hello! o wolności! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 20:58   #61
magdolek
Raczkowanie

GG do magdolek
Dot.: hello! o wolności!

straszny balagan tu sie zrobil przez cytowanie i powielanie wpisow
magdolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:00   #62
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

czy aby autorka czegos nie palila...?? sorry ale przezabawny ten watek

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:13   #63
karinka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eli_ Pokaż wiadomość
Lekarz.
No błagam Trzeba było bardziej prawdopodobne kłamstwo wymyślić. 35 letnia lekarka, którą mama do fryzjera ciągnie na silę, którą wszyscy szkalują z powodu długich włosów i która sugeruje że ktoś jest lesbijką bo ośmiela się ją pouczać
Jeśli takich mamy w Polsce lekarzy to dobrze że na razie zdrowa jestem
Droga eli_ proszę Cię wykorzystaj ferie bardziej konstruktywnie - przeczytaj zaległą lekturę albo umów się z koleżankami z gimnazjum do kina (tudzież napisz pracę habilitacyjną) a nie psuj mi tutaj wizerunku polskich lekarzy.

PS. zdradzę Ci mały sekret - studiuję kierunek medyczny i nikt mi nigdy nie zabronił mieć długich włosów, a bujna fryzura nigdy nie stanęła na drodze moich kontaktów z pacjentami i personelem medycznym.
karinka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:18   #64
eli_
Raczkowanie

nie cpałam i nie piłam ale wyraz twarzy mam jak po sterydoterapi-- i tak się czuję.
Włosy ścięłam dawno- były do (prawie) pasa a ja byłam chudsza- po scięciu zaczęłam tyć i wogóle nic mi się nie chciało.
Akt agresji na swoje ja rodzi coś takiego.
Chciałam pogadać o tym co wydaje się zależy od nas a tak naprawdę nie mam wpływu na to że się starzeję. Co tu można zrobić. Szukam tu czasem jakiś porad o kremach itd.
Zalogowałam się bo łudzić się można- że jeszcze coś w sobie zmienię- że zapuszczę, schudnę ,zafarbuję, zacznę żyć swoim życiem.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Do karinka- skoro studiujesz to zamiast krytykować możesz się coś od starszej kobity z zawodu dowiedzieć.Nie mówię że chcę dołować ale warto znać różne strony życia.
eli_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:18   #65
magdolek
Raczkowanie

GG do magdolek

ja mysle ze Eli nie chodzilo o sam fakt sciecia wlosow, czy to przez mame czy nie. chodzi o to ze kobieta odslonila twarz i dojrzala zmiany jakie zachodza w kobiecie w pewnym wieku, wiotkosc skory, zmarszczki ,taka chwilowa zaduma nad soba.
Czy mam racje Eli?
Stary 2010-02-05, 21:21   #66
eli_
Raczkowanie

No tak- ale z tą wiotkością skóry to przesada nie załamuj mnie.
Mój Luby Trzyma się lepiej odemnie- a nawet znam babki koło 50 które wyglądają ponentniej. Masakra.
Stary 2010-02-05, 21:22   #67
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Ratatuj Pokaż wiadomość
Evuś jak to z czym z życiem
A porad w wątku faktycznie Evo jest tyle ,że każda z nas może nawet z tego skorzystać
Dużo porad i konstruktywnych wniosków... aż się boję zapytać jakim cudem autorka wątku ukończyła medycynę a wypowiada się jak wyjątkowo niedouczona gimnazjalistka (bo większość gimnazjalistek jednak wypowiada się na wyższym poziomie niż ona).

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:25   #68
karinka23
Raczkowanie

Cytat:
nie cpałam i nie piłam ale wyraz twarzy mam jak po sterydoterapi-- i tak się czuję.
Włosy ścięłam dawno- były do (prawie) pasa a ja byłam chudsza- po scięciu zaczęłam tyć i wogóle nic mi się nie chciało.
Akt agresji na swoje ja rodzi coś takiego.
Chciałam pogadać o tym co wydaje się zależy od nas a tak naprawdę nie mam wpływu na to że się starzeję. Co tu można zrobić. Szukam tu czasem jakiś porad o kremach itd.
Zalogowałam się bo łudzić się można- że jeszcze coś w sobie zmienię- że zapuszczę, schudnę ,zafarbuję, zacznę żyć swoim życiem.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Do karinka- skoro studiujesz to zamiast krytykować możesz się coś od starszej kobity z zawodu dowiedzieć.Nie mówię że chcę dołować ale warto znać różne strony życia.
eli_ ale Ty nie jesteś "starsza". Jesteś młodą, atrakcyjną kobietą tylko nie wiem czemu zachowujesz się jak dziecko... Do końca chyba nie umiesz sformułować o co Ci tak naprawdę chodzi i to mnie przeraża. Następnym razem nie daj się zdominowac jak Ci ktoś będzie mówił jak masz życ tylko rób po swojemu. A przemijający czas czesto działa na korzyść kobiety

Cytat:
Napisane przez magdolek Pokaż wiadomość
ja mysle ze Eli nie chodzilo o sam fakt sciecia wlosow, czy to przez mame czy nie. chodzi o to ze kobieta odslonila twarz i dojrzala zmiany jakie zachodza w kobiecie w pewnym wieku, wiotkosc skory, zmarszczki ,taka chwilowa zaduma nad soba.
Czy mam racje Eli?
A ja myślę, że eli_ czasami pisze jakieś totalne farmazony i dziwnie formułuje zdania. Co innego jakby wprost napisała że ma kompleksy, chciałaby się zmienić, zadbać o siebie... Życze jej wszystkiego najlepszego, ale trudno mi uwierzyć w autentycznośc tego co tu pisze.
karinka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:28   #69
magdolek
Raczkowanie

GG do magdolek

ja mam prawie 34 i jak siedze u fryzjerki , farbujac wlosy to od razu wrzeszcze aby nozyczki trzymala z daleka od mojej glowy. zapuszczam i koniec. eli , dobry krem , zdrowe odzywianie i oprzede wszystkim usmiech na twarzy. zreszta sama dobrze wiesz jak dbac o siebie. zapakuj sobie w uszy duze wyraziste kolczyki , malnij usta , zrob oko i czuj sie jak 30tka! a co !
Stary 2010-02-05, 21:54   #70
eli_
Raczkowanie

Takie zdecydowane te wasze tezy- nic zastanowienia, tylko ostro z rury.
masz rację- zdecydowane dodatki, szminka i te inne duperele.Robię tak na wielkie wyjście- na codzień szkoda zachodu.
Czasem robię się na młodzieżówę , ale w porównaniu do koleżanek w tym samym wieku już wypadam gorzej.
Sam wyraz twarzy dużo zdradza - mi już wszystko spowszedniało-
nie mam szalonych pomysłów.
Zapuszczę włosy, ale w codziennym kieracie- praca, nauka- trudno o nie dbać. Modelować.a zmokłe kury robią złe wrażenie.Owszem - trwał- może zrobię trwałą.
Wątek zaczęłam od ścięcia włosów a kończę na psychologi.
Stary 2010-02-05, 22:02   #71
magdolek
Raczkowanie

GG do magdolek

rob wszystko tylko nie trwala!!!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

a przedewszystkim to nie prawda ze na co dzien szkoda zachodu. w koncu na codzien mamy czuc sie komfortowo.a nie tylko od wielkiego dzwonu. kurcze no! moze wiosna dobrze na ciebie wplynie bo wyczuwam brak checi z twojej strony
Stary 2010-02-06, 09:33   #72
eli_
Raczkowanie

dzień dobry rano. Włosy są każdy w inną stronę i jak to wygląda?
A tak apropo wiosny- nie mogę się doczekać lżejszych ubrań.
Z tych wczorajszych postów zapamiętałam jedną - perukę ktoś mi doradzał na ślub.
Całkiem pomysłowo.
pa.pa.
Stary 2010-02-06, 13:14   #73
eli_
Raczkowanie

Red face Dot.: hello! o wolności!

Dziś mnie chyba nikt nie znajdzie bo forum się przeterminowało.Ale gdyby- to właśnie pisałam na innym wątku że kobieta zadbana to kobieta wyspana- co wy na to.
Pracujemy teraz tak dużo że nawet najlepsze zabiegi kosmetyczne ,praca nad wyglądem może zostać zrujnowana przez po prostu wyczerpanie nadmiarem pracy.
Śpijmy dłużej i koniecznie przy otwartych oknach- to dla zdrowia i urody.
Stary 2010-02-06, 15:52   #74
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Dziś mnie chyba nikt nie znajdzie bo forum się przeterminowało.Ale gdyby- to właśnie pisałam na innym wątku że kobieta zadbana to kobieta wyspana- co wy na to.
Pracujemy teraz tak dużo że nawet najlepsze zabiegi kosmetyczne ,praca nad wyglądem może zostać zrujnowana przez po prostu wyczerpanie nadmiarem pracy.
Śpijmy dłużej i koniecznie przy otwartych oknach- to dla zdrowia i urody.
oj tak..sen to moj najlepszy przyjaciel

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 15:07   #75
Oliath
Zakorzenienie

Bardzo fajny, nietuzinkowy watek. Eli, pozdrawiam. Wloski codzien rosna. Bede tu do Ciebie zagladac
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-19, 11:30   #76
eli_
Raczkowanie

Miło że ktoś przeczytał.
Raczej dramatyczny ten temat- a chyba kończę - stracił zainteresowanie. Ciekawe to wtedy gdy trafi się na kogoś z podobnym momentem życia- można pogadać- tu jak widzisz same przeciw, nawet bardzo przeciw- dużo wyśmiewań, że niby nie wiemy o czym, dużo drwin.-
też do poczytania.mam wrażenie że same kobiety sukcesu tu zaglądają- dlatego od tygodnia nie zaglądam tu.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

portal dla 30tek- tajemnice bycia kobietą świadomą?

mam wrażenie że mocno wygórowane te słowa. Może lepiej znajdę coś w rodzaju czatu dla zdruzgotanych kobiet po 30tce. bez ściemy i zaróżowień- najlepiej psychologiczne rozmyślania nad nierównością społeczną i podziałem ról w społeczeństwie. I może znajdzie się nawet jakiś magister z głową pełną tanich farmazonów. Można sobie "język nowej demokracji" podszkolić.
Stary 2010-03-09, 09:42   #77
niutka1
Wtajemniczenie

eli, mam wrażenie, że chciałas po prostu pogadac "o zyciu" ...
ale wiesz, na forum jest tak, że jak zakładasz konkretny temat to wizażanki oczekuja, ze będziesz sie go trzymac, a załozyłaś o włosach, potem przeskoczyłas na inne rzeczy...
więc jesli chcesz załozyc taki wątek do pogadania, zajrzenie pare razy dziennie to załóz o temacie np. "niezobowiązujące pogaduchy o zyciu i o wszytkim" i wtedy dziewczyny troche inaczej do tego podejdą
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości