|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
Poiglot
![]() nie tłumacz się ![]() A staniki te za duże wypchaj tż-tową skarpetą ![]() Kalinka super ![]() a WYŚLE MI KTÓRAŚ TĄ POWIEŚĆ O ZASYPIANIU ![]() kswiatecka@wp.pl Może mnie zlinczujecie ale ja jestem zdania że powinno sie karmić piersią, nie móie tu o jakimś mega dłuuugim karmieniu ale choć tydzień-dwa ![]() Ja nie rozumiem matek które tego nie robią ![]() blondi oczywiście nie mam nic do ciebie mam nadzieje że się nie pogniewasz:kwiatek: A powiesz dlaczego nie karmiłaś??
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2010-01-31 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
Ursull chyba trafiłyśmy na tą samą stronę, też zmierzyłam się na nowo i zupełnie inny rozmiar stanika mi wyszedł. Co do bielizny, rzadko kiedy kupowałam taką bazarkową bo dla mnie jest ogromna różnica w noszeniu. Ta sklepowa, droższa jest wygodniejsza, materiały nigdy mnie nie drapały ani uwierały (mimo, że koronka), a z tą tańszą "bazarkową" to różnie bywało. Pytałaś o firmy, ostatnio dostałam od męża komplet firmy Passionata i ten stanik jest moim absolutnym number one
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Caro ja mimo tego komentarza na nk
![]() ![]()
#64 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Karolina
nie chce obrazic nikogo i mam nadzieje ze nie obraze ale np. rozmawiajac z kolezankami.. pytalam sie np czy karmia to najczesciej slysze ''nie.. bo nie mialam mleka, bo miala malo mleka napoczatku...'' ja tez nie mialam.. to chyba naturalne ze od razu nie ma sie mleczarni w piersiach ale duza ilosc matek sie szybko poddaje.. nie wiem czy z lenistwa,uwiazania i wiekszej odpowiedzialnosci, czy z innego powodu sa problemy.. owszem przykladem jest nasza pakusia naprzyklad ![]() ale od razu takie skreslenie? i tlumaczenie sie ze sie nie mialo pokarmu ze dziecko nie chcialo ssac.. to troche dziwne.. ![]() Wydaje mi sie ze mozna poswiecic sie dla dziecka oczywiscie mam na mysli mamy ktore nie karmia z powodu takiego iz.. nie chce byc zabardzo uwiazane.. chca wiecej swobody, wolnosci... czy boja sie o swoje piersi a takie sa.. ![]() a szkoda bo ich dzieci mysle ze duzo traca przez to moja kumpelka naprzyklad karmiac piersia palila.... no to juz tez lepiej nie komentowac takiego zachowania....-_-
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2010-01-31 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Iwcia nie moja wina ze se włosa nie zaczesałaś
![]() Ja oczywiście też nie pochwalam nagonki! Po prostu nie rozumiem dlaczego tak wiele matek wymyśla durne powody dla których nie karmi ![]() dla mnie to smutne ![]() A dlaczego Ty nie powinnaś? poiglocik Ty taka młodziutka dziołszka a tak fajnie myślisz ![]() Wiele młodych matek boi się o biust o uwiązanie i rezygnują...a tu proszę ![]() ja też długo walczyłam, karmiłam ile się da! A i nie prawdą jest że karmienie psuje cyce, to ciąża sprawia że biust się zmienia, karmiąc na żądanie nie dopuszczając do ciągłego zastoju mleka w cycach nie robimy im krzywdy ![]()
#66 |
Zakorzenienie
|
aaaa dodam jeszcze ze ja tez przed porodem mowilam ze nie bede raczej karmila .. mialam wrazliwe piersi i myslalam ze nie wyrobie.. duzo dziewczyn straszylo ze brodawki krwawia, pekaja... bola...
no i stad moja decyzja ![]() ![]() ![]() zdarzaja sie takie problemy ale nie wszystkim
#67 |
Wtajemniczenie
|
Caro w sumie to nie mam żadnej pewności, że nie powinnam. Kiedyś podczas leczenia konsultowałam się z pewną starszą Panią profesor, moja mama do tej pory jakiś tam kontakt z nią utrzymuje i dzwoniła do niej całkiem niedawno powiedzieć, że mam dzidziusia, pytała o pewne rzeczy min o karmienie, no i mama powiedziała, że karmiłam, ona stwierdziła, że źle robiłam, że nie powinnam w ogóle. Nie wiem dokładnie dlaczego, jaki ma związek to z tym, że chorowałam, ale na pewno jeśli kiedyś miała bym podobną sytuacje skonsultuje to, bo bardzo miło wspominam karmienie i tę więź jaka jest wtedy z malcem, no i te cudne oczka skupionego dzidziorka
![]()
4 Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-31 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
poiglot owszem czasem karmienie stwarza ból
Ja przez 2 tyg nie mogłam dotknąć piersi tak bolało, brodawki miałam całe zakrwawione nie wspominając o skurczach macicy;/ Ale sie zaparłam i za 1 i za 2 razem bo wiedziałam ze to minie, w sumie nie wiedziałam ale ta sądziłam. Dla mnie ważniejsze było dać to co najlepsze dziecku skoro mogłam ![]() Przeczekałam i było ok ![]() Iwciag ciekawe dlaczego ![]() źle dla ciebie czy malucha?? A kiedy ty przestałas i dlaczego...oczywiście karmić ![]()
#69 | |
Zakorzenienie
|
carolajna no racja chociaz karmienie mi tez nieco pogorszylo stan biustu
rozstepy rowniez... wyszly mi kiedy dostalam nawalu mleka.. nie moglam tego uniknac bo to bylo w nocy rano obudzilam sie juz jako obolala''pamela'' ![]() ale mysle i mam nadzieje ze wroca do siebie juz sa fajne ![]() byly takie puste woreczki napoczatku ale teraz staja sie jedrniejsze pelniejsze ![]() ![]() Moim zdaniemjezeli ktos sie decyduje na dzidzie musi sie z tym liczyc..ze nasze cialo moze sie zmienic ![]() poniewaz sa przystosowane na dosc dlugi okres karmienia... ![]() czyli krotsze karmienie bardziej szkodzi piersia.. nie wiem tego ale mozliwe ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() wkoncu to nasze dziecko powinnismy dawac mu to co najlepsze a mleko modyfikowane dac wtedy kiedy naprawde karmienie piersia jest niemozliwe.. przeciez to takie naturalne.. a mleko w proszku to jakby nie patrzec mleko w ''proszku'' dobra lece bo Bryan mi juz robi rozrobe ![]()
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Caro nie mam pojęcia szukałam w necie jakiś informacji jak mi mama powiedziała, bo nie powiem, że się nie wystraszyłam, oczywiście ze względu na maluszka, ale nic nie znalazłam niestety. Karmiłam jakoś do do ok4m-ca, nie pamiętam dokładnie, ale dokarmiałam małego tj jedną butle w dzień od m-ca. Przestałam karmić, bo po pierwsze czułam się słabo, po drugie Iwo domagał się częściej buli, dawałam mu więcej modyfikowanego i pokarm zanikał
#71 |
Zakorzenienie
|
poiglot pewnie coś w tym jest...w tym karmieniu krótkim
![]() Jeśłi karmisz dłużej to może mają czas przyzwyczaić się do nowego stanu ![]() Ja po drugim dziecku już nie mam tak fajnych cycoszków ale tragicznych też nie ![]() Dbałam o nie zawsze więc szybko się regenerują WIadomo...lekki zwis przez wahania wagi jest ![]() ![]() ![]() Po ciąży zostało mi C (mówie o rozm tym złym) Teraz noszę dobrą bielizne z metki 65-70 D ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- iwciag właśnie małe dzieci szybko przekonują się do butli i wiele matek robi ten bład, zamiast przeczekać te tzw spadki laktacyjne podaje butle bo boi się ze ma mało pokarmu, później dziecko nie chce cyca i pokarm zanika na amen ![]() Ja włąśnie przy Michale ten błąd popełniłam ![]() no ale dałam rad prawie pół roku ![]() Daj znać jak się już dowiesz o tym cycowaniu po chorobie. pa Poiglociku mój Ty pulpeciku ![]() ![]()
#72 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam taki sam rozmiar jak ty 65d
![]() ![]() a w jaki sposob dbasz o piersi? ja smaruje balsamem nawil. tylko no i sciskam dlonie tak do modlitwy..(wiesz o co chodzi?) a prysznice zimne odpadaja bo zazimno teraaa ![]()
#73 |
Wtajemniczenie
|
Caro jak się dowiem coś to napiszę, może jutro nawet spytam pediatry jak nie zapomnę, bo idę z małym, ma kaszel brzydki.
Zdaję sobie sprawę, że pokarm zanikał z mojej winy, dlatego, że podałam mu butlę, ale może i lepiej się stało, nie darowała bym sobie gdy by okazało się, że źle zrobiłam dziecku karmiąc go.
#74 |
Zakorzenienie
|
pa Karolinko moja mala swinko
![]() ![]() Pa Iwciaczku nasz robaczku ![]()
#75 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za gratulacje
![]() Dziewczyny gdzie można kupić kaszki Hipp(real,tesco,rossman) gdzieś widziałam ale nie pamiętam ![]()
#76 |
Zakorzenienie
|
poiglocik balsam to u mnie podstawa-dwa razy dziennie
![]() do tego zimny prysznic ja przyzwyczajona ![]() To samo brzuch i tyłęk ![]() bercia aj dont noł ![]() iwciagno matczyna głupota nie zna granic ![]() żartuje ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- bercia ale wydaje mi sie ze to tesco bo widziałam a ja tylko tam często robie zakupy ![]()
#77 |
Wtajemniczenie
|
dobranoc Pioglot
![]() Bercia u mnie w tesco nie ma, w Super Pharm są na pewno. Caro a Ty mogła byś spokojnie spać w takiej sytuacji?? Tak sobie myślę, że przecież ginekolog znał dokładnie moją historię choroby, więc powinien mi chyba powiedzieć, że nie będę mogła karmić, czy nawet w szpitalu?
4 Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-31 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
ursull
![]() ![]()
#79 |
Zadomowienie
|
Carolajna,iwciag
dzięki za info ![]()
#80 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja Kalinie od razu przy nauce zasypiania zabrałam smoka, a z tymi pobudkami to robiłam tak jak przy zasypianiu i tylko pierwszej nocy się 3 razy obudziła, drugiej już spała jak susełek do 7.20 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Poiglot link do biustowego watku for you:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358303 gości mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
jakie tu rozmowy
![]() tak na przyszlosc wam powiem ze poruszylyscie bardzo wrazliwy temat... duzo oskaren padlo w stosunku do mam butelkowych, a to nie ladnie ![]() wiem ze zdania sa podzielone i mysle ze nalezy szanowac wszystkie mamusie, nie tylko "cyckowe" a poruszanie takiego tematu i mowiac "nie rozumiem takich kobiet", "dcydujac sie na dziecko powinny robic inaczej" itd... ja rozumiem wasz punkt widzenia :d serio, ale sama jestem mama butelkowa ktora poddala sie podczas kryzysu laktacyjnego i urazilo mnie to ze mowicie ze wystarczy perzczekac... Kuba byl nie dozywiony, waga mu spadala w dol bo mialam puste piersi, musialam dokarmiac go butelka, bylo to zalecenie lekarza... pokarm mi sie pojawil (cale 20 ml dziennie!!!! ![]() pomimo iz poddalam sie moze i dla wlasnej wygody nie czuje sie gorsza od tych ktore karmia cycem, dlaczego niby mam sie tak czuc? dlaczego mama wybierajaca karmienie butelka od samych narodzin ma byc gorsza? w ie to na porzadku dziennym, ja chcac karmic piersia bylam uwazana za ufoludka i wszyscy na mnie dziwnie patrzyli gdy kube karmilam w szpitalu. mysle ze takie zmuszanie siebie do karmienia piersia nie jest dobre ani dla matki ani dla dziecka... jesli kobieta nie chce karmic piersia, to jej wybor, ale nie mowcie ze jest zla matka ![]() to tyle lasencje ![]()
#83 |
Zakorzenienie
|
pakusia nikt nie oskarża nikogo
![]() owszem ja nie rozumiem mamuś które nie próbują karmić, wymyślają głupie powody żeby przestać...oczywiście nie poparte niczym ![]() Ale ja ich nie potępiam w żadnym wypadku, wielu mamusiom doradzałam jak mogłam by karmiły jeśli przestały-ich sprawa z jakiego powodu, przyjaźnie się nawet z jedną taką która nie karmiłą bo nie chciała. Paulinko ja nie mówie o mamach które się starały, którym dzieci nie przybierały itp...mówie o matkach które nie spróbowały bo nie;] Ja teo nie potrafie zrozumieć i tyle...co nie oznacza braku szacunku do takich kobiet URSULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL LLLLLLLLLL ![]() spóźnione ale szczere ![]()
#84 |
Zadomowienie
|
Pakusia ale nikt nie powiedział, że mamy butelkowe są gorsze
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
i Pakusia ja sama się poddałam podczas takiego kryzysu...i napisałam o tym
![]() Nie doczytałaś naszych wypowiedzi dokładnie ![]() ![]()
#86 |
Zadomowienie
|
Ja się wtrące i napisz to co powiedziałam przyjaciółce która nie miała pokarmu i musiała karmić butelką duzo się przez to upłakała a , nie potrzebnie.
Dziecko karmione piersią czy butelką i tak będzie rosło najważniejsze ,żeby czuło ,że mama je kocha i będzie szczęśliwe ![]() Bo jedzenie to nie wszystko dotyk,głos,pielęgnacja wszystko razem tworzy więz z maluszkiem ![]()
#87 |
Zakorzenienie
|
czytalam dokladnie
![]() troszke mnie ponioslo, alem sie nudzila... tz obiecal seksik i spi ![]() ![]() ![]() ![]()
#88 |
Zakorzenienie
|
berciu tak oczywiście nie ma sensu się zadręczać jeśli nie można karmić bo faktycznie nie ma pokarmu
![]() to inna sytuacja, mi chodzi tylko i wyłącznie o mamy które nie chcą spróbować bo nie ![]() bo dlaczego ![]() ![]() ![]() dajmy na to moja koleżanka, miała pokarmu kupę ![]() ![]() choć nie zmienia to faktu że nadal się przyjaźnimy jesteśmy sobie bliskie...a i takj nie pochwalam tego co zrobiła ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- kalina ![]() pakusia wybaczone ![]() haha ![]() wiem, wiem brak seksu źle wpływa na pracę mózgu ![]() a miałaś mi coś wysłać i ![]() a Klaudusia Cię wychwaliła pod niebiosa, po prostu wyjęłaś jej odp z kontekstu i źle zabrzmiała ![]() Poruszyłyśmy faktycznie trudny temat, ale o takich tematach warto rozmawiać a nie milczeć dziołszki, nie chciałam nikogo urazić ![]() ![]() ![]() ![]()
#89 | |
Zakorzenienie
|
Jajeszcze nachwilke
PAKUSIU niepotrzebnie poczulas sie urazona ja nawet wymienilam ciebie w moim poscie ze pamietam ze ty mialas rzeczywiscie problemy z pokarmem i rozumiem doskonale to ze dalas butle malemu pamietam jak mialas wyrzuty sumienia itp a niepotrzebnie Kubus duzy silny sliczny chlopak ![]() i do tegoma wspaniala mame ![]() dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak non stop uderzaja? moj ma dwa guzy na czole martwi mnie to ale on non stop albo sie walnie albo sie przewali ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Bardzo cie lubie i zlego slowa bym niepowiedziala! ![]() ale powinnas za to dostac ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Hej babolki
![]() Wybaczcie,że bez czytania melduję się w kolejnej części wątku. Obiecuję poprawę ![]() primo po pierwsze- weekend na uczelni- egzaminy i zaliczenia, ale udało się mam same 5 w indeksie ![]() primo po drugie- choram i to bardzo, temperatura ponad 39 ![]() primo po trzecie- wprowadziliśmy wreszcie metodę 1-3-5, Bartek walczył 45 min, najdłuższe i najgorsze 45 minut w moim życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.