![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
up up
![]() ![]()
![]() |
#62 |
Podróżniczka
|
W Grecji koniecznie kup ouso - tradycyjna wodke z anyzu, orzeszki w miodzie z lipy, gabke z koralowca, tradycyjna oliwe z oliwek z przyprawami i metaxe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
dzieki magdziuS
![]() ![]()
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
Wybieram się do OlimBea, słyszałam że jest tam potwornie brudno, jakieś psy bezpańskie wałęsające się po plaży, no i drożyzna. Jechać czy rezygnować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Paralia...? Hm..jak bylam-wydawalo mi sie praktycznie,ze jestem w Polsce!
![]() ![]() Dyskoteki-jedna jest taka wielka, tance sa na dachu (ktos juz o tym tu wspominal..) i znajduje sie jakos w centrum miasta (w strone Ol.Beach chyba).Niestety nie pamietam, jak sie nazywala. a druga-w ktorej ja bylam-to Cocus (czy jakos tak)-polozona juz troche na uboczu,ale za to praktycznie na plazy...Puszczali nawet polskie hity typu "Prawy do lewego" Kayah ![]() ![]() ![]() Ouzo-pychotka. Niby to aperitif,ale mozna smialo uzywac go do drinkow...zwlaszcza z coca-cola i lodem. Specyficzny smak ouzo (za sprawa anyżu) nie kazdemu smakuje... ![]() Plaza w miare czysta (jak na Grekow!), przy wyjsciu byly udostepnione prysznice. Woda w morzu cieplutka, wiec milo sie pluskac i nie marznąć jak w Bałtyku. Za czysta to ona nie jest, ale na pewno bardziej przezroczysta niz nasza rodzima ![]() Trzeba pamietac tez o sjescie-naprawde jest przestrzegana i wtedy ciezko np. o zakupy ![]() Ja polecam przede wszystkim wyjazd chociaz kilka-kilkanascie km. poza miejscowosc,zeby poznac prawdziwa Grecje, a nie uroki polsko-rosyjsko-niemieckiego kurortu. Jeżeli chodzi o mnie-podobalo mi sie w samej Paralii srednio (bo ogolnie Grecja to bardzo! ![]() ![]()
"Umrzeć przyjdzie,gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością..." Edytowane przez ania*aneczka Czas edycji: 2006-10-01 o 18:58 Powód: literowka :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
o teraz dopiero natrafilam znow na ten watek
![]() w te wakacje bylam w Paralii i mi sie bardzo pdoobalo, wyszalalam sie, robilam zkaupy, opalalam, tanczylam ![]() ![]() jestem nocnym markiem wiec to byl dla mnie raj, wychodzenie z hotelu ok godizny 23-24 na spacer, 26 stopni, sklepy potwierane do 2 w nocy, knajpki i dyskoteki do rana ![]() selfish piszesz mozesz o hotelu w samym centrum Paralii, Giotis? ![]() bylam ze 2-3 razy w Olympic Beach i powiem, ze nie zalowalam ze wybralam Paralie, tam jest mnostwo kolonii, wycieczek z dziecmi. W ogole sprawia razenie malutkiej wioski i jak w Paralii ciezko bylo spotkac Polakow poza hotelem to w Olymipic byli samymi Polacy ![]() Co do Grecji, spodobal mi sie klimat, plaze, slonce ![]() Echhh Grecja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
Oh też właśnie wpadłam na ten wątek, miło powspominać
i wierzyć, że się spełnią ![]() Edytowane przez poziomka:) Czas edycji: 2009-01-24 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Pierwszy raz weszłam na podróże i odrazu trafiłam na ten wątek
![]() hmm . . . Paralia, wakacje tam spędzone zaliczam do tych naprawdę fajnych!! Byłam tam razem z koleżankami, jejku ile lat temu to było ![]() Miasto bardzo mi się podobało-chociaż ze względu na upały większość czasu spędzałam na plaży albo w klimatyzowanym apartamencie tudżież przytulnej knajpce ![]() Pamiętam jak dziś pierwszy wypad do miasta, ulewe która nie zwiastowała udanego pobytu i piffko w Żywcu ![]() Póżniej poznałyśmy Greków Dymitra, Spirosa i Savasa (+ milion innych osób - wszyscy bardzo mili - w końcu nastrój wakacyjny udziela się wszystkim no i to południowe usposobienie). Razem z naszymi greckimi kolegami chodziliśmy na balety i imprezy na plaży przy winie ... powinnam napisać hektolitrach wina Big Grin Poza pobytem w Paralii, dużo też zwiedzałam na tych wycieczkach fakultatywnych WYSPA SKIATHOS (już nie pamiętam czy tak się to pisze) jejku tam było jak w raju . . . bosko i beztrosko ![]() Ale naprawde polecam! Przed wyjazdem z Paralii obiecałam sobie że jeszcze kiedyś tam wróce ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
helo :0
wybieram sie w sierpniu na Paralie :0 z biurem OSKAR . Czy byl ktos moze z tym biurem ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
ja jade 2.07 z biurem funclub
![]()
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Ja byłam w Paralii, ale to jakieś 10 lat temu
![]() ![]()
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
szczesliwa mimo wszelkich negatywnych opini ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
nie slyszlam o zadnych negatywnych opiniach, a co mowia? mi na luksusach nei zalezy, wiadomo ze za ta cenę nie ma co oczekiwac super warunkow. Zalezy mi zeby byly super imprezy
![]()
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
no ja tez tylko po to jade tam
![]() ![]() ja jade z Oskarem 1400 na 17 dni bez wyzywienia ... zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
no klimatu nie ma . Typowe turystyczne miasteczko ,ale wystarczy 7 km pojechac do miejscowosci na K i juz jest lepiej . wybierz wycieczke na wyspe czytalam ze bosko tam.
jade 2 sieprnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja Paralie odwiedze w już za 2 dni
![]() ![]()
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
hey
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
czesc , czesc
![]() 2 sierpnia wybieram sie do tego miejsca ![]() Mzecie napisac najwazniejsze rzeczy ? ![]() a czy za wstep do dyskotek sie placi? ![]() w jakiej cenie sa w miare teniae alkohole? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny,może ma któraś z Was zdjęcia z Paralii?
Ja tam byłam tak dawno...z Waszych postów widzę,że pozmieniało się. Bardzo chciałabym zobaczyć jak tam teraz jest-na zdjęciach innych. Więc jeżeli macie-wklejcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej Kochani!
Czy ktoś może był w wakacje 2007 w Parali z biura Tramp Travel? Wybieram się w lipcu z 4 znajomych i chciałbym wiedzieć jak z organizacją itp.? Jestem ciekaw. W zeszłym roku odwiedziłem Rawde w Bułgarii z tym biurem i było nawet ok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
ja mam pytanie: czy sa tam jakies klubyz typowa klubowa muzyka, czy raczej zabawy organizowane wieczorem w tawernach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Szczerze nie polecam biura Tramp Travel. Warto poczytać opinię o nich na różnych wakacyjnych portalach internetowych.
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
ja jadę ok.1.08-12.08 do Hotelu Orfeas z biura BUT. Jak tak poczytałam wasze posty to już nie moge się doczekac <lol>.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
dziewczyny orientujecie sie jaka jest pogoda w grecji w pazdzierniku?byl ktos. oplaca sie jechac?jest jeszcze cieplo?dzieki
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
tak, ja sie orientuje. w pazdzierniku jest juz zimno, okolo 15 stopni, napewno to nei czas na plazowanie -opalanie..ale do zwiedzania super
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
a może ktoś coś napisze o hotelu atlantis? jadę tam na kolonie od 13.08 ;D
Edytowane przez nonsensical Czas edycji: 2008-04-28 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
up up...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
26 czerwca jadę do Paralii do apartamentu SOFI. Mam nadzieje, że jakimś cudem przetrwam podróż autokarem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.