Czuję się....zaniedbana przez TŻ :( - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 09:36   #61
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole
Dot.: Czuję się....zaniedbana przez TŻ :(

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
to potrafil schowac sie, zamknac drzwi i jesc np. winogrona!! A jak otworzylam drzwi i spytalam, co je, to schowal za siebie mowiac, ze nic )))))) !

skąd się tacy ludzie biorą
Stary 2010-02-04, 15:50   #62
_malayka
Zadomowienie

Przeczytałam Twoje poprzednie wątki....
Wyrwałaś się z domu? Mam nadzieję, że tak. To teraz jak najprędzej odejdź od tego faceta.
Tu nie ma o czym dyskutować, analizować, zastanawiać się - powielasz schematy, wpakowałaś się w równie toksyczną relację, jak ta z Twoją matką.

Potrzebujesz opieki, czułości, troskliwości, faceta, dla którego będziesz całym światem, który zrozumie Cię, doceni, pomoże uporać Ci się z przeszłością, a nie niedojrzałego, egoistycznego…kogoś.

I idź do psychologa, psychoterapeuty... Takie dzieciństwo mocno rzutuje na dalsze życie, i musisz porozmawiać z kimś, kto będzie potrafił Ci pomóc, bardziej długotrwale, nie tak doraźnie jak Wizaż

I przede wszystkim weź pod uwagę jeszcze jedno- już pomijając całą smutną resztę: wyrośliście z siebie, tak po prostu, zmieniacie się, trudno jest utrzymać nastoletni związek. On to już nie jest ten On, którego poznałaś i w którym się zakochałaś, a Ty też jesteś już inną dziewczyną i trzeba na to spojrzeć bez żalu.
Ty chcesz go zatrzymać, mieć kogoś, kto będzie Cię kochał i boisz się zmian.
Ale on Cię nie kocha - (a jeśli ktoś to nazwie miłością, to chyba zwątpię we wszystko) a to, że Ty go kochasz niewiele Ci daje, oprócz rozgoryczenia.

Jesteś taka dzielna i mądra, tak dużo wytrzymujesz, masz w sobie niesamowite pokłady siły i miłości… Daj sobie czasu, znajdź kogoś (a zresztą: on kiedyś przyjdzie sam ), komu to wszystko dasz i kto odpłaci Ci tym samym i sprawi, że będziesz wreszcie szczęśliwa.

Trzymam kciuki.
_malayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 19:43   #63
pinaczekolada
Przyczajenie

mm.. usmiałam się, czytając kwestię o wcinaniu winogron, ale tylko dlatego, że przeżywam te same sytuacje na co dzień ! zwykle dowiaduję się od naprawdę cudownej mamy mojego ,,chłopaka" w sytuacji - ,, a tego nowego batonika dostałaś, czy S. zjadł po drodze? " - oczywiście ,że zjadł, ale szybko szamał, bo dzieli nas 4 minuty drogi
Ale chociażby dziś - tłusty ,wiadomo, czwartek dzwoni do mnie na przerwie śniadaniowej i mówi, że mam kupić mu pączki. Ja, ,biedna" maturzystka, drę się na niego, że to on zarabia 2,5 tyś. i to on wczorajj dostał wypłatę i mógłby mi jednego pączka kupić. Był w takim szoku , na moje stwierdzenie, że rozłączył się, tłumacząc się ,,charczeniem na linii "
Takich sytuacji jest na pęczki !! łącznie z rozliczaniem się po kolacji w restauracji.

Wracając do wątku - jestem z S. z powodów, że tak powiem, fizycznych . Jeśli jednak miałabym być szczera- nie wyobrażam sobie zycia w sytuacji związkowej, siedząc w samochodzie 5 lat, choć po części ją rozumiem i nie potępiam. Wiem, że takie sytuacje, nawet głupiego batonika za 1 ,- moga być bolesne. Powodzenia !
pinaczekolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 20:20   #64
guska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pinaczekolada Pokaż wiadomość
Wracając do wątku - jestem z S. z powodów, że tak powiem, fizycznych .

A mogę się zapytać co oznacza powód fizyczny?

guska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 21:14   #65
marcjannak
Raczkowanie

Nie czytałam wszystkich wątków autorki, ale nie mam zamiaru. Wystarczyły mi dwa.

Autorko - przepraszam, ale masz coś nie tak z psychiką. Bo - albo co rusz wymyślasz te wątki, czyli uzależniłaś się od tego, albo, co gorsza, rzeczywiście masz takie sytuacje w życiu. I jesteś typem ofiary - potrzebujesz jakichkolwiek emocji, nawet negatywnych, opisujesz je potem nam i dzięki temu zyskujesz naszą uwagę, a o to jedynie Ci chodzi. Możesz sobie z tego nie zdawać sprawy nawet...

Jak dla mnie powinnaś iść do psychologa. Jesteś zagubioną osóbką, z niskim poczuciem własnej wartości, ale to nie znaczy, że jesteś gorsza, czy że nie zasługujesz na miłość. Tylko Ty to tak odbierasz.
Skończ z tym facetem, bo on Cię kompletnie nie szanuje, według mnie wstydzi się Ciebie, bo jak inaczej nazwać to, ż nie pojawiacie się razem w miejscach publicznych i nie zaprasza Cię do niego do domu? On Cię niszczy. Niszczy resztki szacunku do samej siebie. I im dłużej z nim będziesz, tym mniej będziesz wierzyć we własną wartość.
marcjannak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 22:01   #66
rybkie
Rozeznanie

a gdzie ona jest. ta cala autorka? tak bardzo potrzebowala pomocy, dziewczyny radzily podtrzymywaly na duchu i ......znikla...nie ma...obrazila sie ..?uwielbiam takie watki
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości