nie chodzę głodna , Powiem ci że czasami nie jem dokładnie tak jak jest napisane w diecie czasami podjadam a mimo to chudnę ![]() Nie jest to żadna głodówka... Faktem jest że ja ta dietkę kupiłam ,lecz teraz dziewczyny maja ją za darmo na chomiku gdzie można sobie ją za darmo ściągnąć ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Arribeth Na tej diecie je się do syta lecz nie wolno się przejadać ![]() Ja stosuje ta dietkę od 20 dni schudłam 6 kg Nie zawsze stosuję się do dietki czasami podjadam ,a mimo to i tak chudnę ,nie jest to żadna rygorystyczna dieta jest spis produktów które powinno się jeść danego dnia i można sobie wybrać to co się lubi ![]() Oczywiście wyeliminowane są ziemniaki, sosy,makarony, Ja np na tej diecie jem dużo warzyw na patelnię ,owoców prócz bananów,nabiał ale chudy,z mięs pierś z kurczaka, ryby gotowane lub pieczone ,tuńczyk ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Jak wiadomo , po każdej diecie może być efekt jo-jo Lecz po diecie wiadomo że nie można od razu żucić się na jedzenie i zajadać tak jak przed dietą ![]() Trzeba pomału wprowadzać inne produkty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie jestem nowa na forum i chciałam dołączyć do odchudzających się mam , tylko u mnie tragedia 174 i 90 kilo! dwa tygodnie temu było 92-93 ale przestałam jesc kolacje , jestem gruba no tragedia a dziecko już ma 16 miesięcy, więc może jakieś rady dla początkującej, kupilam sobie steper i od dzisiaj zaczne cwiczyć , bo wstyd sie pokazać na ulicy a rozmiar 46 to moja porażka....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Ewcia 27
![]() Może i chudnie sie na tej diecie ale to i tak do mnie nie przemawia... Ja nie wierze w diety za które trzeba płacic ... wiesz przy takim menu jakie jest w tej diecie to ze sie chudnie wcale mnie nie dziwi... przeciez tam nie ma nic konktetnego do jedzenia tylko takie przekąski które oszukuja żołądek na któtki czas ale w końcu bedziesz chciała kiedys zjeść normalne danie takie nasze.. polskie... tłuste i co wtedy??? ja myśle że + 2 kg jak nic! ja wyszłam z założenia że nie chce takiej typowej diety stosowac tylko zmienić swoje nawyki żywieniowe i przyzwyczajenia jak np. to : młody idzie spac a ja myk przed telewizotek i piweczko w ciszy i spokoju a potem jeszcze zapiekaniki albo coś w podobie... Chcę jeść smacznie i zdrowo ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- cześć marzenawolcz ![]()
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widząc twoja fotkę, pojawia mi sie uśmiech na twarzy, nawet sobie chyba niezdajesz sprawy jaka szczupła jesteś, u ciebie to tylko zostało sie skupić na ćwiczeniach i poprostu wyrobić sobie mięśnie. i ujędrnić ciało.
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
oooo jaki tu ruch
![]() podaje dane do tabelki wzrost 173 waga pocztkowa niech jest 68 bo w sumie zaczynam jakby od nowa ![]() dziś mam za sobą 45min orbiego dałam ostro czadu ![]() wieczorem jeszcze będzie 30min twister i jakieś rozciąganko może ![]() menu jak do tej pory 2 kromeczki razowca z ostrowią, 1 berlinka, pół małej szklaneczki activii naturalnej, teraz zjadłam z córcią jabłko . na chwile obecną to tyle ![]() czy Wy też macie taki apetyt po ćwiczeniach? masakra ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- co do diety niełączenia ja próbowałam ale mi nie wchodzi mięcho bez chleba lub zoiemniaków ewentualnie kaszy ![]() próbowałam chociaż na kolacje jeść samego wieśniaka ale mnie tak ciągnie na chleb ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
To nie jest aktualne zdjęcie, fotka jest zrobiona 1,5 roku temu, przed druga ciążom. Gdybym teraz tak wyglądała, to napewno by mnie tu nie było
![]() Zelka-ćwiczysz na twisterze?Daje to jakieś efekty? Ja próbuje stosować się do zasad diety niełączenia,ale to picie godzine prze i po posiłku jakoś mi nie idzie ![]()
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Yasirah
w diecie niełaczenia nie trzeba piś godzina przed i po posiłu. Chodzi o to aby nie pić w trakcie posiłków tylko pomiedzy.Jak pijesz w trakcjie osiłków to rozcienczas soki trawienne i wtedy nie spalasz tak szybko pokatmu. Pijac szklanke wody przed posiłkiem zapełniasz żoładek i póżniej już nie zjesz tyle ile zjadłabys na pusty żołądek ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- sorka za błędy ... to z pośpiechu ![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
A widzisz, ja przeczytałam,że pije się maksymalnie godzinę przed i godzinę po i sie jako-tako do tego stosuje,ale ciężko jest.Dzięki za oświecenie mnie
![]()
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
a ja to mam kogiel mogiel w mojej dietce, bo stosuje zarówno to mr, do dukana, do niełączenia i tak jakoś mi leci
![]()
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() ale naskrobałyście.. ![]() ![]() ![]() Zaraz uciekamy z synkiem do lekarza...pół nocy dziś nie spałam...gorączke miał 39,5 i nic mu nie schodziła ale zadnych innych obiawów nie ma wiec mam tylko nadzieje że to od ząbków...! miłego dnia ![]() AgaMili tabelka cudna ![]() ![]() ![]()
Start 12.01.2011r. 176cm waga początkowa - 87kg waga aktualna - 85,4kg cel I - 80kg cel II - 75kg cel III - 70kg cel ostateczny - 60kg Edytowane przez niunka22 Czas edycji: 2010-01-28 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
jagoda2601
Piszesz że nie wierzysz w takie diety za które trzeba płacić ![]() To dlaczego ludzie chodzą do dietetyków a oni im ustalają diety , co mogą a czego nie mogą jeść ![]() I chudną moja koleżanka np na takiej diecie od dietetyka schudła 25 kg w rok ![]() Ja zjadam na diecie ONZ 900kcal , ![]() Więc nie głoduję jem 4 małe posiłki co 3 godziny ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- wcześniej tez tak jak TY wieczorkiem jak córcia poszła spać z mężem zajadałam zapiekanki pizze ,do tego piwko lub winko ![]() Ale już z tym skończyłam bo przybyło mi przez takie coś 8 kg Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Ewciu, 900 kcal to bardzo mało. A ja nie wierzę, że jedząc 900 kcal dziennie można nie być głodnym i nie mieć do tego żadnych niedoborów.
Poza tym dietetyk dobierze dietę indywidualnie do danej osoby, biorąc pod uwagę jej styl życia i preferencje żywieniowe. Edit: Uwielbiam pizzę, zwłaszcza domową, odkąd odkryłam przepis na super cienkie ciasto. Odkąd jestem na diecie nie robiłam i prędko nie zrobię, a mam ogromną ochotę.
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Edytowane przez Arribeth Czas edycji: 2010-01-28 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Ewcia 27
Ja nie mówie o diecie od dietetyka , którą ustala się według indywidualnych potrzeb każdego człowieka. To jest zupełnie co inngo ( i można z tym iśc do zwykłej przychodni czy poradni tam za to się nie płaci za takie diety).Takie diety są napewno zdrowe,bezpieczne i skuteczne(warunek dokładne jej przestrzeganie ). Wiem co mówię bo moja mama jest pod stałą kontrola dietetyka i rezultaty są duuże ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- a co do pizzy to tez uwielbiam taka swojej roboty... mniammm.Ale postanowiłam nie robic póki co.Ciekawe tylko jak mi przyjdzie ja zrobić dla moich chłopców.... ![]()
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki! DZisiaj mamniesamowitego lenia. Nic mi się nie chce. Na obiad pomidorówke miałam Zajrzałam tu, żeby się zmotywować do działania
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.